Da.
Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#73577 Re: Zeničani
A sta je na kraju plan da bude dole gdje bio izbjeglicki kamp ? Jel i to Fudino ? Ono je bas dobra lokacija za tako nesto sto Bingo hoce. Ima (ili ce biti?) i ta nova cesta uz Bosnu do Hifinog mosta..
- ShnjaZZZ
#73578 Re: Zeničani
-
Ci-Nick
#73579 Re: Zeničani
Nema tu ništa osim kovačnice, sa lijeve strane je sve prodato, tu su vlasnici velikih parcela Target, Ciak, Prima commerce, Altea,.ShnjaZZZ wrote: ↑08/11/2025 09:41 Evo šta sam ja čuo od kooperanata iz Mittala tj NŽZ sad, hoće Hamzić da seli direkciju sa kapije 4 u zgradu UN-a koja se nalazi unutar firme (kod željezničke stanica Zenica Željezara) a Bingo bi poklopio sve veće hale i objekte na kapiji 4.
Meni ovo djeluje nerealno ali samo prenosim što sam čuo.
E sad ne znam da li se isplati rušiti, ne vidim tu veliki prostor. A što se direkcije tiče ni to nije na velikoj parceli, veći dio je željezarski, a ta Nova Željezara je vlasnik dijela zgrade sa satom i to malo parkinga ispred.
-
belfy
#73580 Re: Zeničani
mislim da sam vec sve rekao u svom proslom postu, ali da malo bolje pojasnim. sama Kovacnica je nekih 5000 m2 (zajedno sa Centralnim skladistem mozda nekih 6000 m2), sto mislim da je nedovoljno za veci logisticki centar, a od hala i dijelova koji se, takodjer, ne koriste tu je i cijela Koksara, koja je dosta manja od Kovacnice, a onda je tu i Bluming koji ne sluzi nicemu. te tri povrsine zajedno bi bile dovoljne za logisticki centar, ali su rasparcane i mislim da nije razumno praviti nesto takvo na tri jedva uvezane lokacije. docim je samu zgradu Direkcije bespredmetno i razmatrati. ona bi mogla samo da posluzi kao administrativni dio takvog logistickog cetra. takodjer, pitanje je i da li novi vlasnik ima plan da koristi neke od tih dijelova u buducnosti...
eh, sada, ako je neki manji logisticki centar u pitanju, onda je mozda Koksara+Centralno skladiste dovoljno. tu je najveci plus relativno brz pristup zeljeznici, autoputu i M17. jos dodatni plus je Carinski terminal (ako su ga uspjeli zadrzati tamo, ne sjecam se kako se ta prica zavrsila). no, ako se racuna da je zeljeznica bitna, onda se valjda racuna i na to da taj logisticki centar onda ne moze biti mali.
opet, ovdje sada samo nagadjamo na osnovu rekla-kazala informacija...
eh, sada, ako je neki manji logisticki centar u pitanju, onda je mozda Koksara+Centralno skladiste dovoljno. tu je najveci plus relativno brz pristup zeljeznici, autoputu i M17. jos dodatni plus je Carinski terminal (ako su ga uspjeli zadrzati tamo, ne sjecam se kako se ta prica zavrsila). no, ako se racuna da je zeljeznica bitna, onda se valjda racuna i na to da taj logisticki centar onda ne moze biti mali.
opet, ovdje sada samo nagadjamo na osnovu rekla-kazala informacija...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#73581 Re: Zeničani
Mogli ste nam fino to na karti nacrtati
-
Ci-Nick
#73582 Re: Zeničani
Nema nikakve logike s tim se zajebavati i rusiti, na toj lijevoj strani ima grad još parcela tu blizu toplane, ispred Messer-a, grad je prodavao tu zemljište po 100 KM/m2. Znaci samo jedan miliončić za 10.000 m2.
Al opet taj distributivni centar nema smisla.
Svako ko je radio u Željezari zna koliko prasine pada čak i u zatvorenim halama.
Skladistiti hranu, piće na par stotina metara od visoke peći i aglomeracije nema smisla.
Svako ko je radio u Željezari zna koliko prasine pada čak i u zatvorenim halama.
Skladistiti hranu, piće na par stotina metara od visoke peći i aglomeracije nema smisla.
-
sportman
#73583 Re: Zeničani
Bingo logistički centar u Tuzli (Bosanska poljina bb) nalazi se kod termoelektrane Tuzla i sastoji se od dvije hale dimenzija 170x65 i 85x55 metara. Dimenzije prostora gdje se nalazi kovačnica na početku kompleksa zeničke željezare su 300x200 metara, prostor se nalazi odmah uz cestu Kanal-Nova Zenica. Mislim da to sve govori. Vidjet ćemo u budućnosti da li sam bio u pravu (nemam nikakve veze ni sa željezarom, ni sa Bingom, samo logički razmišljam i gledam google mape).
- notsure
#73584 Re: Zeničani
To si u pravu, ali i visoka peć i aglomeracija se gase za godinu-dvije, čim potroše rudu iz Ljubije. Taman toliko im treba da pripreme prilaze i hale za distributivni centar.Ci-Nick wrote: ↑08/11/2025 20:40 Nema nikakve logike s tim se zajebavati i rusiti, na toj lijevoj strani ima grad još parcela tu blizu toplane, ispred Messer-a, grad je prodavao tu zemljište po 100 KM/m2. Znaci samo jedan miliončić za 10.000 m2.
Nego, gdje je ovaj Belamionix, nikako da skontam sa slika, je li u Šljiviku?
https://www.zenicablog.com/videofoto-bh ... ice-grada/
-
kakavdanakneiskustvu
#73585 Re: Zeničani
tamo negdje gdje je unonkomerc ako se ne varam
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
#73586 Re: Zeničani
Da, ali na kontra strani poslovne zone...dole prema Blatuši.
- xPaco1337
#73587 Re: Zeničani
Vidim SinSay reklamu na jednom od stakala
Sumnjam da će u ovaj Černobil dole doć iko
Sumnjam da će u ovaj Černobil dole doć iko
- Hercegoviina
-
kakavdanakneiskustvu
#73589 Re: Zeničani
otišao ja par puta u Robot u Raspotočju, nigdje nikog skoro, sjecam se prije nekoliko godina bilio prilično puno kupaca
- ZoomZoomKiwi
#73590 Re: Zeničani
Jedino ako uspiju srediti priključak na cestu između fontane i petlje.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#73591 Re: Zeničani
Kak ce potamnit ona bijela do proljeca
, treba ih pitati jesul uracunali troskove ciscenja i tako to? Tamo je koncentracija prasine dva puta veca nego u gradu.
-
Ci-Nick
#73592 Re: Zeničani
Bio sam jednom i nikad više.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑09/11/2025 20:07 otišao ja par puta u Robot u Raspotočju, nigdje nikog skoro, sjecam se prije nekoliko godina bilio prilično puno kupaca
Moraš mi ponuditi nesto drugačije, ugođaj je ko u Bingu a cijene su više.
Tako da nema smisla ići tamo tako i ovaj ako ponudi nesto drugo mozda bude islo.
Ako su sve isti artikli ko u Bingu a cijene više zasto ići.
-
kakavdanakneiskustvu
#73593 Re: Zeničani
ja ovom portalu ne vjerujem da je danas nedjelja, smeće je blaga riječ ali drug mi ovo poslao
https://www.072info.com/sokantan-slucaj ... oCXfOiqdpQ
https://www.072info.com/sokantan-slucaj ... oCXfOiqdpQ
-
belfy
#73594 Re: Zeničani
sada si me podsjetio na jednu ruznu pricu. tebi tesko to i da pogledas, a eno odmah ispod se javi jedan sto je barem "mjerio" na GoogleMaps. elem, ide ruzna prica... tokom godina rada sa advokatima i notarima sam primjetio da su isti sve manje upuceni u ono sto im je posao, a traze sve vise (financijski). das advokatu punomoc (i platis istu) da ti pomogne u rjesavanju imovinskog spora, a onda on trazi vise nego sto sama punomoc kosta i jos te pita gdje se ta parcela nalazi da zna gdje da dodje (nema veze sa xPacovim stanom
elem, ti bi samo da ti to neko drugi nacta? zasto? jer ti ne znas sam otvoriti Googlemaps, kao sto je uradio ovaj sto se javlja poslije?
ako se ugase Visoka pec i Aglomeracija to je i kraj Zeljezare, a ista je prevelika za Logisticki centar (kao i preskupa za takvu prenamjenu). docim bi gasenje, cak i trenutacne, proizvodnje bio sumanut potez. takodjer, trenutacni direktor govori suprotno. da se nece gasiti, nego unapredjivati. odakle dolaze tvoje informacije?notsure wrote: ↑09/11/2025 19:30To si u pravu, ali i visoka peć i aglomeracija se gase za godinu-dvije, čim potroše rudu iz Ljubije. Taman toliko im treba da pripreme prilaze i hale za distributivni centar.Ci-Nick wrote: ↑08/11/2025 20:40 Nema nikakve logike s tim se zajebavati i rusiti, na toj lijevoj strani ima grad još parcela tu blizu toplane, ispred Messer-a, grad je prodavao tu zemljište po 100 KM/m2. Znaci samo jedan miliončić za 10.000 m2.
Nego, gdje je ovaj Belamionix, nikako da skontam sa slika, je li u Šljiviku?
https://www.zenicablog.com/videofoto-bh ... ice-grada/
Last edited by belfy on 09/11/2025 23:44, edited 2 times in total.
-
DebelinJoe
#73595 Re: Zeničani
Objekat u Ilijašu im je grozan, unutra vrišti najgora džigara od muzike, uposlenici se svađaju pred kupcima.Hercegoviina wrote: ↑09/11/2025 20:06promašena i zabačena lokacija. tu niko neće da ide, dabogda pola godine da izdrže
Gdje god ima ovaj Belamionix komentari i recenzije su grozni.
-
Ci-Nick
#73596 Re: Zeničani
U prosloj godini 306 miliona prihoda i 20 miliona dobiti.DebelinJoe wrote: ↑10/11/2025 00:58Objekat u Ilijašu im je grozan, unutra vrišti najgora džigara od muzike, uposlenici se svađaju pred kupcima.Hercegoviina wrote: ↑09/11/2025 20:06promašena i zabačena lokacija. tu niko neće da ide, dabogda pola godine da izdrže
Nije naš narod previše kritičan.
Ja sam ušao jednom u hifinu samoposlugu u Zenici i nikad više.
Ubi razglas, reklame proizvoda, samo nabraja.
A cijene ko u Merkatoru.
Neka hvala.
- xPaco1337
#73597 Re: Zeničani
Ja sam u Gračanici ušao tako s puta skreno u njihov centar unutra sve zatvoreno našo slučajno nekog konobara koji mi je reko da ne radi ništa unutraDebelinJoe wrote: ↑10/11/2025 00:58Objekat u Ilijašu im je grozan, unutra vrišti najgora džigara od muzike, uposlenici se svađaju pred kupcima.Hercegoviina wrote: ↑09/11/2025 20:06promašena i zabačena lokacija. tu niko neće da ide, dabogda pola godine da izdrže
- sheikh
#73598 Re: Zeničani
a pazi sve je stvar percepcije i preferencijaCi-Nick wrote: ↑09/11/2025 20:21Bio sam jednom i nikad više.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑09/11/2025 20:07 otišao ja par puta u Robot u Raspotočju, nigdje nikog skoro, sjecam se prije nekoliko godina bilio prilično puno kupaca
Moraš mi ponuditi nesto drugačije, ugođaj je ko u Bingu a cijene su više.
Tako da nema smisla ići tamo tako i ovaj ako ponudi nesto drugo mozda bude islo.
Ako su sve isti artikli ko u Bingu a cijene više zasto ići.
iskreno ja uvijek idem u Robot i nije da nema kupaca. Primjedba moja je na higijenu objekta kao i katastrofalno stanje voća i povrća.
Ali moja preferencija je da obavim kupovinu brzo i bez čekanja. Ne znači mi eventualna ušteda od marke dvije, na ukupnu kupovinu u Bingu, ako ću tražiti parking mjesto 15 minuta kao i 15 minuta čekati u redu za kasu...
U robotu imam uvijek parking, nema nekog čekanja na kasi, ponuda proizvoda je svakako identična svim radnjama, cijene manje više iste te stoga robot mi je dobra opcija.
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
#73599 Re: Zeničani
Veliko pučanstvo Zenice se diglo...pa komentariše svu živu i mrtvu prirodu...stručLJaci smo u svim sferama života....prepametni...
Do jučer smo imali Ekru i Hass a sad imamo skoro pa sve al' ne...ne valja!
Do jučer smo imali Ekru i Hass a sad imamo skoro pa sve al' ne...ne valja!
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#73600 Re: Zeničani

Zeleno = trenutni pristup kraj praonice/Alica
Crveno = potencijalni novi ulaz/izlaz koji prave tik pored nadvoznjaka/pruge