Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7351 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Truba »

možda jedini dio hrvatske koji je ostao u devedesetim...što je i razumljivo

a saće opet za nekoliko dana cirkus

činjenica je da je hrvatska izuzetno podijeljena na komuniste i nacionaliste... lijeve i desne
također to prožima društvo i narod i dijeli
osim vrtića koji postoje za srbe i hrvate
veliki je problem što za istu stvar postoje dvije verzije...
također sugovornici vele kako je 1991. samo nastavak 1945.

moje bilješke vele
kraj sa 5000 godina tracije naseljavanja...ljudskih nastambi i kraj s dobrom perspektivom u raljama politike i prošlosti
al je todorićevo imanje fenomenalno :D to su kilometri i kilometri posijanog... kažu dođe tu privatnim avionom malo se provrti i ode :D

sukus priče:
vukovar ima samo simboličnu vrijednost
hrvatska nije izgrađena na temeljima vukovara
jer je umjesto rada za opće dobro sada imamo privatni i partijski interes
osjećaj pravde je izostao a nacionalne tenzije se dižu prema potrebi
Marko Zarko

#7352 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Marko Zarko »

Josipović podržava Čovića, svaki glas je bitan, voli on Grude više od rođe Bandića
Banksy

#7353 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

sinuhe wrote:Besposlen svijet lakse i oboljeva.
Apsolutno.

Ponavljam se, ali ovo zaista vrijedi pročitati - savršeno precizno pojašnjenje.

Stoga mi se čak i ne čini točnom konstatacija SDP-ovih političara koji sugeriraju da veterane iz šatora instrumentira HDZ.

Ovo “kampiranje u Savskoj” odveć je iracionalno čak i za to. Šatorovanje u Savskoj eksplozija je nekrontroliranog ogorčenja na cijeli svijet, na sve koji su zdravi i imaju noge, na sve koji sa svojim životima idu dalje i pokušavaju ne živjeti u prošlosti.

To je ispad skupine ljudi kojima je bivša vlast dala pristojne pare zato da bi sjedili i šutjeli. Dvadeset godina nakon rata, ta bi skupina ljudi htjela ono što nakon dvadeset godina neizbježno više ne može imati: a to je biti u središtu pažnje.

Kampiranje pred Matićevim ministarstvom karikaturalno je i krajnje finale katastrofalne politike integracije ratnih veterana od sredine devedesetih. U ratu, Hrvatska je cijelu jednu generaciju poslala u rat, a dok su oni ratovali, njihova su radna mjesta nestajala pod kataklizmom privatizacije i tranzicije.

Kad su se vratili s fronte, najkomforniji način na koji je Franjo Tuđman mogao riješiti njihove probleme bio je da ih što više i po što rastezljivijim kriterijima pošalje u invalidsku mirovinu. Na taj način Hrvatska je dobila vojsku od 60.000 mladih umirovljenika koji su skinuti s biroa za nezaposlene, koji su imobilizirani kao politička snaga i mogli funkcionirati kao zahvalni, zainteresirani pretorijanci vladajuće stranke. Ta masovna tranzicija “iz uniforme u mirovinu” čini rat 1991.-95. bitno drukčijim od onog partizanskog. Naime, nakon 1945., u društvu koje je njegovalo kult rada, podrazumijevalo se da i veterani rata moraju raditi.

HDZ je 90-ih masovnim umirovljenjima veteranima napravio kratkotrajnu uslugu, ali ih je dugoročno zapravo moralno i psihički uništio. Ogroman dio braniteljske populacije ta je kampanja izglobila iz svijeta rada, a to znači i izglobila iz stvarnog života, stvarnih problema, stvarne integriranosti u društvo.

Hrpa (sad već ne) mladih umirovljenika našla se u situaciji da ne dijeli zbiljske probleme Hrvatske koja radi: korupciju, teškoće u poslovanju, nelikvidnost, krizu, otkaze, promjene zakona. Vojska mladih, materijalno situiranih umirovljenika najednom se našla s viškom slobodnog vremena. Znam mnoge koji su taj višak koristili plodotvorno.

Angažirali su se u braniteljskim zadrugama, karitativnom i volonterskom radu, Caritasu, izviđačima, sportu. Na drugoj strani, taj je višak vremena proizveo jedno paralelno, maligno civilno društvo koje vrijeme i novac troši tako što ratuje protiv svega što vrijeme neumitno nosi: primjer takvog je, nažalost, vođa vukovarske antićirilične kampanje Tomislav Jozić. Dojam je da upravo takva vrsta razmažene iracionalnosti dominira na prosvjedima u Savskoj.

U trenutku kad je od rata prošlo 20 godina, ljudi čija su primanja većini građana ove zemlje nedosežna, ljudi koji spadaju među rijetke u Hrvatskoj koji pouzdano znaju da će za šest ili osam mjeseci imati prihode očekuju od izvršne vlasti da se ne bavi nezaposlenima, da se ne bavi kasirkama koje u Konzumu padaju s nogu za 3000 kuna, da se ne bavi problemima kapitalizma 21. stoljeća, nego da se bavi njima. Utoliko je posjet branitelja Gredelju ili Imunološkom zavodu zapravo licemjeran. Jer, Gredelj i Imunološki danas ne postoje ponajprije zbog ratnih ciljeva, ideologije i stranke za koju su se ti isti veterani borili.

Dakako, sve to vrijeme u Hrvatskoj postoji i druga braniteljska populacija - ja bih rekao, uvjerljivo većinska. To su ljudi koji su 90-ih otišli u rat jer im je to bila građanska dužnost, kao što je dužnost platiti porez ili odvajati smeće. Kad je rat završio, povukli su crtu i nastavili raditi, onako kako čovjek treba i mora ako želi imati ispunjen život. Ti ljudi danas se sjećaju rata kao udaljene prošlosti, kad ga se sjete, smrknu se, raznježe, budu ponosni ili - ne malo njih - sarkastično primijete kako su bili naivni i glupi. Ali, ti ljudi žive živote kao i svi ostali građani Hrvatske, hrvaju se s poslodavcima, ministarstvima, krizom, usjevima, kišom, inspektorima, Bruxellesom, kvotama, tržištem, otkazima. Ono što se sada događa pred Ministarstvom branitelja uvreda je ponajprije tim ljudima. Uvreda, zato što stvara dojam da su svi veterani takvi.

Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#7354 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Domaci izdajnik »

Black swan wrote:joj bio sam u vukovaru 2-3 dana... kako je to čudan grad... dosta stvari mi je sada jasnije ali također dosta nejasnije :D

pola grada ima PTSP to je činjenica... a druge polovice izgleda nema... nema ljudi na ulici... nema djece mnogo...nema ljudi jednostavno... osim na papiru

čini se da svi žive od socijalne pomoći...

bio sam u srebrenici...bio sam u prijedoru... bio sam u bijeljini...

nekako svuda ima ljudi...nema toliko problema barem ih ja nisam vidio
a u vukovaru se mržnja može možem rezati

također sam konačno shvatio što branitelji žele
možda je malo čudno nama normalnima koji nismo toliko stradali u ratu...niti su nas svakodnevno napadali avioni i vbrovi
bila je no fly zona
žele dostojanstvo koliko god to čudno zvučalo... milostinja koju dobiju od države većina i ne zna normalno potropšiti jer je ptsp... ode sve na lijekove

koliko sam skontao ćirilica nije problem nego vlada hrvatske koja to protura...
sa srbima hrvati nemaju kontakta... pazi se gdje se ide šišati, gdje sjesti popiti piće, gdje ići u mesaru i nabavku...
ma isto dva paralelna sustava
škola je podijeljena...dakle srpska djeca uče drugačije nego hrvatska u zemlji s jednom vojskom jednim ustavom jednom policijom jednim školstvom...

ma cirkus
Što se tiče depresije, siromaštva i raspada sistema odeš Bjelovarsko-bilogorsku županiju, konkretno Pakrac, Lipik, Daruvar....koja je ono tuga šta je ostalo od izuzetno bogatog kraja :(
stiv33

#7355 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by stiv33 »

u hrvatskoj se ne živi uopće tako loše, nema gladnih, a i ti sukobi između hrvata i srba se potenciraju malo previše, nema toga uglavnom :roll:

znam da bi dosta raje iz Bih i Srbije vrlo rado da se domognu hrvatske putovnice :wink: :mrgreen:
Danguba

#7356 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Danguba »

stiv33 wrote:u hrvatskoj se ne živi uopće tako loše, nema gladnih, a i ti sukobi između hrvata i srba se potenciraju malo previše, nema toga uglavnom :roll:

znam da bi dosta raje iz Bih i Srbije vrlo rado da se domognu hrvatske putovnice :wink: :mrgreen:
ovo je dobar sarkazam...ili pak licemjerstvo :roll:
stiv33

#7357 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by stiv33 »

Licemjerestvo ili sarkazam, to je stav današnje hrvatske vlade. Potenciranje nepostojećih ili tek minimalnih problema, e da bi se odgodila rasprava o trenutnoj nepovoljnoj gospodarskoj situaciji, ne razumiješ ti to druže. :razz:
valensija

#7358 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by valensija »

Hrvatski sveštenik negira da je Jasenovac bio koncentracioni logor za Srbe

Društvo za istraživanje "trostrukog logora Jasenovac" negira da je Jasenovac bio konc-logor i da su u njemu ubijani Srbi, Jevreji i Romi, već tvrdi da su tu deportovani protivnici režima NDH i komunisti.

Image

Društvo za istraživanje "trostrukog logora Jasenovac" negira da je Jasenovac bio konc-logor i da su u njemu ubijani Srbi, Jevreji i Romi, već tvrdi da su tu deportovani protivnici režima NDH i komunisti, a da su nakon rata na tom području partizani ubijali Hrvate.

U ovom društvu su pripadnici i desne i leve orijentacije hrvatske države i zajedno negiraju istorijske činjenice i dokaze o genocidnoj prirodi ustaškog režima i konc-logoru Jasenovac.

Predsednik tog društva je dr. Stjepan Razum, sveštenik i rukovodilac Arhiva Zagrebačke nadbiskupije, potpredsednik je Mato Rupić, rukovodilac Odeljenja arhivskog gradiva Hrvatskog dokumentaciono-memorijalnog centra Domovinskog rata, a sekretar Igor Vukić, novinar naklonjen levici.

Oni tvrde da je Jasenovac bio "zatvor, odnosno radni logor za aktivne protivnike NDH (u najvećem broju komuniste i njihove saradnike) te za grupu Jevreja koji su bili izuzeti iz deportacija u nemačke logore".

Društvo propagira da je ovaj konc-logor, zaparavo, bio "sabirni centar za ratne zarobljenike i Jevereje" te da zarobljenici u Jasenovac "nisu dovođeni da bi bili ubijani i da niko tu nije ubijen samo zato što je bio Srbin ili pravoslavac".

Revidiranje istorije

Sveštenik Razum tvrdi da su zločine u Drugom svetskom ratu zapravo "počeli četnici pobunom protiv legalne hrvatske vlasti u julu 1941" - to je naveo još 2012. u intervjuu zadarskom" Hrvatskom listu", naslovljenom s "Vreme je da srušimo velikosrpski mit o Jasenovcu".

On tvrdi da je SUBNOR "u tri navrata pokušao da dokaže "naduvane" brojke masovno stradalih u Jasenovcu sistematskim iskopavanjem žrtava 1961, 1964. i 1984".

Šta više, tvrdi on, "mnogi hrvatski vojnici završili su svoj "križni put" 1945. upravo na poljima oko Jasenovca i na obalama Save", pa su tamo, kako tvrdi on i još jedan deo hrvatskih desničara, zapravo, ubijani Hrvati.

- O svemu tome postoji obilje arhivske građe, a i svedoci su još živi. Država bi istraživanja Jasenovca trebala podsticati, a ne ometati - kaže Igor Vukić, sekretar društva, koji je objavio feljton "Zanemarene činjenice o jasenovačkom logoru" u 22 nastavka u "Glasu Koncila".

Zurof protiv Društva

Rad ovog hrvatskog društva žestoko je osudio Efraim Zurof, direktor Centra "Simon Vizental".

Društvo želi da bude proglašeno za nevladinu organizaciju u Hrvatskoj, ali zagrebački Gradska kancelarija za opštu upravu to odbija.

Naime, ova kancelarija već se jednom kompromitovala, jer je u Registar udruženja svojevremeno upisala Udruženje dobrovoljaca HOS-a sa natpisom "Za dom spremni".

Taj slučaj kasnije je pred komisijom UEFA iskoristio hrvatski fudbaler Josip Šimunić, koji je kažnjen zbog ustaškog pozdrava "Za dom spremni" nakon utakmice Fudbalske reprezentacije Hrvatske na Maksimiru.

Mediji navode da je ta blamaža sprečila novi skandal, pa je zahtev ovog udruženja odbijen uz spisak primedbi.
Scopio

#7359 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Scopio »

Ljudi što mislite tko će biti novi hrvatski predsjednik?
Zeljoooo

#7360 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Zeljoooo »

Josipovic
spreca

#7361 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by spreca »

Josipovic...........jer nemate ozbiljnije kandidature....na sta je HR spala
res publica

#7362 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by res publica »

Josipović, zato što ga je podržao Šešelj. :lol:
spreca

#7363 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by spreca »

res publica wrote:Josipović, zato što ga je podržao Šešelj. :lol:
:lol: :lol: :lol: ........koga seselj podrzi taj moze samo dva metra duboko(slobo) :lol:
Grover

#7364 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Grover »

Image

Po završetku mise, koja odudara od ostalih i po tome što su ju pohodili mahom muškarci i tek poneka žena, potražili smo kontroverznog patera Lasića. 'Ja sam uvjeren da je u raju! Ne da vjerujem. To je ogromna razlika', reče nam odmah o Paveliću.

U pristojno popunjenoj Bazilici presvetoga srca Isusova u Palmotićevoj ulici u Zagrebu održana je misa zadušnica povodom 51. godišnjice smrti Ante Pavelića, ustaškog poglavnika i čelnika kvislinške tvorevine Nezavisne države Hrvatske.

Isusovac Stanislav Kos koji je predvodio misno slavlje na samom je početku mise Antu Pavelića oslovio riječima "otac i prijatelj", a misno slavlje nazvao je pokušajem "da mu se odužimo na najbolji mogući način za sve za što nas je zadužio".

U kasnijim molitvama, dominikanac Vjekoslav Lasić molitvu je proširio i na "viteza" Juru Francetića, te boga zamolio da ovim "hrabrim svjedocima" podari nebeski stan...

'Nema zločina'

S obzirom na zločine počinjene pod Pavelićevom vlašću, upitali smo Lasića da pojasni svoju tezu.

"Nema zločina. Bog je tako milosrdan i pun ljubavi da nema grijeha koji On neće oprostiti ako čovjek iskreno proplače nad svojim grijesima. Tko vama garantira da on nije proplakao nad onim što vi zovete zločinima? Ako je on to napravio, onda je sigurno u raju", kazao je Lasić ističući kako u "svetom pismu piše da je sveto i plemenito djelo sjetiti se svojih pokojnika".

"On je griješio kao što svi mi drugi griješimo. Mi nismo pozvani da sudimo njega", kazao je Lasić. Zanimalo nas znači li to da bi bi držao misu za nekog komunistu koji je počinio zločine.

"Moji vjernici zasad nisu zatražili misu za Josipa Broz. Ja sam kao svećenik spreman i tu misu reći, ali bih napravio jedan znanstveni
uvod u tu misu. Čistim bih dokazima pokazao da je Tito bio zločinac nad zločincima i da Isus hoće da iza njih molimo", odgovorio je. S obzirom da postoje brojni dokazi i o zločinima koje je počinio Pavelić, zanimalo nas je zašto takvih uvoda nema na Lasićevim misama...

http://danas.net.hr/hrvatska/vjekoslav- ... -je-u-raju
Truba

#7365 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Truba »

Ko se iskreno pokaje u raju je
Sukus teologije

Mada sumnjam da je ante sada u raju

Djelovanje poslije rata ne pokazuje pokajanje
Mada se mogao pokajati nakon ranjavanja
Opet sumnjam
It_is_a_Leclerc

#7366 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by It_is_a_Leclerc »

Ivan Sinčić je moj favorit. Čovjek je :thumbup: Kako je išamarao smorljivog profesora Ljignjoslava, onog tokamaka Milana... Kolinda molila Boga da ju ne spomene...
Zeljoooo

#7367 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Zeljoooo »

It_is_a_Leclerc wrote:Ivan Sinčić je moj favorit. Čovjek je :thumbup: Kako je išamarao smorljivog profesora Ljignjoslava, onog tokamaka Milana... Kolinda molila Boga da ju ne spomene...
Ma nema on sanse.
It_is_a_Leclerc

#7368 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by It_is_a_Leclerc »

Zeljoooo wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Ivan Sinčić je moj favorit. Čovjek je :thumbup: Kako je išamarao smorljivog profesora Ljignjoslava, onog tokamaka Milana... Kolinda molila Boga da ju ne spomene...
Ma nema on sanse.
Potajno se nadam da ima šanse da uđe u drugi krug. Sjajan je bio u svim debatama. Ima finu populističku crtu, pljuje banke i tajkune, na šta se narod naročito pali.

Očekujem da makar neće biti zadnji sutra.
kamberovica polje

#7369 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by kamberovica polje »

Ma može ti biti favorit do sutra ali bez stranačke mašinerije, pa i da je sam Isus ili reinkarancija Franje Tuđmana, izbore ne bi dobio. Tužno ali veće šanse ima Milfinda od njega.
Last edited by kamberovica polje on 28/12/2014 01:44, edited 1 time in total.
homega

#7370 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by homega »

Scopio wrote:Ljudi što mislite tko će biti novi hrvatski predsjednik?

Ponovo Josipović. Jedini rival mu je Kujundžić, međutim, iako ima određenih kvalitetnih ideja, on osobno fašistoidan je, a to većinska Hrvatska ipak ne podržava.

Ostali kandidati tipični su marginalci, ne vrijede spomena.
Zeljoooo

#7371 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Zeljoooo »

It_is_a_Leclerc wrote:
Zeljoooo wrote:
Ma nema on sanse.
Potajno se nadam da ima šanse da uđe u drugi krug. Sjajan je bio u svim debatama. Ima finu populističku crtu, pljuje banke i tajkune, na šta se narod naročito pali.

Očekujem da makar neće biti zadnji sutra.
Najjace kad hladno rece NATO savez nije nikakav odbrambeni savez vec savez za otimacinu bogatstva po svijetu :D
Fact

#7372 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Fact »

Sinčićevo rezonovanje je na razini prištavog srednjoškolca.

Nadam se pobjedi Kolinde.

Drugi izbor je Kujundžić.Bio mi je favorit prije debata,ali u debatama je bio preagresivan i neartikulisan.

Josipović je najgora opcija,čak i politički analfabet Sinčić je bolji izbor od njega.
Truba

#7373 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Truba »

Prije sam isao na ove izbore i čekao satima... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Sada ne BiH da placaju
Challenger__

#7374 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Challenger__ »

Ne izlazim na izbore, a da imam pravo glasa za Hr, bez dvoumljenja bih glas dao Sinčiću.

Image

:thumbup:
LDLT

#7375 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by LDLT »

Josipović je jedini iole kvalitetan, makar se nema čime pohvalit iz 1. mandata.
Ovaj klinac Ivan je populist i budala na kvadrat, mislim da ni sam ne kuži 90% stvari o kojima trkelja. I može samo i takve glasove privuć.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/ivan ... 90892.aspx
MOJA vizija Hrvatske započinje šetnjom ulicama gradova diljem Lijepe naše i sretanjem zadovoljnih i sretnih stanovnika nasmijanih lica dok se zrakom šire lijepi mirisi i ugodna glazba.

Da bi se ova vizija ostvarila ljudi moraju prepoznati potrebu za promjenom i dati mi priliku da učinim sve što sam najavio da ću činiti kao predsjednik.Borba za ostvarenje vizije počinje. Ne može se dobiti ili biti išta vrijedno bez velike žrtve. Ne možete ići u raj, a da ne umreš. Ili možeš?
Post Reply