Sebija All about

Post Reply
Banksy

#7376 Re: Sebija All about

Post by Banksy »

Humljanin wrote:
Je li misliš da takva vijest nije u interesu sveopće javnosti?

Je li misliš da narod ne bi trebao znati tko je kakvog zdravstvenog stanja?
Kojem interesu i čijem interesu, osim interesu radoznale mahale?

Zašto bi narod znao ko je kakvog zdravstvenog stanja? Je li u pitanju predsjednik države, premijer ili zapovjednik vojnih snaga? Ovisi li sigurnost i stabilnost države o tome? Može li njeno zdravstveno stanje na bilo koji način utjecati na stanje u državi, u bilo kojem smislu? Mislim, da li ste normalni.

Razumijem da je Fahro putem svoje žute štampe uspostavio te bolesne standarde njušenja tuđeg veša, tuđih kreveta i tuđih bolesti, ali nije valjda da je baš cijelo društvo podleglo tom primitivizmu. To što je ona javna ličnost, poput direktora Vodovoda ili nekog parlamentarca, ne znači da postoji obaveza da se javnosti saopći bilo čije zdravstveno stanje, osim ako ono na neki način ne ugrožava funkcioniranje države. To što je ona opravdano omražena, što je primitivna mahala željna tuđe privatnosti, što Fahro zbog svojih političkih frustracija vreba nad životima svojih političkih suparnika, ne znači da i cijelo društvo treba njušiti, mahalati i vrebati.

Pitanje je i problematično je, ako je priča istinita, da li je bilo zloupotrebe položaja, ko je šta plaćao, na osnovu kojih naloga, i kojim procedurama se uopće dobija takva vrsta usluge. To neko negdje treba pitati, reći i raščistiti priču, ako je ima. Normalnom svijetu, sve ostalo je nebitno.
Dozer

#7377 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

Uopste se ne radi o tome da narod mora znati njeno zdravstveno stanje.

Radi se o tome da ona NEMA pravo da na navedeni nacin uzurpira JAVNE objekte koje finansiraju gradjani, da te iste gradjane u bolesnickim krevetima voza tamo-vamo, da JAVNE uposlenike (sto doktori jesu jer se placaju iz budzeta) raspusta s radnih mjesta kako se njoj cejfne. Na kraju karjeva, i nju placamo mi.
O tome se radi.

A da ne pricamo o tome da, pod uslovom da to jeste tako, svu tu njenu bahanaliju opet plate gradjani.
Banksy

#7378 Re: Sebija All about

Post by Banksy »

tlr wrote:
Prava pitanja su:
- kako je moguće da Direktorica raspolaže klinikom k'o privatnom firmom i iseljava spratove kad joj treba malo privatnosti?
- Čak i da je privatna firma - morala bi platiti porez na (procijenjenu vrijednost) usluga koje je dobila pored plate?
- ko je obezbijedio helikopter i kirurge?
- kako pacijenti KCUS mogu dobiti helikopter, pilota i kirurga iz inostranstva za vlastite potrebe?
- je li gospođa platila lijekove, najam sprata klinike, materijal neophodan za operaciju te namirila štetu nastalu nametanjem vanrednih uslova?
- ako jeste ... a nije 100%, možemo li znati koliko to košta i usput priupitati nju i gospodina joj čo'eka: o'kle pare?
Ako je priča tačna, to je to.
addy_sa

#7379 Re: Sebija All about

Post by addy_sa »

na stranici KCUS nema nikakvog zvaničnog saopštenja, ako je sve laž, javnost se raspituje, onda je sve trebalo demantovati ovako samo ostavljaju prostor za priče.

Ako je priča o misterizonom pacijentu tačna ko god da je, kao neko ko uplaćuje doprinose IMAM PRAVO DA ZNAM kome se i zašto omogućava VIP tretman. i tačka. nije mahalska priča niti se ko raduje vijestima o bilo čijoj i bilo kakvoj hirurškoj intervenciji ili bolesti.

ili da bar demantuju da je bila šefica računovodstva :D :D
kmirsad

#7380 Re: Sebija All about

Post by kmirsad »

Da nije šefica za knjiženje love imala VIP tretman... :roll: Al što bi ona to imala...
julisiz es grant

#7381 Re: Sebija All about

Post by julisiz es grant »

addy_sa wrote:na stranici KCUS nema nikakvog zvaničnog saopštenja, ako je sve laž, javnost se raspituje, onda je sve trebalo demantovati ovako samo ostavljaju prostor za priče.

Ako je priča o misterizonom pacijentu tačna ko god da je, kao neko ko uplaćuje doprinose IMAM PRAVO DA ZNAM kome se i zašto omogućava VIP tretman. i tačka. nije mahalska priča niti se ko raduje vijestima o bilo čijoj i bilo kakvoj hirurškoj intervenciji ili bolesti.

ili da bar demantuju da je bila šefica računovodstva :D :D
VIP tretman se obezbjeđuje onima koji imaju VIP pare...tj koji plaćaju kešom. Što je sasvim legitiman način ostvarenja prihoda zdravstvene ustanove.
Problem je ako čitava ova ujdurma bude plaćena iz fonda ZZO. Kao onomad magnet za Bregovića.
ultima_palabra

#7382 Re: Sebija All about

Post by ultima_palabra »

Čuo sam da postoji taj neki VIP odjel, gdje se liječe uglavnom stranci.
seln

#7383 Re: Sebija All about

Post by seln »

ultima_palabra wrote:Čuo sam da postoji taj neki VIP odjel, gdje se liječe uglavnom stranci.
Tu bezbeli ima i cenifnog papira i ne nosi se zavojni materijal kad podjes zijaretit hastu.
addy_sa

#7384 Re: Sebija All about

Post by addy_sa »

[/quote]
VIP tretman se obezbjeđuje onima koji imaju VIP pare...tj koji plaćaju kešom. Što je sasvim legitiman način ostvarenja prihoda zdravstvene ustanove.
Problem je ako čitava ova ujdurma bude plaćena iz fonda ZZO. Kao onomad magnet za Bregovića.[/quote]

nije tačno nema nikakvog VIP tretmana ni za kakve pare u našem JAVNOM zdravstvenom sistemu, što je KCUS. Postoji VIP odjel za diplomatske predstavnike u BiH, pripadnike međunarodnih mirovnih snaga u BiH, njihove porodice i strance i druge osobe van pomenutog javnog sistema BiH. VIP ambulanta ima samo nespretan naziv, to je u suštini odjel za strane državljane.
Hakiz

#7385 Re: Sebija All about

Post by Hakiz »

Banksy wrote:
Humljanin wrote:
Je li misliš da takva vijest nije u interesu sveopće javnosti?

Je li misliš da narod ne bi trebao znati tko je kakvog zdravstvenog stanja?

Zašto bi narod znao ko je kakvog zdravstvenog stanja? Je li u pitanju predsjednik države, premijer ili zapovjednik vojnih snaga? Ovisi li sigurnost i stabilnost države o tome? Može li njeno zdravstveno stanje na bilo koji način utjecati na stanje u državi, u bilo kojem smislu? Mislim, da li ste normalni.
Ne ovisi sigurnost i stabilnost države, ali može ovisiti zdravlje ljudi koji su u ustanovi koju vodi. Što dugoročno može prouzrokovati problem sa sigurnosti i stabilnosti države, jer ako tu državu budu vodili oni koji su pod njenim rukovodstvom u bolnici loše liječeni... :P
Styling

#7386 Re: Sebija All about

Post by Styling »

ultima_palabra wrote:Čuo sam da postoji taj neki VIP odjel, gdje se liječe uglavnom stranci.
Bogami ni taj VIP vise nije sto je nekada bio. Stranci su razocarani. Iako placaju kesom tretiraju ih kao i nasu raju pa moraju cekati pred ordinacijama i sate provoditi na odjelu. Zbog toga se sve vise odlucuju ici u privatne klinike po gradu.
kmirsad

#7387 Re: Sebija All about

Post by kmirsad »

addy_sa wrote: nije tačno nema nikakvog VIP tretmana ni za kakve pare u našem JAVNOM zdravstvenom sistemu, što je KCUS. Postoji VIP odjel za diplomatske predstavnike u BiH, pripadnike međunarodnih mirovnih snaga u BiH, njihove porodice i strance i druge osobe van pomenutog javnog sistema BiH. VIP ambulanta ima samo nespretan naziv, to je u suštini odjel za strane državljane.

Mislim da ipak ima... za one koji traćene zdravstvene usluge plačaju po punoj cijeni i po cjeniku koji svaka zdravstvena ustanova ima. Imaju čak i specijalni apartmani s kožnim garniturama za posjetu, televizorima, radnim stolom sa kompijuterom i internetom...
Styling wrote:
Bogami ni taj VIP vise nije sto je nekada bio. Stranci su razocarani. Iako placaju kesom tretiraju ih kao i nasu raju pa moraju cekati pred ordinacijama i sate provoditi na odjelu. Zbog toga se sve vise odlucuju ici u privatne klinike po gradu.
U Tuzli to nije slučaj... skaču oko njih, kao da su kraljevi...
palermo

#7388 Re: Sebija All about

Post by palermo »

da li je bilo zloupotrebe položaja, da li se u ovom lsučaju radi o plaćamnju privatnih usliga iz džepa poreskih obveznika, da li su u ovom slučaju narušeni principi jednoakosti, sve su to legitimna pitanja.........ali ko treba da postavi to pitanje, ja bih prije svega rekao da je to pitanje za one koji su izabrani da predstavljaju narod u institucijama vlasti......

Ako ne pitaju onda mogu samo postojati dva razloga, jedan je oportunizam jer nikad ne znaš hoćeš li i ti sutra biti u situaciji da koristiš privilegovani status, a drugi je da možda znaju da je sve ovo šuplja............

p.s kao moj prilog mahalanju, čuo sam da nije u pitanju Seka nego drugi član porodice Izetbegović
Styling

#7389 Re: Sebija All about

Post by Styling »

palermo wrote:da li je bilo zloupotrebe položaja, da li se u ovom lsučaju radi o plaćamnju privatnih usliga iz džepa poreskih obveznika, da li su u ovom slučaju narušeni principi jednoakosti, sve su to legitimna pitanja.........ali ko treba da postavi to pitanje, ja bih prije svega rekao da je to pitanje za one koji su izabrani da predstavljaju narod u institucijama vlasti......

Ako ne pitaju onda mogu samo postojati dva razloga, jedan je oportunizam jer nikad ne znaš hoćeš li i ti sutra biti u situaciji da koristiš privilegovani status, a drugi je da možda znaju da je sve ovo šuplja............

p.s kao moj prilog mahalanju, čuo sam da nije u pitanju Seka nego drugi član porodice Izetbegović
Pa, super, ako nije ona neka se ukaze na TV i razrijesi sve dileme.
FreakyStyley

#7390 Re: Sebija All about

Post by FreakyStyley »

Jel umrla vise, kosti joj jebem?
julisiz es grant

#7391 Re: Sebija All about

Post by julisiz es grant »

addy_sa wrote:
Problem je ako čitava ova ujdurma bude plaćena iz fonda ZZO. Kao onomad magnet za Bregovića.[/quote]

nije tačno nema nikakvog VIP tretmana ni za kakve pare u našem JAVNOM zdravstvenom sistemu, što je KCUS. Postoji VIP odjel za diplomatske predstavnike u BiH, pripadnike međunarodnih mirovnih snaga u BiH, njihove porodice i strance i druge osobe van pomenutog javnog sistema BiH. VIP ambulanta ima samo nespretan naziv, to je u suštini odjel za strane državljane.[/quote]

I ko to plaća? Ja znam odgovor, al' da vidim šta ćeš mi ti reći.
Humljanin

#7392 Re: Sebija All about

Post by Humljanin »

Banksy wrote:

Razumijem da je Fahro putem svoje žute štampe uspostavio te bolesne standarde njušenja tuđeg veša, tuđih kreveta i tuđih bolesti, ali nije valjda da je baš cijelo društvo podleglo tom primitivizmu. To što je ona javna ličnost, poput direktora Vodovoda ili nekog parlamentarca, ne znači da postoji obaveza da se javnosti saopći bilo čije zdravstveno stanje, osim ako ono na neki način ne ugrožava funkcioniranje države. To što je ona opravdano omražena, što je primitivna mahala željna tuđe privatnosti, što Fahro zbog svojih političkih frustracija vreba nad životima svojih političkih suparnika, ne znači da i cijelo društvo treba njušiti, mahalati i vrebati.

Pitanje je i problematično je, ako je priča istinita, da li je bilo zloupotrebe položaja, ko je šta plaćao, na osnovu kojih naloga, i kojim procedurama se uopće dobija takva vrsta usluge. To neko negdje treba pitati, reći i raščistiti priču, ako je ima. Normalnom svijetu, sve ostalo je nebitno.
Koji Fahro jebote fahro?!
Kakve veze sad ima Fagro sa ovim?
I kakva mahala jebote?

Pa reci mi da se zajebaješ?

Ako i kažeš da nije ni predsjednik ni premijer da ovisi sudbina države o zdravlju te osobe, onda još time gore!

Kako je moguće onda da jedna osoba koja uopće nije izabrana od naroda da upravlja državom raspusti pola kliničkog centra??

Haloooooooo!?!?

Pa šta misliš ima li još ljudi bolesnih? Ima li još netko tko se možda taj dan trebao liječiti ali je poslan kući jer nekakva posebna osoba dolazi?
Kako i na koji način se moze dogoditi da nrka osoba pošalje ljekare i medicinsko osoblje kući iz vlastitog hira?
Mogu li ja privremeno privatizirati klinički centar? Možeš li ti? Može li bilo tko sa foruma?

I sada ovdje pričamo o tome je li normalno da o ovome šute najveći BiH portali??
Da nema nikoga da postavi ova pitanja u javnosti?
Da ne pada nikome odgovoriti na ovakva pitanja?

Znači običan narod mora čekati mjesecima na magnetnu rezonancu , mora čekati mjesecima na neke nalaze i uputnice, svako malo nema reagensa, nema lijekova, nema sapuna, nema papira...

A sa druge strane za jednu osobu koja ne nosi nikakvu krucijalnu funkciju u državi se može zatvoriti čitav klinički centar, doktori poslati kućama, staviti vojne helikoptere u stanje pripravnosti, dovesti strane doktore na operaciju i sve to još uspjeti obaviti velom tajne??

Znači po tebi ne treba narod ništa znati tko i kako upravlja javnim novcima i kako se troše?
Kakvu ti uslugu imaš u bolnici kad odeš?
Banksy

#7393 Re: Sebija All about

Post by Banksy »

Humljanin wrote:
Banksy wrote:
I kakva mahala jebote?
Moraćeš malo poraditi na komunikaciji. Dotad, ovako s familijom.
Styling

#7394 Re: Sebija All about

Post by Styling »

Prebacena je u Ljubljanu, gdje joj prate stanje. S njom i obezbjedjenje, koje se placa iz naseg dzepa.
Bluemore

#7395 Re: Sebija All about

Post by Bluemore »

Styling wrote:Prebacena je u Ljubljanu, gdje joj prate stanje. S njom i obezbjedjenje, koje se placa iz naseg dzepa.
Ma i to je bezbeli fahro izmisliO
drag_gost

#7396 Re: Sebija All about

Post by drag_gost »

Banksy wrote:
Humljanin wrote:
Banksy wrote:
I kakva mahala jebote?
Moraćeš malo poraditi na komunikaciji. Dotad, ovako s familijom.
Apsolutno je u pravu sve sto je napisao.
Kakav jebeni Fahro?
vjesticanametli

#7397 Re: Sebija All about

Post by vjesticanametli »

Styling wrote:Prebacena je u Ljubljanu, gdje joj prate stanje. S njom i obezbjedjenje, koje se placa iz naseg dzepa.
pa od ceg se to govno obezbjeDZuje .....majku joj causesku jebem....sve na bandere....dbg je oni spustili fuj
A djeci sms poruke.... :run:
Nero Histrion

#7398 Re: Sebija All about

Post by Nero Histrion »

U Ljubljanu? Je li to negdje pisalo ili neko od bliskih s KCUS-a ispricao ko je upucen, pa se sad prica po gradu?
Dozer

#7399 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

Da...otkud ova info za Ljubljanu...? Jbg, kad nesto napisete, onda bar dajte i naznaku izvora informacije...
Hakiz

#7400 Re: Sebija All about

Post by Hakiz »

Pa, informacije dolaze od nekog Dubokog grla (Ne, ne ono na šta mislite, sram vas bilo, nego ovo: https://en.wikipedia.org/wiki/Deep_Thro ... tergate%29).

Ili Mahala presa

U svakom slučaju je hush hush. A i svaki dobar novinar krije izvor informacija.
Post Reply