BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
6
9%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
55%

Total votes: 69

fusion_ba

#7376 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by fusion_ba »

Niti ima svaki telefon dual sim niti je svaki otključan na svaku mrežu :) Tako da, mi nismo Njemačka koja je vjerovatno pokrivena u potpunosti svim mrežama pa im ne treba nac. roming
Tesla Edison

#7377 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Tesla Edison »

escobar__ wrote:Čekaj, zar ti ne reče da na apsolutno svakom dijelu Bosne i Hercegovine postoji signal barem jednog operatera?
Da na svakom dijelu BiH ima signal ili BHT-a ili HT-a ili mtela. Ako nema sve tri mreže onda ima minimalno jedna od od tri. Dakle pokrivenost zemlje GSM signalom je apsolutna osim jednog dijela pruge kojeg sam naveo.

Šume, prašume, vrhovi, kanjoni, planine i doline. Na svim mjestima se može koristiti mobilni telefon.
escobar__

#7378 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by escobar__ »

Nema ni jednog dijela zemlje bez signala jednog od operatera osim pruge. Okej. :lol:
Tesla Edison

#7379 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Tesla Edison »

fusion_ba wrote:Niti ima svaki telefon dual sim niti je svaki otključan na svaku mrežu :) Tako da, mi nismo Njemačka koja je vjerovatno pokrivena u potpunosti svim mrežama pa im ne treba nac. roming
To su već sporadične situacije.

Srbija preko 35% teritorije nema nikako GSM mreže pa nema roaming. CG isto tako. Mi smo svetlosnim godinama ispred tih zemalja po razvijenosti mobilne infrastrukture i ne vidim razlog za roaming.

Na kraju, kada je i bila mogućnost roaminga znaš li koliko je ljudi koristilo? Nula.
Par slučajeva je bilo kada su im telefoni sami prebacili pa se žalili na potrošnju. Ciljano niko nije koristio jer je skup.
Kada se ukinilo, počele su neosnovane žalopojke kao i ovdje na forumu a u realnosti i kada bi sad postojao, svi koji se žale ne bi ga koristili.
Tesla Edison

#7380 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Tesla Edison »

escobar__ wrote:Nema ni jednog dijela zemlje bez signala jednog od operatera osim pruge. Okej. :lol:
Dionica Sarajevo-Mostar od Hadžića do Mostara. Cesta ima apsolutnu ali pruga nema nikakvu i to je krivica ZFBH jer njihova je nadležnost pruga a ne operatera.
escobar__

#7381 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by escobar__ »

Željeznice Federacije trebaju pokrivat pruge, ne operateri? Nešto kao MVNO ŽFBH?

Vidim poznaješ i situaciju u Srbiji, jesi i njih obišao uzduž i poprijeko? 35%? Svjetlosnim godinama ispred komšija po mobilnoj infrastrukturi?

Grob te ne jeb'o, šta je ovo!? :lol:
Tesla Edison

#7382 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Tesla Edison »

escobar__ wrote:Željeznice Federacije trebaju pokrivat pruge, ne operateri? Nešto kao MVNO ŽFBH?

Vidim poznaješ i situaciju u Srbiji, jesi i njih obišao uzduž i poprijeko? 35%? Svjetlosnim godinama ispred komšija po mobilnoj infrastrukturi?

Grob te ne jeb'o, šta je ovo!? :lol:
Nije problem pruga već tuneli. Tunele niko me smije pokrivati bez dozvole vlasnika a i kada bi imali dozvolu, niko neće tek tako uložiti pare. Znaš li koliko su Autoceste FBiH pljunule love da pokriju dva tunela 1. Mart i 25. Novembar?
Da ne apominjem preko 80 tunela na dionici. Željeznice bi bankrotirale.
Što se Srbije tiče, ovo što sam naveo je egzatan podatak i može se vrlo lahko provjeriti na netu.

http://benchmark.ratel.rs/sr/pokrivenost-radio-signalom
smartXL

#7383 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by smartXL »

Čuj ZFBH krivci što pruga nije pokrivena :lol: Nema dalje...

Evo spominjes 1. Mart, jesul to autoceste platile samo za BH Telecom da pokriju signal, zašto nisu i eronetu? Ne provaljuj se. Operateri sami pokrivaju prostor, to im je obaveza. U sklopu dozvole dobiju i sta i koliko cega trebaju pokriti u kojem periodu, pa i izmedju ostalog su i ceste po rangovima, uključujući i objekte u sklopu njih.
Tesla Edison

#7384 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Tesla Edison »

smartXL wrote:Čuj ZFBH krivci što pruga nije pokrivena :lol: Nema dalje...

Evo spominjes 1. Mart, jesul to autoceste platile samo za BH Telecom da pokriju signal, zašto nisu i eronetu? Ne provaljuj se. Operateri sami pokrivaju prostor, to im je obaveza. U sklopu dozvole dobiju i sta i koliko cega trebaju pokriti u kojem periodu, pa i izmedju ostalog su i ceste po rangovima, uključujući i objekte u sklopu njih.
Ispravka krivog naloga.

Po licenci za GSM iz 2000-te godine, ne spominju se autoputevi jer nisu postojali. Spominju se samo magistralni i regionalni pravci. To je rupa koja se obilato koristila i operateri nisu pokrili autocestu već je JPAC platio (pošteno na tenderu...:D ) BS Telecomu da razvede infrasteukturu u tunelima na koju su se spojili operateri.

http://bstelecom.ba/sistem-upravljanja- ... sistem.php

To da neko mora nešto pokriti je glupost. Ovo je kapitalizam, nema profita, nema pokrivanja. Jedino se umrijeti mora.

Željeznički putnički saobraćaj je slab. Nema putnika, nema isplativosti ulagati nekoliko miliona na pokrivanje tunela. Jasna računica.
Željeznice radije ulažu u remont vlastite infrastrukture nego da iskeširaju nekoliko miliona BS-u ili kome već za pokrivanje tunela radio mrežom.
boshniak

#7388 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by boshniak »

Koliko koji operater nudi prometa MB/GB uz startni prepaid paket i koliko traje, znam da haloo dodijeli odmah 600mb
Sanjarko

#7390 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Mtel nudi 4 Gb, 7 dana. Ne znam koliko nudi BHT.
Last edited by Sanjarko on 12/07/2019 16:12, edited 1 time in total.
Maharadza

#7391 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Maharadza »

Baton69 wrote:haloo uveo novu opciju
10 GB za 15 KM na mjesec dana

https://www.facebook.com/63905824946523 ... 449311135/
Vidim i mjesečnu su sada uduplali, 4GB za 8KM. :thumbup:

Inače, kakvi su ostali sa roaming-om vani, vidim haloo ima data roaming u EU npr. 250MB/7 dana = 6KM
Baton69

#7392 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Baton69 »

e za roming su ostali apsolutno isti ko prošle godine
jer sam lično koristio u Njemačkoj tih istih 250 MB za 6 KM
fusion_ba

#7393 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by fusion_ba »

Zanimljivo da Travel paketi se ne odnose na Srbiju i CG
Sanjarko

#7394 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Moze neko da mi odgovori kako se aktivira XY tarifa. Pitao na Mtel temi ali tamo se slabo pise.

Navodno mi sprzila se stara kartica. A davno sam aktivirao ovu tarifu pa se nesjecam kako ide aktivacija.
Sanjarko

#7395 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Opet u Mtel-u sedmicna tarifa izgleda 2 km. :thumbup:
kazo

#7396 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by kazo »

Gdje je povoljnije uzeti mobitel na rate uz pretplatu, BHT ili Mtel? Vidim da je telekom poboljsao ponudu pretplate i za 17 KM se dobija dosta toga.
vjeshalica

#7397 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by vjeshalica »

Kanibali iz BHT su sada uveli internet dva dana dvije gige ako se ne varam za 2KM
Inace je dnevna bila 1,5KM za gigu
Al zato malo su u pripizdinama gdje je regulara radila 4g do neki dan sprdili na H dosta sporije
BHT ko BHT kancer bez brenera nece se obuzdat
malwarebyte

#7398 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by malwarebyte »

---
Last edited by malwarebyte on 25/10/2021 00:44, edited 1 time in total.
getriba

#7399 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by getriba »

malwarebyte wrote:Nisam baš siguran na kojoj temi da postavim pitanje pa evo mogu ovdje.
Idući mjesec imam plan na godišnjem posjetiti 5-8 europskih država. Zanima me da li imaju kartice nekih operatera iz BiH gdje mogu uzeti sim karticu i koristiti 3/4G u tim državama, ili da li mogu u nekoj od tih država (holandija prva, tako da bih tu kupio) kupiti sim i da imam mobile data u svim/većini država ?
Neki operater, specijalne akcije ili sl. Ako neko ima iskustva bio bih zahvalan
Od domaćih samo ovo:
https://www.hteronet.ba/privatni-korisn ... ZXM6Nzc%3D

Ako kupiš hej karticu na trafici onda su ove cijene:
https://www.hteronet.ba/privatni-korisn ... cije-pg163

A možeš kupiti i neku EU SIM karticu pa koristiti po svim EU zemljama
visocicaguy

#7400 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by visocicaguy »

malwarebyte wrote:Nisam baš siguran na kojoj temi da postavim pitanje pa evo mogu ovdje.
Idući mjesec imam plan na godišnjem posjetiti 5-8 europskih država. Zanima me da li imaju kartice nekih operatera iz BiH gdje mogu uzeti sim karticu i koristiti 3/4G u tim državama, ili da li mogu u nekoj od tih država (holandija prva, tako da bih tu kupio) kupiti sim i da imam mobile data u svim/većini država ?
Neki operater, specijalne akcije ili sl. Ako neko ima iskustva bio bih zahvalan
BH TELECOM Travel paketi:
https://bhtelecom.ba/vijest+M5d88b669808.html
Post Reply