Oprostiavetinja wrote:Oooooo nemoj da se pališ, zezam se. Vidiš kakav smajli sam stavio.hrasno38 wrote:Oooooo jos jedan fudbaski ekspert.....prosle godine smo igrali citavu sezonu i kup i prvenstvo pa smo do kraja se borili za titulu i osvojili kup. Predproslu godinu dok smo igrali i kup i prvenstvo bili smo prvi na tabeli a nakon sramnog ispadanja iz kupa na Grbavici kola su krenula nizbrdo. Ima mali bezbroj primjera kad se kalkulise i ne igra onako kako bi trebalo da se igra da kola krenu niz brdo. Lendric dok je igrao nije pauzirao utakmice niti ga je Petrovic odmarao nego je derao citavu sezonu i zato bio prvi strijelac.
Odovica bez ikakvih dilema treba pustiti ali isto tako Odovic mora da shvati da nema viska igraca i da nikada u zivotu sa ovim juniorima nece nista osvojiti jer ovi juniori su dobri ali nisu extra talenti. Isto tako mora vratiti i Vranjesa i Arezinu jer nema takvih igraca za zamjenu. Saban mali mora na klupu bez obzira koliki mu se nerealni talenti pripisuju jer je mekan i Hajdarevic je puno cvrsci igarc na terenu od njega.
Ja sam cini mi se nakon kupa i skidanja gaca negdje i rekao da ce kola krenuti niz brdo.....tako i bi. Nije sramota kad gubis bodove od Sarajeva, Zrinjskog, Sirokog pa i Slobode ali na njihovom terenu ali ekipi koja kao proda kup da bi ganjala titulu Mladost i Sloboda nikako ne bi smjeli uzeti niti boda.
FK Željezničar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#73551 Re: FK Željezničar
- manijak1
#73552 Re: FK Željezničar
- Radio Sarajevo
#73553 Re: FK Željezničar
Arežina je bio povrijeđen, a frajer inače ne može da hoda.
Super puca slobodne udarce, ali kao takav ne može igrati.
Vranješu smo svi do juče jebali mater, i kad je sad na tribinama, opet nismo zadovoljni.
Mislim da Zajmoviću treba dati više slobode, i pustiti ga da dribla po lijevoj strani. On će potrošiti deset lopti, ali će napraviti četiri - pet šansi i od toga će dvije biti golovi. Ovako se čovjek ne vidi jer ga se sputava, a realno je igrač koji može eksplodirati.
Sloboda je dobar tim i uopšte nije katastrofa s njima odigrati neriješeno. Ima još mnogo da se igra, a i Sarajevo može kiksati. Trenutno su u najboljoj formi, ali to se tokom sezone promijeni po pet - šest puta.
Super puca slobodne udarce, ali kao takav ne može igrati.
Vranješu smo svi do juče jebali mater, i kad je sad na tribinama, opet nismo zadovoljni.
Mislim da Zajmoviću treba dati više slobode, i pustiti ga da dribla po lijevoj strani. On će potrošiti deset lopti, ali će napraviti četiri - pet šansi i od toga će dvije biti golovi. Ovako se čovjek ne vidi jer ga se sputava, a realno je igrač koji može eksplodirati.
Sloboda je dobar tim i uopšte nije katastrofa s njima odigrati neriješeno. Ima još mnogo da se igra, a i Sarajevo može kiksati. Trenutno su u najboljoj formi, ali to se tokom sezone promijeni po pet - šest puta.
- avetinja
#73554 Re: FK Željezničar
hrasno38 wrote:Oprosti
Oprošteno.
Last edited by avetinja on 27/09/2018 12:21, edited 1 time in total.
- hrasno38
#73555 Re: FK Željezničar
Jeste fakat sekunda u pitanju i izuzetno je tesko biti realan ali sa snimka 1921 i ovoga sto si ti postavio meni se cini da nije.manijak1 wrote:I dalje tvrdim i vidim da je Vedran stigao prvi do baluna
![]()
-
zipoo
#73556 Re: FK Željezničar
Mladi igrači i titula ne ide jedno s drugim. Mali Šehić kod prvog kontakta, inače je potencijal, pogriješi. Nije još sazrio za ovako važne utakmice, ali naša nesreća je što su dvojica krilnih igrača povrijeđeni, Veselinović i Jazvić. Ne želim da se bavim na te stvari, mladi igrači su perspektivni, ali šta je sa starijim. Šta je sa zadnjom linijom. Praktično nije to to što radimo već dva mjeseca. Time sam nezadovoljan. I to stariji igrači. Kompletna zadnja linija i dva zadnja vezna. Šabanadžović je imao periode dobre igre, ali je pao u drugom dijelu jer je mlad. Imali smo šanse, ali to nije dovoljno za naše ambicije. Činjenica je da što prije moramo izaći iz ove krize. Nije bitno da li su dva-tri boda gore-dole, najvažnije je šta možeš.hrasno38 wrote:Oooooo jos jedan fudbaski ekspert.....prosle godine smo igrali citavu sezonu i kup i prvenstvo pa smo do kraja se borili za titulu i osvojili kup. Predproslu godinu dok smo igrali i kup i prvenstvo bili smo prvi na tabeli a nakon sramnog ispadanja iz kupa na Grbavici kola su krenula nizbrdo. Ima mali bezbroj primjera kad se kalkulise i ne igra onako kako bi trebalo da se igra da kola krenu niz brdo. Lendric dok je igrao nije pauzirao utakmice niti ga je Petrovic odmarao nego je derao citavu sezonu i zato bio prvi strijelac.avetinja wrote:Da smo ostali u kupu, prethodne dvije utakmice bile bi izgubljenje, a možda bi i sa Goškom išlo teže, što ne znači da neće.![]()
Odovica bez ikakvih dilema treba pustiti ali isto tako Odovic mora da shvati da nema viska igraca i da nikada u zivotu sa ovim juniorima nece nista osvojiti jer ovi juniori su dobri ali nisu extra talenti. Isto tako mora vratiti i Vranjesa i Arezinu jer nema takvih igraca za zamjenu. Saban mali mora na klupu bez obzira koliki mu se nerealni talenti pripisuju jer je mekan i Hajdarevic je puno cvrsci igarc na terenu od njega.
Ja sam cini mi se nakon kupa i skidanja gaca negdje i rekao da ce kola krenuti niz brdo.....tako i bi. Nije sramota kad gubis bodove od Sarajeva, Zrinjskog, Sirokog pa i Slobode ali na njihovom terenu ali ekipi koja kao proda kup da bi ganjala titulu Mladost i Sloboda nikako ne bi smjeli uzeti niti boda.
Pročitajte više na: http://sport1.ba/premijer-liga-bih/odov ... ima/132113
Svjestan je covjek svega. Bolje nego mi.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#73557 Re: FK Željezničar
zašto uopšte tjerati čovjeka ili ikako pričati o njegovoj smjeni ako pokušava napraviti pitu od govana?ultima_palabra wrote:Ne moze Odovic za dva mjeseca prebrisati tri godine nakaradnog rada i javasluka.splinter wrote:Ljudi ova sezona je propala svakako, ispali smo iz kupa da bi ganjali prvenstvo i evo ganjamo ga. Pustiti Odu da radi svoj posao i to je to. Sa ovim igračkim kadrom bar ne bi trebala Evropa doći u pitanje, al i to samo pod uslovom da stisnemo zube i zaigramo konačno sa 100% pristupa.
Sve drugo je u domenu nerealnih očekivanja ili nevjerovatnog spleta okolnosti.
Ove godine ce komsije maznuti titulu, valjda bude dovoljno da se masi otvore oci.
niti je birao igrače koje ima na raspolaganju, niti je bio ijedan prelazni rok da vidimo koji su mu prioriteti.
kao vikend navijač
- Charuga
- Globalni moderator
#73558 Re: FK Željezničar
Chmoljo wrote:zašto uopšte tjerati čovjeka ili ikako pričati o njegovoj smjeni ako pokušava napraviti pitu od govana?
niti je birao igrače koje ima na raspolaganju, niti je bio ijedan prelazni rok da vidimo koji su mu prioriteti.
kao vikend navijačmišljenja sam da treba čovjeka pustiti da radi duži period. govorim o nekoliko sezona. vjerovatno će i on nekada griješiti, što je i normalno valjda, ali po svemu viđenom, mislim da je daleko najkvalitetnije rješenje.
-
zipoo
#73559 Re: FK Željezničar
to te natjerao da mu lajkas postCharuga wrote:Chmoljo wrote:zašto uopšte tjerati čovjeka ili ikako pričati o njegovoj smjeni ako pokušava napraviti pitu od govana?
kao vikend navijačmišljenja sam da treba čovjeka pustiti da radi duži period. govorim o nekoliko sezona. vjerovatno će i on nekada griješiti, što je i normalno valjda, ali po svemu viđenom, mislim da je daleko najkvalitetnije rješenje.
- hrasno38
#73560 Re: FK Željezničar
Od njega Zeljo nece naci boljeg trenera i naravno da treba pustiti ga da radi!Chmoljo wrote:zašto uopšte tjerati čovjeka ili ikako pričati o njegovoj smjeni ako pokušava napraviti pitu od govana?ultima_palabra wrote:Ne moze Odovic za dva mjeseca prebrisati tri godine nakaradnog rada i javasluka.splinter wrote:Ljudi ova sezona je propala svakako, ispali smo iz kupa da bi ganjali prvenstvo i evo ganjamo ga. Pustiti Odu da radi svoj posao i to je to. Sa ovim igračkim kadrom bar ne bi trebala Evropa doći u pitanje, al i to samo pod uslovom da stisnemo zube i zaigramo konačno sa 100% pristupa.
Sve drugo je u domenu nerealnih očekivanja ili nevjerovatnog spleta okolnosti.
Ove godine ce komsije maznuti titulu, valjda bude dovoljno da se masi otvore oci.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#73561 Re: FK Željezničar
ne mogu vjerovati, ali se slažem sa tobom.hrasno38 wrote:Od njega Zeljo nece naci boljeg trenera i naravno da treba pustiti ga da radi!
-
Alfa_i_Omega
#73563 Re: FK Željezničar
Treba napraviti remont cijelog tima. To jos nikad nismo probali. 
-
zipoo
#73564 Re: FK Željezničar
ne treba
-
splinter
#73565 Re: FK Željezničar
To i govorim. Oda vjerovatno pokušava izgraditi neku igru koja je prepoznatljiva, smislena i više prema naprijed, a ne da se igra sastoji samo od ubacivanja sa strane. To je uostalom rekao i sam na press-u sinoć, kako ih on tjera da izlaze i idu prema naprijed a oni nesmiju ili ne znaju. Nevjerujem da sa ovim igračkim kadrom možemo nešto napraviti u ovoj sezoni. Ovi se igrači, odnosno većina njih nikada neće prolagoditi Odinom načinu razmišljanja odnosno igri sa bržim protokom lopte i više kretanja. Nekoliko sezona smo gradili taktiku na visokim loptama, nekakvim ubacivanjima ili nam se igra bazirala ne jednom il dvojici igrača. Zato je lakše dogodine zahvaliti se većini njih, dovesti igrače koji hoće da igraju i napreduju, proći pripreme sa ovim trenerom, rezultat će doći 100%Charuga wrote:Chmoljo wrote:zašto uopšte tjerati čovjeka ili ikako pričati o njegovoj smjeni ako pokušava napraviti pitu od govana?
-
zipoo
#73566 Re: FK Željezničar
vryzas wrote:![]()
![]()
-
vryzas
#73567 Re: FK Željezničar
Kokot je bio korisniji 100 puta od ovih nekih znalaca sta sada paradiraju. 
- UnKnownBA
#73568 Re: FK Željezničar
vryzas wrote:Ne kontam ko spominje otkaz Odovicu.Covjeka treba pustiti da radi 3-4 sezone bez obzira na rezultat.
Ne treba ni razmišljati u tom pravcu uopšte. Oda se dokazao mnogo puta da zna, ne znam treba li išta više. Što reče @manijak1, on ni sada nema nijedan poraz. To što smo kiksali ovih par tekmi (Krupa, Mladost, Sloboda) to je drugi par cipela. Iskreno, možda smo samo Krupu morali dobiti.
Mladost je odigrala odličnu utakmicu protiv nas, u onakvoj utakmici možemo biti zadovoljni bodom kako god to zvučalo da smo ipak igrali sa fenjerašem. Nismo ni mi sad Barcelona, sve ekipe su u par deka u PL. Ljudi nas presingom tjerali na duge lopte koje je gotovo sve pokupio onaj ofarbani (Isaković) čime smo im u suštini samo poklanjali lopte.
Sloboda isto odigrala odličnu utakmicu, bar veći dio nje. Očito da je Nalić dobro prostudirao utakmicu koju smo odigrali sa MDK. Isti recept je primjenio tj. prisiljavali nas na duge lopte koje u konačnici samo poklanjamo protivnicima. Ljudi su gotovo cijelu utakmicu stajali visoko i igrali presing oko 60 minuta, bili baš agresivni i stajali blizu igrača. Teško je igrati protiv toga, možemo im samo kapu skinuti na tome. Konačno kada su pali (negdje poslje 60 minute) i kada smo mogli nešto da uradimo mi smo ostali sa juniorima u vezi. Neka priča ko šta hoće, ruku na srce, oni nisu bili u stanju ništa organizovati. Ko se ne slaže sa tim neka snimak pogleda i sam se uvjeri. Što reče "australac" neki dan, nikakva prevaga oni ne mogu biti da igramo ne znam protiv koga iz PL, nisu ni ostali baš toliki odron ekipe.
Prema tome, naša je mana oskudan roster a ne trener! Mi na klupi imamo samo juniore, zar treba ići dalje. Krila nam igraju igrači koji su nam donedavno bili druga opcija i koji su sjedili na klupi. Igrači kojih smo se u jednom momentu bili gotovo i riješili. Uz sve to u startnih 11 imamo juniora kojeg trebamo da istrpimo a igra na najzahtjevnijoj poziciji. Da ne govorimo da imamo samo jednog napadača za kojeg se bogu molimo da izdrži do polusezone. Zato i kažem da je suvišno bilo kakvu temu potezati u pravcu trenera. Odi puna podrška ne samo sad nego neredne tri sezone kao što si i sam rekao.
-
Alfa_i_Omega
#73569 Re: FK Željezničar
Kako sada oskudan roster a do juce Oda bio trener famoznog B tima? Pa samo za ovu sezonu smo dvadesetak igraca promijenili i sada opet remont. Stalno istu pricu vrtimo.
- ultima_palabra
#73570 Re: FK Željezničar
Mislim da je rješenje da gospodin Misimović u potpunosti preuzme transfere u svoje ruke... čovjek je doveo Lendrića i Zajmovića, 2/2, uspješnost 100%. To nema ni Monchi.
- avetinja
#73571 Re: FK Željezničar
Možda je ipak potrebno da komšije uzmu titulu da bi shvatili šta nam se dešava iz sezone u sezonu. Na početku sam rekao da nam ekipa ima kvalitet za treće mjesto. Sarajevo i Zrinjski imaju kvalitetniji ekipu od nas i ne vjerujem da ćemo nešto promijeniti prije polusezone.
- hrasno38
#73572 Re: FK Željezničar
Chmoljo wrote:ne mogu vjerovati, ali se slažem sa tobom.hrasno38 wrote:Od njega Zeljo nece naci boljeg trenera i naravno da treba pustiti ga da radi!
- hrasno38
#73573 Re: FK Željezničar
pa da znas i da jestevryzas wrote:Kokot je bio korisniji 100 puta od ovih nekih znalaca sta sada paradiraju.
- hrasno38
#73574 Re: FK Željezničar
Nije tacno da imaju kvalitetnije ekipe! Samo su trenutacno u boljoj formi ali i njihovi ruzaltati su kilavi bez obzira sto su pobjede u pitanju. Mislim ako cemo posteno mi razgulimo Sirokog u gostima 3:0 a Sarajevo ga dobije kuci jedva 1:0. Mi odigramo u gostima sa Mladosti 2:2 a Zrinjski ih jedva dobije 1:0. Sloboda sa Nalicem je totalno druga ekipa i nece se protiv njih niko naigrati jer otprilike ovo sto igra Nalic je ono sto je igrao Petrovic...sve na odbranu jebo napad. Meni je jedino zao sto mi svaku godinu useremo na seriji utakmica koje bi po svim zakonima morali dobiti i umjesto da napravimo zalihu bodova mi ih prospemo ko rizu.avetinja wrote:Možda je ipak potrebno da komšije uzmu titulu da bi shvatili šta nam se dešava iz sezone u sezonu. Na početku sam rekao da nam ekipa ima kvalitet za treće mjesto. Sarajevo i Zrinjski imaju kvalitetniji ekipu od nas i ne vjerujem da ćemo nešto promijeniti prije polusezone.
- Kinaski
#73575 Re: FK Željezničar
Zato sto svakom treneru jebete majku nakon prvog poraza, eto zbog cega. Sad ste me iznenadili da ne tjerate covjeka, ali polako sacekajmo jos koji danvryzas wrote:+1zipoo wrote:Zasto Odu?Kinaski wrote:Cudi me da ne tjerate odovica, bas me cudi!