FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

klosar pravi

#73651 Re: FK Željezničar

Post by klosar pravi »

avetinja wrote:
klosar pravi wrote:
avetinja wrote:Mislim da imamo problema u svlačionici. Igrači večeras nisu htjeli igrati. Igrač Goška sedam metara iza našeg i prije stigne do lopte, toliko prodanih lopti našeg veznog reda, jednostavno ne miriše na dobro. Nešto se dešava. Dovoljna je izjava Odovića da ga igrači ne slušaju da se zabrinemo. Vjerujem da je Odović počeo malo grubo, pa su se igrači pobunili.

Ma ovo prepisano od onog samo se trebamo pojaviti na terenu..
Baš sto kazes nisu htjeli igrati..

Bruka i sramota. Ali, bolje je izgubiti od Goška, da se stvari što prije istjeraju na čistac, nego se provlačiti par kola i zijaniti, pa onda sve isto samo malo kasnije.

:thumbup:
:lol:

Bolje i ovo nego plakat u drugom dijelu sezone ovako znaš šta ganjaš.
RasAlGhul

#73652 Re: FK Željezničar

Post by RasAlGhul »

avetinja wrote:Mislim da imamo problema u svlačionici. Igrači večeras nisu htjeli igrati. Igrač Goška sedam metara iza našeg i prije stigne do lopte, toliko prodanih lopti našeg veznog reda, jednostavno ne miriše na dobro. Nešto se dešava. Dovoljna je izjava Odovića da ga igrači ne slušaju da se zabrinemo. Vjerujem da je Odović počeo malo grubo, pa su se igrači pobunili.
Realno i ja bih poludio kad pravi kretenske poteze. Svaku utakmicu mijenja štoperski par, još priča gluposti u vezi tečnosti igre, i krivi štopere a gore mu sve isto :lol: Blagojević, Šabanadžović, Čurjurić, Zajmović, Zec, Krpić, hajde razumijem povrijeđi su Veselinović i Jazvić, ali otjeraš dvojicu igrača, nemaš koga uvesti i onda kažeš nisam više pametan :lol: Večeras ako ništa ne bi izgubili sigurno da su igrali Rodin, Bakrač, nego mora Sindikalac mrtvi igrati koji je klub tužio.

Namjerno je Odović ispao iz Kupa, kofa napadamo ligu, sve je na njemu, sva krivica, niko mu ništa nije rekao dok je otjerao Vranješa i Arežinu, e pa da vidimo, hoćemo li jebenu Evropu izboriti sada i to nam je upitno, a dolazi napaljeni Čelik koji je sa 30 posto snage uvalio tricu Krupi, gdje smo mi bod čupali na kraju!

I najgore će biti ako kaže ekipa je umorna od ritma srijeda-nedjelja, to bi bilo za otkaza momentalno
UnKnownBA

#73653 Re: FK Željezničar

Post by UnKnownBA »

hrasno38 wrote:
UnKnownBA wrote:Jebat ih sad, neka izguraju do polusezone pa neka dovedu par igrača, Ne znam ni kako smo došli u situaciju da nam u prvom timu igraju tri omladinca i da nam je klupa puna omladinaca tj. da nemamo koga ubaciti. Svaka čast ko god je selektirao ekipu, jebo on sebe.
Hm kako je ta ista ekipa prije ovog sunovrata od utakmice u kupu od 9 utakmica 6 dobila, 1 izgubila i 2 odigrala nerjeseno i lagano drzala prvo mjesto na tabeli. Od skidanja gaca u kupu i od kada su poslani na tribine ona dvojica krenuo je sunovrat i cisto sumnjam da je zavrsio jer stize izuzetno napaljeni Celik i ovakvu priliku od tri utakmice kuci ne mogu iskorisitit samo totalni amateri ali i treneri koji se izgube. Ima li iko da objasni Odovicu da nema razloga da stalno mijenja stoperski par i da 3 omladinca u prvih 11 nikada u zivotu nece donjeti prevagu. Veceras onaj slobodnjak sto je zapucao Blagojevic ja vjerujem da bi Arezina skinuo paucinu sa 90-tke......ne ide to tako moj Odovicu ali ja i dalje licno mislim da je Milomir najbolje rjesenje ali mora i sam sebe malo prevaspitati i fudbalski nadograditi. Ozbiljan trener ne mjenja provjerene fudbalere po cijenu zivota. Uvede Bogicevica i covjek nam skrivi penal u 93 minutu! Skoro svaku utakmicu je napravi fatalnu gresku. Jebi ga Bogi ali ne ide vise da ga jebes.
Igraju i u Sarajevu omladinci ali oni pobjede za razliku od nas, tako da nije do toga. Stvar je u tome koliko su kvalitetni ti omladinci, kod nas očito nisu dovoljno ni za ove truhle PL. Mi ih nazor forsiramo u startnih 11 a nijedan nema kvalitet da bude starter, zato nam se i obija o glavu. Što se tiče te dvojice penzionera slažem se i ja da su i kao šetači po terenu bolji od njihovih zamjena, na kraju krajeva vrijeme je dokazalo da je tako, vjerujem da su se svi uvjerili ali kao što sam rekao jebat ih sad. Izgubili smo gomilu bodova a nisu ni oni velemajstori koji će pobjediti sve do kraja i to nadoknaditi.
Last edited by UnKnownBA on 30/09/2018 22:00, edited 2 times in total.
UnKnownBA

#73654 Re: FK Željezničar

Post by UnKnownBA »

...
avetinja

#73655 Re: FK Željezničar

Post by avetinja »

klosar pravi wrote: :thumbup:

Samo se ti zezaj. :lol: Znaš šta se desi kada komšiji pristaješ na muku? :razz:
klosar pravi

#73656 Re: FK Željezničar

Post by klosar pravi »

avetinja wrote:
klosar pravi wrote: :thumbup:

Samo se ti zezaj. :lol: Znaš šta se desi kada komšiji pristaješ na muku? :razz:

Opet Gošk?

Al' šta nam radi ova Gabela nije dovoljno što smo transparent izgubili tamo 2004-5 još nas i dalje proganjaju :lol:
avetinja

#73657 Re: FK Željezničar

Post by avetinja »

RasAlGhul wrote:Realno i ja bih poludio kad pravi kretenske poteze. Svaku utakmicu mijenja štoperski par, još priča gluposti u vezi tečnosti igre, i krivi štopere a gore mu sve isto :lol: Blagojević, Šabanadžović, Čurjurić, Zajmović, Zec, Krpić, hajde razumijem povrijeđi su Veselinović i Jazvić, ali otjeraš dvojicu igrača, nemaš koga uvesti i onda kažeš nisam više pametan :lol: Večeras ako ništa ne bi izgubili sigurno da su igrali Rodin, Bakrač, nego mora Sindikalac mrtvi igrati koji je klub tužio.

Namjerno je Odović ispao iz Kupa, kofa napadamo ligu, sve je na njemu, sva krivica, niko mu ništa nije rekao dok je otjerao Vranješa i Arežinu, e pa da vidimo, hoćemo li jebenu Evropu izboriti sada i to nam je upitno, a dolazi napaljeni Čelik koji je sa 30 posto snage uvalio tricu Krupi, gdje smo mi bod čupali na kraju!

I najgore će biti ako kaže ekipa je umorna od ritma srijeda-nedjelja, to bi bilo za otkaza momentalno
Možda ne bi zijanili, ali kompletna nam je ekipa škripala. Šteta što Zec nije dodao Krpiću nego je baci na lijevu stranu. Možda bi izvukli remi, pobjedu, hajde znaj. Mada, ako je već neki bojkotu u kojeg sumnjam, bolje je ovako, prije će se riješiti problem.

Jasno je da se išlo na ispadanje iz kupa, kojeg bi mogli ožaliti na kraju, jer meni je i kup ćup.

Meni je smiješno da se igrači žale na utakmice svaka tri - četiri dana. Rekreativci igraju termine kao oni, sjeca po cijeli dan trže za loptom. Možda nije baš najbolja usporedba, ali profesionalac si. Barem primaš profesionalnu platu, ako ništa, zapni.
ultima_palabra

#73658 Re: FK Željezničar

Post by ultima_palabra »

RasAlGhul wrote:
ultima_palabra wrote:Opet aktuelna...
Image
:lol: :lol:

Treći na tabeli i aktuelna :lol: :lol: Ne do Bog da nam je tvoj Osim još uvijek alfa i omega, kukuruz bi rastao na istoku, osvajali bi namještene titule, Leotar bi još uvijek igrao u Premijer ligi :lol: :lol: A dug bi bio 12 miliona
Doduse kad vidim kakvi likovi navijaju za Zelju, dobro je da se nismo ugasili...
avetinja

#73659 Re: FK Željezničar

Post by avetinja »

klosar pravi wrote:Opet Gošk?

Al' šta nam radi ova Gabela nije dovoljno što smo transparent izgubili tamo 2004-5 još nas i dalje proganjaju :lol:
Je li ono vas Gošk puk'o 0-1 negdje 2010/11, kada je kvota bila oko 9, pa cijeli grad pričao da je namješteno? Čini mi se da je zima bila, možda februar/mart.
bleee_sa

#73660 Re: FK Željezničar

Post by bleee_sa »

avetinja wrote:

Je li ono vas Gošk puk'o 0-1 negdje 2010/11, kada je kvota bila oko 9, pa cijeli grad pričao da je namješteno? Čini mi se da je zima bila, možda februar/mart.
Ti i ovaj klošar zamjenite šifre od accounta i nek dođe sve na svoje. :D
avetinja

#73661 Re: FK Željezničar

Post by avetinja »

bleee_sa wrote:
avetinja wrote:

Ti i ovaj klošar zamjenite šifre od accounta i nek dođe sve na svoje. :D
De ba, ne zakuhavaj nego reci ako znaš. :D
klosar pravi

#73662 Re: FK Željezničar

Post by klosar pravi »

avetinja wrote:

2012-13 tako nešto da me ubiješ nisam siguran pobjedili su i 2017 :D

Ultima zar je momak nešto pogrešno rekao osim tih kupljenih titula?
Charuga
Globalni moderator

#73663 Re: FK Željezničar

Post by Charuga »

Hajte vi polako na temu PLBiH, pa tamo pišite koga je i kada GOŠK dobio u Sarajevu.
RasAlGhul

#73664 Re: FK Željezničar

Post by RasAlGhul »

ultima_palabra wrote:
RasAlGhul wrote:
ultima_palabra wrote:Opet aktuelna...
Image
:lol: :lol:

Treći na tabeli i aktuelna :lol: :lol: Ne do Bog da nam je tvoj Osim još uvijek alfa i omega, kukuruz bi rastao na istoku, osvajali bi namještene titule, Leotar bi još uvijek igrao u Premijer ligi :lol: :lol: A dug bi bio 12 miliona
Doduse kad vidim kakvi likovi navijaju za Zelju, dobro je da se nismo ugasili...
Hajde ti kod Osima u Tuborg i raspravljate kako bi namjestili titule i ostavili Leotar u ligi! Najveće dvije bruke u historiji kluba poklonio nam je Amar. Namještenu utakmicu u Trebinju i finale Kupa protiv Širokog, kad se Šaban Pehilj izvinjavao što je dao gol za penale, a tek penali, lakrdija, namjerno fulali da ne osvojimo Kup po naredbi Osima Alfe i Omege. Zato nas i mrze svi, i svaki aut koji nam dosude portali objave kao Željezničar poguran od strane sudija. Sinoć na Koševu dva igrača Radnika u bolnici Dupovac samo žuti, niko ništa da napiše o tome. Daju gol iz auta koji je bio za Radnika, niko ništa o tome, a onama svaku sitnucu pišu. Eto šta ti je Amar donio, zbog namještenih titula, i tjeranja igrača da izfube protiv Leotara i Širokog. Što se sad ne ispali u pustinju i ne vodi amaterske klubove, Grbavica bi se raspala da je još on uvijek tu, ali bi imali namještenih titula i tjerao bi igrače da prodaju Kup.
RasAlGhul

#73665 Re: FK Željezničar

Post by RasAlGhul »

avetinja wrote:
RasAlGhul wrote:Realno i ja bih poludio kad pravi kretenske poteze. Svaku utakmicu mijenja štoperski par, još priča gluposti u vezi tečnosti igre, i krivi štopere a gore mu sve isto :lol: Blagojević, Šabanadžović, Čurjurić, Zajmović, Zec, Krpić, hajde razumijem povrijeđi su Veselinović i Jazvić, ali otjeraš dvojicu igrača, nemaš koga uvesti i onda kažeš nisam više pametan :lol: Večeras ako ništa ne bi izgubili sigurno da su igrali Rodin, Bakrač, nego mora Sindikalac mrtvi igrati koji je klub tužio.

Možda ne bi zijanili, ali kompletna nam je ekipa škripala. Šteta što Zec nije dodao Krpiću nego je baci na lijevu stranu. Možda bi izvukli remi, pobjedu, hajde znaj. Mada, ako je već neki bojkotu u kojeg sumnjam, bolje je ovako, prije će se riješiti problem.

Jasno je da se išlo na ispadanje iz kupa, kojeg bi mogli ožaliti na kraju, jer meni je i kup ćup.

Meni je smiješno da se igrači žale na utakmice svaka tri - četiri dana. Rekreativci igraju termine kao oni, sjeca po cijeli dan trže za loptom. Možda nije baš najbolja usporedba, ali profesionalac si. Barem primaš profesionalnu platu, ako ništa, zapni.
Odović je trener da je 1974. godina. Ne može govoriti slab nam je protik i krivi štopere, a veza i krila mu ista? I onda kaže nisam pametan? Onda si debil brate, nema druge. Mijenja štoperski par, sad će opet igrati Rodin-Bakrač, ne do Bog da kiksaju protiv Čelika, otjerao bi nekog na tribine od njih dvojice. Kaže nema klupu, otjera dvojicu Arežinu i Vranješa :lol: grob te jebo, vrati momke, neka igraju, ne može gore od ovoga.

I klub se pod hitno treba najebati mame portalu ss.ba. Na Koševu sinoć dva igrača Radnika završila u bolnici Dupovac samo žuti, daju gol iz auta koji je Radnikov, ni riječi, a jedva dočekali da o nama pišu. Dosude penal u 95 minuti za gosta i opet Željo poguran. Kad je penal sviran na Koševu za protivnika ili pod Bijelim brijegom? NIKAD. Da ne pričam u 95 minuti, nikad nikom.
zipoo

#73666 Re: FK Željezničar

Post by zipoo »

Stae derbi navijaci :mrgreen:
Ni milimetar
Hail MIske :gunjastajl:
avetinja

#73667 Re: FK Željezničar

Post by avetinja »

RasAlGhul wrote:Odović je trener da je 1974. godina. Ne može govoriti slab nam je protik i krivi štopere, a veza i krila mu ista? I onda kaže nisam pametan? Onda si debil brate, nema druge. Mijenja štoperski par, sad će opet igrati Rodin-Bakrač, ne do Bog da kiksaju protiv Čelika, otjerao bi nekog na tribine od njih dvojice. Kaže nema klupu, otjera dvojicu Arežinu i Vranješa :lol: grob te jebo, vrati momke, neka igraju, ne može gore od ovoga.

I klub se pod hitno treba najebati mame portalu ss.ba. Na Koševu sinoć dva igrača Radnika završila u bolnici Dupovac samo žuti, daju gol iz auta koji je Radnikov, ni riječi, a jedva dočekali da o nama pišu. Dosude penal u 95 minuti za gosta i opet Željo poguran. Kad je penal sviran na Koševu za protivnika ili pod Bijelim brijegom? NIKAD. Da ne pričam u 95 minuti, nikad nikom.

To jeste, greška je njegova. Sam je rekao da očekuje finansijske kazne, i za igrače također. Mogli bi uzeti Čelik. Ako zijanimo, možemo se polahko pozdraviti sa titulom, jer bi to vjerovatno značilo -8 boba.

I mi smo zakuhali sa novinarima. Zato nas Švrakić ismijava na Facebook statusima.
ultima_palabra

#73668 Re: FK Željezničar

Post by ultima_palabra »

RasAlGhul wrote:
Hajde ti kod Osima u Tuborg i raspravljate kako bi namjestili titule i ostavili Leotar u ligi! Najveće dvije bruke u historiji kluba poklonio nam je Amar. Namještenu utakmicu u Trebinju i finale Kupa protiv Širokog, kad se Šaban Pehilj izvinjavao što je dao gol za penale, a tek penali, lakrdija, namjerno fulali da ne osvojimo Kup po naredbi Osima Alfe i Omege. Zato nas i mrze svi, i svaki aut koji nam dosude portali objave kao Željezničar poguran od strane sudija. Sinoć na Koševu dva igrača Radnika u bolnici Dupovac samo žuti, niko ništa da napiše o tome. Daju gol iz auta koji je bio za Radnika, niko ništa o tome, a onama svaku sitnucu pišu. Eto šta ti je Amar donio, zbog namještenih titula, i tjeranja igrača da izfube protiv Leotara i Širokog. Što se sad ne ispali u pustinju i ne vodi amaterske klubove, Grbavica bi se raspala da je još on uvijek tu, ali bi imali namještenih titula i tjerao bi igrače da prodaju Kup.
Jebo Tuborg, hajmo mi u tekiju kakvu da ti nesto prouce.
zipoo

#73669 Re: FK Željezničar

Post by zipoo »

opusteno ba ljudi, bit ce to sve dobro
ubrzo ide pauza, nema vise kupa, za desetak dana dolazi top pojacanje
cemu sekiracija?
Bambino Blu

#73670 Re: FK Željezničar

Post by Bambino Blu »

zipoo wrote:opusteno ba ljudi, bit ce to sve dobro
cemu sekiracija?

Mislis bomba :izet: :D :D
zipoo

#73671 Re: FK Željezničar

Post by zipoo »

Bambino Blu wrote:
zipoo wrote:opusteno ba ljudi, bit ce to sve dobro
cemu sekiracija?

Mislis bomba :izet: :D :D
Bomba je tu, povrijedjen :mrgreen:
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#73672 Re: FK Željezničar

Post by F&N »

avetinja wrote:
RasAlGhul wrote:Odović je trener da je 1974. godina. Ne može govoriti slab nam je protik i krivi štopere, a veza i krila mu ista? I onda kaže nisam pametan? Onda si debil brate, nema druge. Mijenja štoperski par, sad će opet igrati Rodin-Bakrač, ne do Bog da kiksaju protiv Čelika, otjerao bi nekog na tribine od njih dvojice. Kaže nema klupu, otjera dvojicu Arežinu i Vranješa :lol: grob te jebo, vrati momke, neka igraju, ne može gore od ovoga.

To jeste, greška je njegova. Sam je rekao da očekuje finansijske kazne, i za igrače također. Mogli bi uzeti Čelik. Ako zijanimo, možemo se polahko pozdraviti sa titulom, jer bi to vjerovatno značilo -8 boba.

I mi smo zakuhali sa novinarima. Zato nas Švrakić ismijava na Facebook statusima.
Ne bih da se mijesam, ali zar bi ikog trebalo zabrinjavati ismijavanje od takvog klovna... iako mislim da pripada mojima
Radio Sarajevo

#73673 Re: FK Željezničar

Post by Radio Sarajevo »

Po mom mišljenju ima nekoliko faktora za neuspjeh.

1. Arežina mora igrati barem jedno poluvrijeme jer nemamo igrača koji donosi prevagu.
2. Neki juniori jesu dobri, ali oni su limitirani, i nemaju iskustva za ovakve utakmice. Treba ih polako uvoditi. Jedini koji može igrati cijelu utakmicu je Hajdarević, ostali ne. Kod Ode trojica - četvorica igraju stalno, a Hajdarević ulazi s klupe.
3. Zajmovića se previše limitira. Treba ga pustiti da radi šta hoće i da bude škrt po lijevoj strani jer od deset lopti, pet će proći, i tri će biti šanse za gol. Ovako Oda urla na njega jer je škrt, a ustvari je to njegova najbolja osobina.
4. Vranješa se moralo nekako motivisati, ali eto, možda je frajer stvarno letva. Ne mogu vjerovati da ne može igrati u Želji.
5. Ramović povrijeđen mjesecima, Boga pitaj hoće li biti onaj stari.
6. Stopere ne treba toliko mijenjati svako - malo jer nema kontinuiteta. Tu svakako ne trebaju igrati mladi igrači.
7. Ne može cijela igra spasti na Blagojevića. On jeste dobar igrač, ali takođe ne donosi prevagu, on mora imati još jednog sličnog.
8. Izmjene moraju biti taktičnije, a ne da se uvodi čovjek (Hajdarević) koji ne zna opucati na gol, ili neki drugi junior u 90. minuti, kao protiv Slobode.

Ima tu još toga, a ovo je sve Odovićevo, nisu tu igrači krivi toliko. Ja Odu volim, ali ako ga misle pustiti dvije - tri godine da bude tu, neko mu mora reći ove stvari.

Sada se takođe vidi koliko su Husref i Baka bolji treneri od ostalih. Baka je prošle godine iskoristio Nermina Hajdarevića (ovog koji je sad na posudbi u GOŠK-u) tako što je ovaj odigrao ključne utakmice i dao nekoliko golova. Bekrić je zabijao protiv nekoliko direktnih konkurenata, a uvodio ga je po 20-30 minuta. Bilbija konstantno igra odlično, a naš nijedan igrač ne može tako. Husref od Tatara napravi zvijezdu, a nije ga bilo nigdje.

Ja fakat volim Odovića, ali kao i u prijašnja dva mandata što sam tvrdio, nisam siguran da je on neki strašan trener. Biće mi žao ako se na njemu kola slome, ali fakat ne vidim da je iko drugi kriv za ove poraze. Igrači sigurno nisu, kao što tvrdi južna tribina.
Dead Man Walking

#73674 Re: FK Željezničar

Post by Dead Man Walking »

Ko i kako limitira Zajmovica? Da ne spominjem da si se opasno zayebo u procentu uspjesnosti njegovih prodora.
avetinja

#73675 Re: FK Željezničar

Post by avetinja »

F&N wrote:Ne bih da se mijesam, ali zar bi ikog trebalo zabrinjavati ismijavanje od takvog klovna... iako mislim da pripada mojima
Nije bitno, ali je činjenica da si zakuhao sa svima, pa ljudi jedva čekaju da izgubiš. To sam htio reći.
Post Reply