Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Logovan

#73801 Re: Premijer liga BiH

Post by Logovan »

MensurM wrote:
Logovan wrote:
decko_sa_kovaca wrote:Navijaci zeljeznicara ne rezultata

MI SMO ZELJINI ZELJO JE NAS!
Hocemo li postavljati slike da oborimo tu teoriju?
Slobodno. Finale Kupa 2000 ljudi, utakmica s Mladosti za peto mjesto 5000, to je dokaz da nas rezultati ne zanimaju.
:-) :lol: Jao dokaza. Dobro te Mensure. :mrgreen:
avetinja

#73802 Re: Premijer liga BiH

Post by avetinja »

Raigor Stonehoof wrote:Image

:run:
Ovome sam se smijao i tražio odgovor kako neko može sam sebe da naziva kretenom, usput jalijašem i klošarom. :lol:

Ali nisam dobio odgovor. :-?
Charuga
Globalni moderator

#73803 Re: Premijer liga BiH

Post by Charuga »

EvoMeneJopet wrote:Vise manijaka danas napisalo post na ovoj temi nego u zadnjih 6 mjeseci :lol:

Ajd malo i Man Utd, Liverpool, Psg, Chelse itd. Ismijavajte, i njima sve stranci vlasnici... Kakvi pacenici, posebno ovaj Mensur iz Deutchlanda....

-18 :run:
Smatraj se upozorenim.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#73804 Re: Premijer liga BiH

Post by F&N »

:lol: :lol: :lol:

nemoomo para neeemoomo nista volim zeeljaaaaa
Charuga
Globalni moderator

#73805 Re: Premijer liga BiH

Post by Charuga »

Kakve rasprave ... :shock: :-)
video

#73806 Re: Premijer liga BiH

Post by video »

Ja kad bi dijelio istu trEbinu sa @MensurM i @ Chelijem, prosao bi se i navijanja i svega :run:

Navijacke perjanice kluba sa grbavice.
Eminentni forumasi sa jos poznatijim stavovima :run:
Korisničkoime

#73807 Re: Premijer liga BiH

Post by Korisničkoime »

avetinja wrote:

Ovome sam se smijao i tražio odgovor kako neko može sam sebe da naziva kretenom, usput jalijašem i klošarom. :lol:

Ali nisam dobio odgovor. :-?
Fukare Tuzla, Robijasi Zenica samo neki od poznatih i nisu bas samodopadljivi nazivi, u regionu najdebilniji naziv navijacke skupine su Bad Blue Boys, jebo te ko kakav Boy Band, suprotnost toga je npr.Kohorta Osijek nekako za navijacku skupinu prikladan naziv, Grobari isto tako nigdje veze kao da ih je osnovalo pogrebno drustvo, pa kaze Horde zla ili Divovi (znam nije zvanicno ime) ono samopouzdanje je dobra stvar dok se ne pretjera, cuj horde i to jos zla majke ti al divovi je ono bas na nas nalik ko kada Bosnjo ipred granapa pametuje kako su Ameri glupi a Svabe lijene a on ima petaka da razvuce u slijedecih 10 dana. Manijaci nije ni to neko samodopadljivo ime, ko sebe naziva manijakom dobrovoljno na individualnoj razini ali se hajd ustalilo pa se covjek navikao kao i sa Robijasima i Fukarama.
Za navijace Sarajeva sada bi prikladno bilo Ho Ši Min brigada ili Otrovni lotos ili Mekong kobre neka ima malo azijskog stiha.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#73808 Re: Premijer liga BiH

Post by Velkoski »

Mi ćemo slaviti titulu pred 20k navijača, a vama ćemo uručiti plaketu za *prodato je 2.971 pojedinačnih ulaznica. Ukupan broj gledalaca na utakmici: 4.177.*

Amen
R2D2_SA

#73809 Re: Premijer liga BiH

Post by R2D2_SA »

O ulasku vijetnamaca u vlasnicku strukturu (vlasnistvo upravljacki uloga, da bude korektni) se prica vec neko vrijeme, i ponajvise u prici oko ulaganja u AFH. Berjaya je i Tanov posao, ovaj je u istom, a pored lutrije ljudi se najvise bave hotelijerstvom. Tako da bih ja sacekao sutrasnji press pa da cujemo zvanicne informacije, a ovako na prvu bih tipovao da ce pucati na ulaganje u AFH i okolni prostor, traziti izmjenu zakonskog okviru u smislu pretvorbe arhaicnog postojanja klubova kao udruzenja gradjana u prava dionicka drustva i sl. A s obzirom da po ovim vijestima nece samo on biti vlasnik vecinskog dijela upravljackih uloga, Tan vjerovatno ostaje dijelom price, sumnjam da ce se mijenjati i nacin poslovanja a to je imate finansijski okvir, izvolite se protegnuti koliki je jorgan i poslovati odrzivo, uz eventualno neku inekciju da bi se postiglo nesto vise. Mislim da nije u cijeloj prici nebitno da se Mahatir vratio u Maleziji za premijera a on je imao uticaj na dolazak Tana u klub. Btw Mahatir dolazi u aprilu u Sarajevo na SBF2019.
ganjeta

#73810 Re: Premijer liga BiH

Post by ganjeta »

Velkoski wrote:Mi ćemo slaviti titulu pred 20k navijača, a vama ćemo uručiti plaketu za *prodato je 2.971 pojedinačnih ulaznica. Ukupan broj gledalaca na utakmici: 4.177.*

Amen
I tebe pogodilo što vas nema na stadionu :mrgreen: .
MensurM

#73811 Re: Premijer liga BiH

Post by MensurM »

R2D2_SA wrote:O ulasku vijetnamaca u vlasnicku strukturu (vlasnistvo upravljacki uloga, da bude korektni) se prica vec neko vrijeme, i ponajvise u prici oko ulaganja u AFH. Berjaya je i Tanov posao, ovaj je u istom, a pored lutrije ljudi se najvise bave hotelijerstvom. Tako da bih ja sacekao sutrasnji press pa da cujemo zvanicne informacije, a ovako na prvu bih tipovao da ce pucati na ulaganje u AFH i okolni prostor, traziti izmjenu zakonskog okviru u smislu pretvorbe arhaicnog postojanja klubova kao udruzenja gradjana u prava dionicka drustva i sl. A s obzirom da po ovim vijestima nece samo on biti vlasnik vecinskog dijela upravljackih uloga, Tan vjerovatno ostaje dijelom price, sumnjam da ce se mijenjati i nacin poslovanja a to je imate finansijski okvir, izvolite se protegnuti koliki je jorgan i poslovati odrzivo, uz eventualno neku inekciju da bi se postiglo nesto vise. Mislim da nije u cijeloj prici nebitno da se Mahatir vratio u Maleziji za premijera a on je imao uticaj na dolazak Tana u klub. Btw Mahatir dolazi u aprilu u Sarajevo na SBF2019.
Šta će ulagati u Koševo kad je to opštinsko?
MensurM

#73812 Re: Premijer liga BiH

Post by MensurM »

Velkoski wrote:Mi ćemo slaviti titulu pred 20k navijača, a vama ćemo uručiti plaketu za *prodato je 2.971 pojedinačnih ulaznica. Ukupan broj gledalaca na utakmici: 4.177.*

Amen
A zašto navijači Sarajeva ne idu na utakmice Sarajeva?
avetinja

#73813 Re: Premijer liga BiH

Post by avetinja »

Korisničkoime wrote:Fukare Tuzla, Robijasi Zenica samo neki od poznatih i nisu bas samodopadljivi nazivi, u regionu najdebilniji naziv navijacke skupine su Bad Blue Boys, jebo te ko kakav Boy Band, suprotnost toga je npr.Kohorta Osijek nekako za navijacku skupinu prikladan naziv, Grobari isto tako nigdje veze kao da ih je osnovalo pogrebno drustvo, pa kaze Horde zla ili Divovi (znam nije zvanicno ime) ono samopouzdanje je dobra stvar dok se ne pretjera, cuj horde i to jos zla majke ti al divovi je ono bas na nas nalik ko kada Bosnjo ipred granapa pametuje kako su Ameri glupi a Svabe lijene a on ima petaka da razvuce u slijedecih 10 dana. Manijaci nije ni to neko samodopadljivo ime, ko sebe naziva manijakom dobrovoljno na individualnoj razini ali se hajd ustalilo pa se covjek navikao kao i sa Robijasima i Fukarama.
Za navijace Sarajeva sada bi prikladno bilo Ho Ši Min brigada ili Otrovni lotos ili Mekong kobre neka ima malo azijskog stiha.
Za Bad Blue Boyse se slažem. Zvuči pederski, iako je tada bila furka sa engleskim imenima.
Ne očekujem da se navijačke grupe zovu Bečki dječaci, ali treba se zadržati u okviru samopoštovanja, relativnog naglaska na opasnost koju grupa predstavlja za druge i identifikacije sa klubom/gradom.
Robijaši je opet bolji naziv nego Kreteni. Ima povezanost sa Zenicom i zatvorom pa može proći.
Fukare su za hrkljuša. Kome li je to palo napamet.
Horde Zla je prihvatljivo, ali Divovi vuku na nemaštovitu samodopadnost.
Manijaci prihvatljivo.
Korisničkoime

#73814 Re: Premijer liga BiH

Post by Korisničkoime »

R2D2_SA wrote:O ulasku vijetnamaca u vlasnicku strukturu (vlasnistvo upravljacki uloga, da bude korektni) se prica vec neko vrijeme, i ponajvise u prici oko ulaganja u AFH. Berjaya je i Tanov posao, ovaj je u istom, a pored lutrije ljudi se najvise bave hotelijerstvom. Tako da bih ja sacekao sutrasnji press pa da cujemo zvanicne informacije, a ovako na prvu bih tipovao da ce pucati na ulaganje u AFH i okolni prostor, traziti izmjenu zakonskog okviru u smislu pretvorbe arhaicnog postojanja klubova kao udruzenja gradjana u prava dionicka drustva i sl. A s obzirom da po ovim vijestima nece samo on biti vlasnik vecinskog dijela upravljackih uloga, Tan vjerovatno ostaje dijelom price, sumnjam da ce se mijenjati i nacin poslovanja a to je imate finansijski okvir, izvolite se protegnuti koliki je jorgan i poslovati odrzivo, uz eventualno neku inekciju da bi se postiglo nesto vise. Mislim da nije u cijeloj prici nebitno da se Mahatir vratio u Maleziji za premijera a on je imao uticaj na dolazak Tana u klub. Btw Mahatir dolazi u aprilu u Sarajevo na SBF2019.
Ulaganje u AFH i okolni prostor moraju i oni kao i svako drugi ugovarati sa opstinom jer je to sve opstinsko, vlasnicki udjel ili cjelokupno vlasnistvo nad FKS ne daje nikome pa tako ni njima bila kakva prava na AFH osim uloge zakupaca istog a sa okolnim prostorom nemaju nista ni zakupa.
Dionicka drustva u kojem svijetu prijatelju, klubovi poput BVB su se namucili u toj transformaciji nasi bi propali, ko bi bili vlasnici dionica u npr. Zvijezdi Gradacac, ko bi dao svoje pare za nesto sto pravi gubitke a nasi klubovi cine upravo to - prave gubitke.
Dionicka drustva podlijezu puno ostrijim regulacijama od udruzenja gradjana, pogasili bi se u roku 2-3 godine.
decko_sa_kovaca

#73815 Re: Premijer liga BiH

Post by decko_sa_kovaca »

Ne kontam kako bi ulago u stadion kad nikad ne moze biti njegov odnosno stadion u vlasnistvu fks
MensurM

#73816 Re: Premijer liga BiH

Post by MensurM »

decko_sa_kovaca wrote:Ne kontam kako bi ulago u stadion kad nikad ne moze biti njegov odnosno stadion u vlasnistvu fks
Pa na prevaru. Kao mi ćemo uložiti u stadion, ali nam poklonite zemljište.

Neće moći dok sam ja stanovnik Općine Centar.
Nadzorna_ploca

#73817 Re: Premijer liga BiH

Post by Nadzorna_ploca »

Eto ti si neki faktor. :lol:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#73818 Re: Premijer liga BiH

Post by Velkoski »

Nije me pogodilo vala, ovako je otkad znam za sebe, nekad manje, nekad više, ali mi je smiješno ovo Armino. Došlo vaš četiri hiljade, nije osamnes miliJona :mrgreen:

I ovo o tjeranju... Ma hajte molim vas, pa "dinastija" se organizovano tjera već dvije godine sa raznih strana :mrgreen:
made_in_sarajevo

#73819 Re: Premijer liga BiH

Post by made_in_sarajevo »

Ako je mensur rekao da nece pustiti kosevo kao stanovnik.opstine onda mislim da je to to. Treba otjerati i tana i mensura staviti kao velikog vodju. Nakon toga kao velikog vodju drzave. Pravda za mensura, nikad ova muka da prodje :lol:

Treba im SejA poslat sa ih kiti sa 200 eura, pa da ih ofira po kafani :lol: .
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#73820 Re: Premijer liga BiH

Post by plain vanilla »

Velkoski wrote:Nije me pogodilo vala, ovako je otkad znam za sebe, nekad manje, nekad više, ali mi je smiješno ovo Armino. Došlo vaš četiri hiljade, nije osamnes miliJona :mrgreen:

I ovo o tjeranju... Ma hajte molim vas, pa "dinastija" se organizovano tjera već dvije godine sa raznih strana :mrgreen:
Pa sretan rodjendan :kiss:
avetinja

#73821 Re: Premijer liga BiH

Post by avetinja »

I ja sam stanovnik Opštine Centar, s toga tražim mjesto u telekomu ili elektroprivredi ako hoćete da vam se prepiše stadion. :lol:
Company85

#73822 Re: Premijer liga BiH

Post by Company85 »

Sarajevo ako bi trazilo da nam se prepise stadion to bi bio potez ravan samoubistvu. Samo rusenje bi kostalo kao kupovina zemlje negdje da se pravi novi stadion a neka modernizacija/renoviranje onolikog stadiona bi bila glupost. Gore je svakako SDA zapikala SPO i pustiti im neka se bave tim a mi traziti negdje lokaciju pa tribinu po tribinu ali po nekim realnim okvirima.
shbc

#73823 Re: Premijer liga BiH

Post by shbc »

Simptomi teške hipotermije:

Osoba s hipotermijom najčešće nije svjesna svog stanja, jer simptomi često počinju postupno. Također, zbunjenost povezana s hipotermijom smanjuje samosvijest. Zbunjeno razmišljanje također može dovesti do rizičnog ponašanja.
Obzirom na neke izjave, mislim da je pojedinim komsijama potrebna medicinska pomoc. Nije sala -18.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#73824 Re: Premijer liga BiH

Post by Velkoski »

plain vanilla wrote:
Velkoski wrote:Nije me pogodilo vala, ovako je otkad znam za sebe, nekad manje, nekad više, ali mi je smiješno ovo Armino. Došlo vaš četiri hiljade, nije osamnes miliJona :mrgreen:

Pa sretan rodjendan :kiss:
:kiss:
luckylaka

#73825 Re: Premijer liga BiH

Post by luckylaka »

U naslovu teme Premijer liga dodati jos +18
Locked