SARAJEVO - CRNA HRONIKA
- Obuca9
#7376 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Šta je ovo, sinoć bez pucnjave? Valjda svi gledali Arsenal-Barca, nece ovo na dobro 
- karanana
#7377 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
jos se ceka odluka o tome jeli ili nije bilo pucnjave sinoc u willsu.hz__semir wrote:Šta je ovo, sinoć bez pucnjave? Valjda svi gledali Arsenal-Barca, nece ovo na dobro
-
VjecitiStudent
#7378 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Svi osudjenici ce po izlasku iz zatvora dobiti prigodan poklon paket od kantonalne vladeCorto Maltese wrote:Šta će vlada Kantona Sarajeva poduzeti na realizaciji tog sjajnog programa nade, koji Fikret Musić zagovara?Neelix wrote:ja, standardni anti sdpovac, kazem svaka cast musicu na ovakvoj izjavine znam sta se prenerazavate. dosta laznog moralisanja. bandite u grob, gdje im je i mjesto.

- Alfons Kauders
#7379 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
mnogi i ne znaju gdje pucaju... jer su vazda na losem spidu i jos gorem alkoholu...ultima_palabra wrote:Pa ne pucaju oni u noge zato što ne znaju držati pištoljAlfons Kauders wrote:da se pridruzim toplim zeljama... covjek je samo rekao ono sto mnogi misle...Neelix wrote:ja, standardni anti sdpovac, kazem svaka cast musicu na ovakvoj izjavine znam sta se prenerazavate. dosta laznog moralisanja. bandite u grob, gdje im je i mjesto.
![]()
ja bi otisao korak dalje i organizovao malu skolu pucanja... ne streljastvo u klasicnom smislu, vec besplatne kurseve gadjanja iz pistolja na pokretne mete.... otvoreno za sve gradjane, a pogotovo kriminalce...
onda vise ne bi bilo slucajnih prolaznika i ne bi bilo "obracuna" u kojim se ispuca 30-40 metaka a onda se svi fino razidju i odu mamama na rucak... vec fino, dva metka u grudni kos i dovidjenja prijatno, jedan manje
pucaju u noge mozda kad je samo jedan naoruzan, pa ima vremena i muda da nanisani... kad ih se nadje nekoliko i pocnu gadjati jedni druge, onda nemaju pojma na sta pucaju jer pucaju iza coska...
daj meni 3-4 okvira i pistolj pa da vidimo sta cu pogodit na 25 metara...
- Corto Maltese
#7380 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Alfonsov post je zajebancija. Ja imam dijete od 14 i po godina, koje je stalno u pokretu, od škole do treninga i tako u krug. Uopšte mi nije do forumske zajebancije, a još manje do premijera čija sposobnost ne ide dalje od "da se barem hoće popucati!". Kad se Benjo Delalić popuca on u prosjeku pogodi tri slučajna prolaznika.Neelix wrote:procitaj alfonsov post
- Alfons Kauders
#7381 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
uh, zar si tako mator... ja konto da si mladji od mene...Corto Maltese wrote:Alfonsov post je zajebancija. Ja imam dijete od 14 i po godina, koje je stalno u pokretu, od škole do treninga i tako u krug. Uopšte mi nije do forumske zajebancije, a još manje do premijera čija sposobnost ne ide dalje od "da se barem hoće popucati!". Kad se Benjo Delalić popuca on u prosjeku pogodi tri slučajna prolaznika.Neelix wrote:procitaj alfonsov post
a zato ja i govorim ovo za obuku - da znaju kako se barata oruzjem, ne bi bilo slucajnih prolaznika, samo bi najebali oni koji su i zasluzili...
- Neelix
#7382 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
nije music rekao "da se hoce popucati", nego "kad vec pucaju, da se hoce poubijati". ne vidim razliku za tvoje dijete.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#7383 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
I najčistije droge pripustiti u opticaj. Neka narkomani pocrkaju! Za pedere proizvesti vazelin sa dodatkom HIV pozitive, pa dijeliti besplatno po aptoekarskim ljekarnama. Neuračunljive linčovati čim se pojave na ulici,...Vehabije, komunjare, crnce, cigane,...i za njih nešto smisliti.Alfons Kauders wrote:da se pridruzim toplim zeljama... covjek je samo rekao ono sto mnogi misle...Neelix wrote:ja, standardni anti sdpovac, kazem svaka cast musicu na ovakvoj izjavine znam sta se prenerazavate. dosta laznog moralisanja. bandite u grob, gdje im je i mjesto.
![]()
ja bi otisao korak dalje i organizovao malu skolu pucanja... ne streljastvo u klasicnom smislu, vec besplatne kurseve gadjanja iz pistolja na pokretne mete.... otvoreno za sve gradjane, a pogotovo kriminalce...
onda vise ne bi bilo slucajnih prolaznika i ne bi bilo "obracuna" u kojim se ispuca 30-40 metaka a onda se svi fino razidju i odu mamama na rucak... vec fino, dva metka u grudni kos i dovidjenja prijatno, jedan manje
- Alfons Kauders
#7384 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
sto bolan crnce?PipiDugaDevetka wrote: I najčistije droge pripustiti u opticaj. Neka narkomani pocrkaju! Za pedere proizvesti vazelin sa dodatkom HIV pozitive, pa dijeliti besplatno po aptoekarskim ljekarnama. Neuračunljive linčovati čim se pojave na ulici,...Vehabije, komunjare, crnce, cigane,...i za njih nešto smisliti.
![]()
![]()
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#7385 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
A zašto ''mlade lavove'' pustiti da budu ubijeni?Alfons Kauders wrote:sto bolan crnce?PipiDugaDevetka wrote: I najčistije droge pripustiti u opticaj. Neka narkomani pocrkaju! Za pedere proizvesti vazelin sa dodatkom HIV pozitive, pa dijeliti besplatno po aptoekarskim ljekarnama. Neuračunljive linčovati čim se pojave na ulici,...Vehabije, komunjare, crnce, cigane,...i za njih nešto smisliti.
![]()
![]()
Ima stručnjaka koji se razumiju u prevaspitavanje. Zašto njih ne poslušati?
Last edited by PipiDugaDevetka on 17/02/2011 10:43, edited 1 time in total.
- vjesticanametli
#7386 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
i jevreje 
- PipiDugaDevetka
#7387 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
..i bicikliste!vjesticanametli wrote:i jevreje
- Alhemicarkaa
#7388 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
I pse lutalice, a i vrane i golubove. Oni našli da kakaju.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#7389 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
samo ostaviti neke forumaše 
-
VjecitiStudent
#7390 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Nosaru i drustvokomi wrote:samo ostaviti neke forumaše
- vjesticanametli
#7391 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
- Prpa.ba
#7392 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Zasto da porezni obveznici kriminalcima placaju centre za resocijalizaciju i strucnjake, tj. da trose novac na nekoga ko ga ni po kojem osnovu nije zasluzio? Pametnije bi bilo ulagati u obrazovanje i utrostruciti stipendije i broj stipendija da bi pametna i vrijedna djeca bila materijalno osigurana u svakom smislu, nego da bi propalice i kriminalu skloni neradnici "imali priliku da se vrate u drustvo". Ako bi selekcija pocinjala vec u osnovnoj skoli, mozda bi "mladi lavovi" ranije shvatili da se novac moze zaraditi i kroz stipendiju, a ne reketarenje mladjih i slabijih od sebe. A ako je vec takav kakav je sklon kriminalu a kloni se i skole i sporta, jedan metak kosta cca 10 pf i trajno preodgaja problematicnog pojedinca, dok njegov civilizovani "preodgoj" (uz trajnu mogucnost povratka na staro) kosta hiljade maraka, a drustvo ne dobija nista.PipiDugaDevetka wrote:A zašto ''mlade lavove'' pustiti da budu ubijeni?
- Alfons Kauders
#7393 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
pa slusamo ih vec godinama druze...PipiDugaDevetka wrote: A zašto ''mlade lavove'' pustiti da budu ubijeni?
resocijalizacija ne funckionise... ovdje pricamo o ljudima koji imaju osam razreda skole i ne znaju nista raditi... zatvori ih 5-10 godina i kad izadju bice jos gori... mislis da ce poslije zatvora naci posao? da ce biti prevaspitani, produktivni clanovi zajednice?
nece, samo ce biti jos gori kriminalci...
ja sam odrastao u prilicno gadnom naselju... dosta mojih vrsnjaka se odlucilo za slicne hobije iza rata... nijedan se nikad nije prestao baviti kriminalom, cak su postali jos gori usput... jedan je pod zemljom s metkom u glavi... drugi jos sluzi desetogodisnju kaznu za ubistvo (ne ovog prvog, vec komsije u nehatu)... dvojica su radila gudru, prvo tusili djeci po dzoju i paket, pa onda hemiju... ulazili su i izlazili iz zatvora bezbroj puta, nemam pojma sta je sad s njima... jos jedan je poginuo u nesretnom sucaju... ostali su i dalje kriminalci, neki sitni, mahom sitni i bezopasni, ali ima i jebeno nasilnih likova...
ili je moja mahala izuzetak, ili prevaspitanje fakat ne funkcionise...
- PipiDugaDevetka
#7394 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Zaboravio si ukop koliko košta da dodaš na ovih 10pf. Pa one što im je ''dženaza na neviđeno'', a koji su zabetonirani u temelje nečije kuće.Prpa.ba wrote:Zasto da porezni obveznici kriminalcima placaju centre za resocijalizaciju i strucnjake, tj. da trose novac na nekoga ko ga ni po kojem osnovu nije zasluzio? Pametnije bi bilo ulagati u obrazovanje i utrostruciti stipendije i broj stipendija da bi pametna i vrijedna djeca bila materijalno osigurana u svakom smislu, nego da bi propalice i kriminalu skloni neradnici "imali priliku da se vrate u drustvo". Ako bi selekcija pocinjala vec u osnovnoj skoli, mozda bi "mladi lavovi" ranije shvatili da se novac moze zaraditi i kroz stipendiju, a ne reketarenje mladjih i slabijih od sebe. A ako je vec takav kakav je sklon kriminalu a kloni se i skole i sporta, jedan metak kosta cca 10 pf i trajno preodgaja problematicnog pojedinca, dok njegov civilizovani "preodgoj" (uz trajnu mogucnost povratka na staro) kosta hiljade maraka, a drustvo ne dobija nista.PipiDugaDevetka wrote:A zašto ''mlade lavove'' pustiti da budu ubijeni?
Neko je davno predložio da ako država nema zatvora, domova za maloljetnike,...itd.
Imaju ledine neobrađene zemlje, šume pustare u divljini, pa podići šatorsko naselje (privremeno, dok država ''ne dođe sebi'') sa bodljikavom žicom okolo,...
- Alfons Kauders
#7395 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
eee pa nemremo tako u evropu... pravit nove gulage...PipiDugaDevetka wrote: Zaboravio si ukop koliko košta da dodaš na ovih 10pf. Pa one što im je ''dženaza na neviđeno'', a koji su zabetonirani u temelje nečije kuće.
Neko je davno predložio da ako država nema zatvora, domova za maloljetnike,...itd.
Imaju ledine neobrađene zemlje, šume pustare u divljini, pa podići šatorsko naselje (privremeno, dok država ''ne dođe sebi'') sa bodljikavom žicom okolo,...
uostalom dzaba ti, takvi nece raditi cak i da im ponudis solidan posao umjesto neobradjene ledine
da su horni raditi, ne bi bili kriminalci
-
VjecitiStudent
#7396 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Naravno da bi se moglo, nazalost i nova kantonalna vlast radi isto sto i svi ostali, umjesto da nesto napravi, krivce trazi negdje drugo.PipiDugaDevetka wrote:
Do kada cemo mi trpiti ove Kurte i Murte?
- vjesticanametli
#7397 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
dok se ne porokaju 
-
VjecitiStudent
#7398 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Rokace se "oni" sve do zadnjeg gradjanina ove zemlje.vjesticanametli wrote:dok se ne porokaju
- PipiDugaDevetka
#7399 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ko kaže da se ''mladi lavovi'' ne mogu prevaspitati:
Bh. filma ''Crni biseri'' nema na youtube-u.

http://www.korculainfo.com/film/film-cr ... clips.html
Bh. filma ''Crni biseri'' nema na youtube-u.

http://www.korculainfo.com/film/film-cr ... clips.html
Last edited by PipiDugaDevetka on 17/02/2011 14:15, edited 2 times in total.
- hamza_sa
#7400 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Evo, maloprije na kantonalnoj Skupstini su se dogovorili da ovih dana u miru hotela "Feri" na Igmanu se sastanu svi oni koji mogu nesta uraditi po pitanju bezbjednosne situacije u gradu.VjecitiStudent wrote:Naravno da bi se moglo, nazalost i nova kantonalna vlast radi isto sto i svi ostali, umjesto da nesto napravi, krivce trazi negdje drugo.PipiDugaDevetka wrote:
Do kada cemo mi trpiti ove Kurte i Murte?
Uzalud je onaj Pecanac iz SDU pokusavao da "progura" prijedlog za tacku dnevnog reda bezbjednosnu situaciju u kantonu. Skidose ga kao sa neke stvari, jer danas moraju da raspravljaju o vaznijoj stvari. Budzetu.
A, sto se tice situacije da sinoc nigdje nije doslo do pucnjave, ja predlazem da se hitno okupimo negdje i protestvujemo protiv toga, jer ne moze vise ovako, da kad se probudim ujutro a ne procitam da se je negdje pucalo. Nece mi dan na hair.