The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
turbofolk

#7376 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by turbofolk »

annoy wrote:Nadam se da će Carl zaginuti, jer je jebeni kreten :-)
Prije sam govorio da tad ni Rickov život ne bi imo plaho smisla, al sad kontam: Nadam se i ja, i to da pogine od strane Neganovih ljudi ili od samog Negana. I kad bi se to desilo, zaje..bo bi Rick priču o poslušnosti Neganu i ekspresno mobilizovao sve što hoda, otišo do Negana i onom istom palicom mu rascopo onu glavu manekensku. A Rick bi i dalje imao razloga za život jer su tu Judith i Mishone. A na koncu i Carol i Morgan i mnogi drugi su izgubili djecu, pa su nastavili živjeti.
Logovan

#7377 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Logovan »

turbofolk wrote:
annoy wrote:Nadam se da će Carl zaginuti, jer je jebeni kreten :-)
Prije sam govorio da tad ni Rickov život ne bi imo plaho smisla, al sad kontam: Nadam se i ja, i to da pogine od strane Neganovih ljudi ili od samog Negana. I kad bi se to desilo, zaje..bo bi Rick priču o poslušnosti Neganu i ekspresno mobilizovao sve što hoda, otišo do Negana i onom istom palicom mu rascopo onu glavu manekensku. A Rick bi i dalje imao razloga za život jer su tu Judith i Mishone. A na koncu i Carol i Morgan i mnogi drugi su izgubili djecu, pa su nastavili živjeti.
Samo je stvar što je Rick glavni glumac, a Carol i Morgan nisu, tako da se ne mogu porediti.
annoy

#7378 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Kad bi Carl zaginuo Rick bi sigurno imao egzistencijalnu krizu :D ali mislim da bi našao za što želi i dalje živjeti

Kad već spominjemo njega i Michonne. Jel još nekome užasno čudno vidjeti njih dvoje zajedno? Ne znam zašto ali meni je tako neprirodno kad ih vidim, kao u ovoj epizodi u sceni u kojoj se ljube, osjećala sam se kao da gledam incest :shock: već jako dugo ih gledamo u nekom prijateljskom odnosu, a i imaju mi kemiju kao dva panja...što rezultira time da ih nikako, baš nikako ne mogu percipirati kao par :D uopće mi ne pašu zajedno
Tomahawk11
Globalni moderator

#7379 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tomahawk11 »

Hm, a da ukljucimo ipak mrvicu realnosti....sve i da Negan ubije malog, opet ne vidim kako i cime se moze Rick suprostaviti Neganu u ovom momentu.
Nema oruzja, ljudstvo mu je daleko malobrojnije, ovaj opet ima sve, ima oruzje, ljudstvo, vozila, pokriva teren, zna kako sve funkcionise....dzabe Ricku eventualni bijes i zelja da iscupa Neganu grkljan, ne vidim kako je to moguce. Ne ovako kako sad stvari stoje.
turbofolk

#7380 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by turbofolk »

Sljedeća epizoda: Dwight pravi Carlu sendviče :zekzek:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#7381 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Chmoljo »

al ovaj put sa domaćim ajvarom.
sumirprimus

#7382 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by sumirprimus »

bogme i rik i daril ko gostujuce uloge.
po 12 sekundi u tri epizode.
sasa je dobra, bolja od ove megi,naka sva se osusila ko grancica a malo jew i bljednula ko kupus u martu.
sta joj je?
listopad

#7383 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by listopad »

Ovo im je zaista genijalno: posveti svakom liku posebnu epizodu i potrosi na njih pola sezone. Tako ce moci snimiti jos najmanje pet sezona.
Tito_i_Partija

#7384 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Epizoda da se pokazu "liderske" sposobnosti Maggie, koja ce ubrzo i na baterije postat' vladar Hilltop kasabe. Gregory odjednom dobi i Alzheimer's, samo da ga se u seriji sto lakse otarase. :roll:

Ono sto annoy rece za Rick i Michonne potpuno se slazem. Romansa izvucena iz naftalina bez ikakve hemije. Grozno.

Carl i Enid usput nadjose i rosule samo da "deca budu deca i zaborave ovaj surovi svet". Koje sranje na kvadrat jbt. :roll: Hej ba, da neko u apokalipticnom svijetu nosa na ledjima dvije pari rosula umjesto stvari koje ce bit' korisne, npr. hrana, voda, oruzje, pa i higijenske potrepstine. :pisnuo:

Ne trazim da serija bude 100% realisticna, al' de jebem mu mater makar se malo potrudite oko tog scenarija, a ne da snimite pricu koja je napisana na prljavoj salveti u cevabdzinici za neke dvije i po minute.

Epizoda dno dna, znaci mog'o sam je kompletno preskocit' a da ne izgubim nikakav kontinuitet.
last mohicans

#7385 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by last mohicans »

annoy wrote:Kad bi Carl zaginuo Rick bi sigurno imao egzistencijalnu krizu :D ali mislim da bi našao za što želi i dalje živjeti

Kad već spominjemo njega i Michonne. Jel još nekome užasno čudno vidjeti njih dvoje zajedno? Ne znam zašto ali meni je tako neprirodno kad ih vidim, kao u ovoj epizodi u sceni u kojoj se ljube, osjećala sam se kao da gledam incest :shock: već jako dugo ih gledamo u nekom prijateljskom odnosu, a i imaju mi kemiju kao dva panja...što rezultira time da ih nikako, baš nikako ne mogu percipirati kao par :D uopće mi ne pašu zajedno
Čuj kao dva panja, :lol: :lol: :lol:
Sličnog razmišljanja,baš mi je zapalo za oko. Isto da je i njima nezgodno. Loše odrađena scena,potpuno bespotrebna intimna veza njih dvoje. Ova epizoda i nije toliko loša. Stvari se počinju pomalo micati s mrtve tačke i taman kad nešto skontaju uraditi,bit će kraj sezone. Prekucali su Esmeraldu,majke mi.
Tomahawk11
Globalni moderator

#7386 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tomahawk11 »

sumirprimus wrote:bogme i rik i daril ko gostujuce uloge.
po 12 sekundi u tri epizode.
sasa je dobra, bolja od ove megi,naka sva se osusila ko grancica a malo jew i bljednula ko kupus u martu.
sta joj je?
Cuj sta joj je? :-)
Pa jel bila bolesna, uz to je jos i trudna, sta bi ti, da izgleda ko na modnoj pisti :mrgreen:
Logovan

#7387 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Logovan »

Tito_i_Partija wrote: Carl i Enid usput nadjose i rosule samo da "deca budu deca i zaborave ovaj surovi svet". Koje sranje na kvadrat jbt. :roll: Hej ba, da neko u apokalipticnom svijetu nosa na ledjima dvije pari rosula umjesto stvari koje ce bit' korisne, npr. hrana, voda, oruzje, pa i higijenske potrepstine. :pisnuo:
Pa i one su dobre za apokaliptični svijet. :D Recimo brže pobjegneš od zombija, manje energije trošiš pri bježanju. :D
last mohicans

#7388 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by last mohicans »

Valaha grohnula je Megi. Smršala dosta. Najbolja mi je bila zatvoru,pa i kasnije na putu za Terminus sa oni čizmama i opasačem. U tom trenutku najjača riba bješe. Žao mi je i one guvernerove trebe, nije ni ona bila za odbaciti.
Tito_i_Partija

#7389 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Logovan wrote:
Tito_i_Partija wrote: Carl i Enid usput nadjose i rosule samo da "deca budu deca i zaborave ovaj surovi svet". Koje sranje na kvadrat jbt. :roll: Hej ba, da neko u apokalipticnom svijetu nosa na ledjima dvije pari rosula umjesto stvari koje ce bit' korisne, npr. hrana, voda, oruzje, pa i higijenske potrepstine. :pisnuo:
Pa i one su dobre za apokaliptični svijet. :D Recimo brže pobjegneš od zombija, manje energije trošiš pri bježanju. :D
Jest, pogotovo kad ih nosis u torbi na ledjima. :D
Logovan

#7390 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Logovan »

Tito_i_Partija wrote: Jest, pogotovo kad ih nosis u torbi na ledjima. :D
Pa nisu cigle, lagane su. Moraš imati plan B, ako misliš da si spor, pa ne možeš pobjeći ili ako ti noge otkažu. :skoljka: :D
annoy

#7391 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Meni se te koturaljke bas cine los izbor. Da, kreces se brze al je zajebano u nekim situacijama, recimo izleti ti zombi ispred tebe, moras ga znat izbjec da ne izgubis ravnotezu, sta ako se moras naglo okrenuti i slicno, ako nedajboze padnes nije lako ustat :D glupa mi je ta scena totalno
veliki_ah

#7392 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by veliki_ah »

Meni je čudno da se inače više ne koristi biciklo i rošule u smislu prevoza.. Nekako kad o ovoj apokalipsi razmisljam najcesce to povezujem s nama u ratu i nama je tada biciklo bio najvece bogatstvo.. Rosule su dobre mlađariji jer to omladina zna voziti i lako se navikne na ravnotezu.. Također, slabo konje koriste.. Oni vise vole hodati kilometrima, tada razviju bolju dramaturgiju..
joske

#7393 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by joske »

super jos ako se ona bude osvetila Neganu zbog Glena
Chmoljo

#7394 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Chmoljo »

konji bučni, traže hranu. role, biciklo, traže cestu. goriva očito ima u obilju, pa opet auta ne koriste prečesto, jer valja kroz šumu i livade. ljudska noga je ipak najprilagodljivija.

inače, fin detalj sa balonima na Glennovom, odnosno Abrahamovom grobu.
Tito_i_Partija

#7395 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

K'o prvo, smijesno mi je da ne postoji nikakva nestasica goriva u seriji. Znaci sva auta rade, struja u Alexandriji non-stop bez prestanka, sve je k'o prije zombija. Jarane, da se desi apokalipsa, prvo bi nestalo goriva, pa onda svega ostalog.

Mislim da bi biciklo trebalo bit' prevozno sredstvo broj 1. u seriji. Skroz je tiho, ne treba ti gorivo, dovoljno je brzo da te zombiji ne mogu stic', ne treba ti gotov nikakvo odrzavanje (npr. k'o dijelovi auta i slicno)...ma odlicno. Jos nadjes kakav dobar Mountain Bike ako neces bas da vozis po putu da te nadju Neganovi. :)

Stvarno, zena i ja se bas zacudili kad smo vidili biciklo u ovoj epizodi, u smislu "pa otkud ovog nema cesce?"
irac300

#7396 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by irac300 »

Tito_i_Partija wrote:K'o prvo, smijesno mi je da ne postoji nikakva nestasica goriva u seriji. Znaci sva auta rade, struja u Alexandriji non-stop bez prestanka, sve je k'o prije zombija. Jarane, da se desi apokalipsa, prvo bi nestalo goriva, pa onda svega ostalog.

Mislim da bi biciklo trebalo bit' prevozno sredstvo broj 1. u seriji. Skroz je tiho, ne treba ti gorivo, dovoljno je brzo da te zombiji ne mogu stic', ne treba ti gotov nikakvo odrzavanje (npr. k'o dijelovi auta i slicno)...ma odlicno. Jos nadjes kakav dobar Mountain Bike ako neces bas da vozis po putu da te nadju Neganovi. :)

Stvarno, zena i ja se bas zacudili kad smo vidili biciklo u ovoj epizodi, u smislu "pa otkud ovog nema cesce?"
Neću ulaziti toliko u dubinu posta, većinom se slažem za gorivo, ali u Alexandriji koliko se sjećam imaju solarne panele. Otuda im free struja. :D
Logovan

#7397 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Logovan »

annoy wrote:Meni se te koturaljke bas cine los izbor. Da, kreces se brze al je zajebano u nekim situacijama, recimo izleti ti zombi ispred tebe, moras ga znat izbjec da ne izgubis ravnotezu, sta ako se moras naglo okrenuti i slicno, ako nedajboze padnes nije lako ustat :D glupa mi je ta scena totalno
E jebi ga sad. :mrgreen:
Ovako nešto možeš reći i za auto. Ili za hodanje. Hodaš, iskoči ti zombi, a ti se uplašiš, kreneš bježati, oklizneš se i slomiš nogu. :mrgreen:
Tito_i_Partija wrote:K'o prvo, smijesno mi je da ne postoji nikakva nestasica goriva u seriji. Znaci sva auta rade, struja u Alexandriji non-stop bez prestanka, sve je k'o prije zombija. Jarane, da se desi apokalipsa, prvo bi nestalo goriva, pa onda svega ostalog.
Ovo sve hoću da spomenem, a svaki put zaboravim.

Stvarno glupo do bola. Nepresušan izvor goriva, struje, a hrane, vode i metaka nestane dok trepneš. Svaki put kada nađu novo auto, ono je u odličnom stanju, svi točkovi na broju, motor dobar, goriva ima, ključevi su naravno u autu. :-)
Chmoljo

#7398 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Chmoljo »

pa sad...

ko će skupljati toliko gorivo? prvi koji su se pojavili u seriji, da bi to mogli raditi su Saviorsi. Guvernerovi su imali ok zajednicu, ali tanko je to bilo u odnosu na ove. to da goriva ima mnogo, nije TOLIKO meni čudno, iz razloga što je ogroman obim stradanja, i što je to stradanje bilo vrlo brzo. rijetkost je vidjeti srodnike da su preživjeli. samim tim, ko će trošiti toliko gorivo koje je ostalo u autima, pumpama, cisternama. da ne spominjem da je kretanje svima prilično ograničeno zbog hordi šetača čak i sa vozilima, tako da se gorivo nije puno ni trošilo. pogotovo u početku.

kad smo kod početka, sjetite se Atlante i one kolone napuštenih auta. :D goriva vala ko u omanjem arapskom sultanatu.

možemo se vrtiti u krug sa ovim do sabaha, kada ni strip, ni serija ne nude širu sliku šta se desilo sa ostatkom svijeta, već samo prati sudbine pojedinaca, tako da nije jasno koliko je nečega ostalo, koliko ima organizovanih grupa, koliko je resursa iskorišteno.

što ih branim titami :D
dale cooper

#7399 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by dale cooper »

Carl se poljubio! :oops: Ovim tempom možda bude šta i guzio do 15 sezone. :mrgreen:
Chmoljo

#7400 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)

Post by Chmoljo »

sad ide pušenje trave, sukob sa roditeljem, lupanje vrata u svađi, glasno slušanje muzike...

taj pubertet :D
Post Reply