FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Charuga
Globalni moderator

#73701 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

Radio Sarajevo wrote:Ne možeš brate reći "nisam pametan", pogotovo nakon što nisi sve probao. Ja garantujem da bi Filip Arežina riješio barem tri utakmice da je bio u kombinacijama, i da bismo i dalje bili prvi. Jebo me ekipa bez šutera, pa nema ko opucati jebeni slobodan udarac.
Radio Sarajevo wrote:Arežina je bio povrijeđen, a frajer inače ne može da hoda.
Prije samo 3-4 dana si pisao kako inače ne može da hoda, a sada garantuješ da bi rješio barem tri utakmice. Otkud sada ta promjena?
Igrao je, davana mu je šansa, a on je to iskoristio tako što je mrljavio po terenu i dao jedan gol iz slobodnjaka.
ultima_palabra

#73702 Re: FK Željezničar

Post by ultima_palabra »

DonieBrasco wrote:
Alfa_i_Omega wrote:
DonieBrasco wrote:Odovic ima punu podrsku, samo treba ovih par pjedinaca da odrstani iz tima.
Zaboravio si upravu. Uprava i Oda imaju punu podrsku da odstrane ovih tri, cetiri, pet, sest, sedam pojedinaca.
Ma cini ti se, otici ce Amaru da ga pitaju sta treba. Cudi me da nisu njemu otsli da ga pitaju sta ce za hibrid.
Te neznalice se njemu mogu samo sageti.
Radio Sarajevo

#73703 Re: FK Željezničar

Post by Radio Sarajevo »

Charuga wrote:
Radio Sarajevo wrote:Ne možeš brate reći "nisam pametan", pogotovo nakon što nisi sve probao. Ja garantujem da bi Filip Arežina riješio barem tri utakmice da je bio u kombinacijama, i da bismo i dalje bili prvi. Jebo me ekipa bez šutera, pa nema ko opucati jebeni slobodan udarac.
Radio Sarajevo wrote:Arežina je bio povrijeđen, a frajer inače ne može da hoda.
Prije samo 3-4 dana si pisao kako inače ne može da hoda, a sada garantuješ da bi rješio barem tri utakmice. Otkud sada ta promjena?
Igrao je, davana mu je šansa, a on je to iskoristio tako što je mrljavio po terenu i dao jedan gol iz slobodnjaka.
A jebiga sad, uzimaš iz konteksta šta sam rekao, a ako je igrao zadnjih nekoliko sezona u drugim klubovima, valjda može i kod nas po jedno poluvrijeme.

Dao je jedan gol, a igrao je vrlo malo. Koliko su ostali dali golova iz slobodnih udaraca? Juče smo imali tri slobodnjaka, ne znam koliko ih je bilo u drugim utakmicama.
Charuga
Globalni moderator

#73704 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

Neko ko je, kako kažeš povrijeđen, a inače ne može da hoda, bi garantovano riješio tri utakmice. Nekako mi je to kontradiktorno ... ;-)

Možda bi nešto individualno uradio jučer protiv GOŠK-a, ali da riješi tri utakmice sumnjam. On prvo mora imati tri trkača oko sebe, da pokrivaju njegovo netrčanje, da bi nešto uradio. Kod nas to nema zato i sumnjam da će ikada išta uraditi.
Alfa_i_Omega

#73705 Re: FK Željezničar

Post by Alfa_i_Omega »

DonieBrasco wrote:
Alfa_i_Omega wrote:
DonieBrasco wrote:Odovic ima punu podrsku, samo treba ovih par pjedinaca da odrstani iz tima.
Zaboravio si upravu. Uprava i Oda imaju punu podrsku da odstrane ovih tri, cetiri, pet, sest, sedam pojedinaca.
Ma cini ti se, otici ce Amaru da ga pitaju sta treba. Cudi me da nisu njemu otsli da ga pitaju sta ce za hibrid.
Ma i Amara mi je vise pun kufer. Ako hoces dodji i radi kako ti se kaze. Sve fol legende a kada je da rade u uredjenom sistemu, nigdje ih.

Hibrid top! :thumbup:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#73706 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

Radio Sarajevo

#73707 Re: FK Željezničar

Post by Radio Sarajevo »

Charuga wrote:Neko ko je, kako kažeš povrijeđen, a inače ne može da hoda, bi garantovano riješio tri utakmice. Nekako mi je to kontradiktorno ... ;-)

Možda bi nešto individualno uradio jučer protiv GOŠK-a, ali da riješi tri utakmice sumnjam. On prvo mora imati tri trkača oko sebe, da pokrivaju njegovo netrčanje, da bi nešto uradio. Kod nas to nema zato i sumnjam da će ikada išta uraditi.
Ja u Holandiji igram amatersku ligu, i ubjedljivo najmanje trčim u svojoj ekipi, ali često dam gol iz slobodnog udarca ili asistenciju kad je najviše potrebna. Ostali trče k'o muhe bez glave, stoje uz igrača, čak i kad je lopta udaljena 120 metara od njih. Dao sam već šest golova u prvih pet utakmica sezone, a igram lijevo krilo, iako sam dešnjak. Znam da nije baš da se može kopirati amaterska liga, ali navodim ovo samo kao primjer.

Fudbal nije uvijek red, rad i disciplina. Jeste često, ali nije uvijek. Da je Filip juče bio barem na klupi, moglo ga se uvesti da izvede slobodni udarac i pokuša riješiti utakmicu. Ali nije bilo ni tog izbora, a Haris Hajdarević je kadar jedino loptu nabiti u Twins, ali ne i u gol (on je odličan igrač, da ne bude zabune, ali ofanzivno grozan).
ultima_palabra

#73708 Re: FK Željezničar

Post by ultima_palabra »

Radio Sarajevo

#73709 Re: FK Željezničar

Post by Radio Sarajevo »

Dobro, eto juniori mogu trčati, neka trče.

A dotad će Zrinjski s polovnim Bekrićem uzimati titule.
zipoo

#73710 Re: FK Željezničar

Post by zipoo »

Od kada je ovaj cirkus na terenu?
Alfa_i_Omega

#73711 Re: FK Željezničar

Post by Alfa_i_Omega »

Ne kontaju igraci 'novi model rada'. Tu je problem.
ultima_palabra

#73712 Re: FK Željezničar

Post by ultima_palabra »

A on kao u tome ima važnu ulogu...

Problem je nepostojanje pas igre, kretanja, timske kohezije... na sve to dodati još jednog statičnog igrača znači samo pogoršavanje situacije. On će iz slobodnog udarca riješiti... valja doći do tog slobodnog udarca. Isto kao što je Krčmarević forsirao Bogija zbog prekida, Arežinu zbog slobodnjaka... a ovi ti sakriju loptu 10 minuta da ne znaš jesi pošao ili došao.

Al hajd... možda u toj amaterskoj ligi uče nešto što Odović i Osim ne znaju.
Radio Sarajevo

#73713 Re: FK Željezničar

Post by Radio Sarajevo »

ultima_palabra wrote:A on kao u tome ima važnu ulogu...

Problem je nepostojanje pas igre, kretanja, timske kohezije... na sve to dodati još jednog statičnog igrača znači samo pogoršavanje situacije. On će iz slobodnog udarca riješiti... valja doći do tog slobodnog udarca. Isto kao što je Krčmarević forsirao Bogija zbog prekida, Arežinu zbog slobodnjaka... a ovi ti sakriju loptu 10 minuta da ne znaš jesi pošao ili došao.

Al hajd... možda u toj amaterskoj ligi uče nešto što Odović i Osim ne znaju.
Pa kažem ti, neka trče juniori, a Zrinjski će Bekrića vraćati iz mrtvih...
avetinja

#73714 Re: FK Željezničar

Post by avetinja »

Nije sve u trci. Zec može da trči, ali je kao muha bez glave. Ne zna podignuti glavu da vidi gdje mu je suigrač. Umjesto da uposli Krpića, on dodaje Zajmoviću (čini mi se) loptu. Umjesto da da loptu prema naprijed, on se okreće oko sebe, usporava akciju, pa dodaje na krilo. Ne ide.
Alfa_i_Omega

#73715 Re: FK Željezničar

Post by Alfa_i_Omega »

Treba znat trcat. Kako 'bucko", svaki korak mu zlata vrijedi. :lol:
Itsoktobealone

#73716 Re: FK Željezničar

Post by Itsoktobealone »

Jel' ovo provjereno?
RasAlGhul

#73717 Re: FK Željezničar

Post by RasAlGhul »

Ma kiksaćemo i protiv Čelika sto posto, vidjećemo šta će tad biti. Daj Ramovića barem po pet minuta da igra
zipoo

#73718 Re: FK Željezničar

Post by zipoo »

RasAlGhul wrote:Ma kiksaćemo i protiv Čelika sto posto, vidjećemo šta će tad biti. Daj Ramovića barem po pet minuta da igra
Onda cemo dobiti 100%, jel?
avetinja

#73719 Re: FK Željezničar

Post by avetinja »

Uzimamo Čelik, gubimo od Zrinje, pa će biti pojeo vuk magarca.
cvrčak_na_hedonizmu

#73720 Re: FK Željezničar

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Cetiri godine. Odovic, Capljic, Mulalic, Kostic, Petrovic, Adzem, Krcmarevic, Dejan Riba Nikolic, Procedure, Cenan, Papac, Beslija. Stotinjak igraca doslo, stotinjak igraca otislo. Preplaceni, potplaceni, nebitno, boli ih kurac, a jos se medjusobno svadjaju ko ce izvesti slobodnjak, korner. Ekipa 0, a sto je jos gore i tim je jos veca 0

I onda se kao cudimo, pitamo sta je lose i analiziramo kako moze na bolje.

Tuga :(
mavi

#73721 Re: FK Željezničar

Post by mavi »

Alfa_i_Omega wrote:Treba znat trcat. Kako 'bucko", svaki korak mu zlata vrijedi. :lol:
Izvinićeš, jarane, on je "deba", ja mu dao nadimak. Autorska prava sačuvana.
drndalo

#73722 Re: FK Željezničar

Post by drndalo »

Ako je istina ovo za bijeli strajk tima, onda je vrijeme da svi idu na led, i da juniori skinu junf...

Kad se gubi, nek bar gube mlade snage, i nesto nauce... A stari klosari, u klosariju dje im je mjesto... :evil:
Alfa_i_Omega

#73723 Re: FK Željezničar

Post by Alfa_i_Omega »

mavi wrote:
Alfa_i_Omega wrote:Treba znat trcat. Kako 'bucko", svaki korak mu zlata vrijedi. :lol:
Izvinićeš, jarane, on je "deba", ja mu dao nadimak. Autorska prava sačuvana.
Sto hoces da te napadnu. Umjesto da popljujes zicere, Vedrana, Blagojevica, Anela, Bogicevica, ti se salis na racun naseg ponajboljeg igraca. Mozak tima rekose. :lol:

Edit; sta je bijeli strajk?
drndalo

#73724 Re: FK Željezničar

Post by drndalo »

Kad strajkuju bolikurcanjem, a ne nedolaskom na posao...

Tu su, a bolje bi bilo da nisu... :mrgreen:
Alfa_i_Omega

#73725 Re: FK Željezničar

Post by Alfa_i_Omega »

drndalo wrote:Kad strajkuju bolikurcanjem, a ne nedolaskom na posao...

Tu su, a bolje bi bilo da nisu... :mrgreen:
Aha. Ma istina sto posto, sve to treba govnjivom motkom rastjerati. Osim "bucka" naravno. :mrgreen:
Post Reply