Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post Reply
Alfons Kauders

#7376 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Obi Wan Bosnian wrote:Mislim da strašno griješiš u ocjenama. Ne dobija SDA izbore zbog HDZ-a i naravno da može opstati bez HDZ-a. SDA u zadnje vrijeme dobija izbore jer ima podršku Erdogana i sve dok ljudi to ne skontaju imaće pogrešnu predstavu i o SDA i o bošnjačkom narodu.

A to da će HDZ uvijek birati SDA isto nisam ubijeđen. Na kraju krajeva do sada najbolju ponudu HDZ-u je dao upravo SDP sa onim prijedlogom o različitim vrijednostima glasova. SDA im još uvijek nije dala ništa slično.

Da ne govorimo kako su u HDZ-u istinski fašisti i islamofobi. Ako jednog dana obezbjede izborni zakon koji će im garantovati vlast siguran sam da će radije birati da budu u koaliciji sa sekularnim SDP-om nego sa "islamistima" iz SDA.

Osnova sukoba HDZ-SDP je upravo u tome što SDP svojom multietničnošću pretendira da uzme i mjesta koja HDZ smatra svojima. Ali ako HDZ dobije izborni zakon koji im garantuje ta mjesta a time im garantuje i da SDP ne može da im bilo šta uzme istog momenta će prestati sukob HDZ-SDP. A ako HDZ nema tog straga od SDP-a (a po novom izbornom zakonu ga neće imati) onda im je SDP ustvari draži od mrskih islamista iz SDA
Ne grijesim.

Sacekajmo par dana da vidimo maksimalisticki prijedlog HDZ-a, pa onda bijesnu reakciju SDA i neki ostri tweet Reuf-ajfondije, pa onda par mjeseci kasnije, nakon mase peripetija i incidenata, ko fol pod pritiskom MZ i jedni i drugi pristanu na kompromis, pa uleti i SBB, i mozda jos par igraca.
Obi Wan Bosnian

#7377 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Obi Wan Bosnian »

Alfons Kauders wrote: Ne grijesim.

Sacekajmo par dana da vidimo maksimalisticki prijedlog HDZ-a, pa onda bijesnu reakciju SDA i neki ostri tweet Reuf-ajfondije, pa onda par mjeseci kasnije, nakon mase peripetija i incidenata, ko fol pod pritiskom MZ i jedni i drugi pristanu na kompromis, pa uleti i SBB, i mozda jos par igraca.
E hajde da pričekamo par dana. Evo ja ti garantujem da nikakav kompromis ovdje nije moguć. Može samo da se HDZ povuče iz vlasti u znak protesta a ako vaskrsnu HZHB onda će i da se malo ratuje jebiga.
SaraFina

#7378 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

SDA-OVSKA stranačko uhljebarska spika. Trezoraš Bake na braniku odbrane. Koje NeBoloZe LOL

Mogu ga zamisliti jedino kako naguljuje u Tursku no obzirom da i tamo nije bajno. ... možda s laktaškim krkanom pobjegne u Rusiju...???

Ja razumijem kad ljevičar promjeni " partiju " ali MR YES je fenomen. ... lik promjenio svjetonazore komplet.

:D
Last edited by SaraFina on 19/04/2017 13:07, edited 1 time in total.
Roccohljup

#7379 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Roccohljup »

Mislim da bakira boli rinaka kako ce 'rvati birati svog člana, al neće da im pusti dok mu nesto ne ponude zauzvrat. Eh sta će to biti, vidjet cemo sigurno vrlo brzo, jer sijeda kraška lisica je zacrtala da se zakon mora promjeniti do izbora.
Alfons Kauders

#7380 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Obi Wan Bosnian wrote:
Alfons Kauders wrote: Ne grijesim.

E hajde da pričekamo par dana. Evo ja ti garantujem da nikakav kompromis ovdje nije moguć. Može samo da se HDZ povuče iz vlasti u znak protesta a ako vaskrsnu HZHB onda će i da se malo ratuje jebiga.
Pa naravno da ce se povuci iz vlasti i izazivati incidente - cijela predstava ce ovisiti o tome.

HDZ mora ici na kuhanje i izazivanje incidenata. Treba ih ignorisati koliko god je moguce, ali jebiga, kad-tad ce stvari eskalirati. I tu je malo problem ako ih previse ignorises, pa nastave praviti sranja dok ne dobiju zeljeni rezultat. Lako je ne reagovati kada zapale dzamiju ili par kuca, ali onda ce samo ici stepenicu vise, poceti hapsiti, maltretirati ljude, mozda protjerivati i ubijati u nekim krajevima. Onda ce se morati reagovati i eto sranja.

Mene brine da to ne ode van kontrole... Ono, racunaju da ce nastradati nekoliko desetina ljudi i da ce se sve rijesiti za dva mjeseca. Dovoljno je da neko napravi glupost pa da u sljedece dvije godine izgine par hiljada ljudi, a milion ode vani.
DonieBrasco

#7381 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by DonieBrasco »

Znaci ili ce biti izborni zakon po mjeri hrvata, ustroj da bude hrvatska federacija BiH ili nece nista tj. blokade od strane HDZ ?
SaraFina

#7382 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by SaraFina »

DonieBrasco wrote:Znaci ili ce biti izborni zakon po mjeri hrvata, ustroj da bude hrvatska federacija BiH ili nece nista tj. blokade od strane HDZ ?
To su A i B opcije.
C) Bake na čelu stranačkih uhljeba ruši HRHB. :D

Ovi SDA-OVCI su prosipali šupljak o rušenju RS... pa više ne pali. .. godinama.
Sad je cilj novo zbijanje torova i rušenje HRHB :D
Obi Wan Bosnian

#7383 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Obi Wan Bosnian »

Alfons Kauders wrote: Mene brine da to ne ode van kontrole... Ono, racunaju da ce nastradati nekoliko desetina ljudi i da ce se sve rijesiti za dva mjeseca. Dovoljno je da neko napravi glupost pa da u sljedece dvije godine izgine par hiljada ljudi, a milion ode vani.
Ko god misli da to može kontrolisati taj nije normalan. Ovo je jednačina sa barem 3 nepoznate i ako se zapuca u Mostaru i Gornjem Vakufu šta će treća nepoznata (RS) uraditi? Stajati skrštenih ruku ili gledati kako da iskoriste situaciju? Nema šanse da se to kontroliše. Ode van kontrole dok kažeš keks.
Maraschino

#7384 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Maraschino »

Obi Wan Bosnian wrote:
Alfons Kauders wrote: Mene brine da to ne ode van kontrole... Ono, racunaju da ce nastradati nekoliko desetina ljudi i da ce se sve rijesiti za dva mjeseca. Dovoljno je da neko napravi glupost pa da u sljedece dvije godine izgine par hiljada ljudi, a milion ode vani.
Ko god misli da to može kontrolisati taj nije normalan. Ovo je jednačina sa barem 3 nepoznate i ako se zapuca u Mostaru i Gornjem Vakufu šta će treća nepoznata (RS) uraditi? Stajati skrštenih ruku ili gledati kako da iskoriste situaciju? Nema šanse da se to kontroliše. Ode van kontrole dok kažeš keks.
sada ste bas otisli daleko. vrijeme je da se probudite.
seln

#7385 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by seln »

Maraschino wrote:
Obi Wan Bosnian wrote:
Probudio sam se ja tako jednog jutra pocetkom maja '92...
Maraschino

#7386 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Maraschino »

uh seln, ta vremena su iza nas ali i takve okolnosti se nece ponoviti ni za 200-300 god.
ovo sada je maciji kasalj.

ovo malo prasinara ima da sataru kamenjar :D

http://www.vecernji.ba/eufor-upozorio-s ... ih-1159399

ali ne treba ni njima vjerovati nego ''garonji''
tandmand

#7387 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by tandmand »

Maraschino wrote:
Obi Wan Bosnian wrote:
Ma bolje da mirno spavamo.
Alfons Kauders

#7388 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Maraschino wrote:uh seln, ta vremena su iza nas ali i takve okolnosti se nece ponoviti ni za 200-300 god.

Zajebi ti to.

Uzdaj se u se i u svoje kljuse.

Jedino tad se nece ponoviti, kad znaju da valja ginut.
Maraschino

#7389 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Maraschino »

Alfons Kauders wrote:
Maraschino wrote:uh seln, ta vremena su iza nas ali i takve okolnosti se nece ponoviti ni za 200-300 god.

Zajebi ti to.

pa upravo to.

pitaj kvazi dotura ili bilo koga dole, isplatili se sve staviti na kocku da bi covic ostao clan predsjednistva. :-)
daddy-kool

#7390 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by daddy-kool »

DonieBrasco wrote:Znaci ili ce biti izborni zakon po mjeri hrvata, ustroj da bude hrvatska federacija BiH ili nece nista tj. blokade od strane HDZ ?
My way or the highway.
Teško će ovakva politika uroditi plodom.
Alfons Kauders

#7391 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

Maraschino wrote:
Alfons Kauders wrote:

Zajebi ti to.

pa upravo to.

pitaj kvazi dotura ili bilo koga dole, isplatili se sve staviti na kocku da bi covic ostao clan predsjednistva. :-)
Meni se cini da su oni vec odlucili da se isplati, zato jer to ne vide kao kocku (tj. ne racunaju na eskalaciju nasilja).
Us and them

#7392 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Us and them »

Je li ima ovdje neko iz Viteza, Žepča, Novog Travnika...ja bi volio da čujem šta oni misle o svemu ovome. Lahko je meni okruženom sa 400 000 Bošnjaka pričati šta treba sa nekim tamo Hrvatima.
detroit-mercy

#7393 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by detroit-mercy »

Alfons Kauders wrote:
madner wrote:Sjo scenarija, aktiviranje Becke konvencije. :D

Back to RBiH :D

HDZ zna da bolje uslove nece dobiti nego od Baketa, tako da ce ici sada na sve ili nista.
Bakiru da je da se povuce i uziva, a ne daju mu. :D

Ali u biti... HDZ je svjestan da je ovo top prilika da se osigura od eventualnog izbora gradjanskih stranaka u ostatku FBiH. SDA naravno ne bi imala nista protiv novog izbornog zakona koji bi joj jos isao u prilog... Ali jebiga, nepopularno, sta ces.

Hrvati to vide ovako - imaju do jeseni 2018 da dobiju nesto od Baketa i ta prilika se mora iskoristiti, cak i po cijenu neodrzavanja izbora ili izbijanja oruzanih sukoba. Problem je sto blokada odgovara HDZ-u, ali ne bas i hrvatskom narodu, pa zato ne bi mogla biti dugotrajna. Za sukobe nisam siguran, to je prije svega do Hrvatske, ali realno, Hrvati nemaju kapaciteta za otvoreni rat. Vjerovatno namjeravaju postici svoje ciljeve terorizmom i balvanima uz par desetina ili stotina poginulih. Za rat u kojem bi izginulo 10,000 ljudi nemaju snage.

Kako bilo, glavni cilj HDZ i SDA u cijeloj prici je opstanak, po obicaju. Najlakse im je opstati u sistemu etnicke vecine i na to ce ici i jedni i drugi.
Agrokor na koljenima, Pertokemija na izdisaju jos samo da turisticka sezona ofajfuli i mozes i Hrvatsku jebat :mrgreen:.
Zaboravljas da je Kroejsa u NATOu i da bez miga gazdi ne smiju ni petardu ispaliti :skoljka: .
Mirza007

#7394 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Mirza007 »

Novak20 wrote:Nešto gledam ovaj prijedlog izmjena Izbornog zakona i rezultat iz 2010. Ž.K. ispred SDP je dobio 337.065 glasova, a B.I. 162.000 glasova i F.R. 142.000 glasova. Čini mi se, po ovom prijedlogu, da bi Bošnjaci imali višak glasova koje treba bolje rasporediti pa bi član Predsjedništva iz reda Bošnjaka konačno mogao biti SDP-ovac ili ne do Bog, F.R.

"Kada je riječ o Domu naroda radi o modelu kojim bi se svakom konstitutivnom narodu (i ostalima) u svakoj županiji dodijelilo točno onoliko glasova koliki je udio stanovnika tog konstitutivnog naroda (i ostalih) u nekoj županiji prema ukupnom broju stanovnika tog naroda u Federaciji BiH. Time bi došlo do promjene u broju izaslanika iz svake županije te bi konačno riješio problem da neke županije u kojima primjerice broj Hrvata minimalan daju isti broj hrvatskih izaslanika kao i županije u kojima su Hrvati većina.

Kad je riječ o izboru članova Predsjedništva BiH iz Federacije BiH, Hrvatski Medijski Servis podsjeća kako se radi o HNS-ovom modeli koji unutar Federacije definira izborna područja A, B i C. U izborno područje A se ubrajaju sve općine u kojima prema podacima sa popisa stanovništva 2013. živi 2/3 ili više bošnjačkog naroda.

U izborno područje B se ubrajaju sve općine u kojima prema podacima sa popisa stanovništva 2013. živi 2/3 ili više hrvatskog naroda. Sve ostale općine (u kojima niti Bošnjaci niti Hrvati ne čine 2/3 stanovništva) se ubrajaju u izborno područje C. Za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH bio bi izabran kandidat koji je među bošnjačkim kandidatima osvojio najveći broj glasova unutar Federacije BiH uz uvjet da je u području A+C osvojio veći broj svojih glasova nego u području B+C. Za hrvatskog člana Predsjedništva BiH pak bio bi izabran kandidat koji je među hrvatskim kandidatima osvojio najveći broj glasova unutar Federacije BiH uz uvjet da je u području B+C osvojio veći broj svojih glasova nego u području A+C./HMS/"
Ovaj zakon ako prodje onda je i naucno dokazano da su Bosnjaci najveci debili na kugli zemaljskoj (mozda i sire).
Po prijedlogu zakona u predsjednistvo moze uci Hrvat koji na izborima dobije manje glasova biraca!? I onda je to demokracija. E pa nabijem ja takvu demokraciju i onoga ko ce je prihvatiti.
HZHB-ovci bi svakom "konstitutivnom narodu (i ostalima) u svakoj županiji dodijelilo točno onoliko glasova koliki je udio stanovnika tog konstitutivnog naroda (i ostalih) u nekoj županiji". Probajte medjutim zatraziti da se taj princip primjeni i na federaciji kao i cijeloj drzavi pa cete vidjeti dokle ide ta principijalnost. Ne bih ja imao nista protiv da u domu naroda FBiH konsitutivni narodi dobiju onoliko delegata "koliki je udio stanovnika tog konsitutivnog naroda (i ostalih)" u FBiH.
Na kraju krajeva, sve je do nas.
A te prijetnje o blokadama ce rijesiti sam Plenkovic. Sezona ide, Agrokor gori, samo mu jos treba nestabilnost iz BiH da rastjera one koji zivot znace najjacoj privrednoj grani u RH.
Lincoln-Burrows

#7395 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Lincoln-Burrows »

Mirza007 wrote:Ne bih ja imao nista protiv da u domu naroda FBiH konsitutivni narodi dobiju onoliko delegata "koliki je udio stanovnika tog konsitutivnog naroda (i ostalih)" u FBiH.
Takav je već omjer u zastupničkom domu parlamenta, dom naroda ima sasvim drugu svrhu.
čemu bi služila dva potpuno ista doma u parlamentu?
tandmand

#7396 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by tandmand »

detroit-mercy wrote: Agrokor na koljenima, Pertokemija na izdisaju jos samo da turisticka sezona ofajfuli i mozes i Hrvatsku jebat :mrgreen:.
Zaboravljas da je Kroejsa u NATOu i da bez miga gazdi ne smiju ni petardu ispaliti :skoljka: .
Mirza007 wrote: A te prijetnje o blokadama ce rijesiti sam Plenkovic. Sezona ide, Agrokor gori, samo mu jos treba nestabilnost iz BiH da rastjera one koji zivot znace najjacoj privrednoj grani u RH.
Previše se mi uzdamo u neke šeste flote, političke i vojne međunarodne zajednice, u čojstvo i racionalnost drugih. Da se podsjetimo da je u prošlom ratu Hrvatska mobilizirala svoje građane - navodno rođene u BiH, da bi se u HVO vodili kao dragovoljci. Što se tiče turističke sezone, to se može žrtvovati zavisno od veličine dobitka. Za Banovinu bi žrtvovali i više sezona. Erdogan je svojom politikom prepolovio broj turista u Turskoj, nije se ni počešao zbog toga.
seln

#7397 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by seln »

tandmand wrote:
detroit-mercy wrote: Agrokor na koljenima, Pertokemija na izdisaju jos samo da turisticka sezona ofajfuli i mozes i Hrvatsku jebat :mrgreen:.
Mirza007 wrote: A te prijetnje o blokadama ce rijesiti sam Plenkovic. Sezona ide, Agrokor gori, samo mu jos treba nestabilnost iz BiH da rastjera one koji zivot znace najjacoj privrednoj grani u RH.
Previše se mi uzdamo u neke šeste flote, političke i vojne međunarodne zajednice, u čojstvo i racionalnost drugih. Da se podsjetimo da je u prošlom ratu Hrvatska mobilizirala svoje građane - navodno rođene u BiH, da bi se u HVO vodili kao dragovoljci. Što se tiče turističke sezone, to se može žrtvovati zavisno od veličine dobitka. Za Banovinu bi žrtvovali i više sezona. Erdogan je svojom politikom prepolovio broj turista u Turskoj, nije se ni počešao zbog toga.
Bas bi Zagrebcani isli ginuti za prijem par stotina tisuca Hercegovaca u Hrvatsku...

I nije se pocesao Erdogan, ali jesu radnici u turizmu...
Crveno je protiv, plavo za... obrati paznju na zapadnu obalu, gdje su glavni turisticki centri.
"Za" je glasala fukara koja guzi koze i zivi od malo bamije i dvije -tri ovce.

Image
DonieBrasco

#7398 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by DonieBrasco »

daddy-kool wrote:
My way or the highway.
Teško će ovakva politika uroditi plodom.
Naravno da nece ali budala vidi sta su namjere HDZ-a, a levat Bakir im sve dopusta, na drugoj strani Dragan i Dodik isti jezik govore samo ovaj poskok laze i glumi, on fol vodi drzavu ka' EU, stabilnosti, Nato...itd.
Roccohljup

#7399 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Roccohljup »

seln wrote: "Za" je glasala fukara koja guzi koze i zivi od malo bamije i dvije -tri ovce.
tako to vazda biva. sirotinja je uvijek bila savrsena za političare jer se sa njima lako manipuliše i kupuje se za male pare ili ustupke.
Ali kod turaka je pravo dosta ljudi izašlo (ngdje čuh preko 85%) i sultan jeste pobijedio ali tijesno. čak i nakon toga, ljudi su izasli da protestvuju. A kod nas oni st onajvise kukaju jal neglasaju jal glasaju samo za "naše", a izlaznost neko reče maloprije oko 69%.
Alfons Kauders

#7400 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima

Post by Alfons Kauders »

detroit-mercy wrote:
Alfons Kauders wrote:
madner wrote:Sjo scenarija, aktiviranje Becke konvencije. :D

Back to RBiH :D

HDZ zna da bolje uslove nece dobiti nego od Baketa, tako da ce ici sada na sve ili nista.
Bakiru da je da se povuce i uziva, a ne daju mu. :D

Ali u biti... HDZ je svjestan da je ovo top prilika da se osigura od eventualnog izbora gradjanskih stranaka u ostatku FBiH. SDA naravno ne bi imala nista protiv novog izbornog zakona koji bi joj jos isao u prilog... Ali jebiga, nepopularno, sta ces.

Hrvati to vide ovako - imaju do jeseni 2018 da dobiju nesto od Baketa i ta prilika se mora iskoristiti, cak i po cijenu neodrzavanja izbora ili izbijanja oruzanih sukoba. Problem je sto blokada odgovara HDZ-u, ali ne bas i hrvatskom narodu, pa zato ne bi mogla biti dugotrajna. Za sukobe nisam siguran, to je prije svega do Hrvatske, ali realno, Hrvati nemaju kapaciteta za otvoreni rat. Vjerovatno namjeravaju postici svoje ciljeve terorizmom i balvanima uz par desetina ili stotina poginulih. Za rat u kojem bi izginulo 10,000 ljudi nemaju snage.

Kako bilo, glavni cilj HDZ i SDA u cijeloj prici je opstanak, po obicaju. Najlakse im je opstati u sistemu etnicke vecine i na to ce ici i jedni i drugi.
Agrokor na koljenima, Pertokemija na izdisaju jos samo da turisticka sezona ofajfuli i mozes i Hrvatsku jebat :mrgreen:.
Hrvatska privreda je upravo imala najjaci kvartal u 10 godina. Daleko su oni od toga da ih povuce Agrokor (mada ce se primjetiti).

Hrvatska nije za rat i nece otvoreno ratovati, ali i ne mora da bi nam zagorcala zivot. Doduse, problem je sto bi onda zagorcala zivot i Hrvatima u BiH, odnosno barem dobrom dijelu njih koji se nadju "na pogresnoj strani"...
Post Reply