FK Željezničar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- drndalo
#73726 Re: FK Željezničar
Tu onda moze biti samo dza ili bu... Ili noga u dupe njima ili treneru... Ako treba juniori da igraju, neka igraju, a primadone neka objasnjavaju rupu u CVu kod pokusaja dalje prodaje...
- avetinja
#73727 Re: FK Željezničar
U takvim situacijama uprava treba stati iza trenera i dati igračima doznanja da će prije oni prijeći prag nego trener. Slična situacija je bila kod Sarajeva, pa kada su igrači shvatili da ništa neće promijeniti, počeli su izvršavati svoje obaveze. Vrijeme je da uprava stane iza trenera, jer od konstantnih smjena nemamo ništa dobro.drndalo wrote:Ako je istina ovo za bijeli strajk tima, onda je vrijeme da svi idu na led, i da juniori skinu junf...
Kad se gubi, nek bar gube mlade snage, i nesto nauce... A stari klosari, u klosariju dje im je mjesto...
- drndalo
#73728 Re: FK Željezničar
Apsolutno...avetinja wrote:U takvim situacijama uprava treba stati iza trenera i dati igračima doznanja da će prije oni prijeći prag nego trener. Slična situacija je bila kod Sarajeva, pa kada su igrači shvatili da ništa neće promijeniti, počeli su izvršavati svoje obaveze. Vrijeme je da uprava stane iza trenera, jer od konstantnih smjena nemamo ništa dobro.drndalo wrote:Ako je istina ovo za bijeli strajk tima, onda je vrijeme da svi idu na led, i da juniori skinu junf...
Kad se gubi, nek bar gube mlade snage, i nesto nauce... A stari klosari, u klosariju dje im je mjesto...
-
mavi
#73729 Re: FK Željezničar
"Deba" ima da ostane. Čuki našAlfa_i_Omega wrote:Aha. Ma istina sto posto, sve to treba govnjivom motkom rastjerati. Osim "bucka" naravno.drndalo wrote:Kad strajkuju bolikurcanjem, a ne nedolaskom na posao...
Tu su, a bolje bi bilo da nisu...
-
Alfa_i_Omega
#73730 Re: FK Željezničar
"Deba" nije bjelo/strajkovao, on je jednostavno takav, slabo trci.mavi wrote:"Deba" ima da ostane. Čuki našAlfa_i_Omega wrote:Aha. Ma istina sto posto, sve to treba govnjivom motkom rastjerati. Osim "bucka" naravno.drndalo wrote:Kad strajkuju bolikurcanjem, a ne nedolaskom na posao...
Tu su, a bolje bi bilo da nisu...
- UnKnownBA
#73731 Re: FK Željezničar
Kakav bojkot, to neko provali vazda kada nam loše krene i svi se uhvate za to kao očajnici kao što i jesmo trenutno. Oni jednostavno ne znaju bolje i što se prije pomirimo sa tim to će biti bolje. Bogami mi kao da u ekipi imamo Mesija, Ronalda ... pa kao bojkotuju i igraju namjerno loše, pa ovi, bar pola njih jedva hoda. Nama u ovoj ekipi, u startnih 11, fali bar trojica kvalitetnijih, da ne pominjemo klupu koje uopšte nemamo. Ovi bolje ne znaju ni da im damo sad svima po 20 000 KM plate, eto neka im premije ponude ako bolje odigraju ja im kapu skinem. Kakav bojkot ...
- avetinja
#73732 Re: FK Željezničar
Zadnje dvije izjave Odovića su da ga igrači ne slušaju i da je loša atmosfera u svlačionici. Prva asocijacija na uzrok problema je bojkot. Nije nešto neviđeno na našim prostorima. Oni u nedjelju nisu htjeli igrati. Igrač Goška udaljen sedam metra od našeg igrača i duplo više udaljen od lopte stiže prije do lopte, davanje lopte u noge igračima Goška na tri metra rastojanja i ostale greške nisu neznanje.UnKnownBA wrote:Kakav bojkot, to neko provali vazda kada nam loše krene i svi se uhvate za to kao očajnici kao što i jesmo trenutno. Oni jednostavno ne znaju bolje i što se prije pomirimo sa tim to će biti bolje. Bogami mi kao da u ekipi imamo Mesija, Ronalda ... pa kao bojkotuju i igraju namjerno loše, pa ovi, bar pola njih hodati ne zna. Nama u ovoj ekipi, u startnih 11, fali bar petorica kvalitetnijih, da ne pominjemo klupu koje uopšte nemamo. Ovi bolje ne znaju ni da im damo sad svima po 20 000 KM plate, eto neka im premije ponude ako bolje odigraju ja im kapu skinem. Kakav bojkot ...
- drndalo
#73733 Re: FK Željezničar
Pa i u tom slucaju koji ce hurac takvi profesionalci Zelji?UnKnownBA wrote:Kakav bojkot, to neko provali vazda kada nam loše krene i svi se uhvate za to kao očajnici kao što i jesmo trenutno. Oni jednostavno ne znaju bolje i što se prije pomirimo sa tim to će biti bolje. Bogami mi kao da u ekipi imamo Mesija, Ronalda ... pa kao bojkotuju i igraju namjerno loše, pa ovi, bar pola njih jedva hoda. Nama u ovoj ekipi, u startnih 11, fali bar trojica kvalitetnijih, da ne pominjemo klupu koje uopšte nemamo. Ovi bolje ne znaju ni da im damo sad svima po 20 000 KM plate, eto neka im premije ponude ako bolje odigraju ja im kapu skinem. Kakav bojkot ...
Ne zna igrati za platu, ne zna igrati junior? Koji klinac se placa plata nekome ko ne moze? Na biro s njim(a)... Pa nek im nadju novi posao u pekari...
- UnKnownBA
#73734 Re: FK Željezničar
Ne mora značiti da je bojkot ako ga ne slušaju pojedinci, nije prvi put da neko umisli da je velemajstor i da nikoga ne sluša odnosno da radi po svom. Opet kažem, to se može provjeriti lako. Neka im ponude premije pa će se vidjeti znaju li i mogu li uopšte ovi bolje. Ja sam uvjeren da ne mogu, ne treba ni pomišljati da će neko neku drugu taktiku pokušavati protiv nas do ove u zadnjih par tekmi koja prolazi a ni mi nemamo nekog velemajstora da izvučemo iz rukava tako da se okolnosti puno ne mijenjaju.
Slažem se ali nisu oni krivi što ne znaju kriv je onaj ko ih je doveo, ko je ekipu selektirao i bio uvjeren da ovi nešto mogu.drndalo wrote: Pa i u tom slucaju koji ce hurac takvi profesionalci Zelji?
Ne zna igrati za platu, ne zna igrati junior? Koji klinac se placa plata nekome ko ne moze? Na biro s njim(a)... Pa nek im nadju novi posao u pekari...
- avetinja
#73735 Re: FK Željezničar
Što bi lagao za svlačionicu i atmosferu? Ne govori se to bezveze i u cilju opravdavanja samoga sebe. I bez tih izjava mislim da je bojkot u pitanju. Dovoljno mi je bilo da vidim koliko se trude. Nešto ne štima između njih samih ili je bojkot.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#73736 Re: FK Željezničar
Vidim da su se ovdje infiltrirali i neki iz internetske kanalizacije poznate u narodu kao i forum govnogovno.ba. Kao sto smo se obračunali sa lobotomijom aka forum sport1.ba tako cemo i sa vama. Cuvat cemo ovo ovdje kao zjenicu oka svog
Eki Curcehajic problem koji je tu tek 3mj
Do sad je teklo med i mlijeko, kako on dodje ode sve u Q krasni
Eki Curcehajic problem koji je tu tek 3mj
Do sad je teklo med i mlijeko, kako on dodje ode sve u Q krasni
- UnKnownBA
#73737 Re: FK Željezničar
Nije sada da bilo koji od nas može tvrditi jedno ili drugo ali u suštini nagađamo obojica. Kako god, jedno je sigurno a to je da su ljudi skontali taktiku koja nam ne odgovara, protiv koje nemamo riješenje i da je to glavni razlog zbog kojeg loše igramo u zadnje vrijeme a na to se nadovezuje i (NE)kvalitet ekipe koji je samo došao do izražaja. Moje mišljenje da to veze sa bojkotom nema, ali eto, samo kažem, poštujem i druga mišljenja.avetinja wrote:Što bi lagao za svlačionicu i atmosferu? Ne govori se to bezveze i u cilju opravdavanja samoga sebe. I bez tih izjava mislim da je bojkot u pitanju. Dovoljno mi je bilo da vidim koliko se trude. Nešto ne štima između njih samih ili je bojkot.
-
mavi
#73738 Re: FK Željezničar
Šalu na stranu, glavni problem naših konstantno slabih igara leži u činjenici da mi trenutno u ekipi nemamo igrača koji je prevaga u pravom smislu te riječi, igrač koji može povući ekipu naprijed kad je to najpotrebnije. Nepostojanje strategije, neplansko navrat-nanos dovođenje prosječnih igrača je postala naša furka i konstanta. Pa, recimo, jedan Veselinović nije skoro nikako igrao u Borcu u zadnje vrijeme, neredovno primao dvije milje i mi ga dovedemo za sedam. Tačnije, Zeba ga doveo. Apsurd nad apsurdima. Njegov učinak do sada mizeran. I daj može da bude bolji. Osim Ramovića (za kojeg je veliko pitanje kako će igrati nakon povrede) i donekle Krpića, mi trenutno nemamo igrača koji odskače od ostalih. Činjenica, jbg, svidjelo se to nekome ili ne.
- Šibicar
#73739 Re: FK Željezničar
Igraci prevage su najveca zabluda u nasoj ligi,nama treba tim koji se na terenu medjusobno nadopunjava,jer bolje imati 11 polovnjaka koji igraju timski i imaju srce,muda i fudbalskog duha,nego 8 preplacenih karinasa i 3 igraca prevage da ih satro vuku kad ih ne ide,a to znaci konstantno.
- BHF_Manijak
#73740 Re: FK Željezničar
Odlicno. Treba sve igrati odstraniti i onda ces sa Dinom Pekicem igrati.DonieBrasco wrote:Odovic ima punu podrsku, samo treba ovih par pjedinaca da odrstani iz tima.
Curjuric je i dalje, bez trke, sa jednom nogom, poluinvalid, sa 15 kila viska - nas najbolji veznjak, koji jedini zna lopte i ima kreativnost i muda da da okomit pas duzi od 10 metara. Mozete qrcu svirat!
-
Alfa_i_Omega
#73741 Re: FK Željezničar
Ma neka Cukija, vidi se da zna lopte. Nego se zahebajem jer sam fino rekao, ako je on najbolji, mi smo u banani. I vidi sta bi. A fakat, ako iskreno vidite "bucka" kao nekog extra igraca, onda su vam kriteriji otisli u tri lijepe. Hoce to kad se nagledas svega i svacega pa ti igrac sa deset viska koji zna dodat pocne licit na reinkarnaciju rahmetli Krojfa. Zasto je to tako pitajte sportskog direktora ili direktore, trenere bivse i sve ostale...
Je li okoncan taj bijeli strajk? Sta bi na kraju? Dajte nam imena bar dva igraca da ih mozemo na miru hrakat i sve lose svaliti na njih.
Je li okoncan taj bijeli strajk? Sta bi na kraju? Dajte nam imena bar dva igraca da ih mozemo na miru hrakat i sve lose svaliti na njih.
- BHF_Manijak
#73742 Re: FK Željezničar
Pa ja i kazem i poredim ga sa ostalim u ekipi, nisam ga poredio sa Nyemom iz onog vremena ili Bekricem iz tog doba!
Ostali neka se zapitaju sto je ovaj najbolji. Anel, Blagojevic, Hajdar...
Ostali neka se zapitaju sto je ovaj najbolji. Anel, Blagojevic, Hajdar...
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#73743 Re: FK Željezničar
Ne znam sto ce ti imena dva igraca, znamo koga zelis hrakati, navali 
- Radio Sarajevo
#73744 Re: FK Željezničar
Ja ne mislim da nam je igrački kadar lošiji od bilo kojeg drugog favorita u ligi. Mislim da su jednostavno Musemić i Slišković trenutno bolji treneri.
Treba pustiti Odu neka vodi cijelu sezonu, pa ćemo vidjeti. Možda proradi, kao što je proradio i Musemić, ali ja nisam optimista. Nikakvo mi opravdanje za slanje igrača na tribinu nije "on je u nekom svom filmu". Vrati ga buraz iz njegovog u svoj film, zato i jesi tu.
Treba pustiti Odu neka vodi cijelu sezonu, pa ćemo vidjeti. Možda proradi, kao što je proradio i Musemić, ali ja nisam optimista. Nikakvo mi opravdanje za slanje igrača na tribinu nije "on je u nekom svom filmu". Vrati ga buraz iz njegovog u svoj film, zato i jesi tu.
-
Alfa_i_Omega
#73745 Re: FK Željezničar
Svi oni imaju neki kvalitet, ne bi bili tu da nije tako. Pitanje je je li taj kvalitet dovoljan da igras u Zelji? Ja mislim i cvrsto stojim iza svojih rijeci da nekih pola igraca ni u kom slucaju nisu smjeli biti u prilici obuci plavi dres. O nosiocima igre je apsurd raspravljati. Dovoljno pogledati krila, dva igraca koji sa svojih 20+ godina neznaju osnove fudbalske igre, da ne govorimo o fudbalskoj i bilo kakvoj drugoj inteligenciji. Taj isti Cuki u zadnje tri utakmice nije pet puta presao na nasu polovinu da uzme loptu i pomogne u gradnji napada. Krpica u polju otresaju, duela ne moze dobiti, ne zna faul uzeti. Kvartet napadacki, ocajan, grozan. Sanse stvaramo vecinom nakon greski, smislene akcije, posjed, otvaranja, naucna fantastika hbte. I onda se kola slome na defanzivcima koji su kontra Slobode i Goska 180 minuta bili pod pritiskom. I ono malo lopti sto uspiju iznijeti uprskaju poluglupi Zec ili Zajmovic, nepokretni Curjucic i 'pogodi me u sesnaestercu" Krpic. Igramo sa manjkom igraca a sve to jer imamo igrace koji moraju igrati, neko tako reko hbga. Onda kada "vodonosama" prekipi, pukne svlacionica, dobijes raspad sistema, svaki covjek za sebe. Na sve to dodaj pritisak od strane ljudi iz kluba, smekanje ko je sta rekao i prenosenje razgovora preko Zebe velikom vodji, konstatnu presiju i zastrasivanja od strane navijaca, prozivanja od strane internet brigade, trenera koji je sef samo na papiru, prijetnje raskidima, smanjenjem plate, svaljivanje krivice i trazenje krivca.
Da je nama "bucko", tj njegova trka, jedini "problem", lako bi se to rijesilo.
Da je nama "bucko", tj njegova trka, jedini "problem", lako bi se to rijesilo.
-
zipoo
#73746 Re: FK Željezničar
Heil Bucko!
- Radio Sarajevo
#73747 Re: FK Željezničar
Naši igrači su različiti i svaki se može iskoristiti na svoj način.
Zajmović prolazi kako je malo ko prolazio po njegovoj strani. Ima prvi korak koji niko ne može stići. Nekad usere, ali useru i ostali, a nemaju njegov kvalitet. Ima solidan centaršut i mislim da odavno nismo imali tako nepredvidivog igrača. Čak i sam sebe iznenadi
.
Zec je po mom mišljenju bolji za napadača. Nije baš prebrz, ali zna dati gol.
Krpić je klasični napadač, i od njega se ne može ništa drugo očekivati. On ne može graditi napad.
Stevanović i Pavić su pouzdani bekovi, i to bolji od mnogih koje smo imali. Ipak, to je još jedan dokaz da kvalitet ne mora značiti pobjedu. Možeš imati jednog beka kao što je bio Buki, i da pogodi samo jednom, na pravom mjestu, i da bude gol, ili dvadeset Pavićevih odličnih centaršuta, pa da nijedna ne uđe. To je tako u fudbalu.
Arežina je igrač za prekide i eventualno razigravanja. Niko u ligi nema takav šut kao on. Oda ga mora "vratiti u naš film", ako je već u svom filmu.
Vranješ sigurno zna igrati, ali izgleda da neće, da ga boli kurac. U tom slučaju neka ga na tribinama, osim ako trener zna kako ga motivisati. A izgleda da ne zna.
Rodin i Bakrač su odlični stoperi, Bogičević malo manje odličan, ali raja ga previše kritikuju. Ne može čovjek sve izvaditi, a kad primiš gol, obično je stoper kriv. Juče je za oba gola kriv Šehić, pa ga niko nije spomenuo. Bogi je penal napravio nakon što je ovaj sjeb'o napad. Osmanković onako... čas dobar, čas nije. Nije mi za prvi tim.
Šabanadžović je na momente dobar, ali daleko je od prvih 11. Haris Hajdarević je zreo, odličan u odbrani, zna dodati loptu, stati na nju. Odličan. Definitivno bolji izbor od Anela. U napadu užasan, pa i ne treba da ide gore.
Blagojević standardan, ali nije mađioničar. Treba mu Ivanova podrška, a ne da se svađaju ko će izvesti slobodan udarac. To šef treba odlučiti. A to treba biti Filip, nijedan od ove dvojice jer ne znaju mnogo bolje od ostalih igrača.
Veselinovića i Jazvića nisam ni vidio kako treba. Igrali su neke utakmice, ali realno ja nikakav dojam još ni nemam.
Ramović je sjajan igrač, i valjda će biti opet dobar.
O ostalim juniorima nemam stav.
Poenta je da se sve ovo može iskoristiti u pravom smjeru. Ali treba znati. Amar, Baka ili Husref bi iz ove ekipe izvukli maksimum, i bili bismo ubjedljivo prvi.
Zajmović prolazi kako je malo ko prolazio po njegovoj strani. Ima prvi korak koji niko ne može stići. Nekad usere, ali useru i ostali, a nemaju njegov kvalitet. Ima solidan centaršut i mislim da odavno nismo imali tako nepredvidivog igrača. Čak i sam sebe iznenadi
Zec je po mom mišljenju bolji za napadača. Nije baš prebrz, ali zna dati gol.
Krpić je klasični napadač, i od njega se ne može ništa drugo očekivati. On ne može graditi napad.
Stevanović i Pavić su pouzdani bekovi, i to bolji od mnogih koje smo imali. Ipak, to je još jedan dokaz da kvalitet ne mora značiti pobjedu. Možeš imati jednog beka kao što je bio Buki, i da pogodi samo jednom, na pravom mjestu, i da bude gol, ili dvadeset Pavićevih odličnih centaršuta, pa da nijedna ne uđe. To je tako u fudbalu.
Arežina je igrač za prekide i eventualno razigravanja. Niko u ligi nema takav šut kao on. Oda ga mora "vratiti u naš film", ako je već u svom filmu.
Vranješ sigurno zna igrati, ali izgleda da neće, da ga boli kurac. U tom slučaju neka ga na tribinama, osim ako trener zna kako ga motivisati. A izgleda da ne zna.
Rodin i Bakrač su odlični stoperi, Bogičević malo manje odličan, ali raja ga previše kritikuju. Ne može čovjek sve izvaditi, a kad primiš gol, obično je stoper kriv. Juče je za oba gola kriv Šehić, pa ga niko nije spomenuo. Bogi je penal napravio nakon što je ovaj sjeb'o napad. Osmanković onako... čas dobar, čas nije. Nije mi za prvi tim.
Šabanadžović je na momente dobar, ali daleko je od prvih 11. Haris Hajdarević je zreo, odličan u odbrani, zna dodati loptu, stati na nju. Odličan. Definitivno bolji izbor od Anela. U napadu užasan, pa i ne treba da ide gore.
Blagojević standardan, ali nije mađioničar. Treba mu Ivanova podrška, a ne da se svađaju ko će izvesti slobodan udarac. To šef treba odlučiti. A to treba biti Filip, nijedan od ove dvojice jer ne znaju mnogo bolje od ostalih igrača.
Veselinovića i Jazvića nisam ni vidio kako treba. Igrali su neke utakmice, ali realno ja nikakav dojam još ni nemam.
Ramović je sjajan igrač, i valjda će biti opet dobar.
O ostalim juniorima nemam stav.
Poenta je da se sve ovo može iskoristiti u pravom smjeru. Ali treba znati. Amar, Baka ili Husref bi iz ove ekipe izvukli maksimum, i bili bismo ubjedljivo prvi.
-
Dead Man Walking
#73748 Re: FK Željezničar
Ti bas zapeo kako Zajmovic probija. 
-
Alfa_i_Omega
#73749 Re: FK Željezničar
Šta je bilo na hitnom sastanku? Propala smjena Odovića pa se okrećemo bijelom štrajku ili će opet trener platiti ceh?
Gutavo.
Gutavo.
- UnKnownBA
#73750 Re: FK Željezničar
Moje neko mišljenje da mi nemamo gotovo nijednog igrača koji može uvezati par utakmica kvalitetno. Svi imaju oscilacije kao da su juniori, na kraju krajeva zato i jesu u Želji a ne u nekom boljem klubu. Dobro je @mavi rekao, mi fkt nemamo nijednog igrača koji donosi prevagu.
Najveći nam je problem vezni jer Šaban nije na nivou PL, nazor ga forsiramo u startnih 11. Koliko god Blagog kritikovali on se sam ne može izboriti sa ovim presingom, uz to mu i Čurjurić slabo ili gotovo nikako ne pomaže kod iznošenja lopte a Šabana vazda tražim po terenu u takvim situacijama. Gdje on zuji to ptice znaju, nikad ga nema kad treba da se lopta prenesa. I kada se pojavi slab je u duelu, odnesu ga krkani koji su vazda blizu igrača u ovom agresivnom visokom presingu a i nema hrabrosti za bilo šta više od pasa prvom do sebe.
Imamo prosjećna krila koja su odsjećena sve dok je lopta na našoj polovini, Vazda su dvojica oko njih a nerijetko i po trojica, i sve dok loptu ne prenesemo i dok im bekovi ne ponude širinu i odvuku jednog igrača mi od njih nemamo ništa. A i tada Zec ne može uraditi gotovo ništa jer mu svaki put ko djetetu loptu uzimaja, Zajmović sa vremena na vrijeme nešto i uradi. Krpića ne treba ni pominjati jer lopta i do 16 rijetko dolazi mada su i njega nadskakali gotovo svaki put u ovih zadnjih par tekmi.
Čudi me da Oda ne proba sa Čurjurićem i Blagojevićem na centralnim veznim. Ivan ima dugu loptu kojom bi mogao izbaciti jedno od krila da im sav ovaj presing padne u vodu u jednom potezu ali očito je da se Šaban mora afirmisati što nam se dobro obija o glavu. Oda je u prošlom mandatu vazda pronalazio riješenja, miksao je sve dok ne dobije dobitnu kombinaciju ali vjerovatno su mu sada i ruke vezane što zbog uslovnog forsiranja Šabana što zbog oskudne klupe. Ja i dalje vjerujem u Odu da će pronaći riješenje, dokazao se on mnogo puta, samo neka ga puste da radi i da mu se ako ne mogu nikako onda što manje petljaju u posao.
Kakvih smo se odbrana nagledali zadnjih godina sa ovom sadašnjom trebamo biti presretni. Napokon da su nam oba beka dobra još da se odlučimo za dvojicu štopera, da ih ne mijenjamo, sve bi došlo na svoje.
Najveći nam je problem vezni jer Šaban nije na nivou PL, nazor ga forsiramo u startnih 11. Koliko god Blagog kritikovali on se sam ne može izboriti sa ovim presingom, uz to mu i Čurjurić slabo ili gotovo nikako ne pomaže kod iznošenja lopte a Šabana vazda tražim po terenu u takvim situacijama. Gdje on zuji to ptice znaju, nikad ga nema kad treba da se lopta prenesa. I kada se pojavi slab je u duelu, odnesu ga krkani koji su vazda blizu igrača u ovom agresivnom visokom presingu a i nema hrabrosti za bilo šta više od pasa prvom do sebe.
Imamo prosjećna krila koja su odsjećena sve dok je lopta na našoj polovini, Vazda su dvojica oko njih a nerijetko i po trojica, i sve dok loptu ne prenesemo i dok im bekovi ne ponude širinu i odvuku jednog igrača mi od njih nemamo ništa. A i tada Zec ne može uraditi gotovo ništa jer mu svaki put ko djetetu loptu uzimaja, Zajmović sa vremena na vrijeme nešto i uradi. Krpića ne treba ni pominjati jer lopta i do 16 rijetko dolazi mada su i njega nadskakali gotovo svaki put u ovih zadnjih par tekmi.
Čudi me da Oda ne proba sa Čurjurićem i Blagojevićem na centralnim veznim. Ivan ima dugu loptu kojom bi mogao izbaciti jedno od krila da im sav ovaj presing padne u vodu u jednom potezu ali očito je da se Šaban mora afirmisati što nam se dobro obija o glavu. Oda je u prošlom mandatu vazda pronalazio riješenja, miksao je sve dok ne dobije dobitnu kombinaciju ali vjerovatno su mu sada i ruke vezane što zbog uslovnog forsiranja Šabana što zbog oskudne klupe. Ja i dalje vjerujem u Odu da će pronaći riješenje, dokazao se on mnogo puta, samo neka ga puste da radi i da mu se ako ne mogu nikako onda što manje petljaju u posao.
Kakvih smo se odbrana nagledali zadnjih godina sa ovom sadašnjom trebamo biti presretni. Napokon da su nam oba beka dobra još da se odlučimo za dvojicu štopera, da ih ne mijenjamo, sve bi došlo na svoje.