FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Alfa_i_Omega

#73676 Re: FK Željezničar

Post by Alfa_i_Omega »

DonieBrasco wrote:Samo cekam da neko napise kako imamo top igrace ali eto ne zna Oda sa njima, u faoznu treba nam Amar.
Ne treba nam Amar, imamo mi covjeka koji zna kako razvezati Gordijev cvor. Gospodine Misimovicu, rastjerajte trule jabuke i dovedite nam prave igrace!
nosara

#73677 Re: FK Željezničar

Post by nosara »

ultima_palabra wrote:
RasAlGhul wrote:
Hajde ti kod Osima u Tuborg i raspravljate kako bi namjestili titule i ostavili Leotar u ligi! Najveće dvije bruke u historiji kluba poklonio nam je Amar. Namještenu utakmicu u Trebinju i finale Kupa protiv Širokog, kad se Šaban Pehilj izvinjavao što je dao gol za penale, a tek penali, lakrdija, namjerno fulali da ne osvojimo Kup po naredbi Osima Alfe i Omege. Zato nas i mrze svi, i svaki aut koji nam dosude portali objave kao Željezničar poguran od strane sudija. Sinoć na Koševu dva igrača Radnika u bolnici Dupovac samo žuti, niko ništa da napiše o tome. Daju gol iz auta koji je bio za Radnika, niko ništa o tome, a onama svaku sitnucu pišu. Eto šta ti je Amar donio, zbog namještenih titula, i tjeranja igrača da izfube protiv Leotara i Širokog. Što se sad ne ispali u pustinju i ne vodi amaterske klubove, Grbavica bi se raspala da je još on uvijek tu, ali bi imali namještenih titula i tjerao bi igrače da prodaju Kup.
Jebo Tuborg, hajmo mi u tekiju kakvu da ti nesto prouce.
:lol:

Mislis da se upravo ove price ne pricaju u upravi o Amaru? Ni milimetra...
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#73678 Re: FK Željezničar

Post by mali_milojica »

RasAlGhul wrote:
Hajde ti kod Osima u Tuborg i raspravljate kako bi namjestili titule i ostavili Leotar u ligi! Najveće dvije bruke u historiji kluba poklonio nam je Amar. Namještenu utakmicu u Trebinju i finale Kupa protiv Širokog, kad se Šaban Pehilj izvinjavao što je dao gol za penale, a tek penali, lakrdija, namjerno fulali da ne osvojimo Kup po naredbi Osima Alfe i Omege. Zato nas i mrze svi, i svaki aut koji nam dosude portali objave kao Željezničar poguran od strane sudija. Sinoć na Koševu dva igrača Radnika u bolnici Dupovac samo žuti, niko ništa da napiše o tome. Daju gol iz auta koji je bio za Radnika, niko ništa o tome, a onama svaku sitnucu pišu. Eto šta ti je Amar donio, zbog namještenih titula, i tjeranja igrača da izfube protiv Leotara i Širokog. Što se sad ne ispali u pustinju i ne vodi amaterske klubove, Grbavica bi se raspala da je još on uvijek tu, ali bi imali namještenih titula i tjerao bi igrače da prodaju Kup.
Image
Alfa_i_Omega

#73679 Re: FK Željezničar

Post by Alfa_i_Omega »

Slobodno ti Miske reci ko mora igrati a koga se treba odstraniti iz tima. Neće tamo neki Odović praviti ekipu.

Ni milimetra!
UnKnownBA

#73680 Re: FK Željezničar

Post by UnKnownBA »

Radio Sarajevo wrote:Po mom mišljenju ima nekoliko faktora za neuspjeh.

1. Arežina mora igrati barem jedno poluvrijeme jer nemamo igrača koji donosi prevagu.
2. Neki juniori jesu dobri, ali oni su limitirani, i nemaju iskustva za ovakve utakmice. Treba ih polako uvoditi. Jedini koji može igrati cijelu utakmicu je Hajdarević, ostali ne. Kod Ode trojica - četvorica igraju stalno, a Hajdarević ulazi s klupe.
3. Zajmovića se previše limitira. Treba ga pustiti da radi šta hoće i da bude škrt po lijevoj strani jer od deset lopti, pet će proći, i tri će biti šanse za gol. Ovako Oda urla na njega jer je škrt, a ustvari je to njegova najbolja osobina.
4. Vranješa se moralo nekako motivisati, ali eto, možda je frajer stvarno letva. Ne mogu vjerovati da ne može igrati u Želji.
5. Ramović povrijeđen mjesecima, Boga pitaj hoće li biti onaj stari.
6. Stopere ne treba toliko mijenjati svako - malo jer nema kontinuiteta. Tu svakako ne trebaju igrati mladi igrači.
7. Ne može cijela igra spasti na Blagojevića. On jeste dobar igrač, ali takođe ne donosi prevagu, on mora imati još jednog sličnog.
8. Izmjene moraju biti taktičnije, a ne da se uvodi čovjek (Hajdarević) koji ne zna opucati na gol, ili neki drugi junior u 90. minuti, kao protiv Slobode.

Ima tu još toga, a ovo je sve Odovićevo, nisu tu igrači krivi toliko. Ja Odu volim, ali ako ga misle pustiti dvije - tri godine da bude tu, neko mu mora reći ove stvari.

Sada se takođe vidi koliko su Husref i Baka bolji treneri od ostalih. Baka je prošle godine iskoristio Nermina Hajdarevića (ovog koji je sad na posudbi u GOŠK-u) tako što je ovaj odigrao ključne utakmice i dao nekoliko golova. Bekrić je zabijao protiv nekoliko direktnih konkurenata, a uvodio ga je po 20-30 minuta. Bilbija konstantno igra odlično, a naš nijedan igrač ne može tako. Husref od Tatara napravi zvijezdu, a nije ga bilo nigdje.

Ja fakat volim Odovića, ali kao i u prijašnja dva mandata što sam tvrdio, nisam siguran da je on neki strašan trener. Biće mi žao ako se na njemu kola slome, ali fakat ne vidim da je iko drugi kriv za ove poraze. Igrači sigurno nisu, kao što tvrdi južna tribina.
Nije Oda kriv što nema igrača, što nema kvalitetnije alternativa ni na jednoj poziciji od onladinaca koji realno nemaju kvalitet za najviši nivo BH fudbala. Oda je jedino kriv što je dopustio da mu se miješaju u posao i pristao na to. Očigledno je da su mu postavili uslov pod moranje afirmaciju omladinaca (iako realno nemaju kvalitet za to) isti oni koji nam sezonama selektiraju tim odnosno oni kojim procjena kvalitete igrača nije jača strana pa sada Oda mora nazor forsirati omladince koji realno nemaju kvaliteta za startnih 11. Naši se furaju na Dinamo koji je za nas druga galaksija. Dinamo kupi sve najbolje iz regiona pa eto ima i onog malog iz Barcelonine škole pa njih forsira a naši bi da sve to rade ograničavajući se na omladinski pogon kontajući da to tako ide još uz sve to kontaju i titulu uzeti. Dinamo skuplja sve najbolje kroz niže omladinske selekcije iz Hrvatske tako da i kada nekad uspiju od jednog napraviti igrača on opet nije Dinamov nego je nekad kao dijete doveden iz lupam Šibenika. I njima je premija kada jednom u pet godina izbace jednog igrača iz vlastitog omladinskog pogona dok su našim stručnjacima svaki koji izađe iz omladinskog pogona vrhunski talenat koji mora igrati a ustvari su kod nas samo vječni talenti i ništa više.

Eto Oda i sam reče za Vranješa da ne odgovara publici što potvrđuje ovu priču da dopušta da mu se svako mješa u posao. Jebo to šta publika misli, jedino je mjerodavno mišljenje trenera, on je odgovoran i ako on misli da smo sa njim kvalitetniji onda taj mora igrati po cijenu otkaza. Niko igrače ne zna bolje od trenera koji sa njima provode svaki dan, pogotovo ne publika koji ih vidi samo 90 minuta. To je Odina greška jedina a sudeći po navedenom tako će i dalje biti što u prevodu znači da će mu kao i prošli put dovoditi igrače raznorazni stručnjaci i određivati ko će igrati. Ista stvar i za štopere, sumnjam da je to njegova odluka. Prošli put kada je trener bio nije gotovo nikad mijenjao štoperski par (Kosorić, Bogdanović) za koje nam je polusezona trebala da se uigraju a omladince nije stavljao na štopera i kada nije imao niko drugi.

Ako mu se misle i dalje miješati u posao onda je bolje da Oda digne sam sidro da ga opet ne šutnu i predstave kao krivca kao i prošli put. Očito je Krčmar vidio gdje je došao i sa kakvim oskudnim kadrom žele titulu osvojiti i uz sve to forsirati nedovoljno kvalitetne omladince pa uhvatio maglu, što mu to treba u životu.

Pušten je Zajmović, radi šta hoće, neda mami loptu, tako da ta priča je suprotnost dešavanjima na terenu. Nama i jesu krila jedno od večih boljki, ostali i kad jedva uspiju prenijeti loptu na protivničku polovinu ova dvojica je izgube u sekundi. Ne znam uspiju li od deset puta jednom nešto sa njom uraditi. Onaj Krpić lopte očima vidio nije ima tri utakmice.

To si dobro rekao za Husrefa i Baku ali opet mislim da ni Oda nije lošiji sekunda nego jednostavno njih dvojica nedaju nikom da im se miješa u posao dok Oda to očigledno dopošta. Odu treba pustiti neka radi, da mu se niko ne miješa u posao niti da mu bilo kakve uslove postavlja, da sam selektira ekipu i da mu rezultat bude jedini prioritet pod cijenu da nijedan omladinac minute ne odigra. Mi se fkat trebamo već jednom odlučiti ša nam je cilj, ne može i jare i pare. Svaki trener dovoljno dobro može ocijeniti kvalitet igrača tako da ako neki omladinac zasluži minutažu on će mu je dati a ne da ih nazor forsiramo i da se fol razočaramo kad nam rezultati nisu kako treba.
Charuga
Globalni moderator

#73681 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

Nije Oda kriv za izbor igrača, dobio je to što je dobio i sa tim mora igrati, ALI jučer je igrao protiv GOŠK-a. Protiv GOŠK-a jebote, ne protiv komšija, Zrinjskog, Širokog, Radnika, Slobode. Protiv GOŠK-a.
Ne može mi niko reči da nemamo bolje igrače od GOŠK-a pa da ih nismo mogli dobiti.
"Utakmica Želje i Slobode nam je dosta pomogla. Igrali smo 90% kao Sloboda. Sve sam analizirao iz te utakmice i eto isplatilo se i slavili smo”.
Mato Neretljak preuzme GOŠK, pogleda utakmicu Željo-Sloboda i uradi isto što je uradio Nalić. Naši stručnjaci su analizirali istu tu utakmicu, rekli da su našli greške, dogovorili da će igrati drugačije i prc. Desi se isto kao sa Slobodom, s tim što smo primili dva gola. Šta smo uradili u odnosu na Slobodu? Promjenili stoperski par i to je to.
wewa

#73682 Re: FK Željezničar

Post by wewa »

nama GOŠK nije dovoljan izazov, mi volimo utakmice velikog kalibra :D
ultima_palabra

#73683 Re: FK Željezničar

Post by ultima_palabra »

Odavno se igra sporo, na alibi i bezidejno... igraci su na to navikli i tesko se mijenjaju, iako Odovic pokusava. Sad ocigledno postoje malo pismeniji treneri u ligi, koji znaju citati igru i primijeniti neke osnovne taktike. Dodaj na to da si izgubio respekt i strahopostovanje protivnika, i imas to sto imas.

Godine javasluka i pogresnog vodjenja "sportskog segmenta" sada dolaze na naplatu.
UnKnownBA

#73684 Re: FK Željezničar

Post by UnKnownBA »

Charuga wrote:Nije Oda kriv za izbor igrača, dobio je to što je dobio i sa tim mora igrati, ALI jučer je igrao protiv GOŠK-a. Protiv GOŠK-a jebote, ne protiv komšija, Zrinjskog, Širokog, Radnika, Slobode. Protiv GOŠK-a.
Ne može mi niko reči da nemamo bolje igrače od GOŠK-a pa da ih nismo mogli dobiti.
"Utakmica Želje i Slobode nam je dosta pomogla. Igrali smo 90% kao Sloboda. Sve sam analizirao iz te utakmice i eto isplatilo se i slavili smo”.
Mato Neretljak preuzme GOŠK, pogleda utakmicu Željo-Sloboda i uradi isto što je uradio Nalić. Naši stručnjaci su analizirali istu tu utakmicu, rekli da su našli greške, dogovorili da će igrati drugačije i prc. Desi se isto kao sa Slobodom, s tim što smo primili dva gola. Šta smo uradili u odnosu na Slobodu? Promjenili stoperski par i to je to.
Mi se patimo kada nam ekipe vrše pritisak na zadnju liniju od MDK, nije to Nalićevo nego je i on vidio kako je MDK igrala. Realno, šta je mogao promijeniti? Ubaciti Dacića umjesto Čurjurića, Hajdarevića umjesto Blagojevića da nekim duša bude na mjestu ... Šehića umjesto Pavića, Osmankovića umjesto Bakrača u startnih 11 kako je i uradio i šta još? Mi jednostavno nemamo kvalitet ni u starterima a kamoli u zamjenama. Ne možeš ti igrati visoki presing kao fenjeraš protiv ekipe koja se za titulu bori i očekivati nešto. Zašto? Pa zato što su takve ekipe mnogo kvalitetnije i oni to riješe u par pasova pa izađu sami na golmana dok kod nas riječ kvalitet ne ide u istom kontekstu sa ekipom koja se bori za titulu. Ljudi skontali da nemamo kvalitet i uzimaju nas ko levate, nešto što su naši trebali unaprijed znati i ne ulaziti tako u sezonu. Jednostavno mi nemamo kvalitet i trebamo se pomiriti sa tim.
Alfa_i_Omega

#73685 Re: FK Željezničar

Post by Alfa_i_Omega »

Moramo naučit igrati protiv visokog presinga. :lol:

Posle toga učimo pasove i kretanja. :skoljka:
vryzas

#73686 Re: FK Željezničar

Post by vryzas »

GOŠK :shock: :? :(
Radio Sarajevo

#73687 Re: FK Željezničar

Post by Radio Sarajevo »

Teoretski i dalje možemo biti šampioni ako pobijedimo sve do kraja. Tu su dvije utakmice sa Sarajevom, i onda ćemo imati bod prednosti :D :D :D :D
BlueBlood

#73688 Re: FK Željezničar

Post by BlueBlood »

od huje bolje da nista ne pisem

KLOSARI !!!
Alfa_i_Omega

#73689 Re: FK Željezničar

Post by Alfa_i_Omega »

Mora se nesto mijenjati. Ili kompletan igracki kadar ili ponovo pustiti pricu o "zdravstvenim problemima" pa promijeniti trenera. Ovo drugo je nekako zicer, nakon toga mozes raditi sta pozelis.

Mafija Odi unistila zdravlje, lincuj ih! Pod Mafija mozes staviti koga god hoces, rulja ne bira. Ko pisne, Mafija. :bih:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#73690 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

Radio Sarajevo wrote:Teoretski i dalje možemo biti šampioni ako pobijedimo sve do kraja. Tu su dvije utakmice sa Sarajevom, i onda ćemo imati bod prednosti :D :D :D :D
5 bodova je nista za nasu ligu jer u prosle dvije sezone je i Zrinjski i Zeljo gubio tolike prednosti pa ce i 100% i Sarajevo. Sada su u uzletu ali kako to biva sljedi bolan pad....samo polako. Medjutim ponovit cu Odovic mora vratiti Vranjesa i Arezinu...MORA.....jer to su jedina dva igraca sa klupe koji mogu donjeti neku prevagu. Odovic mislim da pretvrdoglavo gura mlade snage misleci da ce ponoviti ono sto je bilo kada je zadnji put vodio Zelje. Oni mladi igraci i ovi su nebo i zemlja. Dalje Odovic kontstano mijenja ekipu i to ni jedan trener na svijetu ne radi....ajde kad padne i nekako ali to je radio i kada smo dobijali sve redom. Ekipa se ne mijenja a pogotovo u odbrani. Rodin, Pavic, Bakrac i Stevanovic se nezamjenjivi!!! Bogicevic je svaku utakmicu koju je igrao napravio neki fatalan kiks. Pored ovih nezamjenjivi su Kjosevski, Krpic, Curjuric i Blagojevic. Veselinovic je po meni puno bolji i od Zeca i od Zaimovica. Hajdarevic puno puno korisniji od Sabanadzovica. Arezina je tip igraca ljencine ciji jedan potez odlucuje utakmicu a Vranjes neko ko ima ubjedljivo najvece iskustvo u Zelji. Onda dolaze Osmankovic, Sehic, Dacic i ostali. Ovaj roster nikako nije losiji niti od jednog u nasem prvenstvu ali ocito je da ima veliki problem u svlacionici i da Odovic bas i ne vodi ekipu onako kako smo ocekivali.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#73691 Re: FK Željezničar

Post by Slo Burner »

Ma kakvo vracanje ove dvojice ba, i ovako je atmosfera u svlacionici katastrofalna, trebaju nam jos dva bolikurca. Imamo krizu, bolje da se desava sada nego na proljece.
Ali ne kontam zasto je stopere saltao, zasto ODa zasto ?"? Ovaj BOgicevic nije odigrao utakmicu u kojoj nije napravio sranje, fala kurcu da ga od januara nema
decko_sa_kovaca

#73692 Re: FK Željezničar

Post by decko_sa_kovaca »

Mislm zbog toga sto su rodin i bakrac stalno izbijali loptu protiv slobode a on trazio da se krene pasovima prema naprijed. Al nasi se u zadnje vrijeme previse lose krecu bilo je par situacija kad je sehic imo bruku prostora da krene po svojoj strani on stoji na nasoj polovici kad je god kreno imali smo sansu a to je mozda 2-3 puta u citavoj tekmi
Last edited by decko_sa_kovaca on 01/10/2018 12:18, edited 1 time in total.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#73693 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

Slo Burner wrote:Ma kakvo vracanje ove dvojice ba, i ovako je atmosfera u svlacionici katastrofalna, trebaju nam jos dva bolikurca. Imamo krizu, bolje da se desava sada nego na proljece.
Ali ne kontam zasto je stopere saltao, zasto ODa zasto ?"? Ovaj BOgicevic nije odigrao utakmicu u kojoj nije napravio sranje, fala kurcu da ga od januara nema
Ta prica o bolikurcima je navijacka i nema apsolutno nikakvu osnovu jer nisu ova dvojica nista losije pokazivala nego sto sad pokazuje komletna ekipa
Bambino Blu

#73694 Re: FK Željezničar

Post by Bambino Blu »

hrasno38 wrote:
Slo Burner wrote:Ma kakvo vracanje ove dvojice ba, i ovako je atmosfera u svlacionici katastrofalna, trebaju nam jos dva bolikurca. Imamo krizu, bolje da se desava sada nego na proljece.
Ta prica o bolikurcima je navijacka i nema apsolutno nikakvu osnovu jer nisu ova dvojica nista losije pokazivala nego sto sad pokazuje komletna ekipa
Hajmo mi na trening u utorak pa da vidimo vise koga to boli kurac za dres ? pa majku im jebem pisaju se po onome za sta je isti taj Odovic gino, On sinoc place a kokosari pozurise u svlacionisu da ih ne namlati raaja i da se ugriju. Mi smo ih razmazili konstatnim pjevanjem i da gubis 10 nula kad stane srce moje itd...kad igraju ko picke mi pjesmu i aplauz a oni umislili da mogu smijeniti koga hoce.. Vjerujem sad da ni krcmarevic nije los toliko koliko su ga ovi bojkotovali na treningu i u igri samoj umislili su igraci da mogu smijeniti koga hoce od upprave do trenere e pa nece vise da moze.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#73695 Re: FK Željezničar

Post by Slo Burner »

Ma naravno treba stati jednom iza trenera pa ma kolika cijena da bila. Svejedno nemamo u ekipi nekog koga bi bilo tesko prezaliti
DonieBrasco

#73696 Re: FK Željezničar

Post by DonieBrasco »

Odovic ima punu podrsku, samo treba ovih par pjedinaca da odrstani iz tima.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#73697 Re: FK Željezničar

Post by mali_milojica »

hrasno38 wrote:
Jedan od rijetkih momenata kad se slažem s tobom :D
Na hajr.
Alfa_i_Omega

#73698 Re: FK Željezničar

Post by Alfa_i_Omega »

DonieBrasco wrote:Odovic ima punu podrsku, samo treba ovih par pjedinaca da odrstani iz tima.
Zaboravio si upravu. Uprava i Oda imaju punu podrsku da odstrane ovih tri, cetiri, pet, sest, sedam pojedinaca.
DonieBrasco

#73699 Re: FK Željezničar

Post by DonieBrasco »

Alfa_i_Omega wrote:
DonieBrasco wrote:Odovic ima punu podrsku, samo treba ovih par pjedinaca da odrstani iz tima.
Zaboravio si upravu. Uprava i Oda imaju punu podrsku da odstrane ovih tri, cetiri, pet, sest, sedam pojedinaca.
Ma cini ti se, otici ce Amaru da ga pitaju sta treba. Cudi me da nisu njemu otsli da ga pitaju sta ce za hibrid.
Radio Sarajevo

#73700 Re: FK Željezničar

Post by Radio Sarajevo »

Ja nisam za konstantno mijenjanje trenera, ali neko Odi mora reći očigledne stvari. Glupo je da radi iste stvari koje je radio Krčmarević, koji je karina od trenera, i to je svojom statistikom dokazao.

Ne možeš brate reći "nisam pametan", pogotovo nakon što nisi sve probao. Ja garantujem da bi Filip Arežina riješio barem tri utakmice da je bio u kombinacijama, i da bismo i dalje bili prvi. Jebo me ekipa bez šutera, pa nema ko opucati jebeni slobodan udarac.
Post Reply