Rukometna reprezentacija BiH

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
strong69

#7376 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by strong69 »

Ja sam normalniji i zdraviji covjek u svakom smislu od kada sam prestao pratiti BH reprezentativni sport. Time sam postedio sebe od stresa koji su mi proizvodili sportisti i od stresa od nezadovoljnih navijaca.
Nadzorna_ploca

#7377 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Nadzorna_ploca »

Pa nama ne valja ni Tuka koji osvaja medalje i pobjeduje na jakim manifestacijama a kamoli ovi ili fudbaleri.
studeni76

#7378 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by studeni76 »

Luzeri,luzeri,luzeri! O cemu se ba pise, kakvi luzeri!
Znaci samo se o nekvalitetu moze pricat, prosto nismo dovoljno kvalitetni i ciao. Kad budemo imali kvalitet, imat cemo i rezultate. Prosto
90minut

#7379 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by 90minut »

studeni76 wrote:Luzeri,luzeri,luzeri! O cemu se ba pise, kakvi luzeri!
Znaci samo se o nekvalitetu moze pricat, prosto nismo dovoljno kvalitetni i ciao. Kad budemo imali kvalitet, imat cemo i rezultate. Prosto
K'o pasulj brate, ljudi kvalitetniji i nema se tu šta pricati.

Baš kao što je Italija kvalitetnija u fudbalu i da smo imali malo više koncentracije izvukli bi x i to bi bila puna šaka brade jer smo mi uletiti u utakmicu baš motivisani s druge strane italijani ni blizu k'o mi.

Sve u prošlosti što smo mi izgubili najmanje je zbog luzerskog mentaliteta najviše do toga da smo jedna mala država koja nema kvalitet za nešto više.
dječak sa šibicama

#7380 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by dječak sa šibicama »

studeni76 wrote:Luzeri,luzeri,luzeri! O cemu se ba pise, kakvi luzeri!
I to je to.

Nema ovo veze sa luzerstinom, rukomet u BiH je u ocajnom stanju, Borac se ugasi pa se vrate pa malo zive malo ne zive a i takvi su drugi u BiH, a nekad su bili prvaci Europe. Jedino se u Ljubuskom radi profesionalno, imaju rukometnu akademiju medjutim tamo svaki igrac zeli nastupati za Hrvatsku.

Ostalo je amaterski, poluprofesionalno. Ne moze se uvijek vaditi i na tu pricu kako nema para, nema para ni u hrvatskom rukometu i igraci su im poceli odlaziti napolje, u Austriju, Sloveniju, ali stancaju talente jer su organizovali sistem. Kadetska liga, vjerovatno najbolja na svijetu po organizaciji, ja ne znam postoji li u BiH ista slicno. Koliko ja znam, ne.
Poredim jer je slicna financijska situacija, vec Slovenija i dalje na zapad imaju vise para u rukometu i to vec lici na nesto.

Bez produkcije igraca, kvalitetnih seminara, edukacije trenera, nema ni rezultata. RK Bosna je prije deset godina igrala ligu prvaka i to prilicno uspjesno, bar se nisu blamirali. Danas znamo gdje su i sta su.

Steta je to sve jer BiH je uvijek bila rasadnik talenata ali polako se sve to izgubilo, nema kvalitetnih trenera, nekadasnji jaki rukometni centri poput Maglaja, Visokog, Doboja, Gorazda, Banjaluke su u banani. Savez je posebna prica, oni nisu sposobni ni za sta, a u svijetu rukometa se svake godine mijenjaju i nadogradjuju sistemi rada, taktika i sve ostalo.
Koliko su samo Francuzi napredovali, imaju sad drugu ligu na svijetu po jacini, spanski klubovi su dosta grohnuli jer je puno sponzora povuceno zbog ekonomske krize neki klubovi su se ugasili poput Ciudad Reala a neki skoro propali Portland recimo ili Ademar Leon, medjutim oni i pored nedostatka novca rade najbolji posao oko edukacije trenera i trenutno su spanski treneri najbolji na svijetu bez konkurencije. Konkretno, sve 4 ekipe na Final 4 Lige prvaka, treniraju spanski treneri.
Portugal se dize, Sporting, Benfika i Porto ulazu velike pare u svoje rukometne klubove, i tako dalje.

Sta da BiH ocekuje u svemu tome, nista se ne radi, reprezentacija se okuplja bez para bez smjestaja, igraci sami placaju hranu i stan, hotel, a to je samo vrh ledenog brijega jer kako vec rekoh, ne prave se igraci. A ovdje nema dijaspore kao u fudbalu, da popuni redove. BiH rukomet kao i kosarka, dozivjece debakl uskoro, ako se nastavi ovako "neraditi".

Cehe mogu dobiti ali mislim da su Cesi jos jaci od Bjelorusije, prosle godine su bili sesti na evropskom prvenstvu i igraju dobar rukomet. Nije mi bas jasno kako se Ceska vec kvalifikovala, ako izgube od BiH a Bjelorusi dobiju fince onda se stvara krug od 3 reprezentacije i tu mi vec nije jasno sta odlucuje. Protiv Finske su igrali lagan ritam, mozda budu i opusteni, pa ih se moze i dobiti. Ili bar bod izvuci.
al-em

#7382 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by al-em »

A jeste se upalili, jedino porazom od 15+ razlike mozemo fulati prvenstvo.
Anno Domini

#7383 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Anno Domini »

al-em wrote:A jeste se upalili, jedino porazom od 15+ razlike mozemo fulati prvenstvo.
nikad ne podcjenjuj kurcobolju, kvote na kladionicama i glad bošnje, biće i 30+ razlike ako bošnjo to naumi.
Sociolog

#7384 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Sociolog »

Moramo navijati za Makedoniju da pobjedi Grcku u nedelju,to bi nam odgovaralo i pratiti utakmicu Crna Gora i Ukrajinu,navijamo za Ukrajince
dječak sa šibicama

#7385 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Ovo je trenutna tabela, ali ona se drasticno mijenja nakon zadnjeg kola jer se brisu rezultati protiv zadnjeg u grupi.

Matches against the fourth placed teams in each group will be discarded.

Gledace se samo rezultati treceplasiranih sa 1. i 2. u grupi.
phillie

#7386 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by phillie »

Evo ne bi mi mrsko "procesljati" rezultate ovih ekipa koje su trenutno treceplasirane i izbiti bodove protiv 4-plasiranih.

1. BiH 2
2 Crna Gora ili Ukrajina 2
3. Nizozemska 0
4 Srbija 1
5 Turska 0
6 Italija 0
7. Poljska 0 ili Izrael 2
8 Rumunija 0

Za nas bi dobro bilo da Izrael dobije Poljake ili nerijeseno odigraju, Svicarci dobiju Srbiju. Italija, Turska, Rumunija mislim da nemaju sanse nesto napraviti. Dakle ovim reprezenacijama bi se trebala pridruziti Poljska ako ne pobjede Izrael. A ima jos i Holandija koja nema bodova i igra protiv Latvije koja juri prvo mjesto i ima 4 pobjede u nizu.
Vazno je napomenuti da nije pod moranje da se SVI rezultati posloze. Dovoljno je da Holandija kiksa ili Poljska ili Srbija. Island-Turska i Madzarska-Italija mislim da pobjednik ne bi trebao dolaziti u pitanje.

PS. Ovo je nase vrijeme- VRIJEME KALKULACIJA, za ovo se kvalifikacije igraju. Jbo ono kad furizono osvojis prvo mjesto sa maksimalnim ucinkom :D
dječak sa šibicama

#7387 Re: Rukometna reprezentacija BiH

U slucaju prolaska, igra se u Svedskoj (Gothenburg, Malme, Stokholm), Austriji (Graz i Bec) i Norveskoj (Trondhajm)

Posto je Hrvatska vec rezervisala Austriju za grupnu fazu, BiH ce ili igrati u toj grupi ako upadne ili gore na sjever. Mada igrace se u 6 grupa po 4 pa mozda dvije grupe padnu u Austriju. Navijaca ce biti ali kako ce to savez sve platiti, pitanje svih pitanja. Kladim se da njima i odgovara da se ne ide, zbog troskova.
Sociolog

#7388 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Sociolog »

Treba ubaciti da Peric bude prvi srednj vanjski/play..puno je brzi i pokretljiviji na brzu cesku igru i odbranu,bide li Karacic bice previse sporo i ici ce se na pivota..Peric zna s krilima radit...ali opet djaba sve kad nazalost nema brzog centra i brzih protoka lopte...valjda ce Makedonci uzeti Grke
Droog

#7389 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Droog »

phillie wrote:Evo ne bi mi mrsko "procesljati" rezultate ovih ekipa koje su trenutno treceplasirane i izbiti bodove protiv 4-plasiranih.

1. BiH 2
3. Nizozemska 0
4 Srbija 1
5 Turska 0
6 Italija 0
8 Rumunija 0

Za nas bi dobro bilo da Izrael dobije Poljake ili nerijeseno odigraju, Svicarci dobiju Srbiju. Italija, Turska, Rumunija mislim da nemaju sanse nesto napraviti. Dakle ovim reprezenacijama bi se trebala pridruziti Poljska ako ne pobjede Izrael. A ima jos i Holandija koja nema bodova i igra protiv Latvije koja juri prvo mjesto i ima 4 pobjede u nizu.
Vazno je napomenuti da nije pod moranje da se SVI rezultati posloze. Dovoljno je da Holandija kiksa ili Poljska ili Srbija. Island-Turska i Madzarska-Italija mislim da pobjednik ne bi trebao dolaziti u pitanje.

PS. Ovo je nase vrijeme- VRIJEME KALKULACIJA, za ovo se kvalifikacije igraju. Jbo ono kad furizono osvojis prvo mjesto sa maksimalnim ucinkom :D
Tacno bi mi bilo dosadno da sam Švabo...mogu misliti kako je njima dosadno pratiti kvalifikacije u bilo kojem sportu...Znaš da ćeš proći.

Ovo naše je zanimljivije. :mrgreen:
Edin H.

#7390 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Edin H. »

Droog wrote:
Tacno bi mi bilo dosadno da sam Švabo...mogu misliti kako je njima dosadno pratiti kvalifikacije u bilo kojem sportu...Znaš da ćeš proći.

E bas si nasao s kim ces na porediti, nisi li primjetio da je Njemacka malo veca zemlja od BiH :D
al-em

#7391 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by al-em »

Cim niko ne prati mi dobro igramo.
karanana

#7392 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by karanana »

Dominacija.
Evo ukljucio sam se, tesko ti ga nam se u drugom poluvremenu. Platite pa cu prestat pratit.
Bazinga1234

#7393 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Bazinga1234 »

Edin H. wrote:
Droog wrote:

E bas si nasao s kim ces na porediti, nisi li primjetio da je Njemacka malo veca zemlja od BiH :D
Ejs malo :D

Solidno poluvrijeme, idemo u drugom jos jace.
Mustang1

#7394 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Mustang1 »

Kaze Spaho polako ne treba srljati. Mi kako smo losi trebamo iskoristiti svaku i malu mogucnost polu polu polukontre :D
Logovan

#7395 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Logovan »

Evo drugo poluvrijeme....

Hajmooooooooooooooooooooooooooooooo :bih: :bih: :mrgreen:
90minut

#7396 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by 90minut »

Droog wrote:
phillie wrote:Evo ne bi mi mrsko "procesljati" rezultate ovih ekipa koje su trenutno treceplasirane i izbiti bodove protiv 4-plasiranih.

1. BiH 2
3. Nizozemska 0
4 Srbija 1
5 Turska 0
6 Italija 0
8 Rumunija 0

Bravo za napisano, oni se tako osjecaju kao mi recimo za Edina Dzeku sad.

Prije trazili stream na svakom koraku gledali svaku utakmicu danas gleda tim intenzitetom 10 posto stare raje mozda i manje.
Sociolog

#7397 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Sociolog »

Opet Karacic zapoceo drugo poluvrijeme,trom trom,previse sporo pokrece napad
Logovan

#7398 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Logovan »

12:13 :thumbup: :bih:
90minut

#7399 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by 90minut »

Logovan wrote:12:13 :thumbup: :bih:
Gubimo ovo nadam se da su ti ovo samo smajliji na temi da se ne nadaš u pravom zivotu
Crvena Tifoza

#7400 Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post by Crvena Tifoza »

Odbrani sedmerac :bih:

Da je sad na +2 otići
Post Reply