Ne bi bilo jeftinijeveliki_ah wrote:A nije opcija denivelacija traka, pa da jedna ide iznad druge? Mislim da bi jeftinije to bilo praviti nego novu zgradu.
Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
- thekupus
#7376 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
- JavierBosnia
#7377 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Nema alternative
Klasicno zastrasivanje tih vlasnika stanova da ce im oko zgrade izgraditi cestu
Klasicno zastrasivanje tih vlasnika stanova da ce im oko zgrade izgraditi cestu
-
choseNz
#7378 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Drugi cosak zgrade je problem.....bit101 wrote:Između zgrada ima oko 17m, možda Google malo grijesi ali i dalje smatram da bi se moglo. Ne bi bilo idealno ali bi bilo izvodljivo, a kad se zgrada sruši može se još dodatno proširiti.JavierBosnia wrote:Ne znam sta si ti mjerio, za 4 trake treba cca 18mbit101 wrote:Kontam, bez rusenja zgrade jedino ovakvo nesto da mozda bude moguce. Nisam siguran ima li dovoljno sirine medju zgradama, prema Google Maps-u je 18m sto je za oko metar sire od postojece ulice Hamdije Cemerlica. I da li ima dovoljno sirine na ovom mjestu za KT![]()
Izmedju zgrada je prostor od oko 11m na uzem dijelu
https://imgur.com/a/ycMT28y
-
bit101
#7379 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Kako? Kad se prodje ovo usko grlo, izmedju ove dvije zgrade, mnogo je više prostora, i oko toga drugog coska koji spominjes. Uz to, razmak izmedju ove dvije zgrade je konstantan, tj ne sužava se. Zašto misliš da je drugi ćošak problem?choseNz wrote:Drugi cosak zgrade je problem.....bit101 wrote:Između zgrada ima oko 17m, možda Google malo grijesi ali i dalje smatram da bi se moglo. Ne bi bilo idealno ali bi bilo izvodljivo, a kad se zgrada sruši može se još dodatno proširiti.JavierBosnia wrote:
Ne znam sta si ti mjerio, za 4 trake treba cca 18m
Izmedju zgrada je prostor od oko 11m na uzem dijelu
https://imgur.com/a/ycMT28y
- JavierBosnia
#7380 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Joj brate ti ocigledno zivis negdje u Australiji, svaki dan prolazim tu, nema boga da se doda jedna traka, a ne dvijebit101 wrote: Kako? Kad se prodje ovo usko grlo, izmedju ove dvije zgrade, mnogo je više prostora, i oko toga drugog coska koji spominjes. Uz to, razmak izmedju ove dvije zgrade je konstantan, tj ne sužava se. Zašto misliš da je drugi ćošak problem?
-
Concord
#7381 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Nema sta, sve sami strucnjaci na forumu, jedan crta cestu izmedju 2 zgrade a drugi preko 2 zgrade i poslovnog objeka+garaza. Al reci im da lupaju gluposti ispasces najgori.tec wrote: Sa tunelom i skakaonicom sa Tranzita? Možda? A ako bi neko otišao na lice mjesta i uvjerio se kako su sve ove varijante ovdje crtane rezultat naučne-fantastike bez minimuma razuma ili realne mogućnosti.
-
tec
#7382 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Neznam u zadnje vrijeme izgleda da se ovdje nastoji vidjeti tko će navesti naj apsurdnije riješenje.Concord wrote: Nema sta, sve sami strucnjaci na forumu, jedan crta cestu izmedju 2 zgrade a drugi preko 2 zgrade i poslovnog objeka+garaza. Al reci im da lupaju gluposti ispasces najgori.
- Thorgerson
#7383 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ono sto mene zanima jeste zasto rusiti citavu zgradu?
Mislim ako cemo optimizirati troskove, zar nije onda bolje srusiti pola zgrade, odnosno srusiti onoliko koliko se mora da se moze provuci cesta. To je ulaz ili dva. Uredit tu zapadnu fasadu, mozda ljudima napraviti i prozore, to nije uopste neki novac.
Samim tim, bice potrebno napraviti i manju zgradu za ove druge ljude koje moras iseliti. Opet jednostavnije je iseliti 10 porodica, nego 30 porodica. Jeftinije ce biti i napraviti tu novu zgradu.

Pa eto mozda je Forto na ovo mislio. Nece biti rusenja zgrade. Nego rusenja pola zgrade.
Mislim ako cemo optimizirati troskove, zar nije onda bolje srusiti pola zgrade, odnosno srusiti onoliko koliko se mora da se moze provuci cesta. To je ulaz ili dva. Uredit tu zapadnu fasadu, mozda ljudima napraviti i prozore, to nije uopste neki novac.
Samim tim, bice potrebno napraviti i manju zgradu za ove druge ljude koje moras iseliti. Opet jednostavnije je iseliti 10 porodica, nego 30 porodica. Jeftinije ce biti i napraviti tu novu zgradu.

Pa eto mozda je Forto na ovo mislio. Nece biti rusenja zgrade. Nego rusenja pola zgrade.
- Thorgerson
#7384 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Moze se dodati kad se prodje ovaj cosak ima sasvim dovoljo prostora.JavierBosnia wrote:Joj brate ti ocigledno zivis negdje u Australiji, svaki dan prolazim tu, nema boga da se doda jedna traka, a ne dvijebit101 wrote: Kako? Kad se prodje ovo usko grlo, izmedju ove dvije zgrade, mnogo je više prostora, i oko toga drugog coska koji spominjes. Uz to, razmak izmedju ove dvije zgrade je konstantan, tj ne sužava se. Zašto misliš da je drugi ćošak problem?
Ti sad tu vidis travu, drvece, zbunje, parking, auta i nemas realan dojam o prostoru koliko ga ima. Kazem ti, prolazim i ja tuda cesto i ima dovoljno prostora, ali ovaj zapadni cosak zgrade smeta.
Za trotoar i cetiri trake treba 19m. Ovdje ide kruzni tok, tako da nema izlivnih traka kao sto je slucaj npr kod rarsknice za Vraca (gdje je isto tako mogao leci kruzni kao budali samar), nego do kruznog idu samo cetiri trake.
- thekupus
#7385 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Eeee jel to fakat neko predložio da se ruši pola zgrade?

Mislim, znam da ima ljudi koji baš ništa o građevinarstvu ne znaju, ali ovo je baš lupanje

Mislim, znam da ima ljudi koji baš ništa o građevinarstvu ne znaju, ali ovo je baš lupanje
- mayab
#7386 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Što, pa vidi šta sve Kinezi rade, sve je moguće, osim drvenog šporetathekupus wrote:Eeee jel to fakat neko predložio da se ruši pola zgrade?![]()
- Matzan
#7387 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
mayab wrote:Što, pa vidi šta sve Kinezi rade, sve je moguće, osim drvenog šporetathekupus wrote:Eeee jel to fakat neko predložio da se ruši pola zgrade?![]()
I on je moguć.
Samo šti je za jednokratnu upotrebu.
A što se tiče ovih nekoliko gore prijedloga, osupnut sam! Šteta što ljudi ovakav potencijal troše na forumu.
- Haris.ba
#7388 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
https://www.radiosarajevo.ba/vijesti/lo ... jak/237298
https://www.klix.ba/vijesti/bih/i-saraj ... /19020304205. 09. 2016.
"Završeno. Podvožnjak je ponovo u funkciji. Kiša je dobra prilika da se nova pumpna stanica isproba. Svi koji s posla idu ovim pravcem mogu normalno kući", napisao je uz fotografije Efendić.
Za sve one koji prizivaju spuštanje saobraćajnica ispod nivoa.U pojedinim dijelovima grada, zbog loše infrastrukture, došlo je do akumulacije vode, posebno na saobraćajnici ispod podvožnjaka u Buća Potoku
- amar1994
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#7390 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
gejzir u bucha potoku,crko osiguraĆ puNpa radi na 2 faze ...sad ce rumenko u akciju...
- Logovan
#7391 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Bravo Semire, jebo ti svoju pumpu i obećanja.

- славянин
#7392 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Prije je bio veci vodostaj.. vjerovatno radi pumpa samo sumnjam da joj je namjena da crpi kolicine vode koje se tu slijevaju..Logovan wrote:Bravo Semire, jebo ti svoju pumpu i obećanja.
- Haris.ba
#7393 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
A koja joj je namjena?славянин wrote:Prije je bio veci vodostaj.. vjerovatno radi pumpa samo sumnjam da joj je namjena da crpi kolicine vode koje se tu slijevaju..
- славянин
#7394 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
. dupli
Last edited by славянин on 03/02/2019 17:27, edited 1 time in total.
- славянин
#7395 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Haris.ba wrote:A koja joj je namjena?славянин wrote:Prije je bio veci vodostaj.. vjerovatno radi pumpa samo sumnjam da joj je namjena da crpi kolicine vode koje se tu slijevaju..
- Haris.ba
#7396 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ti znas da je nova pumpa stavljena prije dvije godine?
I da je rekonstrukcija odvodnog sistema tu radjena.
Kakva je to racunica koja ne uracuna moguci maksimum padavina?
Zato i pitam koja joj je namjena. Jer ako ne moze savladati kisu, treba znak upozorenja staviti.
Zato i pitam koja joj je namjena. Jer ako ne moze savladati kisu, treba znak upozorenja staviti.
Last edited by Haris.ba on 03/02/2019 17:49, edited 1 time in total.
- славянин
#7397 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Racunica daj da sta puknemo u medije da radimo, ubaci neku pumpu nesto za toliko para i idemo dalje..Haris.ba wrote:Ti znas da je nova pumpa stavljena prije dvije godine?
- славянин
#7398 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo

Ode
Samo "struka"
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#7399 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
ma napravice oni opet ,jos stariji ..
-
neki
#7400 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
jbt, ne kontam ljude kojima je ovo za šprdanciju..
most u izgradnji, štetu izazvala viša sila, ne pokriva je ni osiguranje ni ugovor. Pare na sanaciju, tj ponovnu izgradnju ovog će otići iz budžeta umjesto da odu na druge stvari.
Treba biti dobar debil pa da ti ovo bude smiješno..
most u izgradnji, štetu izazvala viša sila, ne pokriva je ni osiguranje ni ugovor. Pare na sanaciju, tj ponovnu izgradnju ovog će otići iz budžeta umjesto da odu na druge stvari.
Treba biti dobar debil pa da ti ovo bude smiješno..