nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
citroen xm

#7376 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by citroen xm »

Kia se obezobrazila žestoko sa cijenama kao i Hyundai, ali nije poenta u Kiji već u tome da mnogi kupuju polovna auta i kurče se rugajući se nekim novim autima koja su bolja od njihovog.
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#7377 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by Leon16v »

Meni ovaj novija Kia sportage, iskreno ruzna, dosta je mi je ljepsi onaj prethodni model
mirzet87sa

#7378 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mirzet87sa »

Imas mnogo polovnih auta koja su bolja od novih, pa cak i skuplji..
tempuser

#7379 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Ko da 70 milja za auto, a pri tome nema usta bez zuba, kucu bez fasade, ograde i oluka je beg koji uvijek moze kupiti dva nekita auta od po 30 milja... Eto ne mora biti KIA Sportage, moze biti blizanac Hyundai Tucson, o ukusim ase ne raspravlja ali za mene je ovo pravo lijep auto.
mirzet87sa

#7380 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mirzet87sa »

Opet prica u dva smjera, zavisi kako gledas.. moje auto vrijedi 60, ja toliko nemam da sutra keshiram za isto ili pola vrijednosti da uzmem drugo.. do ovoga sam dosao zamjenom, doplatom.. a imam sve zube, stan s olukom.. :D
quarterback

#7381 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by quarterback »

tempuser wrote:Ko da 70 milja za auto, a pri tome nema usta bez zuba, kucu bez fasade, ograde i oluka je beg koji uvijek moze kupiti dva nekita auta od po 30 milja... Eto ne mora biti KIA Sportage, moze biti blizanac Hyundai Tucson, o ukusim ase ne raspravlja ali za mene je ovo pravo lijep auto.
stari sportage i novi tucson

Image
tempuser

#7382 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

Zato pisem da ne treba biti iskljuciv, ali je 70 milja kesha za za auto 70 milja kesha!
mirzet87sa

#7383 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mirzet87sa »

Ja samo kazem, jer si spomenuo kiu, da ne razumijem taj mentalni sklop koji da 70milja kesha i uzme kiu.. Budimo realni, auto ce za 2-3 godine vrijedit 20-30 milja.
direstraits0078

#7384 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by direstraits0078 »

mirzet87sa wrote:Opet prica u dva smjera, zavisi kako gledas.. moje auto vrijedi 60, ja toliko nemam da sutra keshiram za isto ili pola vrijednosti da uzmem drugo.. do ovoga sam dosao zamjenom, doplatom.. a imam sve zube, stan s olukom.. :D
A kuca, vikendica, vila na moru, ljubavnica? Eeeeeeee, daleko je sunce... :mrgreen:
supercali

#7385 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by supercali »

mirzet87sa wrote:Ja samo kazem, jer si spomenuo kiu, da ne razumijem taj mentalni sklop koji da 70milja kesha i uzme kiu.. Budimo realni, auto ce za 2-3 godine vrijedit 20-30 milja.
Samo sto on za 70 milja uzima novo a ti polovno
Tebi su problemi moguci sutra a om je rahat toga 3-5-7 godina koliko vec je garancija
Neko ne pati hoce li mu pisati kia mercedes dacia ilo sl nego gleda auto prema svojim potrebama i ocekivanjima itd itd
Kao sto imas nekoga ko voli sportska a neko voli ove terence neko monovolumene a neko mala auta i sl

Ps eh da zaboravih glavni razlog ne shvatanja
On uzima kiu da mu sluzi a ne da je sutra prodaje
Da mu je to cilj bavio bi se prodajom auta
Last edited by supercali on 01/11/2016 18:50, edited 1 time in total.
mirzet87sa

#7386 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mirzet87sa »

direstraits0078 wrote:
A kuca, vikendica, vila na moru, ljubavnica? Eeeeeeee, daleko je sunce... :mrgreen:
ipak sam kokuz.. nit kuce, vikendice, vile na moru, a ni ljubavnice stalne.. :D
mirzet87sa

#7387 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mirzet87sa »

supercali wrote: Samo sto on za 70 milja uzima novo a ti polovno
Tebi su problemi moguci sutra a om je rahat toga 3-5-7 godina koliko vec je garancija
Neko ne pati hoce li mu pisati kia mercedes dacia ilo sl nego gleda auto prema svojim potrebama i ocekivanjima itd itd
Kao sto imas nekoga ko voli sportska a neko voli ove terence neko monovolumene a neko mala auta i sl
respo u svom stilu :D
a ko je spomenuo mene ili polovno auto? ja kazem da ne razumijem osobe koje imaju kesh i kupe auto od 70milja a ono kia.. za te pare uzmes auto iz premium segmenta ili neko drugo koje ce, ako nista, drzat na cijeni kroz godine koliko toliko.. ova kia ce do 2020 bit 20 000km, a platio si je 70!
direstraits0078

#7388 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

mirzet87sa wrote:
direstraits0078 wrote:
ipak sam kokuz.. nit kuce, vikendice, vile na moru, a ni ljubavnice stalne.. :D
Pa imas li zenu makar, jadan ne bio? :lol:
bleee_sa

#7389 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by bleee_sa »

Nema, i nju u zamjenu dao kad je mercedesa kupov'o :D
citroen xm

#7390 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by citroen xm »

Ma neka svako kupuje po volji i potrebama. Ni ja lično nikada za Kiu ne bi dao taj novac ali mogu prihvatiti da je nekome baš ovaj Sportage auto snova.

Lično meni je ovaj novi model ružan i očajna kopija Subaru Tribeke prve generacije koja mi je opet i dalje jedan od najpoželjnijih SUV-ova bez obzira što se odavno ne proizvodi.
mirzet87sa

#7391 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mirzet87sa »

direstraits0078 wrote: Pa imas li zenu makar, jadan ne bio? :lol:
Bila troskali, bilo je ona ili auto.. ;) salim se, nisam ozenjen.. jos :D
MOSALJOZE

#7392 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by MOSALJOZE »

I ovdje priča koliko je dovoljno za dobar život :mrgreen:
supercali

#7393 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by supercali »

mirzet87sa wrote:
supercali wrote: Samo sto on za 70 milja uzima novo a ti polovno
respo u svom stilu :D
a ko je spomenuo mene ili polovno auto? ja kazem da ne razumijem osobe koje imaju kesh i kupe auto od 70milja a ono kia.. za te pare uzmes auto iz premium segmenta ili neko drugo koje ce, ako nista, drzat na cijeni kroz godine koliko toliko.. ova kia ce do 2020 bit 20 000km, a platio si je 70!
Nisi bitan ti u prici nego bilo ko ko uzima premium polovni u odnosu na novu kiu daciu hyundai i sl
Kao sto rekoh ljudi uzimaju auto da uzivaju da ne misle jel macak u vreci i boli ih briga hoce li za 5 godina kostati 50 ili 20 jer nije razbijao glavu jel mu promjenjen remen ili nije hoce li mu otico turbina gefufna klinac palac
On razmislja tako ti ovako i to je to ko je ispravniji ne moze niko reci jer svako za sebe odlucuje
mirzet87sa

#7394 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mirzet87sa »

citroen xm wrote:Ma neka svako kupuje po volji i potrebama. Ni ja lično nikada za Kiu ne bi dao taj novac ali mogu prihvatiti da je nekome baš ovaj Sportage auto snova.

Lično meni je ovaj novi model ružan i očajna kopija Subaru Tribeke prve generacije koja mi je opet i dalje jedan od najpoželjnijih SUV-ova bez obzira što se odavno ne proizvodi.
tu se slazem, svako raspolaze s svojim sredstvima onako kako on hoce, s tim nemam nikakvih problema.. samo kazem, meni je to bacanje para.. dat toliki iznos i opet imas kiu u garazi.. da se razumijemo, nemam ja nista protiv kie :D ali realno gledajuci, previsoka je to cijena, a za 2 godine ce vrijediti 20 do max 30.. po meni, barem, pametnije uzeti nesto iz premium segmenta kad je vec ova cifra u pitanju izbor je ogroman.. ako nista, osjetit ces pri prodaji razliku
tempuser

#7395 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by tempuser »

mirzet87sa wrote:Ja samo kazem, jer si spomenuo kiu, da ne razumijem taj mentalni sklop koji da 70milja kesha i uzme kiu.. Budimo realni, auto ce za 2-3 godine vrijedit 20-30 milja.
Zaradi, svidi mu se kupi, izgubi za 3 god pola, doda 40k kupi opet nov. Vrlo jednostavno! Da nema takvih sto ne ne misle samo na to koliko ce izgubiti sta bi ti vozio?
mirzet87sa

#7396 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mirzet87sa »

supercali wrote: Nisi bitan ti u prici nego bilo ko ko uzima premium polovni u odnosu na novu kiu daciu hyundai i sl
Kao sto rekoh ljudi uzimaju auto da uzivaju da ne misle jel macak u vreci i boli ih briga hoce li za 5 godina kostati 50 ili 20 jer nije razbijao glavu jel mu promjenjen remen ili nije hoce li mu otico turbina gefufna klinac palac
On razmislja tako ti ovako i to je to ko je ispravniji ne moze niko reci jer svako za sebe odlucuje
Pa ko je spomenuo polovno auto bolan :D
za 70milja se uzme novo auto iz premium segmenta, s istom garancijom kao i navedena kia, dacia, hyundai.. to auto iz premiuma ce bit 50, dok gore navedeni 20-30 ako i toliko.
direstraits0078

#7397 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

tempuser wrote:
Zaradi, svidi mu se kupi, izgubi za 3 god pola, doda 40k kupi opet nov. Vrlo jednostavno! Da nema takvih sto ne ne misle samo na to koliko ce izgubiti sta bi ti vozio?
Nece neko da shvati da se nekim ljudima gadi sjesti u polovno auto. Zapitaju se ko je prije njih i sta radio u autu, itd. :D
mirzet87sa

#7398 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mirzet87sa »

tempuser wrote:
Kiu sigurno ne.. :D
supercali

#7399 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by supercali »

mirzet87sa wrote:
supercali wrote: Nisi bitan ti u prici nego bilo ko ko uzima premium polovni u odnosu na novu kiu daciu hyundai i sl
Pa ko je spomenuo polovno auto bolan :D
za 70milja se uzme novo auto iz premium segmenta, s istom garancijom kao i navedena kia, dacia, hyundai.. to auto iz premiuma ce bit 50, dok gore navedeni 20-30 ako i toliko.
Moze li dobiti za 70 milja auto tipa sportage sa toliko opreme? Ne moze
Zato pominjem polovno
Jbg ja ako trazim kamion koji najjeftiniji kosta koliko 100 milja necu kupovati bmw od 100 milja jer je ista cijena a novi
Mislim da shvatas poentu
mirzet87sa

#7400 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj

Post by mirzet87sa »

supercali wrote: Moze li dobiti za 70 milja auto tipa sportage sa toliko opreme? Ne moze
Zato pominjem polovno
Jbg ja ako trazim kamion koji najjeftiniji kosta koliko 100 milja necu kupovati bmw od 100 milja jer je ista cijena a novi
Mislim da shvatas poentu
Kakvu crnu opremu sportage ima...
Post Reply