Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Edin H.

#7351 Re: Migranti u BiH

Post by Edin H. »

славянин wrote:
Edin H. wrote:
Bosna je zemlja koja se sa masovnom imigracijom susrela tek nedavno i to samo kao prolazna stanica, a prelamaju se razni interesi.
Ljudi koji su vani zive sa tim i susrecu se dugi niz godina, u tom kontekstu sam mislio.
Plus u Bosni postoji o ozbiljan problem razumijevanja i implementacije Konvencije o ljudskim pravima, jer se ne radi dovoljno na podizanju svjesti stanovnistva kroz obrazovni sistem. To se naravno ne odnosi samo na pitanja vezanja za izbjeglice.
Politicari ovo vide kao nacin da se izvuce novac iz medjunarodnih fondova bez da su zainteresovani za dobrobit ovih ljudi.
Uz to uvlacimo se Evropskoj uniji i Hrvatskoj i prihvatamo njihove zahtjeve, te zadrzavamo ljude u BiH, dok u isto vrijeme nema nas ni na mapi u smislu prijema u Evropsku uniju, na ciji zahtjev to i radimo.
Jest zato u evropi imamo porast desnice , i po anketama uvijek 70+ % stanovnistva izjavi da smatra da je imigracija stetna po njihovu zemlju :lol: jer valjda ni oni ne razumiju.
Eki :shock:

Image
insomnia78

#7352 Re: Migranti u BiH

Post by insomnia78 »

Pa sto hin onda ne puste?
zrakomlat

#7353 Re: Migranti u BiH

Post by zrakomlat »

славянин wrote:..........
Dobro živce ti imaš, čini se :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#7354 Re: Migranti u BiH

Post by _BataZiv_0809 »

Kako je njihovo zadrzavanje u BiH u skladu sa tom Konvencijom?
Edin H.

#7355 Re: Migranti u BiH

Post by Edin H. »

insomnia78 wrote:Pa sto hin onda ne puste?
Neka ih kod vas :D

Puste pomalo.
славянин

#7356 Re: Migranti u BiH

Post by славянин »

Image
Image
Image :D
славянин

#7357 Re: Migranti u BiH

Post by славянин »

zrakomlat wrote:
славянин wrote:..........
Dobro živce ti imaš, čini se :D
Slobodnog vremena ovih par dana pa malo da smirimo ove diletante na forumu :D :D :D
zrakomlat

#7358 Re: Migranti u BiH

Post by zrakomlat »

славянин wrote:
CPT wrote:
славянин wrote:Sve to iznad sto si napisao je ili namjerna laz ili si stekao tu sliku na neki veoma bizaran nacin... telefoni od 10 eu ? Koji smartphone kosta 10 eura de mi reci :lol:
Ono kad je nekome smartphone znak luksuza u 2019 :roll: novi xiaomi go je 140KM (recimo)
da o ponudi polovnih i ne govorimo, pogotovo u tim drzavama gdje zavrsava sav tehnicki odpad Zapada
Malo se i po iphoneu zna tapkati jelde :D
[/img]

Sve po 10 eura. :D
Naravno da ima telefon za 10 e.
Migrant M.A.A. (1974.) iz Palestine lišen je slobode zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krađa u Čapljini. Kako je navedeno iz policije 3.11.2018. godine, oko 23,05 sati, u PS Čapljina je prijavio D.J. iz Čapljine da je nepoznata osoba, sa šanka u ugostiteljskom objektu u Čapljini, otuđila mobitel marke Samsung J5, vlasništvo njegove kćerke.
''U 00,30 sati, po saznanjima da je za 10 eura neposredno poslije prijave o krađi prodavao mobitel koji po opisu svjedoka odgovara otuđenom, patrola policije PS Čapljina pronašla je migranta M.A.A. (1974) iz Palestine (podaci koje je isti dao usmeno), a koji kod sebe nije posjedovao nikakve dokumente. Kod istog nije pronađen otuđeni mobitel. Zbog sumnje u izvršenje KD krađa navedeni je lišen slobode'', priopćeno je iz MUP-a HNŽ-a.
jajara

#7359 Re: Migranti u BiH

Post by jajara »

zanimljivo je da ove pobjegulje nama ovde sole pamet...bolje oni upuceni preko facebooka jbga...a i pronasli su se medju ovim kozojebima jer ni jedni ni drugi nisu ostali branit svoju zemlju kad su trebali nego trk :run:
Edin H.

#7360 Re: Migranti u BiH

Post by Edin H. »

славянин wrote: Image :D
Grcka realno ima problem, jer skoro pa svi prolaze kroz Grcku.

Gledajuci na zelenu kolonu htio si da kazes da su Madjarska, pa donekle i Italija prodesnicarske zemlje ili ono kako kazu cega se pametan stidi budala se ponosi.
Image

Miklos Horthi sa Hitlerom

Inace nijedna od zemalja interesantnih izbjeglicama da zasnuju novi zivot.

A Svedska jedna od zemalja sa najvecim brojem imigranata u odanosu na broj stanovnika samo 19% smatra imigrante problemom :skoljka:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#7361 Re: Migranti u BiH

Post by _BataZiv_0809 »

Pa tvoj Cembrlejn je prvi potpisao ugovor sa Hitlerom.
zposao

#7362 Re: Migranti u BiH

Post by zposao »

Šta sad, ko se protivi masovnoj ilegalnoj imigraciji ljidi bez identiteta automatski ga vežeš za, ni manje ni više, Hitlera?

Fino.
Razum i SJW nikad se nisu sreli.
zposao

#7363 Re: Migranti u BiH

Post by zposao »

_BataZiv_0809 wrote:Kako je njihovo zadrzavanje u BiH u skladu sa tom Konvencijom?
Jos vise me zanima, u skladu sa kojom konvencijom je da horda ljudi (od kojih ogromna vecina ne bjezi ni od kakvog rata) bez ikakvih dokumenata maršira preko granica desetina država?

Koja je to konvencija pa da i mi bacimo dokumente i odemo preko granice na zapad. A ne se jebavat bezveze gonjajuci papire i cekajuci vize.
sinuhe

#7364 Re: Migranti u BiH

Post by sinuhe »

Da, i je li ovo privremeno ili treba prihvatiti kao trajno rjesenje ove nekontrolisane migracije. Bacis pasos, zoves se N.N i rodjen si 1. januara :D
Vazna stavka je da se podvikne drugim ljudima kako su fasisti.

Image
Anno Domini

#7365 Re: Migranti u BiH

Post by Anno Domini »

славянин

#7366 Re: Migranti u BiH

Post by славянин »

Evo ga postadose i biscani rasisti "this rasist" :D
https://avaz.ba/vijesti/bih/494871/pogl ... -policajce
Bosanski_kralj

#7367 Re: Migranti u BiH

Post by Bosanski_kralj »

славянин wrote:Evo ga postadose i biscani rasisti "this rasist" :D
Svaki koji upadne u šake našoj policiji, u stanici dobije degenek samo takav. I apsolutno podržavam policiju u tome.
славянин

#7368 Re: Migranti u BiH

Post by славянин »

Bosanski_kralj wrote:
славянин wrote:Evo ga postadose i biscani rasisti "this rasist" :D
Svaki koji upadne u šake našoj policiji, u stanici dobije degenek samo takav. I apsolutno podržavam policiju u tome.
Ma mi nemamo mogucnosti da lobiramo po eu i kedijima kao to sto hrvatska radi - samo je pitanje vremena dok ne skoce ove ngo i krenu blatiti policiju.

Svezane su ruke policiji u 90% slucajeva nazalost...
howdy

#7369 Re: Migranti u BiH

Post by howdy »

dis rasist! jebem li ti majku :lol:

gospoda imaju instrukcije da pravljenjem izgreda ubrzaju migriranje u EU.
Ultraviolent

#7370 Re: Migranti u BiH

Post by Ultraviolent »

Polis bosnicki rasist :lol:
MarshalDodik

#7371 Re: Migranti u BiH

Post by MarshalDodik »

Kada je fight odnosno vise natezanje izmedju migranata i nase milicije jos uvijek ne znam za koga da navijam.
Razum kaze jedno, srce kaze drugo :lol:
Kejn

#7372 Re: Migranti u BiH

Post by Kejn »

Ovi migranti potvrdjuju ljepotu jezicke izvornosti naziva naseg bosnjackog naroda. Sa kojom lahkocom on izgovara bosnicki isto kao i neki Poljak ili Mađar prije 800 godina za vrijeme Kraljevine Bosne :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#7373 Re: Migranti u BiH

Post by _BataZiv_0809 »

Sve lafo jadni a namazani svim bojama. Cuj rasist...ali kako nabra kad ga zaganjase :lol:
Point.

#7374 Re: Migranti u BiH

Post by Point. »

Edin H. wrote:
Ti ocigledno ne poznajes ovu tematku, bolje je da se drzis fudbala. :oops:
Ja sam u poziciji da tacno znam za dosta nasih ljudi i sta rade i od cega zive, kao i da uporedim sa strancima. To svakako ovisi od zemlje do zemlje i sta im je sistem omogucio. Naravno je da mi je nejasno to neko velicanje nase dijaspore kada na svakom koraku vidim da su stvari drugacije, a u isto vrijeme obezvrijedjivanje drugih, osobito onih koji se razlikuju izgledom, jezikom i bojom koze. U isto vrijeme primjetna je rastuca doza nacionalizma kod dijaspore i to uglavnom onih koji su dosli sa samim pocetkom rata i uopste nisu ratovali kada je za to bilo vrijeme. Nepojmljivo je da su ljudi u BiH koji su proveli cetiri godine u ratu i ostali da zive u BiH puno trezveniji i racionalniji.
Ukoliko ti sada radis, uvjeren sam da si sa svojom familijom godinama bio na socijalnoj pomoci dok su te odskolovali ili dok si se prekvalifikovao i dosegao nivo da mozes radit i placati svoje troskovei. Sada kada je to potrebno ovim ljudima brzo se zaboravlja ko je pomogao. Cak nasuprot nasi ljudi uglavnom govore lose o zemljama koje su im pomogle i obezbjedile utociste. Bez obira na tvoje opaske i besmislice ja uglavnom vidim telefone od 10 eura vrijednosti. Uostalom ukoliko neko radi ko im je blizak radi vani, te im je platio put ili kupio im dobar telefon sta je u tome lose i da li to znaci da im nije potrebna zastita. Ja pomognem tim ljudima kada god mogu i odazovem se na razne akcije. I da, za one sto rekose - vodi ih kuci, pustao sam ih da prespavaju u mojoj kuci kada nisu imali gdje. To vidim uostalom kao i neku obavezu jer je bilo ljudi koji su i meni pomogli kada mi je trebalo.
A to sto ti najugrozenije, ljude kojima je potrebna pomoci i koji konstantno stradaju na ovom putu ka nekoj boljoj buducnosti, zoves vucibatinama, ipak tebi sluzi na cast. Ljudi su reaktivni i probelmi koji se pojavljuju su samo reakcija na nacin koji se drzava i pojedinci ophode prema njima.
Očigledno su ti draži ovi hahari iz bjelosvjetskih vukojebina od našeg insana. Ovdje je prvenstveno riječ o migranatima koji su zaglavili u BiH i njihovim ponašanjem posebno u Krajini. Jebote, svaki Božiji dan dolaze informacije o pljačkanju, napadima, marisani i šta sve ne i onda delegati ovdje iz udobnog doma Slovenije i Zapada kažu kako su to dezinformacije.

I da, naravno da nose najnovije smartfone od 10 eura, jer su ih ili ukrali sami ili kupili ukradene.

A kad već hračeš po našim ljudima i nastavljaš sa tim da ti nešto objasnim. Švedska ima vjerovatno jedan od najboljih sistema posebno što se tiče socijalne pomoći i garantujem da nema nu 5% naših ljudi na socijali. Počeću od moje familije koji su bili na socijali tačno 1 godinu i 3 mjeseca dok nisu dobili posao. To je bilo davne 1995 godine. Pa ti računaj. A takvih primjera ti mogu navesti koliko hoćeš. Naravno da će ljudi koji su tek došli u drugu zemlju biti na nekoj vrsti pomoći dok se ne snađu ali to uopšte nije poenta nego je poenta da su se naši ljudi snašli, govorim iz skandinavske perspektive, prilično dobro. Davno je već napisano da su se izbjeglice iz područja bivše Jugoslavije najbolje integrisale od svih grupa u švedsko društvo, sa najvišim procentom školovanih i zaposlenih. Naravno, možeš naći rijedak slučaj socijalaca ali to je više izuzetak nego pravilo.

I da dodam na kraju, ja nemam apsolutno ništa protiv izbjeglica koji dolaze i kojima je zaista potrebna pomoć. I treba pomoći. Ali ovi po Bosni su Bože sačuvaj, većinom mladi momci koji se kreću čoporativno, prave nerede, bodu, pljačkaju, tuku se, napadaju. Samo problem državi koja sama sebi ne može pomoći kamoli njima. Bježi bolan.
pustopoljina

#7375 Re: Migranti u BiH

Post by pustopoljina »

Zlo mi je od "ja nemam nista protiv izbjeglica, ali ovi su grozni".
Mislite li stvarno, ali stvarno, da ste negdje posli, a zavrsili tu gdje ste zavrsili, da imate uvjete ko cuko...mislite li da biste bili drugaciji?
Kad ih vidis, shvatis da su u banani i jedino se mozes ljutiti na svijet sto su tu i na nasu drzavu, sto je to palo na jedan kanton.
Locked