Ukrajina

Post Reply
McMoy

#7376 Re: Ukrajina

Post by McMoy »

muzicar_iz_parka wrote:Majku mu zar mora svaka tema otići na balkanske plemenske zajednice i prepucavanja o historijsko povjesnim zbivanjima ovdje?

Imate sjaset tema za to, pa i na pdf-u istorija, čovjek dođe na temu sa namjerom da pročita nešto novo vezano za Ukrajinu, a vidi samo priču "od stoljeća sedmog".
Milicijo hoću reć moderacijo , reaguj.
:thumbup: :thumbup:
sanjin_1

#7377 Re: Ukrajina

Post by sanjin_1 »

Hlapoje wrote:
155_mm wrote:stvarno se pitam koliko moras biti izjeban u mozak od strane SPC i SANU da prebacujes bosnjacima bilo kakvu odgovornost za politiku osmanskog carstva, habzburgske monarhije ili NDH prema srbima.

odgovornost bosnjaka postoji samo u periodu od 1992-1995.
A zašto su Bošnjaci lišeni te odgovornosti?
Zato što nisu imali nezavisnu držabu?
Iz jednostavnog razloga što Bošnjaci nisu imali institucije koje bi osmislile a potom sprovele u djelo zločinački plan.
Odgovor je veoma jednostavan ali istovremeno i neprihvatljiv poštovaocima djela "generala usranka" i "doktora pišopije".

I upravo zbog gore navedenog objašnjenja, tvoje kompletno vojno političko rukovodstvo truhne po svjetskim tamnicama gdje izdržavaju kazne za najmonstrouznije zločine počinjene u modernoj historiji civilizacije.

Kontaš li sada razliku ili da listamo presude?
oitija

#7378 Re: Ukrajina

Post by oitija »

Upravo je problem u tome sto Bosnajci nisu u proslosti nikada srbima pokazali zube. Trebali su. Zasto su srbi korektni prema Hrvatima? Hrvati i dan danas napune stadion gdje Thompson pjeva pjesme poput one:"Jasenovac i gradiska stara.... oj neretvo teci niza stranu nosi srbe plavome jadranu."

Bosnjaci nikada nisu imali takvu ideologiju prema srbima i zato ih srbi ne postuju. Trebali smo mozda imati takvu ideologiju. Srbi koji su na pocetku rata napustali sarajevo... mozda smo trebali tu djecu jednostavnu klati? Ili u neke logore trpati pa oko za oko zub za zub.

Srbi postuju Hrvate jer su ih Hrvati istrijebili amltene u WW2 i to planski i jako organizovano. A u zadnjem ratu su ih samo na traktore natovarili.

Srbi se isto tako boje Albanaca jer znaju da sa Albancima nemogu fino. A sa Bosnjacima znaju da mogu svakako jer Bosnjaci svasta trpe.
wyoming

#7379 Re: Ukrajina

Post by wyoming »

155_mm wrote:
Hlapoje wrote:
155_mm wrote:
shvati covece bre da se u ni jedmom od tih slucajevima nije radilo o nekoj bosnjackoj ideologiji.
A što je zločin samo ako se ubija iz ideoloških razloga? Jel se priznaje iz mržnje kad se ubija?

Nemoj mi samo prosipati priču kako su Bošnjaci u šuckorima i ustašama Srbe klali i ubijali iz strogo profesionalnih "ništa lično" razloga...samo zato što je Švabo ili Hrvat tako tražio, pa su bili prisiljeni.
Mani se tih fazona. Neće biti da je tako.
Naravno, ja znam da se nisu svi Bošnjaci slagali sa tim, ali bilo je dosta i onih koji su to podržavali.
u navedenim slucajevima bosnjaci nisu imali drzavnu moc da sprijece te zlocine o kojima ti govoris niti su ih mogli narediti. jer nisu imali ni politicku ni ekonomsku ni policajsku ni sudsku ni bilo kakvu drugu moc u tim drzavama.i to je ta ogromna razlika toga vremena i devedesetih godina. ja znam da su tebe duboko ideoloski izjebali ali nadam se da si sad napokon shvatio poentu.
ne znam bas. kako su se partizani organizovali? jesi li imali drzavu iza sebe? jok. al su se znali dobro tuci, pa cak i zlocin pociniti ;)
Hlapoje

#7380 Re: Ukrajina

Post by Hlapoje »

Ja se povlačim iz ove rasprave, jer zaista mislim da nije u redu na temi o Ukrajini, objašnjavati kako Bošnjacima za ubijanje Srba nisu bila potrebna veća institucionalna sredstva od dobrovoljno zadužene ustaške i šuckorske uniforme, uz koju su dobijali obično pušku, bombu i nož.
wyoming

#7381 Re: Ukrajina

Post by wyoming »

Hlapoje wrote:Ja se povlačim iz ove rasprave, jer zaista mislim da nije u redu na temi o Ukrajini, objašnjavati kako Bošnjacima za ubijanje Srba nisu bila potrebna veća institucionalna sredstva od dobrovoljno zadužene ustaške i šuckorske uniforme, uz koju su dobijali obično pušku, bombu i nož.
ima veze sa ukrajinom, kako nema.

naime, ukrajinci tvrde istu stvar. nisu imali drzavu, pa sta sad oni imaju s tim sto je neko za vrijeme ww2 vrsio genocid za naciste?

ali ideologija ispliva u njihovoj zelji 70 godina poslije rata, cak i kad su podrzani od jedne vrlo demokratske, jelde, amerike.
sanjin_1

#7382 Re: Ukrajina

Post by sanjin_1 »

Hlapoje wrote:Ja se povlačim iz ove rasprave, jer zaista mislim da nije u redu na temi o Ukrajini, objašnjavati kako Bošnjacima za ubijanje Srba nisu bila potrebna veća institucionalna sredstva od dobrovoljno zadužene ustaške i šuckorske uniforme, uz koju su dobijali obično pušku, bombu i nož.
Naravno da se povlačiš jer je sasvim mali ukaz na činjenično stanje dovoljan.

Ili da listamo presude?
Only1

#7383 Re: Ukrajina

Post by Only1 »

oitija wrote:Upravo je problem u tome sto Bosnajci nisu u proslosti nikada srbima pokazali zube. Trebali su. Zasto su srbi korektni prema Hrvatima? Hrvati i dan danas napune stadion gdje Thompson pjeva pjesme poput one:"Jasenovac i gradiska stara.... oj neretvo teci niza stranu nosi srbe plavome jadranu."

Bosnjaci nikada nisu imali takvu ideologiju prema srbima i zato ih srbi ne postuju. Trebali smo mozda imati takvu ideologiju. Srbi koji su na pocetku rata napustali sarajevo... mozda smo trebali tu djecu jednostavnu klati? Ili u neke logore trpati pa oko za oko zub za zub.

Srbi postuju Hrvate jer su ih Hrvati istrijebili amltene u WW2 i to planski i jako organizovano. A u zadnjem ratu su ih samo na traktore natovarili.

Srbi se isto tako boje Albanaca jer znaju da sa Albancima nemogu fino. A sa Bosnjacima znaju da mogu svakako jer Bosnjaci svasta trpe.
100% istina...Srbi razumiju samo silu.
wyoming

#7384 Re: Ukrajina

Post by wyoming »

oitija wrote:Upravo je problem u tome sto Bosnajci nisu u proslosti nikada srbima pokazali zube. Trebali su. Zasto su srbi korektni prema Hrvatima? Hrvati i dan danas napune stadion gdje Thompson pjeva pjesme poput one:"Jasenovac i gradiska stara.... oj neretvo teci niza stranu nosi srbe plavome jadranu."

ili su mozda najizmjesaniji sa bosnjacima.

iz kriminalne psihologije znamo da su zlocini prema najblizima najokrutniji a i nekako je politicki najlogicnije da ti je onaj koji s tobom dijeli najvise prostora istovremeno konkurencija za politicke ciljeve.

ne kaze se dzaba ko ce kome ako ne svoj svome ili ona, da komsiji crkne krava. ovo nisu bezveze vicevi za balkance. ovo su psiholoski dokazane ljudske tendencije.
zilog

#7385 Re: Ukrajina

Post by zilog »

Ti se uvijek povuces iz rasprave kada te neko uhvati u LAZI.

Kao ono oko izvoza ruskog gasa u Kinu. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

BTW, krvave ruke se ne peru floskulama...
Objektivni navijac

#7386 Re: Ukrajina

Post by Objektivni navijac »

spreca wrote:
Objektivni navijac wrote: Jedini koji ovdje trola si ti. Konstantnim prenosenjem tematike topica sa Ukrajine i ukrajinsko-ruskih odnosa na Kosovo i odnose ex-yu drzava i naroda. 100X zatrolas temu i onda nekome kazes da trola :? :? :?

Na jednoj o bezbrojnih tema o popisu u BiH sam procitao da broj Bosnjaka nije relevantan za broj bosanskih patriota ,nego da se moraj sabrati Bosnjaci i Bosanci ALI da ni to ne daje konacni puni broj probosanski orijentisanih ljudi,nego taj broj daje samo podatak o broju ljudi koji se na popisu izjasne da govore bosanski jezik.
Upravo tako je i u Ukrajini. Broj ljudi koji su se izjasnili kao Rusi,ne daje broj Rusa,nego broj ljudi koji govore ruski + proruski ukrajinci i komunisti. Oni zajedno jesu vecina u Ukrajini ,kako inace objasniti njihovu pobjedu na demokratskim izborima. Kako objasniti podatak da je po zbiru izlaznosti i glasanja ZA na krimskom referendumu ,negdje preko 80 % Krimljana glasalo za a Rusa je na Krimu 57 %.
Koliko god Rusa ima u Ukrajini,bez njihovog pristanka i saglasnosti u Ukrajini se ne moze ni karton banana uvesti. Ako pokusaju da ih pogaze,kao sto ukrajinski fasisti poduprti parama Zapada,pokusavaju,onda slijedi Samoodbrana a Rusija je blizu.
Opet lupetas.......procenat onih koji govore ruski je isti koliko govori i Ukrainski......sto znaci da vecina gradjana Ukraine govori uspjesno oba jezika......sto i nije lose
Ja kazem Ukrajinski Rusi uz komuniste i proruske Ukrajince cine vecinu u Ukrajini,ti mi kazes da lupetam,da nije tacno. Onda kazem da se realan broj Rusa dobija tako sto racunas ljude kojima je ruski jezik maternji. Mozes govoriti deset jezka ali uvijek imas samo JEDAN maternji jezik. Ti opet kazes da nije tacno ,nego da je broj onih koji govore SAMO ISTI kao onih sto govore ukrajinski. :-) :-) :-) Sto je u kontraindikciji sa tvojom prvom izjavom o mom lupetanju ,jer TI tvrdis da pola stanovnista govori ruski,sto znaci da Rusi nisu neka sitna manjina u Ukrajini,stranci i dosljaci,protiv kojih se 'vrli ukrajinske patriote' trebaju boriti,sve uz navijanje balkanskih patriota. Rusi se temeljni ukrajinski narod,bez Rusa nema Ukrajine. To je razlog onoga cemu se mnogi neupuceni na forumu cude,o predavanju i neborbenosti 'ukrajinske vojske' a sto je sasvim logicno i normalno. Ne mozes slati Ruse na Ruse,nema sanse. Jedini koji su spremni ratovati protiv Rusa su Galicijani ( kao Dodik :D ) ,oni su jedini i ratovali protiv Rusa kroz istoriju,u rijetkim trenucima ,kada nisu bili zauzeti genocidom protiv Poljaka i Jevreja.
spreca

#7387 Re: Ukrajina

Post by spreca »

Objektivni navijac wrote:
spreca wrote:
Objektivni navijac wrote: Jedini koji ovdje trola si ti. Konstantnim prenosenjem tematike topica sa Ukrajine i ukrajinsko-ruskih odnosa na Kosovo i odnose ex-yu drzava i naroda. 100X zatrolas temu i onda nekome kazes da trola :? :? :?

Na jednoj o bezbrojnih tema o popisu u BiH sam procitao da broj Bosnjaka nije relevantan za broj bosanskih patriota ,nego da se moraj sabrati Bosnjaci i Bosanci ALI da ni to ne daje konacni puni broj probosanski orijentisanih ljudi,nego taj broj daje samo podatak o broju ljudi koji se na popisu izjasne da govore bosanski jezik.
Upravo tako je i u Ukrajini. Broj ljudi koji su se izjasnili kao Rusi,ne daje broj Rusa,nego broj ljudi koji govore ruski + proruski ukrajinci i komunisti. Oni zajedno jesu vecina u Ukrajini ,kako inace objasniti njihovu pobjedu na demokratskim izborima. Kako objasniti podatak da je po zbiru izlaznosti i glasanja ZA na krimskom referendumu ,negdje preko 80 % Krimljana glasalo za a Rusa je na Krimu 57 %.
Koliko god Rusa ima u Ukrajini,bez njihovog pristanka i saglasnosti u Ukrajini se ne moze ni karton banana uvesti. Ako pokusaju da ih pogaze,kao sto ukrajinski fasisti poduprti parama Zapada,pokusavaju,onda slijedi Samoodbrana a Rusija je blizu.
Opet lupetas.......procenat onih koji govore ruski je isti koliko govori i Ukrainski......sto znaci da vecina gradjana Ukraine govori uspjesno oba jezika......sto i nije lose
Ja kazem Ukrajinski Rusi uz komuniste i proruske Ukrajince cine vecinu u Ukrajini,ti mi kazes da lupetam,da nije tacno. Onda kazem da se realan broj Rusa dobija tako sto racunas ljude kojima je ruski jezik maternji. Mozes govoriti deset jezka ali uvijek imas samo JEDAN maternji jezik. Ti opet kazes da nije tacno ,nego da je broj onih koji govore SAMO ISTI kao onih sto govore ukrajinski. :-) :-) :-) Sto je u kontraindikciji sa tvojom prvom izjavom o mom lupetanju ,jer TI tvrdis da pola stanovnista govori ruski,sto znaci da Rusi nisu neka sitna manjina u Ukrajini,stranci i dosljaci,protiv kojih se 'vrli ukrajinske patriote' trebaju boriti,sve uz navijanje balkanskih patriota. Rusi se temeljni ukrajinski narod,bez Rusa nema Ukrajine. To je razlog onoga cemu se mnogi neupuceni na forumu cude,o predavanju i neborbenosti 'ukrajinske vojske' a sto je sasvim logicno i normalno. Ne mozes slati Ruse na Ruse,nema sanse. Jedini koji su spremni ratovati protiv Rusa su Galicijani ( kao Dodik :D ) ,oni su jedini i ratovali protiv Rusa kroz istoriju,u rijetkim trenucima ,kada nisu bili zauzeti genocidom protiv Poljaka i Jevreja.
Etnickih Rusa u Ukraini je oko 17%...........a to sto onih 83% osim maternjeg govori i ruski su odmah rusi........po tvome covjek da bi zadrzo svoju eticnost nesmije govoriti dva ili nedaj boze tri jezika :-) ......ovi nasi po njemackoj koji govore njemacki su sigurno nijemci?

od 90-96te sam stalno bio u Ukraini(Odessa-Kiev) a od 96 te do danas u Moskvi i valjda znam nesto sto vi neznate i nemozete znati dok ne provedete neko vrijeme u nekoj sredini...........od svih vas imam naj manje postova na ovoj temi bas iz razloga sto mnogi ovdje pisu a neznaju o cemu pisu.......nemam zivaca da svima repliciram
drastic

#7388 Re: Ukrajina

Post by drastic »

izgleda da 33tone zlata odlaze iz ukrajine za usa
usput sta se desilo sa 150 tona zlata iz libijskih rezervi?
http://iskra-news.info/news/segodnja_no ... 03-07-9122
drastic

#7389 Re: Ukrajina

Post by drastic »

[urlhttp://interfaxenergy.com/natural-gas-news-analysis/russia-and-the-caspian/ukraine-to-raise-domestic-gas-prices-by-40/][/url]
ocekuje se povecanje cijena gasa od 40%
4m3l

#7390 Re: Ukrajina

Post by 4m3l »

upis!
Sezam

#7391 Re: Ukrajina

Post by Sezam »

Ovaj forum je postao kao serbiancafe iz najboljih dana. :oops:
destruktor

#7392 Re: Ukrajina

Post by destruktor »

drastic wrote:izgleda da 33tone zlata odlaze iz ukrajine za usa
a bilo bi bolje da je otišlo za majčicu Rusiju ? :D
flexibila

#7393 Re: Ukrajina

Post by flexibila »

destruktor wrote:
drastic wrote:izgleda da 33tone zlata odlaze iz ukrajine za usa
a bilo bi bolje da je otišlo za majčicu Rusiju ? :D
@Dixy, MCM forum
tnnt

#7394 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

celziifc wrote:ti 83 posto nisu etnicki rusi,,ali imaju drugaciju edeologiju u prevodu ukrajinci na istoku ukrajiine su proruski orjentisani,maternji jezik im je ruski,i zele bliskost sa rusijom,
.
kad ti netko prijeti i otima tu ljubav prestaje
zamisli da imaš brata koji nožem iznuđiva od tebe neku zemlju da mu prepišeš'?
više ti nije brat nego mučko djubre :D
AleksoMKD

#7395 Re: Ukrajina

Post by AleksoMKD »

JoseMujica wrote:
AleksoMKD wrote:
Stjui wrote:
ja sam mislio da su ovi ukrajinci malo žilaviji momci ,kad ono,vojska im kao i žene, sve same ku.... :-D
Vidi, nije bas tako jednostavno.
Vidis da je avio baza sa 45 komada MiG29 zauzete bez ispaljenog metka jer nije bilo straze, znaci odradio neko iznutra.
Mnoge jedinice su pro-Ruske ili sastavljene od etnickih Rusa koje su sa oficirima otvoreno stali na stranu Krimske republike i Rusije.
Mislim da su vojne jedinice kopnene vojske (pesadija i tenkovi) na principu sluzenja u lokalnim garnizonima sto opet znaci da je u mestima sa Ruskom vecinom lokalni garnizon sastavljen od Rusa ili pro-Rusa.
Oficirski kadar je sumnjive lojalnosti, novi komandant za 4-5 dana presao Rusima, oprema nije odrzavana redovno i tako dalje.
Novevlasti u Kijevu ne kontrolisu ni zgradu parlamenta.

Mislim da su se Ukrajinski vojnici vise plasili svojih oficira i kolega nego Ruske vojske.
meni je baš zbog svega ovog totalno nelogično koji je klinac Putinu trebao Anshcluss Krima :?

Preventiva? Gledajuci nove Ukrajinske vlasti sigurno bi pocele cistke u vojsci (normalno) pa mozda reko covek "za svaki slucaj"?
Ko zna, on bas lici ko glavni negativac iz nekog Bond filma, lud ali nije glup.
Hlapoje

#7396 Re: Ukrajina

Post by Hlapoje »

zilog wrote: Ti se uvijek povuces iz rasprave kada te neko uhvati u LAZI.

Kao ono oko izvoza ruskog gasa u Kinu. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

BTW, krvave ruke se ne peru floskulama...
:lol:
Ti si smešan lik koji tvrdi da Kina ne uvozi gas iz Rusije.
Ja zaista oko tebe nisam hteo gubiti vreme, jer sam mislio da troluješ.

Čoveče, Rusi grade još jedan link prema Kini, jer su kineske potrebe za gasom ogromne...a u pripremi je terminal prema Japanu...
Jedan od najvažnijih dogadjaja u Rusiji prošle godine je bio potpisivanje gasnog pakta sa Kinom, čime će Kina postati država najveća uvoznica gasa iz Rusije. Do sada su to bile Nemačka i Ukrajina.

http://online.wsj.com/news/articles/SB1 ... 0628682312

Tako i sa ostalim forumašima ne želim da širim priču na temi o Ukrajini... Otvorite posebnu temu, pa se može unedogled polemisati.
spreca

#7397 Re: Ukrajina

Post by spreca »

celziifc wrote:ti 83 posto nisu etnicki rusi,,ali imaju drugaciju edeologiju u prevodu ukrajinci na istoku ukrajiine su proruski orjentisani,maternji jezik im je ruski,i zele bliskost sa rusijom,
dok ukrajinci sa zapada ukrajine su prozapadno orjentisani i protive se bliskosti sa rusijom,.
ne moze se poturati prica kako 17 osto rusa terorise 80 posto ukrajinaca,jel nije tacno,,
na jednoj strani su zapadni ukrajinci a na drugoj rusi i istocni ukrajinci,
sukob je 2 idealogije ukrajinaca onih koji zele da ukrajina bude uz rusiju i onih koji zele da se ukrajina distancira od rusije.
e sad ko je vecina,vidjece se na izborima,,ali ko god da pobijedi ukrajina ce ostati podijeljena,,
ako opet pobijedi proruski kandidat ovi sa zapada ukrajine ce ga rusiti
ako pobijedi prozapadni kandidat ovi za istoka ukrajine ga nece prihavatiti.

i kranje je neozbiljno reci bio sa u odesi i znas sta ljudi misle,,ukrajina je podijeljena zemlja a ogomna zemlja,
to je isto kao da neki francuz dodje raditi 2 god u trebinju,i kad se vrati kuci prica kako bosna srbiju smatra nekim svetim bicem i najvecim svojim prijateljem a cijela bosna ludi kad djokovic igra.
ja sam tu vec preko 20 godina i ti ces mi nesto pricati........zato vec napisah da mi se neda sa vama raspravljati ......nemam toliko vremena za bacanje
Objektivni navijac

#7398 Re: Ukrajina

Post by Objektivni navijac »

spreca wrote:
Objektivni navijac wrote:
spreca wrote:

Etnickih Rusa u Ukraini je oko 17%...........a to sto onih 83% osim maternjeg govori i ruski su odmah rusi........po tvome covjek da bi zadrzo svoju eticnost nesmije govoriti dva ili nedaj boze tri jezika :-) ......ovi nasi po njemackoj koji govore njemacki su sigurno nijemci?

od 90-96te sam stalno bio u Ukraini(Odessa-Kiev) a od 96 te do danas u Moskvi i valjda znam nesto sto vi neznate i nemozete znati dok ne provedete neko vrijeme u nekoj sredini...........od svih vas imam naj manje postova na ovoj temi bas iz razloga sto mnogi ovdje pisu a neznaju o cemu pisu.......nemam zivaca da svima repliciram
Super,da si neko ko ima veze sa tematikom. Cijenim i postujem :)
Temu su inace maximalno uneredili nacionalisti,srspki i bosnjacki svojim neumjesnim paralelama sa Balkanom. Ja pokusavam da shvatim neke stvari i da budem objektivan. Imam par pitanja za tebe.
Bio sam u Rusiji,u Azerbejdzanu,u Jermeniji i u Gruziji,u Ukrajini nisam. No,upoznao sam dosta Ukrajinaca ( Ukrajinke ne brojim :D ) i svi su Rusi,svi do jednoga. A upoznao sam 4-5 Ukrajinca u Sarajevu a slucajno sam imao knjigu,stampana iz BiH budzeta,Univerzitet Istocno Sarajevo,koja se bavi bas grubim negiranjem ukrajinske nacije i jezika. Sa malom nelagodom sam je pokazao tim Ukrajincima i iznenadio se da su se svi odusevili knjigom i negatorskim stavovima,pa sam zakljucio da su i oni Rusi.
No,na stranu neka moja licna iskustva.
Evo par konkretnih pitanja :
1. Ako je Rusa 17 % ,kako proruska stranka dobije izbore na drzavnom nivou :? :? Ne racunajuci komuniste,koji su jaka stranka na istoku zemlje i koji su isto apsolutno proruski :? :?
2. Otkuda 80 % glasova za nezavisni Krim ako je na Krimu Rusa 57 % :? :? Ko su tih 23 % :? :?
3. Kako u Donjecku i Harkovu,koji su ogromni gradovi ,svjetina od nekoliko hiljada ljudi ,tuce 5-6 Ukrajinaca :?
4. Cime objasnjavas onoliku mirnu predaju kasarni,brodova ,baza ,vojnika Rusima :? Pa onako mirno ni Srbija ne bi
umarsirala u Beograd :D
Eto objasni mi ovo molim te,vjerujem da i druge forumase ovo zanima.
tnnt

#7399 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

Objektivni navijac wrote: 1. Ako je Rusa 17 % ,kako proruska stranka dobije izbore na drzavnom nivou :? :? Ne racunajuci komuniste,koji su jaka stranka na istoku zemlje i koji su isto apsolutno proruski :? :?
2. Otkuda 80 % glasova za nezavisni Krim ako je na Krimu Rusa 57 % :? :? Ko su tih 23 % :? :?
3. Kako u Donjecku i Harkovu,koji su ogromni gradovi ,svjetina od nekoliko hiljada ljudi ,tuce 5-6 Ukrajinaca :?
4. Cime objasnjavas onoliku mirnu predaju kasarni,brodova ,baza ,vojnika Rusima :? Pa onako mirno ni Srbija ne bi
umarsirala u Beograd :D
Eto objasni mi ovo molim te,vjerujem da i druge forumase ovo zanima.
1. nije nikakva pro Ruska stranka bila na vlasti, njima nije bilo u programu da prekinu pridrživanje prema EU
zato i one demonstracije na Majdanu
2. to nije nikakav demokratski referendum, pod cijevima pušaka Rusa i totalnom kontrolom medija
3. zato što su Rusi organizirani, a Ukrajinci su očito zatečeni stim stanjem u tim mješanim sredinama
4. pa dobar dio vojske na Krimu i jesu bili Rusi, usporedi to kako se je JNA predavala u največem broju kasarna
u Hrvatskoj i to bez borbe,iako su večina pripadnika bili Srbi
tnnt

#7400 Re: Ukrajina

Post by tnnt »

celziifc wrote:covjece to sto si ti zivio u odesi ne znaci da poznajes situaciju u citavoj ukrajini,,jel ti znas kolika je ukrajina..
moze se reci da poznajes veoma dobro situaciju u odesi,
ponavljam covjek stranac koji dodje u banja luku,on ce steci neko svoje misljenje o bosni i hercegovini..
ali to ne znaci da je to misljenje tacno,naprotiv,,
jel ukrajina je kao i bosna nazalost,,podijeljena zemlja,,
kad odes na zapad ukrajine pomislit ces kako ukrajina mrzi rusiju,kad odes na istok ukrajine pomislit ces ,pa ova ukrajina je najveci prijatelj rusije.
glavno da ti bolje poznaješ situaciju od njega a nisi nikad tamo nogom kročio :-)
Post Reply