Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- kabal1337
#7351 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Last edited by kabal1337 on 25/06/2016 16:13, edited 1 time in total.
-
nargila.ba
#7352 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
-
Last edited by nargila.ba on 21/08/2016 23:02, edited 1 time in total.
- kabal1337
#7353 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Haj ti meni odgovori. Recimo vozis ti lijevom trakom 80, prilazis nekome ( on 60 vozi) , on se mice ti nastavljas 80. Ispred je radar, oni te zaustavljaju zbog prekoracenja brzine. Hoce li ti pisati kaznu ?tempuser wrote:Razmijjem sve, ali upravo drzeci se slijepo zakona koji nigdje ne pominjes ogranicenje moras da se sklonis bez obzira na brzinu jer ti zakon ne daje mogucnost da kontrolises brzinu drugih, a tvoj rezon je rezon normalnog covjeka!Rugafet wrote: Ma ne postoji teoretski i realnost, postoji samo zakon. Vidi, zakon nije definisao brzinu u onom dijelu koji si ti stavio (normalno je da se ometanje saobracaja veze za brzinu tj. protok na odredjenim dionicama, nije se mislilo pod ometanje da sjedes na cestu i ometas saobracaj) Hocu reci, ako vozis 40 tamo gdje je ogranicenje 60 pa na vise, normalno je da nekoga ometas, ali ako vozis 80 tamo gdje je i dozvoljeno 80 i iza tebe nailazi pacijent koji 'misli' da tu moze i smije 140, onda ne smetas i samo je moja dobra volja da li cu da se maknem ili ne. Ponavljam, ja se u pravilu sklonim neka budala prodje.
-
tempuser
#7354 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Naravno da hoce, jer sam i ja duzan postovati zakon, onaj ispred mene postovao, ja nisam, ja platio kaznu i cao djaci!kabal1337 wrote:Haj ti meni odgovori. Recimo vozis ti lijevom trakom 80, prilazis nekome ( on 60 vozi) , on se mice ti nastavljas 80. Ispred je radar, oni te zaustavljaju zbog prekoracenja brzine. Hoce li ti pisati kaznu ?tempuser wrote:Razmijjem sve, ali upravo drzeci se slijepo zakona koji nigdje ne pominjes ogranicenje moras da se sklonis bez obzira na brzinu jer ti zakon ne daje mogucnost da kontrolises brzinu drugih, a tvoj rezon je rezon normalnog covjeka!Rugafet wrote: Ma ne postoji teoretski i realnost, postoji samo zakon. Vidi, zakon nije definisao brzinu u onom dijelu koji si ti stavio (normalno je da se ometanje saobracaja veze za brzinu tj. protok na odredjenim dionicama, nije se mislilo pod ometanje da sjedes na cestu i ometas saobracaj) Hocu reci, ako vozis 40 tamo gdje je ogranicenje 60 pa na vise, normalno je da nekoga ometas, ali ako vozis 80 tamo gdje je i dozvoljeno 80 i iza tebe nailazi pacijent koji 'misli' da tu moze i smije 140, onda ne smetas i samo je moja dobra volja da li cu da se maknem ili ne. Ponavljam, ja se u pravilu sklonim neka budala prodje.
E ajd ti meni odgovori, vozis 80 tamo gdje je ogranicenje 80, lik te na isprekidanoj pretice sa 100 km/h, dok te on pretice hoces li poceti ubrzavati, hoces li poceti preticanje, hoces li poceti skretanje u lijevo, hoces li uraditi ista sto je zabranjeno da radis dok te drugi vozac pretice?
-
nargila.ba
#7355 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
-
-
mirzet87sa
#7356 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Kakva dominacija... 
- kabal1337
#7357 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
znaci da si napravio prekrsaj ako dobijes kaznu sto znaci da si prekrsio zakon.
Ako je jedna traka ja vozim 80 ogranicenje je 80 vidim da me neko pretice naravno da cu drzati svoj pravac ako zagusti logicno je da cu po potrebi smanjiti brzinu da me lakse pretekne.
Ako jedna traka puna linija ja vozim po ogranicenju on idee preko I hoce da mu se sklonim naravno da necu ( osim ako nema rotaciju). Ako on mene udari u zadnji dio automobbila on je kriv jer nije ddrzao abstand.
Ako vozim autoputem desnom neko ispred mene, dajem zmigavac uvjeravam se da nema nikoga I zappcinjem preticanje, nakon toga se vracam u desnu traku.
Ako je jedna traka ja vozim 80 ogranicenje je 80 vidim da me neko pretice naravno da cu drzati svoj pravac ako zagusti logicno je da cu po potrebi smanjiti brzinu da me lakse pretekne.
Ako jedna traka puna linija ja vozim po ogranicenju on idee preko I hoce da mu se sklonim naravno da necu ( osim ako nema rotaciju). Ako on mene udari u zadnji dio automobbila on je kriv jer nije ddrzao abstand.
Ako vozim autoputem desnom neko ispred mene, dajem zmigavac uvjeravam se da nema nikoga I zappcinjem preticanje, nakon toga se vracam u desnu traku.
-
tempuser
#7358 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Cestitam na zakljucku samo sto su te dvije stvari iste al u qurcu jedne zene.nargila.ba wrote:tempuser wrote:
Naravno da hoce, jer sam i ja duzan postovati zakon, onaj ispred mene postovao, ja nisam, ja platio kaznu i cao djaci!
E ajd ti meni odgovori, vozis 80 tamo gdje je ogranicenje 80, lik te na isprekidanoj pretice sa 100 km/h, dok te on pretice hoces li poceti ubrzavati, hoces li poceti preticanje, hoces li poceti skretanje u lijevo, hoces li uraditi ista sto je zabranjeno da radis dok te drugi vozac pretice?
Nećeš. Kao što nećeš u gradskoj vožnji dok voziš 60, a debil iza tebe fura 80, promijeniti traku da mu se skloniš. Bravo, napokon si sam sebi odgovorio.
Da si zivis u nekom drugom svijetu mozda bi skontao da je ubrzavanje dok te neko pretice prekrsaj bas i nesklanjanje dok te neko sustize u lijevoj traci, samo sto ti je u jednom slucaju nije bitno sto ovaj iza tebe vozi preko ogranicenja pa neces napraviti prekrsaj, a u drugom slucaju ti kao jeste bitno pa ces napraviti prekrsaj.
- kabal1337
#7359 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ti si sam odgovor dao dva puta. Nema vise smisla da se diskutuje na ovu temu.
@tempuser nije prekrsaj i nemoj da se vadis. U Njem na autoputu prekrsaj je blicati, svirati da bi ti se neko sklonio. Ali se zato kaznjava ostajanje bez goriva.
Ali neko pravilo izmedu vozaca je da se nakon svake radnje preticanja vracas u desnu traku.
Mi smo pricali o nasem gradu, tako da....
@tempuser nije prekrsaj i nemoj da se vadis. U Njem na autoputu prekrsaj je blicati, svirati da bi ti se neko sklonio. Ali se zato kaznjava ostajanje bez goriva.
Ali neko pravilo izmedu vozaca je da se nakon svake radnje preticanja vracas u desnu traku.
Mi smo pricali o nasem gradu, tako da....
Last edited by kabal1337 on 25/06/2016 17:03, edited 1 time in total.
-
tempuser
#7360 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Da ali ja nisam onaj koji je trebao da se skloni.kabal1337 wrote:znaci da si napravio prekrsaj ako dobijes kaznu sto znaci da si prekrsio zakon.
Nisi mi odgovorio na pitanje vezano za preticanje, odgovorio si mi nesto sto te nisam pitao.
Ako te neko pretice brzinom vecom od ogranicenja, hoces li uraditi ista sto je zabranjeno dok te drugi preticu, ubrzati, smanjiti razmak izmedju vozila, krenuti u preticanje, zapoceti skretanje? Eto vrlo jednostavno pitanje.
- KB9
#7361 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
pusti ba frajera, nedokazan, brani zakone koji su sami po sebi kontradikcijaRugafet wrote:Vazno je koliko je ogranicenje na cesti po kojoj se trenutno vozi. Prvo to treba rijesiti pa reci za nekoga da li smeta ili ne. Ovako je prica otisla u hiljadu pravaca gdje svi tumace kako hoce. Zato postoji zakon i znakovi.tempuser wrote: Ometanje tj usporavanje je kad si mangup tipa ovaj kabal pa kuliras 40 lijevom ili srednjom trakom, ispred tebe niko, a iza tebe je brzi auto.
- kabal1337
#7362 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Odgovorio sam ti na pitanje lijepo procitaj, necu se sa tobom natezati.
-
nargila.ba
#7363 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
-
-
nargila.ba
#7364 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
-
-
tempuser
#7365 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nisi odgovorio, folizofirao si o nekim rotacijama, punim linijama autoputu...kabal1337 wrote:Odgovorio sam ti na pitanje lijepo procitaj, necu se sa tobom natezati.
Ako je tvoje drzanje pravca i smanjenje brzine uslovno znaci da neces napraviti prekrsaj dok te neko pretice preko ogranicenja, sto onda pravis prekrsaj pa neces da se sklonis onome koga usporavas, a ko vozi preko ogranicenja????
Ista stvar, dva razlicita standarda... Bravo!
- kabal1337
#7366 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
IQ ti je kao temperatura u Rusiji tokom zimskog perioda.
-Nerviraju me glupi vozaci.
-Nerviraju me glupi vozaci.
- kabal1337
#7367 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Vidis, citaj zakon. I procitaj lijepo ono sto sam napisao.tempuser wrote:Nisi odgovorio, folizofirao si o nekim rotacijama, punim linijama autoputu...kabal1337 wrote:Odgovorio sam ti na pitanje lijepo procitaj, necu se sa tobom natezati.
Ako je tvoje drzanje pravca i smanjenje brzine uslovno znaci da neces napraviti prekrsaj dok te neko pretice preko ogranicenja, sto onda pravis prekrsaj pa neces da se sklonis onome koga usporavas, a ko vozi preko ogranicenja????
Ista stvar, dva razlicita standarda... Bravo!
ZOBS clanak 50.
(1) Vozač kojem je dan znak za preticanje/pretjecanje s njegove lijeve strane
dužan je pomjeriti vozilo ka desnoj ivici/rubu kolovoza/kolnika.
(2) Vozač ne smije pove}avati brzinu kretanja vozila dok ga drugo vozilo
pretiče/pretječe.
(3) Ako zbog nedovoljne širine kolovoza/kolnika ili njegovog stanja preticanje/pretjecanje
nije moguće bez ugrožavanja bezbjednosti/sigurnosti prometa,
vozačvozila koje se kreće sporije od vozila koja se kreću neposredno iza njega
dužan je pomjeriti svoje vozilo što više udesno, a ako to nije dovoljno, čim to
bude moguće, zaustaviti svoje vozilo na pogodnom mjestu da bi propustio brža
vozila.
3) Se odnosi na one sto voze ispod ogranicenja.
15) kolovoz/kolnik je dio povr{ine puta/ceste namijenjen prvenstveno za
saobra}aj/promet vozila;
Last edited by kabal1337 on 25/06/2016 17:27, edited 1 time in total.
- Rugafet
#7368 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ok. Dobro. Odgovori mi sta ce se desiti ukoliko se ne sklonim a po tebi morao sam? Kakvu sam kaznu zaradio? Za prekorcenje brzine nisam, posto vozim u skladu sa i uslovima na putu. Za ometanje saobracaja nisam, jer ponavljam vozim onom brzinom koju je struka odredila? Eto, samo mi odgovori na ovo jednostavno pitanje.tempuser wrote:Razmijjem sve, ali upravo drzeci se slijepo zakona koji nigdje ne pominjes ogranicenje moras da se sklonis bez obzira na brzinu jer ti zakon ne daje mogucnost da kontrolises brzinu drugih, a tvoj rezon je rezon normalnog covjeka!Rugafet wrote: Ma ne postoji teoretski i realnost, postoji samo zakon. Vidi, zakon nije definisao brzinu u onom dijelu koji si ti stavio (normalno je da se ometanje saobracaja veze za brzinu tj. protok na odredjenim dionicama, nije se mislilo pod ometanje da sjedes na cestu i ometas saobracaj) Hocu reci, ako vozis 40 tamo gdje je ogranicenje 60 pa na vise, normalno je da nekoga ometas, ali ako vozis 80 tamo gdje je i dozvoljeno 80 i iza tebe nailazi pacijent koji 'misli' da tu moze i smije 140, onda ne smetas i samo je moja dobra volja da li cu da se maknem ili ne. Ponavljam, ja se u pravilu sklonim neka budala prodje.
-
timezone
#7369 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Jos samo da tempuser skonta razliku izmedu kolovoza puta i ulice bilo bi mu puno lakse i skontat onaj clan zakona na koji se poziva.
Po njemu su u gradu samo klolovozi nema puteva i ulica.
- kabal1337
#7370 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
On je navro da njegova bude zadnja i tacka. To sto ne vidi dalje od svoga nosa to je drugo. Nama nasao citirati zakone, nije ih ni sam procitao. Sto je najtuznije ovo se uci kada se polaze vozacki.timezone wrote:Jos samo da tempuser skonta razliku izmedu kolovoza puta i ulice bilo bi mu puno lakse i skontat onaj clan zakona na koji se poziva.
-
punosvega
#7371 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nije bitno kojom trakom se vozi, ko hoće da te zaobiđe taj će te i zaobići.
- kabal1337
#7372 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Tako ti je to danas ko vozi po propisima on je mangup, debil, seljober, seljak zeljan dokazivanja . A ko vozi iznad ogranicenja, sjece, ubacuje se on je uzor, i uzoran vozac. Tuzno kakvo je vrijeme doslo, inace sve tako je u zivotu danas.
- hellhammer
#7373 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
za putnicka motorna vozila su sve trake jednake vaznosti u gradskom saobracaju, u gradskom saobracaju ne postoji desna traka vec traka koja je najbliza desnoj ivici kolovoza, kao sto postoji traka najbliza lijevoj ivici kolovoza. poenta je u tome da ti ne moras da se sklanjas iz bilo koje trake, ima gradova i sa po 4 i 5 traka u jednom pravcu, iz razloga sto u gradu ne postoji brza traka ali ne smijes ni ometati druge ucesnike u saobracaju vozeci dosti manje od preporucene brzine i i van tempa drugih vozaca, zakoni tu nisu problem vec vozaci koji ne mare za druge i nemaju osjecaja za druge ucesnike, vozim svaki dan po becu i mogu reci da nekako saobracaj ide tecnije nego u nekim drugim vecim gradovima, u sarajevu je generalni problem kultura vozaca u saobracaju, skoro se vozim u srajevu i ispred mene neki megan vozi sve normalno i sad stajemo na semaforu ispred jos par vozila, druge trake isto pune, krecu vozila ispred njega i cekam i pripremam se da krenem za njim kad lola samo otvori vrata i izadje, ode negdje desno, posto sam mu bio bas blizu stao ne mogu da odmah smotam u drugu traku i da ga obidjem, nekako se ispetljam ali nema sanse da neko pusti, vidim trepce zeleno ajd reko sad ce neko na stajanju ostaviti prostora, ma jok ne jebe niko ni za suhu sljivu, tako da nas desetak auta mucimo se da se prebacimo u drugu traku da bi uopste krenuli, opet krecu auta i opet niko ne pusta, onda sam morao biti malo bezobrazan pa se uvaljivati na silu, otisao sam onaj je jos uvjek ostao tako parkirantempuser wrote:Da si pratio nastavu znao bi da nisu sve trake istog karaktera, za zakon postoje desna traka i trake koje nisu desna, tako da ti mozes po zelji birati kojom trakom vozis, ali pod odredjenim uslovima izuzev desne. U protivnom, tj da su sve strake istog kataktera kamioni bi mogli voziti po sve 3 trake, a usporavanje saobracaja bi se odnosilo i na desnu traku.hellhammer wrote:oko cega se raspravljate 20 stranica, u gradu mozes da biras traku po zelji jer su sve istog karaktera i vaznosti, mozes voziti i 5 na sat ako nikoga ne ometas u saobracaju, zabranjeno je ometati saobracaj kako u lijevoj, srednjoj tako i u desnoj traci, ogranicenja u gradu su takodjer i preporucene brzine za auta koja nisu u nekom defektu, teretu i slicno, dakle ako vozis normalnom brzinom u gradu nema potrebe da se sklanjas ikome na cesti( osim vozilima htne intervencije), ako vozis i ometas u lijevoj takodje ces ometati i u desnoj. poenta u svemo tome je da ne guzlas i ne usporavas normalan tok saobracaja
- muz66
#7374 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Tunel na Ciglanama, dupla puna, plavi golf 4 sdi prestize dva auta ispred mene. Mangup, majku svoju oplodio a mislio da je tudja.
-
direstraits0078
#7375 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja vam nista nisam uradio, osim stavio ogledalo ispred vas. Nije moj problem sto ste vi vidjeli sebe u ogledalu, a nije krivnja ni na ogledalu, ne treba ga razbiti. Tako da, sto se mene licno tice, na forumu mozete da se pjenite svi vi i vama slicni.kabal1337 wrote:Ni ja ne vidim fkt sta je problem vozit 40 ako nema nikoga iza, prozva me krembilom kretenom itd. zeljenim dokazivanja. Da sam kreten I zeljan dokazivanja vjerovatno bi citao o meni na temi vozaci koji ugrozavaju nase zivote, trkanjem I sl. egzibicijama.
Ti rece o kategoriji puta, a ja lijepo rekoh da vozim 20 na sporednom putu gdje nema nikoga. Pa nisam izgorio po glavi toliko da vozim glavnom.
Logicno da neces glumiti debila u guzvi ti nesto kruzat, vec da ces pratiti brzinu saobracaja, sta treba neko da te spuca .
Ja samo govorim posto se pocelo da ima takvih sto sporo voze, peglaju u guzvi sta ces se ti zsa njim raspravljat je li krsi ili ne, svirati... Brate gledaj da ga obides I svojim putem. Zato govorim imas dvije trake pa ga obidi nekako, a ne cekati da se on skloni.
Logicno je I kada kruzas kada nema nigdje nikoga redovno baciti pogled na retrovizore da vidis krece li se ko brze od tebe kako bi se promijenio traku da te lik ne spuca jer se on krece mnogo brze od tebe.
Kruzanje nije svaki dan, nema cejfa u tome. Ostalo je sve po brzini kretanja saobracaja do ogranicenja.
Haj pozdrav.
I jos jednom da napomenem, radi se o ovima sto "kUKUruzaju" 20, 30 i 40 km/h, u sred bijela dana, ometajuci saobracaj, smatrajuci da su sami sebi dovoljni i misle da su svojim glupostima nekom drugom bitni. Jasta su nego. Obicno izivljavanje koje ce im se obiti o glavu kad tad.