Sad se fino pokupite i fino i dostojanstveno demolirate vladu KS-aSarajevskim poslanicima plate povećane za 700 KM!
„Za 700 KM povećane plate za profesionalne poslanike u Skupštini Kantona Sarajevo. Svaka čast SDA, ex-SBiH, BOSS, BPS, DF i samostalni poslanici.“
Ovako je glasio maločas objavljeni Twitter status zastupnika u Skupštini KS Predraga Kojovića.
Kontaktirali smo i Službu za odnose s javnošću Vlade Kantona. Čekamo odgovor.
Kojović je informaciju potvrdio i za portal Radiosarajevo.ba, istaknuvši da je odluka već stupila na snagu!?
I tako, u gradu u kojem ne radi javni prevoz, redukcije vode postale su nešto na što smo se svi navikli, imamo previranja među bolničkim direktorima, prosvjetari i drugi najavljuju proteste, u trenutku u kojem ZOI 84 'propada' i ne radi, jer mu je isključena struja, Vlada Kantona Sarajevo odlučila je ('samovoljno, mimo Skupštine', navodi Kojović) nagraditi poslanike sa 700 maraka.
GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- O'zone
- Globalni moderator
#7351 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
GRAS-ovci evo gdje su doprinosi
Last edited by O'zone on 08/04/2013 12:54, edited 1 time in total.
-
sarajevo63
#7354 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
1-vi miš se rodio.
Gora se još trese.
Gora se još trese.
-
hhaarree
#7355 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
ja bagre boze dragi
-
FreakyStyley
#7356 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
-
StupskaBitanga
#7357 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
FreakyStyley wrote:Svasta. Nekad imam osjecaj da je nasa drzava internacionalni socioloski studij u kojem se istrazuje psihologija mase i koliko se daleko moze ic' u jebavanju iste u mozak.
-
sarajevo63
#7358 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
FreakyStyley wrote:Svasta. Nekad imam osjecaj da je nasa drzava internacionalni socioloski studij u kojem se istrazuje psihologija mase i koliko se daleko moze ic' u jebavanju iste u mozak.
-
zvrk
#7359 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
kolko li ce tek krizni tim za gras dobiti

-
dzungla
#7360 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
"Radnici GRAS-a osjećaju da u Vladi KS-a nema niko spreman na pregovore, jer se i ministar saobraćaja Jusuf Bubica obraća visokom predstavniku, prijevoznicima iz Banje Luke - izjavio je za Fenu član Predsjedništva Samostalnog sindikata radnika komunalne privrede u FBiH i član Sindikata komunalne privrede GRAS-a Adnan Porča."
grasovci se zadeverali sto ih niko ne ferma vise
-
hhaarree
#7361 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
a dok vladu niko ni ferma oni lagano sedam glava u padze 
-
Innovation
#7362 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
vrbas1979 wrote: Sjeca li se ko Titove milicije?
Naravno da su poslali zahtjev. Ni meni to nema logike, ali tako je.O'zone wrote:I kad kaže da nema elemenata za intervenciju mene zanima kako? Imaš nenajavljenu protuzakonitu obustavu rada, zabranu prilaska imovini grada Sarajeva odnosno KS i na kraju paralizu glavnog grada.
-
goran16v
#7363 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
To je to, zbog toga njima radi guza ko meduza!!!!!dzungla wrote:"Radnici GRAS-a osjećaju da u Vladi KS-a nema niko spreman na pregovore, jer se i ministar saobraćaja Jusuf Bubica obraća visokom predstavniku, prijevoznicima iz Banje Luke - izjavio je za Fenu član Predsjedništva Samostalnog sindikata radnika komunalne privrede u FBiH i član Sindikata komunalne privrede GRAS-a Adnan Porča."
-
goran16v
#7364 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Nek si him rek'o jaranu! Zivjo govornik!Raspored wrote:Ministar očigledno ima očajnog pravnog savjetnika.
Dragi ministre, krivična i prekršajna odgovornost radnika GRAS-a jeste u rukama nadležnog tužilaštva i oni će odgovarati za materijalnu štetu koju su nanjeli gradu. Mi ovdje ne govorimo o tome. Vlasnik pokretne imovine koja se nalazi u krugu tog preduzeća su građani kantona a vi ste upravljački organ kojem smo mi povjerili brigu o našoj imovini. Kao takvi vi imate pravo i dužnost da tu imovinu zaštitite i da njom upravljate.
Dakle, imate pravno ovlaštenje da silom uđete u krug GRAS-a, izuzmete sva vozila, angažujete dovoljno vozača po ugovoru o djelu i riješite taj problem do sutra popodne. MUP će uraditi operativni dio i zaštitu a odgovarajuće službe pravne poslove oko angažovanja novih vozača.
Dakle bez sakrivanja iza prava molim, nije problem ako nemate hrabrosti za takvo nešto ali nemojte vrijeđati nas koji imamo nešto u glavi pričom oko prava i nadležnosti.
- O'zone
- Globalni moderator
#7365 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
A nama cijene vode od 30 do 50% gore doduše vrli nam ministar poruči da ako ne budemo trošili vodu nećemo ni osjetiti poskupljenjehhaarree wrote:a dok vladu niko ni ferma oni lagano sedam glava u padze
-
hhaarree
#7366 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
to je to, samo jos dok kazu haj bgt malo setajte sta ce vam prevoz, zdravo je to ovo onoO'zone wrote:A nama cijene vode od 30 do 50% gore doduše vrli nam ministar poruči da ako ne budemo trošili vodu nećemo ni osjetiti poskupljenjehhaarree wrote:a dok vladu niko ni ferma oni lagano sedam glava u padze
- Logovan
#7367 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
hhaarree wrote:a dok vladu niko ni ferma oni lagano sedam glava u padze
Stvarno nisu normalni.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#7368 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
pa normala, lakše je prozivati ove radnike da su stokahhaarree wrote:a dok vladu niko ni ferma oni lagano sedam glava u padze
-
sarajevo63
#7369 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Oni su savršeno normalni i nedodirljivi._terminaš_ wrote:hhaarree wrote:a dok vladu niko ni ferma oni lagano sedam glava u padze![]()
![]()
Stvarno nisu normalni.![]()
![]()
Narod je saburli.
-
StupskaBitanga
#7370 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
to već porucujuhhaarree wrote:to je to, samo jos dok kazu haj bgt malo setajte sta ce vam prevoz, zdravo je to ovo onoO'zone wrote:A nama cijene vode od 30 do 50% gore doduše vrli nam ministar poruči da ako ne budemo trošili vodu nećemo ni osjetiti poskupljenjehhaarree wrote:a dok vladu niko ni ferma oni lagano sedam glava u padze
-
zippoo87
#7371 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
pa koji se K***C vi sarajelije vise ne okupite i ne pokrenete proteste protiv ovoga sto vam se radi
evo ovdje na ovoj temi vas vise od 100 pise i palamudi a bolja je opcija da vas se 100 okupi ispred grasa i jebete im mater svima uglas a na vas 100 ce se pridruziti jos ljudi
pa direktno vas ostecuju,ne mozete ici na posao,u skolu,ne mozete se normalno kretati,morate taksi placati a vi sjedite u kuci i fino tipkate
idealan momenat da se protestvuje,izadite i borite se
ja da sam iz sarajeva,ja bi pokrenuo proteste a ako nista ne poduzmete,ja sam onda da gras NIKADA i ne proradi,ionako vam ne treba izgleda
evo ovdje na ovoj temi vas vise od 100 pise i palamudi a bolja je opcija da vas se 100 okupi ispred grasa i jebete im mater svima uglas a na vas 100 ce se pridruziti jos ljudi
pa direktno vas ostecuju,ne mozete ici na posao,u skolu,ne mozete se normalno kretati,morate taksi placati a vi sjedite u kuci i fino tipkate
ja da sam iz sarajeva,ja bi pokrenuo proteste a ako nista ne poduzmete,ja sam onda da gras NIKADA i ne proradi,ionako vam ne treba izgleda
- jazzer
#7372 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Jesu, itekako jesu normalni. Vide s kim imaju posla pa kontaju zasto ne bi?_terminaš_ wrote:hhaarree wrote:a dok vladu niko ni ferma oni lagano sedam glava u padze![]()
![]()
![]()
Jos je malo ovih 7 stoja, na njihovom mjestu ja ne bi ruke dizao bez dodatne 2000,00.
Povecao bi cijenu plina, grijanja, vode..ma svega. Prodao bih sluzbeni Audi star godinu i kupio novog
od jedno 300 milja, ako ima kakav. Onda bi se popeo na zgradu vlade i pišao odozgo po raji.
Nema sta ne bi radio samo da vidim hoce li me iko ikada uzeti za gusu i reci
''eee, ne moze vise tako, dosta je''. A kako stvari stoje, daj boze ikada.
- O'zone
- Globalni moderator
#7373 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Prije bi dobio unapređenje na plaćeniju pozicijujazzer wrote:Jesu, itekako jesu normalni. Vide s kim imaju posla pa kontaju zasto ne bi?_terminaš_ wrote:hhaarree wrote:a dok vladu niko ni ferma oni lagano sedam glava u padze![]()
![]()
![]()
Jos je malo ovih 7 stoja, na njihovom mjestu ja ne bi ruke dizao bez dodatne 2000,00.
Povecao bi cijenu plina, grijanja, vode..ma svega. Prodao bih sluzbeni Audi star godinu i kupio novog
od jedno 300 milja, ako ima kakav. Onda bi se popeo na zgradu vlade i pišao odozgo po raji.
Nema sta ne bi radio samo da vidim hoce li me iko ikada uzeti za gusu i reci
''eee, ne moze vise tako, dosta je''. A kako stvari stoje, daj boze ikada.![]()
E drug moj ko će se bolan pridružitizippoo87 wrote:pa koji se K***C vi sarajelije vise ne okupite i ne pokrenete proteste protiv ovoga sto vam se radi
-
kojeime
#7374 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Nakon ovoga stvarno ne treba vise nista reci. Covjek je apsolutno u pravu. Sami smo sebi krivi.zippoo87 wrote:pa koji se K***C vi sarajelije vise ne okupite i ne pokrenete proteste protiv ovoga sto vam se radi
- Cholina_Lokica
#7375 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Mozda nisu culi za strajkKastanienallee wrote:Maloprije mi je 4-5 likova ispred Estrade nudilo kupon. Kakve sad kupone prodaju?