Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- HAVANA
#7351 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Dzeka,toka,mihrivode,podhrastovi...svi ce moja jaja jest.
-
Otto24
#7352 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Prijatelju,denimb wrote:Interesuje me Diseldorf...znaci treba privremeni smjestaj za covjeka, zenu i bebu a da nije hotel jer je skup. Treba im nekih 10-15-20 dana koliko vec dok ne nadju stan, imaju li neki apartmani ili nesto?
Na ovakav korak mozes nagovoriti budalu i dijete, fahidiota( IT strucnjaka) ili mesara iz Tesnja, pametnog covjeka ne.
Ako nikada ne uspiju u onome sto su naumili, to ce biti iskljucivo nihova krivica.
P.S. Ako ti neko sa klix-a ponudi smjestaj za tvog poznanika, budi siguran da ce te izvozati vise nego sto ti vozas svoj ud.
- denimb
#7353 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ne znam o cemu pricas i zasto donosis zakljucke na precac, ova tema kao i 90% tema na klix forumu pokazuje da je jedan beskoristan ud...mjesto za prosipanje frustracija, i narodnih poskocica tipa maloga muje...Otto24 wrote:Prijatelju,denimb wrote:Interesuje me Diseldorf...znaci treba privremeni smjestaj za covjeka, zenu i bebu a da nije hotel jer je skup. Treba im nekih 10-15-20 dana koliko vec dok ne nadju stan, imaju li neki apartmani ili nesto?
Na ovakav korak mozes nagovoriti budalu i dijete, fahidiota( IT strucnjaka) ili mesara iz Tesnja, pametnog covjeka ne.
Ako nikada ne uspiju u onome sto su naumili, to ce biti iskljucivo nihova krivica.
P.S. Ako ti neko sa klix-a ponudi smjestaj za tvog poznanika, budi siguran da ce te izvozati vise nego sto ti vozas svoj ud.
Jbt gdje god da udjes, sta god da te zanima sve sto vidis su ljudi koji uvaljuju sve svoje licne frustracije u pricu, ili pokusavaju nasmijati siru narodnu masu, pokazati se kao fakini, i stvoriti na kraju osjecaj zadovoljstva u sebi...
Cast izuzetcima, ali vidim da i oni odustaju od bilo kakvog pokusaja price na klix forumu.
- konjislav
#7354 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
To je zvanično, nezvanično počelo prije 2 sedmice.512MB wrote:Konjislave jes naso stan?![]()
Dobio jučer ugovor, trebao bih ga potpisati danas, ali u Berlinu se danas ne radi, praznik zbog dana žena.
ABda se uselim u ponedjeljak.
- konjislav
#7355 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Meni kada sam to spremao, trebalo mi 2 - 3 sedmice, još se zadavao maksimalno. Imao nekih 15-tak različitih dokumenata. Smučilo mi se zbog toga.Lajavikrelac wrote:Ma joj...ovamo se rugaju curi koja je završila državni fakultet na Palama, a sa druge strane i ove "eminentne" u SA i BL vani uvažavaju ko papa TalmudPitao ja gore kad sam bio u DE za proceduru nostrifikacije naše diplome i to njihovog pravnika, kad mi je stalo nabrajati i objašnjavati šta sve treba onako u prenesenom značenju mi je savjetovao da se manem ćorava posla...
A papiri za vizu, treba ti 4 papira. Dokaz da imaš ponudu, dokaz da ti je žena žena, a dijete dijete i popunjenu prijavu za vizu.
- Maraschino
#7356 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Sretno @konjislave kako god bilo. 
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#7357 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Jes' vala 'ta ce pravnik....Bluemore wrote: Za diplomu pogledaj na anabin bolje nego da pitas slucajnog pravnika
Cuti bolan ne ides u Bavarsku, njihovom birokratijom djecu po Njemackoj strase! Meni je ovaj pomenuti predlozio da nostrifikaciju obavim - u drugoj pokrajinikonjislav wrote:Meni kada sam to spremao, trebalo mi 2 - 3 sedmice, još se zadavao maksimalno. Imao nekih 15-tak različitih dokumenata. Smučilo mi se zbog toga.
A papiri za vizu, treba ti 4 papira. Dokaz da imaš ponudu, dokaz da ti je žena žena, a dijete dijete i popunjenu prijavu za vizu.
Uglavnom sretno ti bilo
-
Suzie Q
#7358 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Poslala sam ti pp u svezi nostrifikacije.Lajavikrelac wrote:uti bolan ne ides u Bavarsku, njihovom birokratijom djecu po Njemackoj strase! Meni je ovaj pomenuti predlozio da nostrifikaciju obavim - u drugoj pokrajiniKaze u Baden-Vitembergu je to cas posla naspram Bavarske onda zamisli kakva je to zajebancija
Uglavnom sretno ti bilo
Sve ovisi koja si struka, odnosno kome moras slati. ja sam slala u Bonn i taj mi proces nije uopće bio tako grozan kao sto spominjete.
- Connaisseur Karlin
#7359 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
zar se bas moraju vratiti kuci ako se vrate u BiHHAVANA wrote:Ja navijam za onu povratak.Ja bi volio kad bi se vi svi vratili kuci.
- konjislav
#7360 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
I ja sam slao u Bonn. I upravo mi je trebalo bruka papira, zato što je tako pisalo u ZAB uputstvu.Suzie Q wrote:Poslala sam ti pp u svezi nostrifikacije.Lajavikrelac wrote:uti bolan ne ides u Bavarsku, njihovom birokratijom djecu po Njemackoj strase! Meni je ovaj pomenuti predlozio da nostrifikaciju obavim - u drugoj pokrajiniKaze u Baden-Vitembergu je to cas posla naspram Bavarske onda zamisli kakva je to zajebancija
Uglavnom sretno ti bilo
Sve ovisi koja si struka, odnosno kome moras slati. ja sam slala u Bonn i taj mi proces nije uopće bio tako grozan kao sto spominjete.
- konjislav
- Bluemore
#7362 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Lajavikrelac wrote:Jes' vala 'ta ce pravnik....Bluemore wrote: Za diplomu pogledaj na anabin bolje nego da pitas slucajnog pravnikaTrebao sam frizera pitati....
Cuti bolan ne ides u Bavarsku, njihovom birokratijom djecu po Njemackoj strase! Meni je ovaj pomenuti predlozio da nostrifikaciju obavim - u drugoj pokrajinikonjislav wrote:Meni kada sam to spremao, trebalo mi 2 - 3 sedmice, još se zadavao maksimalno. Imao nekih 15-tak različitih dokumenata. Smučilo mi se zbog toga.
A papiri za vizu, treba ti 4 papira. Dokaz da imaš ponudu, dokaz da ti je žena žena, a dijete dijete i popunjenu prijavu za vizu.Kaze u Baden-Vitembergu je to cas posla naspram Bavarske onda zamisli kakva je to zajebancija
Dobro je Kad je kod tebe Sve crno - bijelo
Uglavnom sretno ti bilo
-
Suzie Q
#7363 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
https://www.kmk.org/zab/zentralstelle-f ... owina.htmlkonjislav wrote:.
Kako tko dozivljava, meni nije bilo komplicirano i ako se izuzmu kopije svih stranica iz indexa, to je sveukupno nekih 8-9 papira. Plus vi muski ne trebate ni vjencani list. Cak su i s ovjerama bolji od nas, kod nas bi se moralo sve ovjeravati..
-
vladimir_spajkic
#7364 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Koliko sam ja shvatio radio se o verifikaciji diplome i stručne spreme a ne o nostrifikaciji.Suzie Q wrote:https://www.kmk.org/zab/zentralstelle-f ... owina.htmlkonjislav wrote:.
Kako tko dozivljava, meni nije bilo komplicirano i ako se izuzmu kopije svih stranica iz indexa, to je sveukupno nekih 8-9 papira. Plus vi muski ne trebate ni vjencani list. Cak su i s ovjerama bolji od nas, kod nas bi se moralo sve ovjeravati..
Ovo je sve ono što treba od dokumentacije za Bolonjce:
https://www.kmk.org/fileadmin/Dateien/p ... ologna.pdf
Možete li mi odgovoriti koliko se na ovo čeka kada se kompletira i pošalje ?
- konjislav
#7365 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Meni je bilo gotovo za 15-tak dana, ali je trebalo više da dođe meni na adresu zbog spore pošte.vladimir_spajkic wrote:Koliko sam ja shvatio radio se o verifikaciji diplome i stručne spreme a ne o nostrifikaciji.Suzie Q wrote:https://www.kmk.org/zab/zentralstelle-f ... owina.htmlkonjislav wrote:.
Ovo je sve ono što treba od dokumentacije za Bolonjce:
https://www.kmk.org/fileadmin/Dateien/p ... ologna.pdf
Možete li mi odgovoriti koliko se na ovo čeka kada se kompletira i pošalje ?
-
Suzie Q
#7366 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
3 mjeseca je zakonski rok ako su svi potrebni dokumenti predani, meni je otprilike toliko i trajalo, ali negdje sam citala da ovi sto rade radi vize zbog radnog mjesta mogu i brze završiti. U to nisam upucena.
-
belfy
#7368 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
nako... jer se mora boriti da... jer se moze--- i tako dalje...
slucajni odabir...
slucajni odabir...
mk ultra wrote:Ovi nemaju ni rješenje za mjerenjehrasno38 wrote:Pa imas druze u sklopu firmi koje se bave sa tim....kurty wrote:Jel ima na forumu elektro inzinjer da radi projekte struje za kuce???
Naravno i da ga moze potpisati?
http://dinalsa.ba/ba/elektroinstalacije
https://fmeri.gov.ba/registri/registar- ... jerenjima/
http://fmpu.gov.ba/projektovanje
a ni rješenje za projektovanje
ja imam ovlaštenja sva, ali recimo firma u kojoj radim nema ovlaštenje za projektovanje elektroinstalacija
pa ako napravim projekat, moram otici prijatelju da on ovjeri pod svojom firmom i njihovim ovlaštenjem... radio jedno vrijeme i ne radim više, jer su cijene srozali plus sto investitoru cesto ne odgovara kad mu kazes da nesto tako treba i da će mu vratiti ako na normalnu ovjeru odnese... al eto, ima pametniji uvijek
@kurty koga god nazoves od ovih sto imaju rjesenje napravit ce ti projekat...
imas po sarajevu finih, ali i skupih... ako je samo za neku legalizaciju, to tipske daju većinom, i često nemaju veze sa objektom, al to prihvataju![]()
mk ultra wrote: Ispitivanje el. Instalacija u becu 5€ kvadrat...
A kod nas prolazi poziv i pitanje koliko imas sijalica i uticnica...
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#7369 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ako vec mene quote, ja svoje odradim kako treba, a ja se protiv svakakve konkurencije ne mogu boriti... drzava odradi pomalo nesto, ali slabo
Davno sam to sazvakao nit me mori nesto previse, svakom svoje... a ako neko zeli na prevari i lazi da zarađuje, nek zarađuje, ja znam da u tim parama nema hajra...
Davno sam to sazvakao nit me mori nesto previse, svakom svoje... a ako neko zeli na prevari i lazi da zarađuje, nek zarađuje, ja znam da u tim parama nema hajra...
- kurty
#7370 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Evo kontam odakle moj post na ovoj temi...
Kad valjda neko kopirao ovdje sto sam tamo negdje pitao za elektro inzinjera...
Na temu... Namam namjeru ici... Ne želim da idem... Ko hoce da ide, sretno mu... Samo znam da kad god ko ode iz firme od kolega moje spreme, ja dobijem povisicu... Tako, hvala im sto idu...
Kad valjda neko kopirao ovdje sto sam tamo negdje pitao za elektro inzinjera...
Na temu... Namam namjeru ici... Ne želim da idem... Ko hoce da ide, sretno mu... Samo znam da kad god ko ode iz firme od kolega moje spreme, ja dobijem povisicu... Tako, hvala im sto idu...
- muha_sa
-
Sydnor
#7372 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ima ovoga i u BiH. Nisu svi poslodavci govna.muha_sa wrote:https://www.klix.ba/vijesti/regija/hrva ... /190310105
- muha_sa
#7373 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
ako ti nije mrsko deder nam navedi bar jedan primjerSydnor wrote:Ima ovoga i u BiH. Nisu svi poslodavci govna.muha_sa wrote:https://www.klix.ba/vijesti/regija/hrva ... /190310105
-
Fudo387
#7374 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
https://regional.ba/gazda-radniku-napra ... uredajima/muha_sa wrote:ako ti nije mrsko deder nam navedi bar jedan primjerSydnor wrote:Ima ovoga i u BiH. Nisu svi poslodavci govna.muha_sa wrote:https://www.klix.ba/vijesti/regija/hrva ... /190310105
- muha_sa