Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
gamer4ever

#7351 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by gamer4ever »

Tesla Edison wrote: 12/08/2021 11:36
"Sta je sa ostalim zemljama" - kojim?
"Sta je sa Indijom" - :lol: Porediš zemlju u kojoj teleća g***a jedu za doručak, a kravlja za ručak?? Pa tamo i bez korone isti broj umire.
"Ti si tip osobe koje treba dobiti po nosu da dodje pameti" - bujrum junačino, samo reci gdje, pa da te vidim. Taman da sav bijes, nakupljen u ovih godinu i po, iskalim na nekom panikbotu.
"vecina teoreticara zavjere" - ma ja, vama panikbotovima su teroije zavjere i kad sunce izlazi. Dosadni ste sa tom pričom.
"trebas dobiti ti ili tvoj bliznji ozbiljniji oblik korone" - dobili, prebolovali, a ni kahnuli nismo. Uz to sve, i vakcinisali se pride ;)

Zato, haj vozdra....
Sta je sa svim drugim zemljama gdje su ljudi masovno umirali ? Indija nije dobar primjer, ok, ti si spomenuo BIH zbog malina respiratora i Italiju, a sta je sa ostalim zemljama ? Jel svuda su bili pokvareni respiratori ili doktori koji ne znaju sta rade ? Ako to tvrdis, zar ne vidis koliko to suludu zvuci ? Bas zato sto ste dobili i prebolovali kao prehlada sada pises ovakve gluposti. Tvoja sebicnost dolazi do izrazaja. Meni nije nista bilo, ko jebe druge boli me qrac za njih, jel tako ?
Last edited by gamer4ever on 12/08/2021 11:46, edited 1 time in total.
Tesla Edison

#7352 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

:lol: :lol: :lol:

Zadovoljstvo je gledati ove "dušebrižnike" kako pjene :lol:

Niti sam ja imao iskustva sa "težim oblikom" korone, niti bilo ko koga poznajem, a ni taj koga poznajem, ne zna nikoga da je imao teži oblik korone, a da ne govorim da je preminuo od iste.

I sad ja treba da vjerujem nekom anonimusu sa foruma, iza čijeg nicka se možda krije i Čerkez, ili Solak, da je korona opasna, da ljudi umiru,.... ili pak možda medijima, koji svako malo najavljuju kataklizme, bagere, puna grobna mjesta, na hiljade mrtvih dnevno.....

Dakle svima njima vjerovati, ali nipošto svojim očima, razumu i logici?

hm.... zanimljivo :-)

Sa druge strane imamo na stotine i hiljade svjedočenja o stanju u bolnicama, nemaru,... Zatim, kontradiktorne izjave tzv. "stručnjaka", koji jedni druge pobijaju, razne sumnjive prijave i pojave i svjedočenja gdje su ljude koji su bukvalno ginuli u saobraćajnim nesrećama, pripisivali umrlim od korone, zatim prisilno lišavanje slobode i zatvaranje u bolnice asimptomaptskih pacijenata, kako bi se svrorio privid teškog stanja i kako bi se stvorila panika (slučajevi iz Zenice, Tešnja i Sarajeva). I još tu ima milion primjera, mrsko mi sad to sve pisati i nabrajati.

I onda dođe neki lik, ala @direktor1, ili onaj što je otvarao anketu u uvođenju policijskog sata, i kaže da su to sve teorije zavjere, da ljudi umiru, samo mi to ne opažamo, da treba vjerovati medijima i "struci",...

Ma hajte molim vas :run:
Last edited by Tesla Edison on 12/08/2021 12:01, edited 5 times in total.
gamer4ever

#7353 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by gamer4ever »

udri me jace wrote: 12/08/2021 11:32
Kad imas slucaj gdje komuniciras sa bolesnikom putem mobitela gdje ti govori da je dobro, pa onda ojednom nema te komunikacije pa zoves bolnicu pa ti kazu da se stanje dobro, i onda te ujutro nazovu . umro .... jedan ovakav slucaj nije alarm, ali hiljade ovih slucajeva covjeka treba nagnati da preispita svoje misljenje i stav oko broja umrlih.
To ti samo govori kako je opaka i podla bolest, okrene se stanje za cas.
udri me jace

#7354 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by udri me jace »

gamer4ever wrote: 12/08/2021 11:49
udri me jace wrote: 12/08/2021 11:32
Kad imas slucaj gdje komuniciras sa bolesnikom putem mobitela gdje ti govori da je dobro, pa onda ojednom nema te komunikacije pa zoves bolnicu pa ti kazu da se stanje dobro, i onda te ujutro nazovu . umro .... jedan ovakav slucaj nije alarm, ali hiljade ovih slucajeva covjeka treba nagnati da preispita svoje misljenje i stav oko broja umrlih.
To ti samo govori kako je opaka i podla bolest, okrene se stanje za cas.
tako je bolest koja ima zanemarivu smrtnost ali je u stanju da blokira svaki drugi vid medicinske dostupnosti građanima, kao i da blokira sve normalne aktivnosti u svijetu. :thumbup:
gamer4ever

#7355 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by gamer4ever »

Tesla Edison wrote: 12/08/2021 11:46
Niti sam ja imao iskustva sa "težim oblikom" korone, niti bilo ko koga poznajem, a ni taj koga poznajem, ne zna nikoga da je imao teži oblik korone, a da ne govorim da je preminuo od iste.

Ja znam ljude koji su imali teze oblike, znam ljude koje se pate vec mjesecima od "long covid" i vjerovatno nece nikada ni ozdravit, i znam ljude koji su umrli. Komsija u zgradi je imao nesto preko 50 godina, bez kronicnih bolesti.
Vjeruj da sam Cerkez ili Solak, znas koliko me briga. Volio bih da je tako, barem bih imao puno vecu platu :)

Ako nesto ne znas, onda ne pametuj o tome. Pricas da je bolest kao prehlada, da je sve placebo efekat. Vrijedjas ljude koji nisu imali srece kao ti
Last edited by gamer4ever on 12/08/2021 17:11, edited 1 time in total.
gamer4ever

#7356 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by gamer4ever »

udri me jace wrote: 12/08/2021 12:44

tako je bolest koja ima zanemarivu smrtnost ali je u stanju da blokira svaki drugi vid medicinske dostupnosti građanima, kao i da blokira sve normalne aktivnosti u svijetu. :thumbup:
Slazem se sa tobom, ne mislim da je opravdano da ova bolest treba da blokira drugi vid medicinske pomoci, nit sve normalne aktivnosti u gradu. Medjutim, ne znam sta se zalis, evo od maja sve otvoreno nikakvih mjera nema ?
Nije stvar u tome, nego me "bode u oci" kad neko kao ti napise "zanemariva smrtnost". Pa u BIH je smrtnost 5% sta hoces vise ? Da ne spominjem posljedice koje ova bolestina ostavi na organizam nekim ljudima. I ne, ne mislim da to opravdava niti blokiranje grada niti medicinske pomoci. Ali mislim ako ne znas realno stanje onda ne komentarisi o tome kakve je bolest i smrtnost
akcija007

#7357 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by akcija007 »

Rastu brojevi SA i u BiH. Danas SA 29 novih a u BiH 180 .
Tesla Edison

#7358 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

Jao spinovanja, muka mi čitati
skafiskafsnjak

#7359 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

akcija007 wrote: 12/08/2021 18:39 Rastu brojevi SA i u BiH. Danas SA 29 novih a u BiH 180 .
Ako nastavi ovako, proglasice nas visoko rizicnom... Dr rijecima, popisa mi se na godisnji na kraju mjeseca :lol:
laik1981

#7360 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by laik1981 »

Gledam rodjene na Grbavici i onda se sjetim da se prvenstvo prekinulo i da smo otisli u lockdown u momentu kada je bilo dvoje zarazenih u drzavi.. Sjetim se rukavica i pranja ambalaze posle kupovine.. Kakva je to samo medijska tortura bila..
Trappist

#7361 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

Korona sasvim slucajno u junu i julu pauzu napravila u glavnom gradu gdje je najveci promet ljudi,i to kad je otkriven novi delta soj koji je zarazniji 5 puta od izvornog. Neka jos malo pa ce opet doktori na televizije pricati kako im je pretrpan sistem (27 ljudi u bolnici).
hladan.preminger

#7362 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by hladan.preminger »

Trappist wrote: 12/08/2021 21:27 Korona sasvim slucajno u junu i julu pauzu napravila u glavnom gradu gdje je najveci promet ljudi,i to kad je otkriven novi delta soj koji je zarazniji 5 puta od izvornog. Neka jos malo pa ce opet doktori na televizije pricati kako im je pretrpan sistem (27 ljudi u bolnici).
virus nije sezonalan ali ga nema ljeti je najjača tvrdnja "struke" cijelo ovo vrijeme
Trappist

#7363 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Trappist »

hladan.preminger wrote: 13/08/2021 08:20
Trappist wrote: 12/08/2021 21:27 Korona sasvim slucajno u junu i julu pauzu napravila u glavnom gradu gdje je najveci promet ljudi,i to kad je otkriven novi delta soj koji je zarazniji 5 puta od izvornog. Neka jos malo pa ce opet doktori na televizije pricati kako im je pretrpan sistem (27 ljudi u bolnici).
virus nije sezonalan ali ga nema ljeti je najjača tvrdnja "struke" cijelo ovo vrijeme
Naravno naravno, i sasvim slucajno sad u australiji imaju rekordne brojeve novozarazenih, slucajno skroz, nema nikakve veze sto je zima sad tamo...
Tesla Edison

#7364 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

Ma sve je obični placebo. Epidioti rekli da je curenje iz nosa glavni simptom Delte, ljudi sami sebe počeli priključivati na respiratore, ne pitaju ni koji je proizvođač. Za dva dana, red na testiranju.

Gledam brojke testova iz juna i jula, kada su mnogu punktovi bili zatvoreni, a brojevi testiranih svaki dan oko 2000. Čega ba 2000? U tim danima jedva da je 50-tak testiranja bilo dnevno, i to u cijeloj BiH ali jok, lafo 2000 testiranih.

U svemu lažu. U brojevima zaraženih, brojevima testiranih, brojevima vakcinisanih i naravno, brojevima umrlih. Pumpaju broj umrlih nekoliko hiljada puta od stvarnog broja.

Epidiotske panikbotovske lažovčine.
hladan.preminger

#7365 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Tesla Edison wrote: 13/08/2021 09:29 Ma sve je obični placebo. Epidioti rekli da je curenje iz nosa glavni simptom Delte, ljudi sami sebe počeli priključivati na respiratore, ne pitaju ni koji je proizvođač. Za dva dana, red na testiranju.

Gledam brojke testova iz juna i jula, kada su mnogu punktovi bili zatvoreni, a brojevi testiranih svaki dan oko 2000. Čega ba 2000? U tim danima jedva da je 50-tak testiranja bilo dnevno, i to u cijeloj BiH ali jok, lafo 2000 testiranih.

U svemu lažu. U brojevima zaraženih, brojevima testiranih, brojevima vakcinisanih i naravno, brojevima umrlih. Pumpaju broj umrlih nekoliko hiljada puta od stvarnog broja.

de smanji ribu, kakav placebo.
ne budi druga krajnost korona priče.
Tesla Edison

#7366 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

hladan.preminger wrote: 13/08/2021 10:40
Tesla Edison wrote: 13/08/2021 09:29 Ma sve je obični placebo. Epidioti rekli da je curenje iz nosa glavni simptom Delte, ljudi sami sebe počeli priključivati na respiratore, ne pitaju ni koji je proizvođač. Za dva dana, red na testiranju.

A daa, da ne mudem druga krajnost jel?

A bageri? Hiljade mrtvih dnevno? Pretrpano Vlakovo? #OstaniDoma? SFF kataklizma? Bajram kataklizma? Ramazan kataklizma? Hukićkinih 6000 sojeva u BiH?

To je tebi ok?

Naravno da je placebo. Virus je slabiji od najboičnije prehlade. Virus sa jakim EPP-om.
adsubzero

#7367 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by adsubzero »

Tesla Edison wrote: 13/08/2021 10:43 A daa, da ne mudem druga krajnost jel?

A bageri? Hiljade mrtvih dnevno? Pretrpano Vlakovo? #OstaniDoma? SFF kataklizma? Bajram kataklizma? Ramazan kataklizma? Hukićkinih 6000 sojeva u BiH?

To je tebi ok?

Naravno da je placebo. Virus je slabiji od najboičnije prehlade. Virus sa jakim EPP-om.
Ima li admina da nam sjase ova botina
skafiskafsnjak

#7368 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

Tesla je admin ove teme :mrgreen:
Trappist mu je zamjenik :D
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#7369 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bobi »

Ljudi, manite se zajebancije.
hladan.preminger

#7370 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Tesla Edison wrote: 13/08/2021 10:43
hladan.preminger wrote: 13/08/2021 10:40

A daa, da ne mudem druga krajnost jel?

To je tebi ok?

te tvrdnje su po tačnosti i logičnosti jednake tvojoj da je sve placebo. upala pluća koja se prvo čuje stetoskopom pa potvrdi rengenom nije placbo, upala pluća uz nizak crp nije placebo, itd.

svojim idiotskim tvrdnjama diskredituješ i većinu stvari koje su razumne i opravdane.

u gotta pick your battles
adsubzero

#7371 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by adsubzero »

skafiskafsnjak wrote: 13/08/2021 10:59 Tesla je admin ove teme :mrgreen:
Pa stvarno nema smisla. Neke stvari mogu i razumjeti, pa i zajebancije malo. Al ovaj lik konstantno truje teme prosipanjem nekog svog bijesa, politickim glupostima, zavjerama...
Tesla Edison

#7372 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tesla Edison »

adsubzero wrote: 13/08/2021 11:47
Pa stvarno nema smisla. Neke stvari mogu i razumjeti, pa i zajebancije malo. Al ovaj lik konstantno truje teme prosipanjem nekog svog bijesa, politickim glupostima, zavjerama...
:thumbup: 8-)
gamer4ever

#7373 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by gamer4ever »

Tesla ti imas placebo umjesto mozga :)
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#7374 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by konektovan »

U te testove ubrajani su i testovi iz privatnih laboratorija, tako je i danas...
skafiskafsnjak

#7375 Re: Korona u Kantonu Sarajevo POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

adsubzero wrote: 13/08/2021 11:47
Ja sam navikao :lol:

Ja sam u svemu ovome neka sredina,.ni tamo.ni vamo....
Ali sto neki pretjeruju...pfff
Locked