Meni nije jasno zašto svi koriste izraz štrajk?Cholina_Lokica wrote:Mozda nisu culi za strajkKastanienallee wrote:Maloprije mi je 4-5 likova ispred Estrade nudilo kupon. Kakve sad kupone prodaju?
GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
-
sarajevo63
#7376 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- O'zone
- Globalni moderator
#7377 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ko se upeca-upeca seKastanienallee wrote:Maloprije mi je 4-5 likova ispred Estrade nudilo kupon. Kakve sad kupone prodaju?
Pa kobejagi važe kuponi u CTS i ovim ostalim alternativnim mada je Bubica izričito zamolio da se kuponi ne kupuju do daljnjeg
- Logovan
#7378 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Nisu normalni, ponašaju se onako kao što se i mi ponašamo. Mi se glupiramo, seremo preko tastature a oni kradu.jazzer wrote:Jesu, itekako jesu normalni. Vide s kim imaju posla pa kontaju zasto ne bi?_terminaš_ wrote:hhaarree wrote:a dok vladu niko ni ferma oni lagano sedam glava u padze![]()
![]()
Stvarno nisu normalni.![]()
![]()
Jos je malo ovih 7 stoja, na njihovom mjestu ja ne bi ruke dizao bez dodatne 2000,00.
Povecao bi cijenu plina, grijanja, vode..ma svega. Prodao bih sluzbeni Audi star godinu i kupio novog
od jedno 300 milja, ako ima kakav. Onda bi se popeo na zgradu vlade i pišao odozgo po raji.
Nema sta ne bi radio samo da vidim hoce li me iko ikada uzeti za gusu i reci
''eee, ne moze vise tako, dosta je''. A kako stvari stoje, daj boze ikada.![]()
Po meni je samo pitanje vremena kada će narod reći DOSTA VIŠE MAJKU VAM... I onda idu protesti protiv lopovluka u Vladi, protiv lopovluka u Grasu, itd. Znači samo je pitanje vremena.
- Pitarrr82
#7379 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Mozda neko i ustane... ali u Grckoj...
-
sarajevo63
#7380 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Pitarrr82 wrote:Mozda neko i ustane... ali u Grckoj...
- Pitarrr82
#7381 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
P.S. A ubrzo ce i 1. Maj pa cemo pokazati Vladi itd. koliko se brinemo sto svi troskovi rastu i sto se brinemo za sve to...
- O'zone
- Globalni moderator
#7382 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Janjci PAZITE SE!!! Bijesni narod dolaziiiii!!!!!Pitarrr82 wrote:P.S. A ubrzo ce i 1. Maj pa cemo pokazati Vladi itd. koliko se brinemo sto svi troskovi rastu i sto se brinemo za sve to...
-
sarajevo63
#7383 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Centralna svečanost obilježavanja Praznika rada biće održana u krugu GRAS-a.
- Pitarrr82
#7384 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
O'zone wrote:Janjci PAZITE SE!!! Bijesni narod dolaziiiii!!!!!Pitarrr82 wrote:P.S. A ubrzo ce i 1. Maj pa cemo pokazati Vladi itd. koliko se brinemo sto svi troskovi rastu i sto se brinemo za sve to...
Tako nekako...
Mislim, kad vidim da Grci ustaju jer nema vise 13. plate, da nema ili je smanjen topli obrok i mnoge druge beneficije onda mi je jasno zasto kod nas nema takvih borbi, nama je dobro...
- O'zone
- Globalni moderator
#7385 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Mi nemamo 13-u platu mnogi od nas ni topli obrok a o regresu moram pogledati na wikipediji šta to znači tako da se nemamo za šta ni da bunimo.Pitarrr82 wrote: Tako nekako...
Mislim, kad vidim da Grci ustaju jer nema vise 13. plate, da nema ili je smanjen topli obrok i mnoge druge beneficije onda mi je jasno zasto kod nas nema takvih borbi, nama je dobro...
Već godinama nas treniraju da plate moraju da budu neredovne i uspjeli su da nas istreniraju.
Godinama nas treniraju da se sami liječimo travama i hodžama,popovima,svećenicima,stravama tako da nam ni zdravstveno nije potrebno.
Gledajući prosjek godina ljudi u čituljama nije nam potrebno ni penziono jer penziju nećemo ni doživjeti.
E haj ti meni reci zbog čega ja sad da se bunim i ustančim. Meni sve potaman.
- Pitarrr82
#7386 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Bas zato i kazem da nema potrebe da palamudimo kako nam je tesko i kako se patimo sada s ovim saobracajem a i sa svim ostalim stvarima kad je dobro... 
- O'zone
- Globalni moderator
#7387 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Mjesto da budem zahvalni na kardio treningu svaki danPitarrr82 wrote:Bas zato i kazem da nema potrebe da palamudimo kako nam je tesko i kako se patimo sada s ovim saobracajem a i sa svim ostalim stvarima kad je dobro...
- DiplomataSaSela
#7388 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
GrasoveKastanienallee wrote:Maloprije mi je 4-5 likova ispred Estrade nudilo kupon. Kakve sad kupone prodaju?
-
hhaarree
#7389 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

taj rad, oni debili protestuju a mi pametni kondiciju nabijamo da mozemo pjesacit ko ljudi
-
zippoo87
#7390 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
koji ste vi moroni, da se sa ovako ozbiljnim temama sprdate
-
dresdener78
#7391 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Počinjem od natrag:Innovation wrote:Ko ste Vi i odakle Vam pravo da Vi sudite o ljudima, koje niti poznajete, niti ste upuceni u njihovu strucnost. Odakle Vam pravo da odnekud iz ..... huskate nase ljude.dresdener78 wrote:UPRAVO TAKO. I ne samo premijeri nego i svi oni ministri saobraćaja, njihovi kolegi, i ustvari poslanici kantonalnog parlamenta i čitava ona banda koja je bila i danas jeste u foteljama... pored GRAS-ovih direktora i članovi Nadzornog odbora, razni zamjenici direktora (bolje rećeno lutke instalirane političarima) i tako dalje...ušće wrote: A odgovornost imenom i prezimenom imaju svi dosadašnji Premijeri Kantona i svi dosadašnji direktori GRAS-a
bar je to moje mišljenje ...
Dugačka lista. Sarajevo je mali grad. Znate sigurno gdje neki ovi istaknuti pojedinci od ove "elite" žive. Kucajte njima na vrata i pitajte ih šta su to uradili...
Sarajevo nije mali grad, toliko da znate, niti su nasi ljudi levati.
Ajooj, iskreno mi je žao
Odakle meni pravo? OK ja sam uzeo to pravo jer se u Sarajevu osjećam kao kući, taj grad me definitivno ima u svojoj moći svojim duhom i odbijam šutjeti kada se desi nepravda, pa se trudim da govorim o temi o kojoj imam neke informacije. Gospođo, ono stalno sortiranje ljudi na "naše" i "tuđe (sumnjive)" je kuga cijele naše istočne Evrope. Ako huškam, onda huškam. To je vaš dojam. I šta se stručnosti i sposobnosti političara tiče, meni su dovoljni REZULTATI njihovog "rada" koje vidim na svakom koraku i da slušam njihove izjave u medijima. Šta se rezultata rada tiče, trebali bi svi ti vaši političari skupa vratiti ne samo sve što su pokrali nego i sve redovne debele plate koje su primili uz kamate za zadnjih 20 godina. I ne samo vaši - to se odnosi na sve političare iz cijele naše istočne Evrope. Ovdje je generalizacija samo opis činjenice.
Odgovoriću Vama, gospođo, i na pitanje vezano sa onim gradom odakle jesam: Onda bivši direktor ZOO je bio u međuvremenu izbaćen iz fotelje, jer je došlo do puča na nivou gradskih političara. Taj čovjek je osnivao u saobraćajnom preduzeću mrežu prisljuškivaća i informanata, stvorio je grupu "omiljenih" vozača i radnika koji su njemu prijavljivali sve što rade drugi navodno "protiv firme". Odvratno. Nakon njega je došao neki ekonomista koji je ranije radio u nekoj velikoj osiguravajućoj kući, napravio je veoma haotične poteze sa jedinim ciljem da se smanje troškovi po bilo kojoj cijeni bez obzira na kvalitet usluga, njega su također izbacili. Trenutna situacija je takva da ovdašnji "GRAS" ne tone u dugovima ali ima sve manje para dakle stalno reducira usluge. Veliki problem je zastarjelost trolejbusa koji imaju i preko 20 godina i raspadaju se na ulici. Gradski budžet je totalno prazan i grad kao takav prezadužen, pa se ne zna šta će biti. Subvencije iz EU su prekinute na neizvjesno dug rok zbog užasne korupcije ovdašnjih političara, onda iz EU ne mogu dobiti pare za nova vozila. Ja odbijam i ovdje biti intertan i pasivan pa sam imao dug razgovor sa gradskim političarom odgovornim za javni saobraćaj i diskusija je bila zanimljiva - donio sam mu hrpu informacija na ovu temu jer on je jedva znao da autobus koristi dizel i ne benzin i da trolejbus koristi istosmjernu struju. Znam da oni na kraju rade to što oni žele ali moraju znati da čovjek kojem vladaju nije apatičan.
I šta se tiče Vašeg komentara o mojoj "prevelikoj struci i upućenosti", priznajem iskreno da nisam pravnik mada sam u prošlim danima skinuo sve moguće bh. zakone i zakonske odredbe koje sam našao u vezi sa ovom situacijom. Pravna situacija mi se čini veoma nejasna, svakako nisam nigdje našao informaciju da je dozvoljeno da uposleno lice nekažnjeno blokira radna sredstva svog poslodavca na neizvjesno dug rok jer ovo ne ispunjava parametre štrajka. I da time nekažnjeno prouzrokuje velike neprijatnosti i probleme hiljadama klijenata.
Želim Vama lijep dan
- O'zone
- Globalni moderator
#7392 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Drug opusti sezippoo87 wrote:koji ste vi moroni, da se sa ovako ozbiljnim temama sprdate
-
hecimnadri
#7393 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Centrotrans je Tito.
A Himzanija i okupljeni nek mašu ušima.
Evo i odgovora na neka pitanja postavljena na forumu po pitanju 13 plate i regresa.
Po zakonu regres u 13 platu mogu isplaćivati firme koje posluju sa dobiti.
Obzirom da je GRAS već godinama u dubiozi (gubitku),takve najnade se nemogu isplaćivati.
A što se tiče pitanja ko je doveo GRAS u oovo stanje .Krivaca je mnogo osim Jusuhranića i vozača koji su svojedobno iz rezervaoara autobusa tenkovali svoja privatna vozila.Slažem se da se i ovo izvede na čistac.
STEČAJ JE PRAVO RJEŠENJE.S ovim se slaže i građani,koji konačno imaju priliku da dobiju prevoz dostojan čovjeku.
Evo i odgovora na neka pitanja postavljena na forumu po pitanju 13 plate i regresa.
Po zakonu regres u 13 platu mogu isplaćivati firme koje posluju sa dobiti.
Obzirom da je GRAS već godinama u dubiozi (gubitku),takve najnade se nemogu isplaćivati.
A što se tiče pitanja ko je doveo GRAS u oovo stanje .Krivaca je mnogo osim Jusuhranića i vozača koji su svojedobno iz rezervaoara autobusa tenkovali svoja privatna vozila.Slažem se da se i ovo izvede na čistac.
STEČAJ JE PRAVO RJEŠENJE.S ovim se slaže i građani,koji konačno imaju priliku da dobiju prevoz dostojan čovjeku.
Last edited by hecimnadri on 08/04/2013 15:41, edited 1 time in total.
-
VjecitiStudent
#7394 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Sarajevo je itekako mali grad, po bilo kom kriteriju, demografskom, ekonomskom, mentalnom, ...Innovation wrote:Ko ste Vi i odakle Vam pravo da Vi sudite o ljudima, koje niti poznajete, niti ste upuceni u njihovu strucnost. Odakle Vam pravo da odnekud iz ..... huskate nase ljude.dresdener78 wrote:UPRAVO TAKO. I ne samo premijeri nego i svi oni ministri saobraćaja, njihovi kolegi, i ustvari poslanici kantonalnog parlamenta i čitava ona banda koja je bila i danas jeste u foteljama... pored GRAS-ovih direktora i članovi Nadzornog odbora, razni zamjenici direktora (bolje rećeno lutke instalirane političarima) i tako dalje...ušće wrote: A odgovornost imenom i prezimenom imaju svi dosadašnji Premijeri Kantona i svi dosadašnji direktori GRAS-a
bar je to moje mišljenje ...
Dugačka lista. Sarajevo je mali grad. Znate sigurno gdje neki ovi istaknuti pojedinci od ove "elite" žive. Kucajte njima na vrata i pitajte ih šta su to uradili...
Sarajevo nije mali grad, toliko da znate, niti su nasi ljudi levati.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#7395 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
možda šverceri kupona žive u nekom od multiverzuma gdje gras nije obustavio radDiplomataSaSela wrote:GrasoveKastanienallee wrote:Maloprije mi je 4-5 likova ispred Estrade nudilo kupon. Kakve sad kupone prodaju?
-
sarajevo63
#7396 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
...
Last edited by sarajevo63 on 08/04/2013 14:46, edited 1 time in total.
-
sarajevo63
#7397 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Spoštovani gospodine/gospođo
Mi jesmo levati, foliraju Vas.
I Vama lijep i ugodan dan
Mi jesmo levati, foliraju Vas.
I Vama lijep i ugodan dan
- TheWatcher
#7398 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
nevezano za gras (ali ipak na neki nacin povezano)
Sramotan potez: Poslanici u Skupštini KS sebi povećali plate za 700 KM
sta treba da se desi u ovom jebenom gradu da ljudi konacno izadju na ulice (masovno) i da ova govna od ljudi lincuju
Sramotan potez: Poslanici u Skupštini KS sebi povećali plate za 700 KM
sta treba da se desi u ovom jebenom gradu da ljudi konacno izadju na ulice (masovno) i da ova govna od ljudi lincuju
-
zvrk
#7399 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
molim da se promijeni naziv teme
nije istina da vlada ni mukajet
vidi se da rade vrijedno
nije istina da vlada ni mukajet
vidi se da rade vrijedno
- jazzer
#7400 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Sto nas ti izjeba gramatikom to trojica Himzanija ne mogu autobusomhecimnadri wrote:Centrotrans je Tito.
Eno i odgovora na neka pitanja postavljena na forumu po piranju 13 plate i tegresa.
Po zakonu Tegres u 13 plaro mogu isplaćivati firme koje posluju sa dobiti.
A što se tiče pitanja ko je doveo GRAS u oovo stanje .Krivaca je mnogo osim Jusuhranića i vozalča koji su svojeddobno iz rezervaoara autobusa zenkovali svoja privatna vozila.Slažen se da se i ovo izvede na čistac.