GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
O'zone
Globalni moderator

#7351 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by O'zone »

GRAS-ovci evo gdje su doprinosi
Sarajevskim poslanicima plate povećane za 700 KM!

„Za 700 KM povećane plate za profesionalne poslanike u Skupštini Kantona Sarajevo. Svaka čast SDA, ex-SBiH, BOSS, BPS, DF i samostalni poslanici.“

Ovako je glasio maločas objavljeni Twitter status zastupnika u Skupštini KS Predraga Kojovića.

Kontaktirali smo i Službu za odnose s javnošću Vlade Kantona. Čekamo odgovor.

Kojović je informaciju potvrdio i za portal Radiosarajevo.ba, istaknuvši da je odluka već stupila na snagu!?

I tako, u gradu u kojem ne radi javni prevoz, redukcije vode postale su nešto na što smo se svi navikli, imamo previranja među bolničkim direktorima, prosvjetari i drugi najavljuju proteste, u trenutku u kojem ZOI 84 'propada' i ne radi, jer mu je isključena struja, Vlada Kantona Sarajevo odlučila je ('samovoljno, mimo Skupštine', navodi Kojović) nagraditi poslanike sa 700 maraka.
Sad se fino pokupite i fino i dostojanstveno demolirate vladu KS-a
Last edited by O'zone on 08/04/2013 12:54, edited 1 time in total.
DON_eARL

#7352 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by DON_eARL »

Image

:-)
zvrk

#7353 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by zvrk »

:lol:
sarajevo63

#7354 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by sarajevo63 »

1-vi miš se rodio.

Gora se još trese.
hhaarree

#7355 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hhaarree »

ja bagre boze dragi
FreakyStyley

#7356 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by FreakyStyley »

:lol: Svasta. Nekad imam osjecaj da je nasa drzava internacionalni socioloski studij u kojem se istrazuje psihologija mase i koliko se daleko moze ic' u jebavanju iste u mozak.
StupskaBitanga

#7357 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by StupskaBitanga »

FreakyStyley wrote::lol: Svasta. Nekad imam osjecaj da je nasa drzava internacionalni socioloski studij u kojem se istrazuje psihologija mase i koliko se daleko moze ic' u jebavanju iste u mozak.
:thumbup: :thumbup:
sarajevo63

#7358 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by sarajevo63 »

FreakyStyley wrote::lol: Svasta. Nekad imam osjecaj da je nasa drzava internacionalni socioloski studij u kojem se istrazuje psihologija mase i koliko se daleko moze ic' u jebavanju iste u mozak.
:thumbup: :dance: :run:
zvrk

#7359 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by zvrk »

kolko li ce tek krizni tim za gras dobiti :shock:

:lol: :lol: :lol:
dzungla

#7360 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by dzungla »

"Radnici GRAS-a osjećaju da u Vladi KS-a nema niko spreman na pregovore, jer se i ministar saobraćaja Jusuf Bubica obraća visokom predstavniku, prijevoznicima iz Banje Luke - izjavio je za Fenu član Predsjedništva Samostalnog sindikata radnika komunalne privrede u FBiH i član Sindikata komunalne privrede GRAS-a Adnan Porča."
grasovci se zadeverali sto ih niko ne ferma vise :D
hhaarree

#7361 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hhaarree »

a dok vladu niko ni ferma oni lagano sedam glava u padze :lol:
Innovation

#7362 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Innovation »

vrbas1979 wrote: Sjeca li se ko Titove milicije?
:thumbup:
O'zone wrote:I kad kaže da nema elemenata za intervenciju mene zanima kako? Imaš nenajavljenu protuzakonitu obustavu rada, zabranu prilaska imovini grada Sarajeva odnosno KS i na kraju paralizu glavnog grada.
Naravno da su poslali zahtjev. Ni meni to nema logike, ali tako je.
goran16v

#7363 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by goran16v »

dzungla wrote:"Radnici GRAS-a osjećaju da u Vladi KS-a nema niko spreman na pregovore, jer se i ministar saobraćaja Jusuf Bubica obraća visokom predstavniku, prijevoznicima iz Banje Luke - izjavio je za Fenu član Predsjedništva Samostalnog sindikata radnika komunalne privrede u FBiH i član Sindikata komunalne privrede GRAS-a Adnan Porča."

grasovci se zadeverali sto ih niko ne ferma vise :D
To je to, zbog toga njima radi guza ko meduza!!!!!
goran16v

#7364 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by goran16v »

Raspored wrote:Ministar očigledno ima očajnog pravnog savjetnika.
Dragi ministre, krivična i prekršajna odgovornost radnika GRAS-a jeste u rukama nadležnog tužilaštva i oni će odgovarati za materijalnu štetu koju su nanjeli gradu. Mi ovdje ne govorimo o tome. Vlasnik pokretne imovine koja se nalazi u krugu tog preduzeća su građani kantona a vi ste upravljački organ kojem smo mi povjerili brigu o našoj imovini. Kao takvi vi imate pravo i dužnost da tu imovinu zaštitite i da njom upravljate.
Dakle, imate pravno ovlaštenje da silom uđete u krug GRAS-a, izuzmete sva vozila, angažujete dovoljno vozača po ugovoru o djelu i riješite taj problem do sutra popodne. MUP će uraditi operativni dio i zaštitu a odgovarajuće službe pravne poslove oko angažovanja novih vozača.
Dakle bez sakrivanja iza prava molim, nije problem ako nemate hrabrosti za takvo nešto ali nemojte vrijeđati nas koji imamo nešto u glavi pričom oko prava i nadležnosti.
Nek si him rek'o jaranu! Zivjo govornik! :bih:
O'zone
Globalni moderator

#7365 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by O'zone »

hhaarree wrote:a dok vladu niko ni ferma oni lagano sedam glava u padze :lol:
A nama cijene vode od 30 do 50% gore doduše vrli nam ministar poruči da ako ne budemo trošili vodu nećemo ni osjetiti poskupljenje :-)
hhaarree

#7366 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hhaarree »

O'zone wrote:
A nama cijene vode od 30 do 50% gore doduše vrli nam ministar poruči da ako ne budemo trošili vodu nećemo ni osjetiti poskupljenje :-)
to je to, samo jos dok kazu haj bgt malo setajte sta ce vam prevoz, zdravo je to ovo ono :lol:
Logovan

#7367 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Logovan »

:roll: :x
Stvarno nisu normalni. :x :x :x
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#7368 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Velkoski »

pa normala, lakše je prozivati ove radnike da su stoka :oops:
sarajevo63

#7369 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by sarajevo63 »

_terminaš_ wrote:
Oni su savršeno normalni i nedodirljivi.
Narod je saburli.
StupskaBitanga

#7370 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by StupskaBitanga »

hhaarree wrote:
O'zone wrote:
to je to, samo jos dok kazu haj bgt malo setajte sta ce vam prevoz, zdravo je to ovo ono :lol:
to već porucuju :x
zippoo87

#7371 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by zippoo87 »

pa koji se K***C vi sarajelije vise ne okupite i ne pokrenete proteste protiv ovoga sto vam se radi
evo ovdje na ovoj temi vas vise od 100 pise i palamudi a bolja je opcija da vas se 100 okupi ispred grasa i jebete im mater svima uglas a na vas 100 ce se pridruziti jos ljudi

pa direktno vas ostecuju,ne mozete ici na posao,u skolu,ne mozete se normalno kretati,morate taksi placati a vi sjedite u kuci i fino tipkate

idealan momenat da se protestvuje,izadite i borite se
ja da sam iz sarajeva,ja bi pokrenuo proteste a ako nista ne poduzmete,ja sam onda da gras NIKADA i ne proradi,ionako vam ne treba izgleda
jazzer

#7372 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by jazzer »

_terminaš_ wrote:
Jesu, itekako jesu normalni. Vide s kim imaju posla pa kontaju zasto ne bi?

Jos je malo ovih 7 stoja, na njihovom mjestu ja ne bi ruke dizao bez dodatne 2000,00.

Povecao bi cijenu plina, grijanja, vode..ma svega. Prodao bih sluzbeni Audi star godinu i kupio novog
od jedno 300 milja, ako ima kakav. Onda bi se popeo na zgradu vlade i pišao odozgo po raji.

Nema sta ne bi radio samo da vidim hoce li me iko ikada uzeti za gusu i reci
''eee, ne moze vise tako, dosta je''. A kako stvari stoje, daj boze ikada. :x :x
O'zone
Globalni moderator

#7373 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by O'zone »

jazzer wrote:
_terminaš_ wrote:
Jesu, itekako jesu normalni. Vide s kim imaju posla pa kontaju zasto ne bi?

Jos je malo ovih 7 stoja, na njihovom mjestu ja ne bi ruke dizao bez dodatne 2000,00.

Povecao bi cijenu plina, grijanja, vode..ma svega. Prodao bih sluzbeni Audi star godinu i kupio novog
od jedno 300 milja, ako ima kakav. Onda bi se popeo na zgradu vlade i pišao odozgo po raji.

Nema sta ne bi radio samo da vidim hoce li me iko ikada uzeti za gusu i reci
''eee, ne moze vise tako, dosta je''. A kako stvari stoje, daj boze ikada. :x :x
Prije bi dobio unapređenje na plaćeniju poziciju :lol:

zippoo87 wrote:pa koji se K***C vi sarajelije vise ne okupite i ne pokrenete proteste protiv ovoga sto vam se radi
evo ovdje na ovoj temi vas vise od 100 pise i palamudi a bolja je opcija da vas se 100 okupi ispred grasa i jebete im mater svima uglas a na vas 100 ce se pridruziti jos ljudi

pa direktno vas ostecuju,ne mozete ici na posao,u skolu,ne mozete se normalno kretati,morate taksi placati a vi sjedite u kuci i fino tipkate

ja da sam iz sarajeva,ja bi pokrenuo proteste a ako nista ne poduzmete,ja sam onda da gras NIKADA i ne proradi,ionako vam ne treba izgleda
E drug moj ko će se bolan pridružiti :lol: A GRAS i neće proraditi pa bar do kraja mjeseca osim ako se neko čudo ne desi (ili da vlada popusti ili da specijalci ulete)
kojeime

#7374 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by kojeime »

zippoo87 wrote:pa koji se K***C vi sarajelije vise ne okupite i ne pokrenete proteste protiv ovoga sto vam se radi

Nakon ovoga stvarno ne treba vise nista reci. Covjek je apsolutno u pravu. Sami smo sebi krivi.
Cholina_Lokica

#7375 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Cholina_Lokica »

Kastanienallee wrote:Maloprije mi je 4-5 likova ispred Estrade nudilo kupon. Kakve sad kupone prodaju?
Mozda nisu culi za strajk :lol:
Post Reply