čekam da napišešBlack swan wrote: ↑05/05/2022 23:53 Naravno
![]()
Novo ba
Ljetne su mi kontipremijum celave dot xx13njih sam zamijenio sa 2 intense prosle godine a sad jos 2 valjda tijekom mjeseca
palenje guma
Moderators: _BataZiv_0809, anex
čekam da napišešBlack swan wrote: ↑05/05/2022 23:53 Naravno
![]()
Novo ba
Ljetne su mi kontipremijum celave dot xx13njih sam zamijenio sa 2 intense prosle godine a sad jos 2 valjda tijekom mjeseca
Nema ovdje vise od 7mm, ali samo prilagoditi voznju (pro)ljetnim uslovima na putuBlack swan wrote: ↑05/05/2022 20:59 Nove fakticki
Drugo je sto su plastificirane![]()
Al su nove
Znaci sara cenat original
Nit slajdram nit kocim lagano
Novo
Ovo belo je cvece
Ne bih da ispadnem branilac save....
Asymetric, ti je sve ono što nije symetric.
Moje iskustvo je gotovo isto..EFD22 wrote: ↑06/05/2022 23:26 Prema mom iskustvu, asimetrične gume su izuzetno dobre po mokrom, i imaju visok prag akvaplaninga. Govorim za ljetne naravno, tu mi jednostavno simetrične gume nemaju dovoljno vremena ni kanala da izbace svu vodu. Na suhom je svakako svejedno.
Zimske gume su mi ipak bolje na “V”, tj. gume sa naznačenom rotacijom, nekako bolje “prte” snijeg.
Imao sam zimske i simetrične i asimetrične, i ove asimetrične su na snijegu all-over-the-road, odnosno nikako nisu ulijevale sigurnost, a bile su Michelin Pilot Alpin PA3. Poslije njih Goodyear UltraGrip Performance Gen-1 su bile kao da sam zalijepljen na cestu, vrhunske.
Tnx brate. Volim auta i da vozim ali o održavanju pojma nemam pa ni o gumama. Da ne vidjeh temu ostao bih na zimskim bogzna dokadEFD22 wrote: ↑06/05/2022 23:39 Ja sam već u par navrata pisao.
Ukratko, i sa zimskim i sa ljetnim GoodYear gumama sam preprezadovoljan. Isti i veći nivo prijanjanja u odnosu na Conti i Michelin, cijena bara-bara, a definitivno duže traju / mogu više preći i od jednih i od drugih. To je moje iskustvo, doduše na limuzinama sa 18” felgama, 235 širina, u zadnjih 10ak godina, pretpostavljam da su i u SUV segmentu isti odnosi.
Koje su godište i jesu li dobro skladištene samo provjeri, Asymmetric 2 se ne proizvodi ja mislim već tri godine, al’ nisam siguran.
Jedina razlika u odnosu na Asymmetric 3 je malo više buke u kotrljanju, al’ to na 21” svakako nema neke razlike
I da, P Zero je definitivno tiši i od jednih i od drugih, ali duplo mu je manja trajnost.
Najgori uslovi na cesti su upravo kad padne malo kiše pa se pomiješa sa uljima i svime ostalim na cesti, tad se vrlo lahko prokliže. Ne bi ta Sava bježala da je kiša padala dva dana
85KM 205 55 16? I to dunlop? Jasta. Ako nisu stare, nema sanse