@4kmi,error codes wrote:Bobi wrote:Znači, sutra gledam F1 u 4K
a ton
trio
@error,
iz druge sobe sa drugog TV
Moderator: Benq
@4kmi,error codes wrote:Bobi wrote:Znači, sutra gledam F1 u 4K
a ton
Moj uvijek doda sam kanale ako se pojave nove,najgore sto ne mogu manulni tuning/pretragu odabrat nego automatski pa bi mi se sve obrisalo,ukljucujuci i favoriteNediM17 wrote:ja pobudalih probavajuci razne varijante. jedino sto sam zakljucio da je 442 aktivan, da na njemu nesto ima, ali tv ga ne vidi i nece da ga nadje.amar1994 wrote:imam i ja HEVC dekoder na TV-u ali SK4K nema
Odakle ti to da je SK 4K na 610MHz?DON_eARL wrote:Samo automatsko skeniranje svih kanala pokušajte, ko je na Telemachu sa 610.000 256QAM, ovi sa HS-a 666.000 64QAM i trebalo bi da TV automatski pokupi sve. Nažalost nemam TV koji ovo podržava da testiram.
Ovo što je on naveo su dvije startne frekvencije za automatsko pretraživanje kanala, gdje TV odmah dobije informacije od providera sa listom kanala, i na taj način nađe sve kanale koji su dostupni na mreži.NediM17 wrote: Odakle ti to da je SK 4K na 610MHz?
Zakuhalo se
Ovo 610 je ustvari network frequency? Kad ti na svom Philipsu odes na digital reception test i ukucas 442, je li uredno pokaze signal i status transpondera, daj sliku.crnivrag wrote:Ovo što je on naveo su dvije startne frekvencije za automatsko pretraživanje kanala, gdje TV odmah dobije informacije od providera sa listom kanala, i na taj način nađe sve kanale koji su dostupni na mreži.NediM17 wrote: Odakle ti to da je SK 4K na 610MHz?
A one frekvencije koje ja novodim su frekvencije na kojima se nalaze pojedini kanali, da korisnici ne bi morali svaki put sve pretraživati, ako imaju npr. kreiranu favorite listu, da ne poremete raspored kanala, već samo da dodaju novi u listu koji je dodan u ponudu.
Evo sad sam probao, ne pokaže, s tim da mi se kanal normalno pojavi kad uradim pretraživanje mrežne frekvencije sa frekvencijom 666 Mhz, i onda mi se pojavi 314 TV i radio kanala, i među njima i SK 4K, kojeg onda tek očitava da se emituje sa frekvencije 442 Mhz.NediM17 wrote:
Ovo 610 je ustvari network frequency? Kad ti na svom Philipsu odes na digital reception test i ukucas 442, je li uredno pokaze signal i status transpondera, daj sliku.

amar1994 wrote:Nedime,nemoj poludit sad, sony
![]()
Stavio na full scan![]()
TV mi je Philips 43PUS6412/12, mislim da se može uraditi back-up liste, hajde da to uradim, pa da ti pošaljem.NediM17 wrote:Vraze, imas li ti opciju da bekapujes listu? Koji ti je Philips TV tacno, vidim da je interfejs skoro isti.
Kontam ako mozes bekapovat listu kanala ( ja imam tu opciju), da mi posaljes i da je probam gurnuti na svoj TV.
Moze, ostavi link na pp a mozes i ovdje. Hvala.crnivrag wrote:TV mi je Philips 43PUS6412/12, mislim da se može uraditi back-up liste, hajde da to uradim, pa da ti pošaljem.NediM17 wrote:Vraze, imas li ti opciju da bekapujes listu? Koji ti je Philips TV tacno, vidim da je interfejs skoro isti.
Kontam ako mozes bekapovat listu kanala ( ja imam tu opciju), da mi posaljes i da je probam gurnuti na svoj TV.
Evo gaNediM17 wrote:
Moze, ostavi link na pp a mozes i ovdje. Hvala.
Moj je 49PUS7181/12 , mozda ce moci.
Sad cu probati. Hvala. Valjda necu nista zajebati.crnivrag wrote:Evo gaNediM17 wrote:
Moj je 49PUS7181/12 , mozda ce moci.https://drive.google.com/file/d/1l6hPk- ... sp=sharing
Ako skontas za Philips javi, imam isti problem.NediM17 wrote:Sad cu probati. Hvala. Valjda necu nista zajebati.crnivrag wrote:Evo gaNediM17 wrote:
Moj je 49PUS7181/12 , mozda ce moci.https://drive.google.com/file/d/1l6hPk- ... sp=sharing
EDIT: Ne moze, baci gresku.
Na Samsungu na Telemach instalacijama i mrezi pronadje..NediM17 wrote:Evo mijenjam sad zemlje kod skena. Jebem li mu 313 majki!
Koji ke tvoj Philips? Vec razmisljam da pisem Philips supportu.