Dešavanja u Srbiji

Peacean

#73526 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Peacean »

Nisu ali su ti najtiši.
tokio25

#73527 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by tokio25 »

Peacean wrote: 31/05/2026 13:04 Nisu ali su ti najtiši.
To da
Kao i svuda najnormalniji su najtisi
dječak sa šibicama

#73528 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by dječak sa šibicama »

DebelinJoe wrote: 31/05/2026 08:45

Ako sam dobro razumio, ovo je šefica beogradske policije.
Nije, katodna je neka faca u Dacicevoj stranci, mislim da nema neku funkciju ili nisam u toku ali ona je iz Nisa vjv tamo moze biti sef policije.

Oponenti Vucicu vecinom nece skandirati Mladicu ali ima i takvih, Nemanja Sarovic je notorni cetnik a jedan je od istaknutih antivucicevaca. Isto tako, i Sapic i Zavetnica su se predstavljali kao oponenti Vucicu, pa eno ih, nakon prve ponude.

U konacnici, svi oni su prvo Srbi i ne vidim tu nista cudno. Malo koji ce ici protiv "srpskih interesa" i to je normalno, valjda. Djindjic je vrtio volove sa Karadzicem na Palama, vjerovatno se nije slagao sa politikom Radovana Karadzica ali sigurno nije ni bio puno protiv odnosno "Srbi na prvom mjestu".
Danguba

#73529 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Danguba »

tramvajtrojka wrote: 30/05/2026 23:54
dječak sa šibicama wrote: 30/05/2026 22:02 I kod njih je GSP pokusao za sve okriviti vozaca tramvaja, dok sindikat prevoza tvrdi da je neko njima nepoznat, promijenio smjer na cvoristu, valjda je mehanicka skretnica i neko je okrenuo desno a vozac je mislio da ide ravno. I kako je uletio u brzini, izletio iz sina u izlog kladionice.

Vjv ce kao i kod nas, sve zataskati, ko zna ko je taj neko. I zasto je to uradio.
Zasto konstantno i namjerno guras lazni narativ da je kod nas neko nesto zataskao :-) :-) :-)
Jarane, nije to narativ to je fakat.
muha_sa

#73530 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by muha_sa »

Stefan Simic

Teško da je nekoj televiziji uspelo, kao Informeru,
Da spoji sve najgore na jednom mestu.
Bahatost, lupetanje, ostrašćenost, primitivizam.
Nekad sam naivno mislio da je za stati ispred kamere
potrebno bar nešto: talenat, obrazovanje, lepota, ljudskost, dostojanstvo.
Ovde je potrebna samo pokvarenost, gde postoji samo jedna tema, kako uniziti drugoga.
Šta god da se desi, sve se opravdava, a svako ko nije na toj liniji, čega ga javni linč.
Deo Srbije zaista nije imao svih ovih godina svoju televiziju.
Ovi su dali legitimitet pokvarenosti i zlu.
Gde reči nemaju nikakvu težinu.
Kao Baka Prase, samo za one iznad 12 godina.
Sve ono na čemu se vek unazad radilo,
prefinjenost, suptilnost, potreba za nečim dubljim, sa ovima pada u vodu.
Nema stida, nema kajanja, nema pardona.
Samo svakodnevno rešetanje svega drugačijeg,
što se usudilo da ima neke druge ideale, poglede na svet.
Ako si deo te priče, ko god da si, ti si pošten srpski domaćin.
Ako nisi, ti si sve ono najgore.
Dakle, ne ni sukob mišljenja, nego crtanje meta.
Zgroženost je mala reč nad time.
Prvo od novina koje su ko zna koliko otrova posejale, posle i televizija,
koja govori onim najprizemnijim, trovačkim rečnikom,
prilagođenim ne lošim đacima,
nego lošim ljudima.
Zlo može da ima više lica, jedno je ono umiveno, skriveno, samozatajno,
a drugo je ono koje gazi sve pred sobom.
Ne znaš koje je gore.
Mi živimo između takva dva zla.
Zato je pola Srbije pasivno.
Zato što se izgubio ljudski glas.
Isuviše priča, premalo ljudi.
Mnogi su oterani, mnogi zaćutali, mnogi izmanipulisani, toliko puta.
Da svašta možeš da vidiš, samo retko čoveka, u punom sjaju.
Vučićević i njemu slični su lovci na ljude i ljudskost.
Sve vredno treba da obesmisle i potamane.
Zato čovek, kada to vidi, ostane nem, ne zato što nema šta da kaže,
nego ne veruje do koje mere to može da ide.
Na tome se ne gradi ni društvo, ni ličnost.
Nego se regrutuju slični profili.
Koji sve svode na trač, neukus, iživljavanje.
Sve dobro što urade škole, kultura, vaspitanje,
sve se prospe i ode u nepovrat.
Zlo retko kada otvoreno i direktno dobije svoje lice.
Informeru je to uspelo.
Kao retko kome pre njih.

Image
mishic

#73531 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by mishic »

tokio25 wrote: 31/05/2026 13:02 Ja sam siguran da nisu svi studenti obozavaoci ratka mladica
Nikada ni u jedan kolektivitet ne staju "svi" ali oni koji ne misle tako treba da se distanciraju, da reaguju, da svojom šutnjom ne postanu saučesnici... Da sada ne morališemo o tome kako i kada određene moralne norme dobijaju legitimitet i šta je potrebno za njihovu legitimizaciju. Odnos večine i manjine ne mora se uvijek numerički utvrditi jer se u glavnom manjina povlaći pred večinom.
tokio25

#73532 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by tokio25 »

Mislim da je njima sada najmanje bitno to ratko mladic kosovo klinci palci
Oni se bukvalno bore da li da im drzavu vode posteni ljudi ili kriminalci
Pa i djindjic da bi se rijesio slobe uvezao je i ugledne profesore i zemunaki klan i ko zna koga jos
Kasnije kad je trebao da cisti srbiju od sljama oni su bili brzi

Tako je vjerojatno i ja vjerujem i sada stanje
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#73533 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by sime_cipol »

...
Hendrix

#73534 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Hendrix »

tokio25 wrote: 31/05/2026 14:53 Mislim da je njima sada najmanje bitno to ratko mladic kosovo klinci palci
Pa i djindjic da bi se rijesio slobe uvezao je i ugledne profesore i zemunaki klan i ko zna koga jos

Sve je to fino krasno ali su slozni u srbovanju. To ih uvijek poveze na kraju. Koliko sam ih upoznao samo ono naocigled normalnih i neopterecenih politiom i onda pocnu da pricaju o golgoti NATO bombardovanja nevinog srpskog naroda. I ono uvijek kao to cudjenje jao pa zasto sta smo mi krivi zaboga.

Pun mi je klinac Srbije i cetnika, sto otvorenih, sto ovih lafo umjerenih.

Nema tamo nikad normale i gotovo.
tokio25

#73535 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by tokio25 »

Hendrix wrote: 31/05/2026 23:18
tokio25 wrote: 31/05/2026 14:53 Mislim da je njima sada najmanje bitno to ratko mladic kosovo klinci palci

Sve je to fino krasno ali su slozni u srbovanju. To ih uvijek poveze na kraju. Koliko sam ih upoznao samo ono naocigled normalnih i neopterecenih politiom i onda pocnu da pricaju o golgoti NATO bombardovanja nevinog srpskog naroda. I ono uvijek kao to cudjenje jao pa zasto sta smo mi krivi zaboga.

pogledao sam sta je u pitanju
nisu studenti skandirali nego srednjoskolci na zavrsetku mature koja nema nikakve veze sa studentskim protestima
ova djeca koja su to pjevala su mogli biti i caciji

ovo je super primjer kako se manipulacijom i poluinformacijama moze izazvati mrznja prema normalnim ljudima
Hendrix

#73536 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Hendrix »

tokio25 wrote: 31/05/2026 23:33

nisu studenti skandirali nego srednjoskolci na zavrsetku mature koja nema nikakve veze sa studentskim protestima

ovo je super primjer kako se manipulacijom i poluinformacijama moze izazvati mrznja prema normalnim ljudima
Ama boli nas briga vise za "normalnim" ljudima. Citav zivot to slusam, jao nemojte nisu svi isti jao to je manjina. Pa nije druze, Srbija je vecinski nacionalisticka tvorevina koja je slala sinove i oceve da nas kolju ovamo a ovi "umjereni" su samo stavljali cvijece na tenkove.

Imas 0.001% ljudi koji ce tamo priznati Srebrenicu. To je meni dovoljno.

Nema vise "ko nas bre zavadi" nismo mi budale kao nekad. Svjesni smo ko su nam komsije.
tokio25

#73537 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by tokio25 »

Hendrix wrote: 31/05/2026 23:40

Ama boli nas briga vise za "normalnim" ljudima. Citav zivot to slusam, jao nemojte nisu svi isti jao to je manjina. Pa nije druze, Srbija je vecinski nacionalisticka tvorevina koja je slala sinove i oceve da nas kolju ovamo a ovi "umjereni" su samo stavljali cvijece na tenkove.

Nema vise "ko nas bre zavadi" nismo mi budale kao nekad. Svjesni smo ko su nam komsije.
pa niko ti ne brani da budes nacionalista
slobodno
nemoj samo ostalima nametati da budemo kao ti
Hendrix

#73538 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Hendrix »

tokio25 wrote: 01/06/2026 00:08
Hendrix wrote: 31/05/2026 23:40

pa niko ti ne brani da budes nacionalista
slobodno
nemoj samo ostalima nametati da budemo kao ti
A to je ta shema, ja trebam da citav zivot branim 0.0001% Srbije da ne bi slucajno ispao nacionalista po necijim standardima. Odrasti malo, ovo je realni svijet.

Ja znam ko je napao moju zemlju, moju familiju, ubio jednog clana moje familije. I opet ja sam u dobroj situaciji, samo jedan clan blize familije poginuo. Sta da kaze moj jaran iz srednje koji je uz brata ostao jedini muski clan familije iz Srebrenice. Zamisli, sva muska populacija jednog prezimena osim dvojice nestala...u roku par dana. Nemoj biti nacionalista brate, nismo svi isti jel? I to dok 99.9% Srbije negira da se ista u Srebrenici i desilo. A ovamo potajno prica neka, ponovice se opet. Noz, zica..Srebrenica, ko je to smislio? Ko to skandira na svakoj utakmici?

Kome vise da se mi pravdamo sto ne zelimo da budemo naivni? I ja uopste nisam nacionalista samo sam realan. Ja ne skandiram ime ratnih zlocinaca niti planiram nekakvu osvetu za drevne bitke kao vecina Srbije. Boli me vise briga i za Kosovo i Osmanlije i sve u pm. Hocu da zivim normalno bez straha da ce nas prve komsije opet napasti. A kako tako zivjeti kad kod njih nacionalizam je bukvalno u genima danas? Sta da ja mislim kada i pola moje drzave aktivno radi na odcjepljenju i na svakom koraku negira drzavnost?

Ne, najbolje da mi opet ponudimo ruku i kazemo hajde da se druzimo, u redu je sto ste nas klali i planirali izbrisati sa lica Zemlje. I dan danas to rade aktivno, Velika Srbija je plan koji nikada ne stoji.

Ti mozes staviti glavu u pijesak i cekati iduci pokusaj genocida suteci i misleci da si iznad nas i tog prljavog "nacionalizma". Problem je sto nas vecina vise nismo budale kao 1992.
mirota

#73539 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by mirota »

eto u Bosni sve normala...hahahaha, sve isto sra.e u 5 deka
Haris.ba

#73540 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Haris.ba »

mirota wrote: 01/06/2026 09:15 eto u Bosni sve normala...hahahaha, sve isto sra.e u 5 deka
Jedna od najvecih drustvenih bolesti istocno od Drine je nemogucnost introspekcije.

Kada se ukaze na problem, baci kritika, ne stavi se prst na glavu i razmisli je li - istina, kako popraviti.

Vec se (nesvjesno priznaje da jeste istina samim tim) odmah kaze i neki drugi isto.

P.S.
Daj mi primjer djece po Bosni koja idu ulicom i skandiraju ime ratnog zlocinca kad smo svi u 5 deka.
Hendrix

#73541 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Hendrix »

mirota wrote: 01/06/2026 09:15

eto u Bosni sve normala...hahahaha, sve isto sra.e u 5 deka
Na ovu glupost necu ni odgovarati stvarno.

30 godina poslije genocida i rata da mi neko kaze da je to sve isto sranje.

Izvini ali ta prica je za naivne.
SmokingMan

Post by SmokingMan »

Tragom Remigration Summer 2026 Summit održanom u Portu, Portugal, naišao sam na neke zanimljive informacije, koje mi se iskreno ne da detaljnije razrađivati kako bi sačuvao mentalno zdravlje i ako me opoćenito socijalne teme interesuju. A usko je vezano sa javnim istupom far right aktivista u Beogradu prekjučer. Zapravo kada sam samo malo dublje zagrebao ispod površine, ispada da su se ta dva "samita" održala u samo jedan dan razmaka, i da postoji neupitna povezanost između ta dva eventa, vjerovatno dublje prirode, ali koja nisu toliko "mainstream". Na upit o potencijalnim učesnicima iz Srbije i Hrvatske na tom samitu dobio sam tek neke šture detalje, te da iz naše regije i postoje shadow organizacije koje svoje djelovanje anonimno sprovode na enkriptovanim kanalima. Srbija je još jednom pokazala kako im "padanje na testovima" toleracije prema drugačijem nije rijetkost i da je to nešto što historijski dobro rade sa gotovo nikakvim posljedicama po njihovo ponašanje.

https://www.slobodnaevropa.org/a/desni% ... T5oWRYjgAg

Treba spomenuti i vjerovatno ličnost dana samita Sumanutih desničara i vjerovatno novu ikonu "internacionale" fašističke desnice, Grega Bovina....

https://www.politico.eu/article/afd-vox ... on-summit/

Povezanost sa srpskim desničarskim pokretima

Mreža povezana sa samitom dijeli snažne ideološke, strateške i logističke veze s radikalnim desničarskim i identitetskim pokretima u Srbiji kroz nekoliko kanala:

Panevropska identitetska mreža: Organizatori samita otvoreno ističu cilj da „ujedine Evropu pod jednom zastavom“. Srpske ultranacionalističke omladinske grupe i organizacije (poput onih povezanih sa širom mrežom Zentropa ili lokalnim identitetskim frakcijama) dijele isti etnopluralistički koncept i viziju „Tvrđave Evrope“ kao i organizatori samita.

Fokus na „Balkansku rutu“: Srpski desničarski pokreti snažno su usmjereni na antiimigracijsku retoriku, jer je Srbija jedna od glavnih tranzitnih tačaka na Zapadnobalkanskoj migrantskoj ruti. Zapadnoevropske krajnje desničarske grupe srpske desničarske aktere vide kao doslovne branioce evropskih granica na prvoj liniji.

Zajednička retorika o suverenizmu i demografskom padu: Srpske desničarske grupe često ponavljaju iste argumente koje promoviše Remigration Summit, odnosno da multikulturalizam predstavlja egzistencijalnu prijetnju autohtonim evropskim identitetima te da se „demografska obnova“ mora postići preokretanjem migracijskih tokova.

Dok se zvanična regionalna saradnja u oblasti migracija uglavnom odvija kroz međudržavne trilateralne samite (poput sporazuma o graničnoj saradnji između vlada Austrije, Mađarske i Srbije), Remigration Summit predstavlja nevladini, ekstremistički dio političkog spektra koji povezuje srpske radikalne nacionaliste sa njihovim istomišljenicima u Zapadnoj Evropi..
escobar__

#73543 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by escobar__ »

mirota wrote: 01/06/2026 09:15 eto u Bosni sve normala...hahahaha, sve isto sra.e u 5 deka
Bosna (iako poprilično poseljačena i primitivizirana srbijanskom nekulturom) je civilizacijski iskorak u odnosu na Srbiju.
mirota

#73544 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by mirota »

previse si ostrascen
foton

#73545 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by foton »

Hendrix wrote: 31/05/2026 23:18 Sve je to fino krasno ali su slozni u srbovanju. To ih uvijek poveze na kraju. Koliko sam ih upoznao samo ono naocigled normalnih i neopterecenih politiom i onda pocnu da pricaju o golgoti NATO bombardovanja nevinog srpskog naroda. I ono uvijek kao to cudjenje jao pa zasto sta smo mi krivi zaboga.

Nije ti to neko objasnjenje a ni opravdanje. Po meni je jos gore kad srednjoskolci i to na zavrsetku mature sasvim komotno u centru grada velicaju ratne zlocince, nego studenti. To ti govori o kontinuitetu velicanja ratnih zlocinaca i fasizma. Ja bih jos "razumio" ove koji su odrastali u poratnom vremenu, ali neko ko je rodjen dosta kasnije, sad ide u srednju skolu, ima internet... i nakon toliko presuda, dokaza i dostupnih informacija o ratnim zlocinima, opet "pjeva neke pjesme" koje opet nemaju nista ni sa tom generacijom cak ni sa "foliranjem" pred drugima, nema nikakav razlog da to radi osim da dokaze svoj ultranacionalizam (vjerovatno roditeljima i nastavnicima, kao dobro ste nas odgojili). Je li iko od njihovih nastavnika ista rekao protiv ovog skandiranja? Prolaznika? Ko ih je naucio tome? Zaludio ih youtube? I ovo definitivno nisu ti caciji (koji sad trebaju da apsorbuju svu krivicu), ovo su kako kazes srednjoskolci. Oni nisu dosli ni iz "Zvornika" ni neke provincije, ovo su, cini se, lokalni srednjoskolci. Reprezentativan uzorak iz jedne skole, mozda jednog odjeljenja, a ne rukom izabrani izuzeci.

Citam neki dan ljudi se u Beogradu bune protiv SNSovog plakata jer zaklanja gnijezda ptica. Ptici ce uginuti. Divno, pohvalno. Spasili su ptice momentalnom akcijom. Da li se ti isti ljudi isto tako znaju buniti kad ljudi ginu? Ili hajde da ne idemo u dane ubijanja, da li se iko protivio tome da policija cuva i nadgleda mural ratnom zlocincu ili hapsi zenu koja je pokusala da ga precrta?
escobar__

#73546 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by escobar__ »

mirota wrote: 01/06/2026 10:33 previse si ostrascen
Nisam.

Pitao te čovjek iznad fino da dadneš primjer bosanske djece kako idu ulicom skandirajući imena ratnih zločinaca.

O politici općenito nema potrebe ni pričat, s bosanske strane niti je bila namjera, niti je urađeno bilo šta što bi se i približno moglo okarakterisat kao etničko čišćenje i genocid (što haške presude svakako dovoljno potkrjepljuju), pa je sva ta priča da smo "u pet deka" zlonamjerna i neistinita.
eltroxin

#73547 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by eltroxin »

Zene se, slave rodjenje djeteta… i pjevaju o klanju. Pa onda sve to ponosno okace na internet. Koliko morbidan moras biti za tako nesto.
I onda kaze svi smo u 5 deka :-)
escobar__

#73548 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by escobar__ »

Odu na obalu, tamo prelijepa Dalmacija, ne znaš šta je ljepše građevine ili samo more i šta radi pripadnik odabranih - s terase pušta Baju Malog Knindžu. :lol:

Naravno, kako je Hrvatska ipak ozbiljna država fasuje i krivičnu prijavu ali ipak ono koliko oštećen moraš bit da si okružen ljepotom i ti Srbuješ. :roll:
breuer

#73549 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by breuer »

jbg, primitivizam je opasna bolest i teško se liječi...
John Cleese

#73550 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by John Cleese »

:D

Post Reply