Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
Havatar

#7376 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Havatar »

kamen spoticanja wrote:
madner wrote:Iz pouzdanih informacija smo saznali da Z.K. nekad bude i na Igmanu gdje malo cuga malo skija.

Nije sigurno ni da li sam kupi kartu, sto bi trebalo svakako istraziti.
Tu si upravo...ponekad bude na igmanu, uglavnom je na austrijskim glecherima
To se ne racuna posto tamo ide uz pomoc kredita
Corto Maltese

#7377 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

vee-jay wrote: po cemu on to ima problem da organizuje porodicni budzet?
Kad od čovjeka kome je državna kasa u zadnjih 7 godina iskeširala skoro pola miliona maraka čujem da je: "pod moralnom i materijalnom odgovornošću priopćio kako posjeduje jedino stan u ulici Azize Šaćirbegović 16, na XV katu površine 72 četvorna metra. Ne posjedujem ništa osim toga, izuzmu li se krediti koje još uvijek vraćam.", zaključujem da ili laže ili ne umije. Pošto znam da ne laže, odgovor se sam nameće.
Međutim, nije to ono što me sekira. Više me brine to što on siromaštvo nudi kao svoju najveću vrlinu i što siromaštvom dokazuje svoje poštenje. Naravno, sve on to radi u okviru svojih sposobnosti.
Željko Komšić- čovjek bez oraha u džepovima. I bez klikera u glavi.
McMoy

#7378 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by McMoy »

A, morebit i da nije osunećen... :roll: :skoljka:
akcid

#7379 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by akcid »

Corto Maltese wrote:Kad od čovjeka kome je državna kasa u zadnjih 7 godina iskeširala skoro pola miliona maraka čujem da je: "pod moralnom i materijalnom odgovornošću priopćio kako posjeduje jedino stan u ulici Azize Šaćirbegović 16, na XV katu površine 72 četvorna metra. Ne posjedujem ništa osim toga, izuzmu li se krediti koje još uvijek vraćam.", zaključujem da ili laže ili ne umije. Pošto znam da ne laže, odgovor se sam nameće.
Međutim, nije to ono što me sekira. Više me brine to što on siromaštvo nudi kao svoju najveću vrlinu i što siromaštvom dokazuje svoje poštenje. Naravno, sve on to radi u okviru svojih sposobnosti.
Bi li bio zadovoljan da posjeduje dva-tri stana u Sarajevu, vikendicu ili apartman na Bjelašnici, stan u Dubrovniku, nekoliko poslovnih prostora i privatnu firmu na imenu supruge, punca ili nekog trećeg iz porodice? Pa nije faraon Komšićkamon :-)
zilla_

#7380 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by zilla_ »

-LIBERO- wrote:Interesanmtno je kako pojedinci pokusavaju da ispotenciraju Zeljkinih 5000KM. a kao presucuje se, i ne gleda se kroz lupu, kule i gradovi...i dvocifrene cifre kod ostalih.

Zeljkinih 5000 je plata predsjednika drzave, pa kakva god da je ona, drzava je, a on je predsjednik. Da je puno, vjerovatno jeste, ali ako se uzme u obzir da portiri pojedivnih drzavnih firmi (citaj-stranackih) imaju po 1500KM onda sta reci. A da ne kazem da pojedine sekretarice privilegovanih "drzavnih" (citaj- stranackih) firmi imaju priblizno 3000KM..sta reci onda.

Da Zeljko je najveci problem, i najgramezljiviji je u cijeloj politickoj lepezi likova. :D :thumbup:
druže nije problem njegovih 5000KM i treba da ih ima al gledam ga kod senada u emisiji samo što se nije rasplako ko fol nema kola, ima stan koji je kupio na kredit od 70 kvadrata, nema svoju vikendicu i sl... s 3-5000KM koje on konstantno ima u zadnjih 20 gidina on tvrdi da ima samo taj stan 70 kvadrata i kredit.... koga ba on laže tu? nije narod više lud...

Ja da sam primao 20 godina pare ko on imao bi i taj stan i audi a4 i vikendicu i sigurno i još jedan rezervni stan....

Prema tome nek ne kuka jer i on hapa isto ko i svi ostali... Svi oni imaju prste i u bosnalijeku i u telekomu i u još 100 drugih firmi...
Corto Maltese

#7381 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

akcid wrote:
Corto Maltese wrote:Kad od čovjeka kome je državna kasa u zadnjih 7 godina iskeširala skoro pola miliona maraka čujem da je: "pod moralnom i materijalnom odgovornošću priopćio kako posjeduje jedino stan u ulici Azize Šaćirbegović 16, na XV katu površine 72 četvorna metra. Ne posjedujem ništa osim toga, izuzmu li se krediti koje još uvijek vraćam.", zaključujem da ili laže ili ne umije. Pošto znam da ne laže, odgovor se sam nameće.
Bi li bio zadovoljan da posjeduje dva-tri stana u Sarajevu, vikendicu ili apartman na Bjelašnici, stan u Dubrovniku, nekoliko poslovnih prostora i privatnu firmu na imenu supruge, punca ili nekog trećeg iz porodice? Pa nije faraon Komšićkamon :-)
shiljak

#7382 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by shiljak »

Da li onda hoćeš da kažeš da on misli da mi ne znamo koliko in ima platu pa da govori kako nema ništa i da nema stanove i da ima kredit za stan?

Kojih se gluposti načitah :D
HM 2011

#7383 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

Corto Maltese wrote:
akcid wrote:
Čovjek u grcevitoj borbi da natrpa džepove orasima.

Meni liči na to - ne planira mjenjati planira učestvovati - participirati.

Sta će mi učesnik - ne može....
McMoy

#7384 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by McMoy »

Gadno je to kad imaš za protivnika nekoga ko, barem po dosadašnjim saznanjima, nema oraha u džepu.
Onda mu moraš prišiti da je glup, jer biti političar u BiH, a nemati jedno 3-4 stana, vikendicu, kupiti ženi kakvog audija... to je jednostavno mimo svih nepisanih pravila. A ako baš i to ne ide, onda ćemo mu prevrtati po kućnom budžetu.
Joj na što spade ovaj SDP.... :lol: :lol: :lol: :lol:
Havatar

#7385 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Havatar »

McMoy wrote:Gadno je to kad imaš za protivnika nekoga ko, barem po dosadašnjim saznanjima, nema oraha u džepu.
Onda mu moraš prišiti da je glup, jer biti političar u BiH, a nemati jedno 3-4 stana, vikendicu, kupiti ženi kakvog audija... to je jednostavno mimo svih nepisanih pravila. A ako baš i to ne ide, onda ćemo mu prevrtati po kućnom budžetu.
Joj na što spade ovaj SDP.... :lol: :lol: :lol: :lol:
Nije SDP spao na to, oni su uvijek bili takvi samo sto su neki sad progledali pa sad vide ono sto ranije nisu.
Last edited by Havatar on 27/12/2013 00:04, edited 1 time in total.
Co0l

#7386 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Co0l »

Dobro,hajde,ako vec insistirate,ne mora biti glup,mozda je,recimo,narkoman.Kazu da i to dosta osteti kucni budzet :)
oakville

#7387 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by oakville »

kosmpolita wrote:
shiljak wrote:Da li onda hoćeš da kažeš da on misli da mi ne znamo koliko in ima platu pa da govori kako nema ništa i da nema stanove i da ima kredit za stan?

Kojih se gluposti načitah :D
Uzalud se trudite da odbranite neodbranjivo. I kod ove grupice placenih komentatora vidi se da SDA mnogo ulaze i polaze u DF. :D
E to se varaš. Kako je SDP na vlasti, SDA je ukinula sve dotacije za internet ratnike, DF svakako nema love - ali ni jednima ni drugima to nije potrebno, dovoljno je da vi nastavite praviti zapadnu njemačku i njihov ulazak u vlast je zagarantovan.

Čak štaviše, mislim da vas više neće ni kritikovati koliko im pomažete svojim genijalnim i uspješnim potezima na svakom frontu :mrgreen: .
HM 2011

#7388 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

Co0l wrote:Dobro,hajde,ako vec insistirate,ne mora biti glup,mozda je,recimo,narkoman.Kazu da i to dosta osteti kucni budzet :)
Možda ima zgradu pored džamije na trgu?

Možda je Alkos prije nego narkic - iako uzimajući u obzir dostupnost i rasprostranjenost konzumacije lijekova može biti i narkic....

Kako reći drogi ne?
svjezi_ustipak

#7389 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by svjezi_ustipak »

HM 2011 wrote:
Co0l wrote:Dobro,hajde,ako vec insistirate,ne mora biti glup,mozda je,recimo,narkoman.Kazu da i to dosta osteti kucni budzet :)

Možda je Alkos prije nego narkic - iako uzimajući u obzir dostupnost i rasprostranjenost konzumacije lijekova može biti i narkic....

Kako reći drogi ne?
mozda izdrzava nekog penzionera i daje pare za lijecenje nekom?
HM 2011

#7390 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

svjezi_ustipak wrote:
HM 2011 wrote:

Kako reći drogi ne?
mozda izdrzava nekog penzionera i daje pare za lijecenje nekom?
I to je moguće - ali uzimajući u obzir da neće da mjenja nista sumnjam ja u to....

Sve je to nekakav lopovluk, laž i petljanija...

Kakve starice i bakaraci....

Sve neki lajt motivi - od neustakljenog stana zlatnom ljiljanu, susreta oči u oči Sa neprijateljskim vojnicima u predizbornoj (iako različita mjesta ali nema veze) do evo sad bakica i djedica kojima pomaže preci ulicu....

Nista ja tom ne vjerujem...
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#7391 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by -LIBERO- »

HM 2011 wrote: Nista ja tom ne vjerujem...
A kome vjerujes? Kome ces svoje, glasacko, povjerenje dati??

Ono, cisto da vidimo ko je po tebi ta neka moralna vertikala koja ce nas, barem pokusati, izvaditi iz ovog sranja u kojem smo. Il' mozda i nismo. Mozda samo umisljamo, a dobro nam je. Mozda i treba ovako da nam bude/ostane. :D
HM 2011

#7392 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

-LIBERO- wrote:

Ono, cisto da vidimo ko je po tebi ta neka moralna vertikala koja ce nas, barem pokusati, izvaditi iz ovog sranja u kojem smo. Il' mozda i nismo. Mozda samo umisljamo, a dobro nam je. Mozda i treba ovako da nam bude/ostane. :D
Novim likovima poput radončića kozmetički zakonodavac - neću....

DF u kao grupi - neću - jer je jako puno priče a rezultati nikakvi - mogli djelovati a nisu...

U tom novom pokušaju stranke ne vidim nista dobro - ostaje stara bagra...

NASA STRANKA - totalni debakl nikakva promjena....

SDP in quest for false Valter - while avoiding mirror...

Zaista ne znam - SDU, SDA ?

Posebno recimo SDA - sve političke partije ih napadaju kao skupinu korumpiranim, sve te partije koje napadaju - participiraju u političkoj vlasti - svi korumpirani...

A dok je SDA većina redovna socijala, penzije, plate......

Znam samo da potpuno novu ekipu koja neće nista da mjenja nego samo da ucestvuje treba nadolmit - a nema se više Sa čim dolomiti...

DF ne može proći
Last edited by HM 2011 on 27/12/2013 09:20, edited 1 time in total.
madner

#7393 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

The SDA?

:lol:
HM 2011

#7394 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

madner wrote:The SDA?

:lol:
Our future past...
madner

#7395 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Pa ne vracamo ovaj dug zbog poteza ove vlade nego prosle.

Da ne govorimo sta je SDA potpisala da dobije transu od IMF pred izbore 2010. Revizija i ukidanje priviligovanih penzija, stoji crno na bijelo.

Ali neka DF nije rjesenje, treba probat SDA.
Did

#7396 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Did »

HM 2011 wrote:
-LIBERO- wrote:

DF u kao grupi - neću - jer je jako puno priče a rezultati nikakvi - mogli djelovati a nisu...

Posebno recimo SDA - sve političke partije ih napadaju kao skupinu korumpiranim, sve te partije koje napadaju - participiraju u političkoj vlasti - svi korumpirani...

Znam samo da potpuno novu ekipu koja neće nista da mjenja nego samo da ucestvuje treba nadolmit - a nema se više Sa čim dolomiti...

DF ne može proći
Među ovima sa objelodanjenim astronomskim platama jako puno SDA kadra, kad se sabere suma u novcima možda čak i najviše. Osim toga ne mogu se udostojiti da raskrste sa mafijašima i zlikovcima. Jednostavno FUJ.
HM 2011

#7397 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

Did wrote:
HM 2011 wrote:
-LIBERO- wrote:

DF ne može proći
Među ovima sa objelodanjenim astronomskim platama jako puno SDA kadra, kad se sabere suma u novcima možda čak i najviše. Osim toga ne mogu se udostojiti da raskrste sa mafijašima i zlikovcima. Jednostavno FUJ.
Prije će im SDA i smanjiti plate u svvrhu rasterećenja budžeta nego što će DF i SBB pokrenuti inicijativu da se to uradi ne samo licima Sa spiskova, nego svim licima preko 2000 a koji nisu profesionalci.....

Zato od df i sbb nikad neće biti dobra....

Moraju se nadolmit - malo im... Malo dignu prašinu i nista ne urade čekajući svoju priliku u "zasjedi"....
madner

#7398 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by madner »

Ne moze covjek neke logicke akrobacije pratiti.

Ostane bez daha.
rajvosa1

#7399 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by rajvosa1 »

madner wrote:Pa ne vracamo ovaj dug zbog poteza ove vlade nego prosle.

Da ne govorimo sta je SDA potpisala da dobije transu od IMF pred izbore 2010. Revizija i ukidanje priviligovanih penzija, stoji crno na bijelo.

Bolje original (SDA), nego losa kopija (DF). Sta je to DF uradio protiv SDA, pa podrzava ih gdje stigne. Bolje onda da su karte na stolu.
HM 2011

#7400 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by HM 2011 »

rajvosa1 wrote:
madner wrote:Pa ne vracamo ovaj dug zbog poteza ove vlade nego prosle.

Bolje original (SDA), nego losa kopija (DF). Sta je to DF uradio protiv SDA, pa podrzava ih gdje stigne. Bolje onda da su karte na stolu.
Ama sta je bilo ko uradio?

Kozmetika - i kozmetičke promjene.... Predizborne aktivnosti kojim nije cilj promjeniti ništa nego eto daj da se i mi uhljebimo...

Rang stranke kokuza...

Sve pod opravdanjem takav je sistem....

SDA barem ima snage da promjeni sistem....
Last edited by HM 2011 on 27/12/2013 10:04, edited 1 time in total.
Post Reply