"Majstori" parkiranja
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
duboka_misao
#7351 Re: "Majstori" parkiranja
Ovo na cwili je normala trknu do cvjecare,a znaju nekad i metar nize parkirati sto jest jest
- Qler
#7352 Re: "Majstori" parkiranja
najgore je kad parkira na samoj krivini, tj. metar prije ili poslije. Kad skreces moras iz druge trake zbog kretena, ili kad skrenes moras odmah u desnu traku jer je kreten tu na pocetku...
- Nabucco
#7353 Re: "Majstori" parkiranja

AP
Ovu crnu Alfu vozi neki čupavi papak , od kad je kupio ona je tu standardno parkirana.
- Cholina_Lokica
#7354 Re: "Majstori" parkiranja
Sve hocu da ga slikam i zaboravim, ali svaki dan je ovako parkiraNabucco wrote:
AP![]()
Ovu crnu Alfu vozi neki čupavi papak , od kad je kupio ona je tu standardno parkirana.
- Nabucco
#7355 Re: "Majstori" parkiranja
Pa da je bar ocuvana.. Alfa je Krš, KrševaCholina_Lokica wrote: Sve hocu da ga slikam i zaboravim, ali svaki dan je ovako parkira
- respo
#7356 Re: "Majstori" parkiranja
pored ovoliko mjesta blago se vama
nije da ga pravdam al bar ne smeta nikome niti je kome uskratio mjesto na parkingu
hocu i ja parking ove velicine
nije da ga pravdam al bar ne smeta nikome niti je kome uskratio mjesto na parkingu
- Cholina_Lokica
#7357 Re: "Majstori" parkiranja
Na slici se jos ne vidi do kraja... Ali papadiji to nije dovoljno, mora se parkirati na cesti, na trotoar, u park djeciji... I jos papak odobri da se iscrta parking na cesti... i tako...respo wrote:pored ovoliko mjesta blago se vama
- forum@sh
#7358 Re: "Majstori" parkiranja
Doduše i ovaj bijeli baš onako neofiran.Nabucco wrote:
AP![]()
Al zato kad je šta u dvorani, ovo je luda kuća.
-
ObserverMode
#7359 Re: "Majstori" parkiranja
Evo ti, otac mu juče doselio iz nekog lijevog sela i sad glumi da mu je cijela dinastija potekla sa Hadrijanovog pločnika.goran16v wrote: Pjesobus moralisti!![]()
![]()
![]()
![]()
Jest prihvatljivo za seljaka i u *izdi materionoj iz je mu je pleme sljeglo na asfalt blize opisanog u komentaru @quarterbacka!
Zato je društvena kategorija zgubidanjenje po kafama i lokanje u kafiću pod imenom Tito, prisjećanje starih "dobrih" vremena. Vjerujem da je društvena kategorija i ovo arlaukanje Štukana i pozivi na opštu mobilizaciju (čitaj opšti nerad i gubljenje vremena kao i opšte ispoljavanje frustracija) koji se eto kao buni protiv kredita MMF-a, a nije ponudio nikakvo pametnije rješenje od arlaukanja po cesti. Ne tvrdim da je MMF najbolje rješenje, ali teško da ćemo se preko noći obogatiti mašući nekakvim transparentima "We love RS". Te i sve slične društvene kategorije apsolutno su prihvatljive i ne bi trebale biti intimna kategorija, ali zato kad jedan musliman želi da obavi molitvu u džamiji (što je samo po sebi dovoljno intimno) i traži jedno jedino parking mjesto za svoje auto onda je to poziv za jednog Gorana nemuslimana da vrijeđa i frontalno napada onog ko to traži. I ako se musliman slučajno radi nedostatka parking mjesta parkira tamo gdje nije dozvoljeno, onda će ateista Goran da postavlja njegove slike na forum i da ga naziva parking papkom. E pa nećeš, barem ne u mojoj smjeni. I da ti kažem otvoreno, imaš sreće što mi nisi pod ruku, jer da jesi drukčije bismo pričali, nisam ja baš tako tolerantan kao ti muslimani kojima slikate kola dok u miru obavljaju vjerski obred, zapamtio bi kad si zadnji put to napravio.goran16v wrote:To su te "nove snage i nove nade", dzamija, crkva, vjera, nisu vise intimna stvar pojedinca nego drustvena kategorija koja ce vjeru uzeti kao pokrice kad god im zatreba pa i za nepropisno parkiranje - vjernici na baterije!drugi_profil wrote:Cuj vjerskih moralista. Da necete jos malo i drive-in dzumu smisliti? Sve u ovoj zemlji treba da se vama prilagodi jel?
-
goran16v
#7360 Re: "Majstori" parkiranja
Sve sto ti mogu odgovoriti je da ako je obavljanje molitve u bogomolji intimna stvar kao sto tvrdis onda niti moze niti smije biti opravdanje za nepstovanje propisa pa i onih o pogresnom parkiranju, a tebi izagleda jeste i da je sve drugo zloupotreba religije kao i da si smijesan sa tim svojim prijetnjama i svojom smjenom.ObserverMode wrote:Evo ti, otac mu juče doselio iz nekog lijevog sela i sad glumi da mu je cijela dinastija potekla sa Hadrijanovog pločnika.goran16v wrote: Pjesobus moralisti!![]()
![]()
![]()
![]()
Jest prihvatljivo za seljaka i u *izdi materionoj iz je mu je pleme sljeglo na asfalt blize opisanog u komentaru @quarterbacka!
Zato je društvena kategorija zgubidanjenje po kafama i lokanje u kafiću pod imenom Tito, prisjećanje starih "dobrih" vremena. Vjerujem da je društvena kategorija i ovo arlaukanje Štukana i pozivi na opštu mobilizaciju (čitaj opšti nerad i gubljenje vremena kao i opšte ispoljavanje frustracija) koji se eto kao buni protiv kredita MMF-a, a nije ponudio nikakvo pametnije rješenje od arlaukanja po cesti. Ne tvrdim da je MMF najbolje rješenje, ali teško da ćemo se preko noći obogatiti mašući nekakvim transparentima "We love RS". Te i sve slične društvene kategorije apsolutno su prihvatljive i ne bi trebale biti intimna kategorija, ali zato kad jedan musliman želi da obavi molitvu u džamiji (što je samo po sebi dovoljno intimno) i traži jedno jedino parking mjesto za svoje auto onda je to poziv za jednog Gorana nemuslimana da vrijeđa i frontalno napada onog ko to traži. I ako se musliman slučajno radi nedostatka parking mjesta parkira tamo gdje nije dozvoljeno, onda će ateista Goran da postavlja njegove slike na forum i da ga naziva parking papkom. E pa nećeš, barem ne u mojoj smjeni. I da ti kažem otvoreno, imaš sreće što mi nisi pod ruku, jer da jesi drukčije bismo pričali, nisam ja baš tako tolerantan kao ti muslimani kojima slikate kola dok u miru obavljaju vjerski obred, zapamtio bi kad si zadnji put to napravio.goran16v wrote:To su te "nove snage i nove nade", dzamija, crkva, vjera, nisu vise intimna stvar pojedinca nego drustvena kategorija koja ce vjeru uzeti kao pokrice kad god im zatreba pa i za nepropisno parkiranje - vjernici na baterije!drugi_profil wrote:Cuj vjerskih moralista. Da necete jos malo i drive-in dzumu smisliti? Sve u ovoj zemlji treba da se vama prilagodi jel?
Be regressive!
-
ObserverMode
#7361 Re: "Majstori" parkiranja
To nepoštovanje propisa je minimalno u odnosu na bezobrazluk koji se ispoljava na ovoj temi slikajući tuđa vozila i stavljajući ljude na linč samo zato što grad nije obezbijedio dovoljno parking mjesta na lokacijama gdje se pokazalo da treba da bude više parking mjesta. A može se to napraviti, ima dovoljno prostora. A neće da se napravi jer o tome odlučuju zgubidani i pješobus moralisti poput tebe.
Ja tebi ništa ne prijetim, samo kažem da si mi pod ruku da bismo drukčije razgovarali, a pošto nisi onda nikom ništa. Tu se bahatiš preko foruma, a ja ti želim da u svom slikanju naletiš na nekog poput mene pa će ti to slikanje skočit na nos.
Ja tebi ništa ne prijetim, samo kažem da si mi pod ruku da bismo drukčije razgovarali, a pošto nisi onda nikom ništa. Tu se bahatiš preko foruma, a ja ti želim da u svom slikanju naletiš na nekog poput mene pa će ti to slikanje skočit na nos.
-
zdruzdjo
#7362 Re: "Majstori" parkiranja
Sad cu malo ja tjerati mak na konac sto inace ne volim.ObserverMode wrote:........ali zato kad jedan musliman želi da obavi molitvu u džamiji (što je samo po sebi dovoljno intimno) i traži jedno jedino parking mjesto za svoje auto onda je to poziv za jednog Gorana nemuslimana da vrijeđa i frontalno napada onog ko to traži. I ako se musliman slučajno radi nedostatka parking mjesta parkira tamo gdje nije dozvoljeno, onda će ateista Goran da postavlja njegove slike na forum i da ga naziva parking papkom. E pa nećeš, barem ne u mojoj smjeni. I da ti kažem otvoreno, imaš sreće što mi nisi pod ruku, jer da jesi drukčije bismo pričali, nisam ja baš tako tolerantan kao ti muslimani kojima slikate kola dok u miru obavljaju vjerski obred, zapamtio bi kad si zadnji put to napravio.
Onda pasa moj solidni svih 5 namaza bujrum pa cemo autima pored sebilja i pred slatko cose i preko cjele carsije da obavimo ono sto obavljamo u dzamiji. Zasto,, pa to je jedan nas intimni cin i sta fali????
To sto neko obavlja svoj "intimni cin" ne znaci da moram ja trpiti zbog toga. Prelistaj par postova o mom problemu pred dzamijom na alipasinom jednog petka.
I ja obavljam svoje neke druge intimne cinove pa ne bacim prezervativ kroz balkon komsinici koja susi djeciji ves ili komsiji na sofersajbu. Kad sam bio mlad znalo se zalomiti pa da i u autu se odradi nesto ali nikad nisam isao gdje cu nekome upadati u oci. Ne poredim obavljanje mog intimnog cina sa ovim drugim. Ne daj Boze. Nisam tako odgojen niti pokvaren.
Da budem sarkastican(bez namjere da vrijedjam iciju religiju), nekim likovima bi najdraze bilo da dzamija ima odmah uz safove i mjesto za ljubimca pa da ne mora daleko da ide do istog.
Ako vec se pravi dzamija za 1000 ljudi onda se treba planirati i mjesto gdje ce se svi ti ljudi (mozda) parkirati.
Mozda nas ima kojima ce parkiranje na krkanski nacin da bi obavlio "intimni cin" poremetiti svakodnevno funkiconisanje (namjerno necu reci zasmetati) pa cu mozda napraviti saobracajni prekrsaj ili mozda udariti djete koje nismo vidjeli zbog parking papka koji obavlja svoj intimni cin.
Pitao bih vas da jednom policija zadje i pokaci cestitke za sofersajbe. Isli bi svi u dzamiju ili taksijem ili tramvajem ili bi parkirali kao sto treba. Pa ako nema mjesta onda lagano 100-200 metara upotrijebiti nogice koje nam je dao Onaj isti kojem se molimo/klanjamo.....
Mislis li da se u Meki moze parkirati ispred One Dzamije na cestu???? ahaaaaaa....
Sent from my GT-S7500 using Tapatalk 2
-
quarterback
#7363 Re: "Majstori" parkiranja
povezati iritiranost parking papcima sa vjerskim pravima je stvarno nevjerovatno dostignuce
iskrene cestitke
iskrene cestitke
- smak
-
goran16v
#7365 Re: "Majstori" parkiranja
Da, da, slikati auto parkiran na trotoaru ili zelenoj povrsini je veliki bezobrazluk, a parkirati auto je minimalan!ObserverMode wrote:To nepoštovanje propisa je minimalno u odnosu na bezobrazluk koji se ispoljava na ovoj temi slikajući tuđa vozila i stavljajući ljude na linč samo zato što grad nije obezbijedio dovoljno parking mjesta na lokacijama gdje se pokazalo da treba da bude više parking mjesta. A može se to napraviti, ima dovoljno prostora. A neće da se napravi jer o tome odlučuju zgubidani i pješobus moralisti poput tebe.
Iako i dalje prijetis, iako si i dalje smijesan, samo ovim si sve rekao tako da ostatak nema potrebe komentarisati!
Pogledaj i pronadji se:
https://www.facebook.com/mojeSarajevo
Last edited by goran16v on 03/09/2013 19:17, edited 1 time in total.
-
quarterback
#7366 Re: "Majstori" parkiranja
treba im zakaciti kesu sa smecem na rotacijusmak wrote:
-
zdruzdjo
#7367 Re: "Majstori" parkiranja
Povezati vjersko pravo sa pravom da nekaznjeno napravis saobracajni prekrsaj. I da jos kazes kako je to ok i da napadas onoga koji ukazuje na to.....hmmmmmquarterback wrote:povezati iritiranost parking papcima sa vjerskim pravima je stvarno nevjerovatno dostignuce
iskrene cestitke
-
ObserverMode
#7368 Re:
Budi ti sarkastičan koliko ti volja, ali ja nisam ovdje tražio da se neko parkira pored Sebilja, pretjeruješ i pričaš bezveze. Mene zanima kako ti trpiš što se neko parkirao na polutravu pored parkinga kad nema mjesta na parkingu. Kako si ti to ugrožen tim činom?zdruzdjo wrote:Sad cu malo ja tjerati mak na konac sto inace ne volim.ObserverMode wrote:........ali zato kad jedan musliman želi da obavi molitvu u džamiji (što je samo po sebi dovoljno intimno) i traži jedno jedino parking mjesto za svoje auto onda je to poziv za jednog Gorana nemuslimana da vrijeđa i frontalno napada onog ko to traži. I ako se musliman slučajno radi nedostatka parking mjesta parkira tamo gdje nije dozvoljeno, onda će ateista Goran da postavlja njegove slike na forum i da ga naziva parking papkom. E pa nećeš, barem ne u mojoj smjeni. I da ti kažem otvoreno, imaš sreće što mi nisi pod ruku, jer da jesi drukčije bismo pričali, nisam ja baš tako tolerantan kao ti muslimani kojima slikate kola dok u miru obavljaju vjerski obred, zapamtio bi kad si zadnji put to napravio.
Onda pasa moj solidni svih 5 namaza bujrum pa cemo autima pored sebilja i pred slatko cose i preko cjele carsije da obavimo ono sto obavljamo u dzamiji. Zasto,, pa to je jedan nas intimni cin i sta fali????
To sto neko obavlja svoj "intimni cin" ne znaci da moram ja trpiti zbog toga. Prelistaj par postova o mom problemu pred dzamijom na alipasinom jednog petka.
I ja obavljam svoje neke druge intimne cinove pa ne bacim prezervativ kroz balkon komsinici koja susi djeciji ves ili komsiji na sofersajbu. Kad sam bio mlad znalo se zalomiti pa da i u autu se odradi nesto ali nikad nisam isao gdje cu nekome upadati u oci. Ne poredim obavljanje mog intimnog cina sa ovim drugim. Ne daj Boze. Nisam tako odgojen niti pokvaren.
Da budem sarkastican(bez namjere da vrijedjam iciju religiju), nekim likovima bi najdraze bilo da dzamija ima odmah uz safove i mjesto za ljubimca pa da ne mora daleko da ide do istog.
Ako vec se pravi dzamija za 1000 ljudi onda se treba planirati i mjesto gdje ce se svi ti ljudi (mozda) parkirati.
Mozda nas ima kojima ce parkiranje na krkanski nacin da bi obavlio "intimni cin" poremetiti svakodnevno funkiconisanje (namjerno necu reci zasmetati) pa cu mozda napraviti saobracajni prekrsaj ili mozda udariti djete koje nismo vidjeli zbog parking papka koji obavlja svoj intimni cin.
Pitao bih vas da jednom policija zadje i pokaci cestitke za sofersajbe. Isli bi svi u dzamiju ili taksijem ili tramvajem ili bi parkirali kao sto treba. Pa ako nema mjesta onda lagano 100-200 metara upotrijebiti nogice koje nam je dao Onaj isti kojem se molimo/klanjamo.....
Mislis li da se u Meki moze parkirati ispred One Dzamije na cestu???? ahaaaaaa....
-
ObserverMode
#7369 Re: "Majstori" parkiranja
Pričao sam o slikanju pred džamijom. Nađi drugo mjesto za upražnjavanje građanske odgovornosti, pred džamijom nisi dobrodoš'o, to nek ti bude jasno.goran16v wrote:Da, da, slikati auto parkiran na trotoaru ili zelenoj povrsini je veliki bezobrazluk, a parkirati auto je minimalan!ObserverMode wrote:To nepoštovanje propisa je minimalno u odnosu na bezobrazluk koji se ispoljava na ovoj temi slikajući tuđa vozila i stavljajući ljude na linč samo zato što grad nije obezbijedio dovoljno parking mjesta na lokacijama gdje se pokazalo da treba da bude više parking mjesta. A može se to napraviti, ima dovoljno prostora. A neće da se napravi jer o tome odlučuju zgubidani i pješobus moralisti poput tebe.
Iako i dalje prijetis, iako si i dalje smijesan, samo ovim si sve rekao tako da ostatak nema potrebe komentarisati!
Pogledaj i pronadji se:
-
goran16v
#7370 Re: "Majstori" parkiranja
Nema nikakve razlike izmedju slikanja pogresno parkiranog auta ispred dzamije ili pogresno parkiranog auta bilo gdje, a ja sam pred dzamijom kao i pred svakom drugom bogomoljom dobrodosao onoliko koliko ja zelim da sam dobrodosao u svom gradu, a ne onoliko koliko mi ti ili takvi kao ti odrede, jel ti jasno trokutasti podmetacu za tockove?ObserverMode wrote:Pričao sam o slikanju pred džamijom. Nađi drugo mjesto za upražnjavanje građanske odgovornosti, pred džamijom nisi dobrodoš'o, to nek ti bude jasno.goran16v wrote:Da, da, slikati auto parkiran na trotoaru ili zelenoj povrsini je veliki bezobrazluk, a parkirati auto je minimalan!ObserverMode wrote:To nepoštovanje propisa je minimalno u odnosu na bezobrazluk koji se ispoljava na ovoj temi slikajući tuđa vozila i stavljajući ljude na linč samo zato što grad nije obezbijedio dovoljno parking mjesta na lokacijama gdje se pokazalo da treba da bude više parking mjesta. A može se to napraviti, ima dovoljno prostora. A neće da se napravi jer o tome odlučuju zgubidani i pješobus moralisti poput tebe.
Pogledaj i pronadji se:
Last edited by goran16v on 03/09/2013 19:24, edited 1 time in total.
-
quarterback
-
ObserverMode
#7372 Re: "Majstori" parkiranja
Jesi, jesi, samo tako nastavi pa kad dobiješ po nosu onda ćeš ovdje kukat kako su papci naselili Sarajevo. Ljudi nemaju gdje da se parkiraju da na miru obave molitvu, a onda im dođe neki petokrakaš na baterije da prisjeda na muku. Mislim da neće baš svi biti sretni radi toga. Sreća tvoja pa ne znaju šta radiš, inače bi davno dobio što si zaslužio.goran16v wrote: Nema nikakve razlike izmedju slikanja pogresno parkiranog auta ispred dzamije ili pogresno parkiranog auta bilo gdje, a ja sam pred dzamijom kao i pred svakom drugom bogomoljom dobrodosao onoliko koliko ja zelim da sam dobrodosao u svom gradu, a ne onoliko koliko mi ti ili takvi kao ti odrede, jel ti jasno trokutasti podmetacu za tockove?
-
quarterback
#7373 Re: "Majstori" parkiranja
ako mogu ja da pitam nesto iz coska, ako je dozvoljeno kada se ide na molitvu parkirati gdje hoces, smije li se proci kroz crveno, voziti jednosmjernom ili jednostavno zgaziti nekoga na pjesackom posto se zuri ?
mislim da bi trebalo imati razumjevanja za takve slucajeve
eto izvinite, odoh ja a vi nastavite
ps
je li ruzno ako predlozim da se krene malo ranije pa auto ostavi malo dalje od vjerskog objekta do kojeg se, pretpostavljam, moze doci i uz par minuta hodanja ? Nije da ja govorim kako ce ko obavljati svoje aktivnosti nego eto, nesto pomislih da bi to moglo biti rjesenje ovog problema
ps
je li ruzno ako predlozim da se krene malo ranije pa auto ostavi malo dalje od vjerskog objekta do kojeg se, pretpostavljam, moze doci i uz par minuta hodanja ? Nije da ja govorim kako ce ko obavljati svoje aktivnosti nego eto, nesto pomislih da bi to moglo biti rjesenje ovog problema
-
ObserverMode
#7374 Re: "Majstori" parkiranja
Ne smije, treba imat' mjeru. Parkirano auto na polutravi nikom ne smeta, prolazak kroz crveno uglavnom rezultira udesom. Al od legalista na baterije ne očekujem da procijene kad je kršiti zakon opasno, a kad ne. Mislim, ipak svi imamo originalni operativni sistem na računarima.quarterback wrote:ako mogu ja da pitam nesto iz coska, ako je dozvoljeno kada se ide na molitvu parkirati gdje hoces, smije li se proci kroz crveno, voziti jednosmjernom ili jednostavno zgaziti nekoga na pjesackom posto se zuri ?
p.s. Ružno je jer su ljudi došli s posla i žure na pos'o nazad.
-
shandrprcSA
#7375 Re: "Majstori" parkiranja
polutravi
pa i ono malo zelenila sto ima treba da se pogazi sa autima...ma svaka ti cast