Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
agnostic_front

#7376 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by agnostic_front »

Bravo za Kiseljak :thumbup: :thumbup:
It_is_a_Leclerc

#7377 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Nemojte čovjeka popularizirati. On je rekao nešto što se u RS-u ne smije govoriti i lako može biti udaljen s posla ili čak napadnut, ako bi to dobilo medijskog zamaha. Prema tome, nemojte da čovjek ostane bez egzistencije. I ovako mu je teško.
Herr Flick

#7378 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Herr Flick »

cules82 wrote:https://www.youtube.com/watch?v=b0B1uoP ... e=youtu.be

ne znam,ne mogu biti pametan majke mi,po ko zna koji put smo dokazali da ne gledamo na to kako se ko zove i da nismo onakvi kakvima nas predstavljaju u RS
Izbrisi to sa youtuba
Mali_Vuk

#7379 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Mali_Vuk »

It_is_a_Leclerc wrote:Nemojte čovjeka popularizirati. On je rekao nešto što se u RS-u ne smije govoriti i lako može biti udaljen s posla ili čak napadnut, ako bi to dobilo medijskog zamaha. Prema tome, nemojte da čovjek ostane bez egzistencije. I ovako mu je teško.
Slažem se.
Baba_Droga

#7380 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Baba_Droga »

Ne bi mrsko da se logujem samo da kažem:
* ebo vas taj čovjek i vi njega i sve te diskusije vodite oko toga šta je izjavio...jel bilo iskreno...jel dobro.....jel trepno...jel prno...jel montiran...jel mu kapa na krivo....ili nije...bla bla blaaaaaa

LJUDI TREBAJU POMOĆ !!!! Apelirajte....Tražite način da pomognete, uvezujete one koji žele pomoći sa onima kojima treba pomoć !!!

Organizacija koja pomaze ljudima u Srednjem i Donjem Podrinju (potez Srebrenica-Bijeljina) ističi sljedeće:
"Puno povratnickih naselja ; Cerska(Vlasenica), Konjevic Polje(Bratunac), Jusici(Zvornik) su tesko pogodeni. Do sada nije stigla nikakva pomoc iz Federacije dok lokalne vlasti su stavile ova naselja na zacelje."
Ako ikako imate mogucnosti ili bilo kakvog uticija da uputite bilo kakvu pomoc u tu regiju. Ljudi su tamo prepusteni sami sebi.

http://www.prosvjetitelj-muallim.org/
Herr Flick

#7381 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Herr Flick »

U ovom haosu sto se desava je nebitno sta je izjavio.tema ide dalje :izet:
Last edited by Herr Flick on 19/05/2014 21:46, edited 1 time in total.
cules82

#7382 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by cules82 »

Herr Flick wrote:
cules82 wrote:https://www.youtube.com/watch?v=b0B1uoP ... e=youtu.be

ne znam,ne mogu biti pametan majke mi,po ko zna koji put smo dokazali da ne gledamo na to kako se ko zove i da nismo onakvi kakvima nas predstavljaju u RS
Izbrisi to sa youtuba
zasto bi brisao ? ? ? covjek je rekao istinu,ja sam ovo sto je on rekao jos juce cuo a ako imas koga da je bio u Doboju samo ga pitaj sta ljudi govore,meni je ovakve rijeci jos sinoc prijateljica rekla
uostalom jel cujes kako kaze : prenesite slobodno
Last edited by cules82 on 19/05/2014 21:49, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#7383 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Alfons Kauders »

pokusam gledati stream dnevnika na FTV... i naravno ne radi :roll:

njima kad bi kamen dao sjebali bi ga... kakva hrpa beskorisnih imbecila, zali boze zraka i prostora... i zdravih bubrega
It_is_a_Leclerc

#7384 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by It_is_a_Leclerc »

Pridjel Gornji i Ševarlije - sela u okolini Doboja (Za Ševarlije čak mislim da je povratničko naselje i da je tu bio težak zločin), mole za pomoć. Kažu da ne dobijaju skoro ništa od Kriznog štaba iz nekih razloga koje ne bih spominjao.
Pa ako ko ide prema Doboju sutra, svratite do njih.
menuet

#7385 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by menuet »

BBC World News kreće sa praćenjem iz sata u sat, potrebni ljudi koji govore engleski iz ugroženih mesta, kontakt [email protected]
sa tvitera, ne znam da li se odnosi i na BiH, treba provjeriti
Baba_Droga

#7386 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Baba_Droga »

Možda je Goražde daleko od poplavljenih područja, ali za nekog ko nema dom ovo je opet odlično rješenje dok se šta ne rješi. Ako ko zna nekoga kome treba...ili proslijedite dalje:

Mensur Maslar zvani Tito iz mjesta Ilovače kod Goražda nudi smještaj za četveročlanu porodicu,koja nema smještaj, sprat opremljen! Broj mob: 061 936 481 Mensur Maslar -Tito.
O'zone
Globalni moderator

#7387 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by O'zone »

Dekan poljoprivrednog fakulteta kaže da ce poljoprivredni prinosi ako su bili 30% od potreba BiH sad ce biti samo 5%
Herr Flick

#7388 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Herr Flick »

O'zone wrote:Dekan poljoprivrednog fakulteta kaže da ce poljoprivredni prinosi ako su bili 30% od potreba BiH sad ce biti samo 5%
Što će reći da će cijena svega i svačega porasi enormno
J.P.Montoya

#7389 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by J.P.Montoya »

Da li postoji mogućnost da se cisterne KJKP Rad upute na teren radi ciscenja terena, u sarajevu svakako nije alarmantna situacija.... a bez velikih smrkova tesko da se moze ocistiti mulj po cestama...
nemezis

#7390 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by nemezis »

It_is_a_Leclerc wrote:Pridjel Gornji i Ševarlije - sela u okolini Doboja (Za Ševarlije čak mislim da je povratničko naselje i da je tu bio težak zločin), mole za pomoć. Kažu da ne dobijaju skoro ništa od Kriznog štaba iz nekih razloga koje ne bih spominjao.
Ko kaže da Pridjel ne dobija ništa? Ljudi u Pridjelu kažu da dobijaju dovoljno.
archi_a

#7391 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by archi_a »

J.P.Montoya wrote:Da li postoji mogućnost da se cisterne KJKP Rad upute na teren radi ciscenja terena, u sarajevu svakako nije alarmantna situacija.... a bez velikih smrkova tesko da se moze ocistiti mulj po cestama...
Dvije su danas poslane za Olovo. Vjerovatno ce seakcija nastaviti.
J.P.Montoya

#7392 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by J.P.Montoya »

archi_a wrote:
J.P.Montoya wrote:Da li postoji mogućnost da se cisterne KJKP Rad upute na teren radi ciscenja terena, u sarajevu svakako nije alarmantna situacija.... a bez velikih smrkova tesko da se moze ocistiti mulj po cestama...
Dvije su danas poslane za Olovo. Vjerovatno ce seakcija nastaviti.

:thumbup:
Amazonka27

#7393 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Amazonka27 »

Herr Flick wrote:
O'zone wrote:Dekan poljoprivrednog fakulteta kaže da ce poljoprivredni prinosi ako su bili 30% od potreba BiH sad ce biti samo 5%
Mene ovo brine

http://stajedemo.com/sta-sa-vocem-povrc ... -poplavom/

ako se krade humanitarna pomoc...ako se pljackaju napustene kuce...za ocekivati je da i ovo voce i povrce vidimo u prodaji (ako ga prepoznamo)...
madrileno

#7394 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by madrileno »

It_is_a_Leclerc wrote:Pridjel Gornji i Ševarlije - sela u okolini Doboja (Za Ševarlije čak mislim da je povratničko naselje i da je tu bio težak zločin), mole za pomoć. Kažu da ne dobijaju skoro ništa od Kriznog štaba iz nekih razloga koje ne bih spominjao.
Kontakt osoba Zihnija Bećirović 062 859 119
almir1977

#7395 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by almir1977 »

Topčić Polje, i nakon povlačenja vode kuće zatrpane do krovova:

https://www.facebook.com/photo.php?v=10 ... =2&theater
al-em

#7396 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by al-em »

u maglaju ima dosta namirnica,medjutim sela okolo su kriticna gdje nije dolazila nikakva pomoc, voda im se vratila pa su problem lijekovi i hrana
posto u gradu postoji ljudi koji traze iskljucivo profit iz ove katastrofe,preporucuje se ne ostavljati hranu u centru grada,nego doci do ovih sela

ulisnjak,kosova,ravna,bijela ploca,bradici,strupina, kopice

putevi do ovih sela su prohodni,medjutim klizista su unistila mnogo domacinstava pa je situacija jako teska

ovo je informacija od druga iz maglaja
O'zone
Globalni moderator

#7398 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by O'zone »

Slušajući ove kod Duske bas se dolazi do zaključka da sami nemamo šanse. Jbga kad "experti" iz svojih branši nemaju pozitive sta se nadati od ljudi koji su ostali bez svega.
Ali se saznaše da je od kraja rata do danas nestalo skoro pola milijarde KM-ova koje su namijenjene za obnavljanje šumskog fonda.

Jebali su nas vladajući samo tako a sve sa našim odobravanjem i mahanjem stranačkim zastavicama :(
lajk

#7399 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by lajk »

Niko ne spominje slanje inspekcije velikim firmama koje su jedva docekale i najvjerovatnije ispustile sve otpadne vode ...
perfect_guy

#7400 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by perfect_guy »

Amazonka27 wrote:
Herr Flick wrote:
Mene ovo brine

http://stajedemo.com/sta-sa-vocem-povrc ... -poplavom/

ako se krade humanitarna pomoc...ako se pljackaju napustene kuce...za ocekivati je da i ovo voce i povrce vidimo u prodaji (ako ga prepoznamo)...
još kad bi htjelo da otvori ovo
Post Reply