Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
c_g

#73651 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by c_g »

channel10 wrote:Telemach, zasto se najslabiji paket EON-a uopste tako zove, ako se ne dobija EON box, nego se koristi i dalje D3 resiver?
Pa dobiješ EON aplikaciju.
To je do sada samo dobijao TGP.
vkmiro

#73652 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by vkmiro »

EON LIGHT DUO
32,90 KM
mjesec

nakon 6 mjeseci 46,90 KM/mjesec

TV
D3 Box
EON Smart TV aplikacija (promo)
EON Mobilna aplikacija
146 TV kanala (20 ) Lista kanala >
Start paket
Video klub - preko 1.000 naslova
TV unazad 7 dana
NET
Internet do 40 Mbps
Unifi
Opet kažnjeni korisnici sa jeftinijim paketima,politika Telemacha se nastavlja.Ne kontam šta onda dobijem za tu marku poskupljenja ?
Ipak je jeftinije kupiti na Ebay TV box i imaš smart televizor.
odmor

#73653 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

Ljudi, je li ovo vise nema paketa DUO TEL ?
Na oficijelnoj stranici telemacha nikako ne mogu da nadjem DUO TEL pakete :cry: :sad:
channel10

#73654 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

c_g wrote:
channel10 wrote:Telemach, zasto se najslabiji paket EON-a uopste tako zove, ako se ne dobija EON box, nego se koristi i dalje D3 resiver?
Pa dobiješ EON aplikaciju.
To je do sada samo dobijao TGP.
Sta ce mi aplikacija kad je nemam gdje aplicirati :D . Al nas ljudi :izet: , ovo nije humano.

Cekam zvanicni odgovor @telemacha i pitanje u vezi dodatnog eon box, je li istina da se mora platiti 80KM, pored mjesecne rente za svaki eon box u i istom stanu/kuci?
c_g

#73655 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by c_g »

channel10 wrote:Sta ce mi aplikacija kad je nemam gdje aplicirati :D . Al nas ljudi :izet: , ovo nije humano.

Cekam zvanicni odgovor @telemacha i pitanje u vezi dodatnog eon box, je li istina da se mora platiti 80KM, pored mjesecne rente za svaki eon box u i istom stanu/kuci?
Pa onda nemoj ni uzimati, imaš stare pakete i koristi ih dok se Telemach ne ugasi.

Ako uzmeš pakete EON Full (DUO) i EON Premium (DUO) dobijaš jedan EON box džaba, ne plaćaš rentu, ako hoćeš još jedan, dodatno plaćaš 80km+5km. Ja sam dobio jedan džaba, a na drugi TV sam ostavio stari resiver, onaj "bolji" na kojem može da se vraća unazad i koji ima videoteku.
channel10

#73656 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

c_g wrote:
channel10 wrote:Sta ce mi aplikacija kad je nemam gdje aplicirati :D . Al nas ljudi :izet: , ovo nije humano.

Pa onda nemoj ni uzimati, imaš stare pakete i koristi ih dok se Telemach ne ugasi.

Ako uzmeš pakete EON Full (DUO) i EON Premium (DUO) dobijaš jedan EON box džaba, ne plaćaš rentu, ako hoćeš još jedan, dodatno plaćaš 80km+5km. Ja sam dobio jedan džaba, a na drugi TV sam ostavio stari resiver, onaj "bolji" na kojem može da se vraća unazad i koji ima videoteku.
Da, sve je to fino da ja necu uskoro postati novi korisnik na drugoj adresi i da ne idem ispocetka sve.

Oni su se ovom ponudom vratili par godina unazad kad su tek uveli uslugu d3 kuca i kad su derali raju. I sad umjesto da je ponuda iz godine u godinu sve bolja i bolja i sve jeftinija, ona je sve gora i gora i sve skuplja. Znaci novi gazda poceo da dere narod jednom te istom uslugom drugi put.

A to u vezi drugog prikljucka u stanu i uzimanja d3 resivera, da li ce se dodatno placati vracanje unazad i vod ili sve to potpada na tih 5 km, bez dodatnih 80?
c_g

#73657 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by c_g »

channel10 wrote:Da, sve je to fino da ja necu uskoro postati novi korisnik na drugoj adresi i da ne idem ispocetka sve.

Oni su se ovom ponudom vratili par godina unazad kad su tek uveli uslugu d3 kuca i kad su derali raju. I sad umjesto da je ponuda iz godine u godinu sve bolja i bolja i sve jeftinija, ona je sve gora i gora i sve skuplja. Znaci novi gazda poceo da dere narod jednom te istom uslugom drugi put.

A to u vezi drugog prikljucka u stanu i uzimanja d3 resivera, da li ce se dodatno placati vracanje unazad i vod ili sve to potpada na tih 5 km, bez dodatnih 80?
Onda si najebao. No, ako ćeš na svoje ime, možda se i možeš dogovoriti s njima, nazoveš i pitaš.

Danas brate ništa nije jeftnije, kreni od kifle pa do ovoga, sve poskupilo. Ja nedavno u pekari, hoću da kupim lisnato, unazad 5 godina bilo 70kf, sad 1km, čak ga i smanjili. :sad:

Sve zavisi kakav je paket, ja sam bio na onom najvećem, pa sam sve imao što nude, tako da mi je lahko pao ovaj prelazak na EON paket.
kakaljin

#73658 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Aktivirao sam promo eon, i na moj telemach se pojavilo da ukucam otp za smart tv, ali mi javlja da vec imam aktiviran jedan uredjaj, ali ja ga nemam. Pa telemach molim vas da mi ponisitite taj jedan uredjaj jer ga ja ne vidim medju uredjajima jer hocu da testiram eon smart aplkiaciju na tv-u. Hvala
Telemach

#73659 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

kakaljin wrote: Jer sam ja zainteresovan za ovaj Premium ali da dobijem 2 EON smart BOX-a i ci modul
:) Zdravo kakaljin,
Za drugi uređaj plačate priključnu taksu i mjesečnu rentu
Last edited by Telemach on 19/10/2018 23:08, edited 1 time in total.
channel10

#73660 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

c_g wrote:
channel10 wrote:Da, sve je to fino da ja necu uskoro postati novi korisnik na drugoj adresi i da ne idem ispocetka sve.

Onda si najebao. No, ako ćeš na svoje ime, možda se i možeš dogovoriti s njima, nazoveš i pitaš.

Danas brate ništa nije jeftnije, kreni od kifle pa do ovoga, sve poskupilo. Ja nedavno u pekari, hoću da kupim lisnato, unazad 5 godina bilo 70kf, sad 1km, čak ga i smanjili. :sad:

Sve zavisi kakav je paket, ja sam bio na onom najvećem, pa sam sve imao što nude, tako da mi je lahko pao ovaj prelazak na EON paket.
Bice na moje ime, a onaj prvi prikljucak ostaje gdje je i bio. On se nece gasiti i on nije na meni nego se vodi na mami.

Kako god skontam, svi novi korisnici TM su donji sa novom ponudom. Korisnike Trio Grande paketa su dobro :izet: . Njima je najgore i oni za istu uslugu moraju doplatiti od 5 do 8 KM da bi imali isto sto su imali na Trio Grande paketu.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#73661 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by konektovan »

Ljudovi, znam da je off, al' nafališe ovaj box od xiaomija, kao odlično riješenje za ovaj cirkus od telemacha, ako valja ili imate neki bolji prijedlog, pišite..... :mrgreen: :thumbup:
kakaljin

#73662 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Telemach wrote:
kakaljin wrote:Zasto u ovim paketima ne pise da se dobije EON smart box, a paketi se zovu EON, dali je ovo stamparska greska? Ako se ne dobije EON smart BOX onda nema veze sa EON vec su to stari paketi

EON LIGHT TV
EON FULL TV
EON PREMIUM TV

https://telemach.ba/n9/EON-TV/TV-paketi

Jer sam ja zainteresovan za ovaj Premium ali da dobijem 2 EON smart BOX-a i ci modul
Znaci ipak je greska na stranici da se ne dobije jedan EON smart box, pa eto ispravite to na stranici jer zbunjuje pa sam i ja morao postaviti pitanje.

A sto se tice prikljucne takse opet pravite gresku kao sto ste prvi put napravili gresku za D3 kucu pa ste je ispravili naknadno, pa eto ispravite i ovdje jer nije u redu to.

Za rentu uredu.
channel10

#73663 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

konektovan wrote:Ljudovi, znam da je off, al' nafališe ovaj box od xiaomija, kao odlično riješenje za ovaj cirkus od telemacha, ako valja ili imate neki bolji prijedlog, pišite..... :mrgreen: :thumbup:
Pa ako radi taj njihov od 2GB, sto ne bi moglo raditi i na onom A95X 16GB/2GB. Kupis njega i miran.
channel10

#73664 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

Telemach wrote:
kakaljin wrote:Zasto u ovim paketima ne pise da se dobije EON smart box, a paketi se zovu EON, dali je ovo stamparska greska? Ako se ne dobije EON smart BOX onda nema veze sa EON vec su to stari paketi

EON LIGHT TV
EON FULL TV
EON PREMIUM TV

Jer sam ja zainteresovan za ovaj Premium ali da dobijem 2 EON smart BOX-a i ci modul
Joj zipa odgovora :-) i hajd` ostani normalan :run:
c_g

#73665 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by c_g »

channel10 wrote:Bice na moje ime, a onaj prvi prikljucak ostaje gdje je i bio. On se nece gasiti i on nije na meni nego se vodi na mami.

Kako god skontam, svi novi korisnici TM su donji sa novom ponudom. Korisnike Trio Grande paketa su dobro :izet: . Njima je najgore i oni za istu uslugu moraju doplatiti od 5 do 8 KM da bi imali isto sto su imali na Trio Grande paketu.
Onda ništa od tebe. Donji si.
Da, ovo je najgore za nove korisnike, ali i nama je tako bilo kad smo tek priključili, čak i skuplje.

Ovo se realno samo isplati korisnicima koji su imali najveći paket.
kakaljin wrote:Znaci ipak je greska na stranici da se ne dobije jedan EON smart box, pa eto ispravite to na stranici jer zbunjuje pa sam i ja morao postaviti pitanje.

A sto se tice prikljucne takse opet pravite gresku kao sto ste prvi put napravili gresku za D3 kucu pa ste je ispravili naknadno, pa eto ispravite i ovdje jer nije u redu to.

Za rentu uredu.
Dobiješ jedan EON Smart BOX, a drugi plaćaš 80km+5km.
Last edited by c_g on 19/10/2018 22:05, edited 1 time in total.
channel10

#73666 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

kakaljin wrote:
Telemach wrote:

EON LIGHT TV
EON FULL TV
EON PREMIUM TV

Znaci ipak je greska na stranici da se ne dobije jedan EON smart box, pa eto ispravite to na stranici jer zbunjuje pa sam i ja morao postaviti pitanje.

Za rentu uredu.
Pa treba vratiti pare od ulaganja u EON boxove.
Benq

#73667 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

kakaljin wrote:Aktivirao sam promo eon, i na moj telemach se pojavilo da ukucam otp za smart tv, ali mi javlja da vec imam aktiviran jedan uredjaj, ali ja ga nemam. Pa telemach molim vas da mi ponisitite taj jedan uredjaj jer ga ja ne vidim medju uredjajima jer hocu da testiram eon smart aplkiaciju na tv-u. Hvala
Gdje si ga aktivirao ? Nisu jos zvanicno poceli sa tim.

Moze li screenshot ako nije problem ?
kakaljin

#73668 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

channel10 wrote:
Telemach wrote:

EON LIGHT TV
EON FULL TV
EON PREMIUM TV

Joj zipa odgovora :-) i hajd` ostani normalan :run:
Pa znas li ti koliki je posao prikljuciti coax kabl u box koji je vec razveden i ukljuciti box u struju i pritisnuti ON dugme na boxu.
channel10

#73669 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by channel10 »

c_g wrote:
channel10 wrote:Bice na moje ime, a onaj prvi prikljucak ostaje gdje je i bio. On se nece gasiti i on nije na meni nego se vodi na mami.

Onda ništa od tebe. Donji si.
Da, ovo je najgore za nove korisnike, ali i nama je tako bilo kad smo tek priključili, čak i skuplje.

Ovo se realno samo isplati korisnicima koji su imali najveći paket.
Ma nisam donji. Moze se uvijek nesto iskombinovati bez njih, a da imas sve sto zelis i da placas samo ono sto zelis da platis ;-)

@Kakaljin, pa brat bratu ima makar 4 sata posla :evil:
Telemach

#73670 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

kakaljin wrote:Aktivirao sam promo eon, i na moj telemach se pojavilo da ukucam otp za smart tv, ali mi javlja da vec imam aktiviran jedan uredjaj, ali ja ga nemam. Pa telemach molim vas da mi ponisitite taj jedan uredjaj jer ga ja ne vidim medju uredjajima jer hocu da testiram eon smart aplkiaciju na tv-u. Hvala
Aktivirao :?
Free trial verzija još nije aktivna :)
Radar71

#73671 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

:lol: :lol: :lol:
kakaljin

#73672 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Benq wrote:
Gdje si ga aktivirao ? Nisu jos zvanicno poceli sa tim.

Moze li screenshot ako nije problem ?
Preko mobilne aplikacije mojtelemach i tu mi se pojavio promo eon i kliknuo na to

pa sam preko racunara usao na mojtelemach i pod uredjaji se pojavila ona aktivacija sa EON smart tv
Last edited by kakaljin on 19/10/2018 22:10, edited 1 time in total.
kakaljin

#73673 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Telemach wrote:
Aktivirao :?
Free trial verzija još nije aktivna :)
Da pogledajte mi u profil mojtelemach pod uredjaji mi stoji da ukucam otp za EON smat aplikaciju
Benq

#73674 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

kakaljin wrote: Preko mobilne aplikacije mojtelemach i tu mi se pojavio promo eon

pa sam preko racunara usao na mojtelemach i pod uredjaji se pojavila ona aktivacija sa EON smart tv
Hvala ti na odgovoru, znam da jos nisu krenuli s tim pa me zacudilo kad si rekao da si aktivirao :D.
kakaljin

#73675 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Benq wrote:
kakaljin wrote: Preko mobilne aplikacije mojtelemach i tu mi se pojavio promo eon

Hvala ti na odgovoru, znam da jos nisu krenuli s tim pa me zacudilo kad si rekao da si aktivirao :D.

Pa eto jesam aktivirao, ali mi pise da vec imam uredjaj a nemam ga pa mi neda kada unes otp da potvrdim
Last edited by kakaljin on 19/10/2018 22:14, edited 1 time in total.
Locked