Sebija All about

Post Reply
howdy

#7351 Re: Sebija All about

Post by howdy »

palermo wrote:
Dozer wrote:
A sta bi ti pozelio neljudima koji svojim ponasqnjem i djelovanjem uniste stotine, pa i hiljade zivota na razne nacine...? Da krepaju u najtezim mukama ili da ih dragi Allah nagradi vjecnim dzennetom?
Neotuđivo je pravo svakoga pojedinca da mrzi. Nekoga, nešto....mržnja je jedna od primarnih ljudskih osobina i ne vidim da itko može nešto reći protiv tog osjećaja. Al kako smo mi na podforumu politika, a ne na podforumu pozdravi i želje onda se nekako podrzaumjeva da sve što napišemo ima i određeno političku notu, razmišljanje, stav šta već. E onda tu dolazimo po mom mišljenju jednog strukturalnog problema. Naime, činjenica je da je za Sebiju i Bakira glasalo 260 000 ljudi, dakle ako ti poželišp džehenemsku vatru onima za koje si glasao, onda zaista postoji opasnost da i oni pomisle da i njima želiš tu istu džehenemsku vatru. A taj strah se još više pojačava kada čuješ horsko, crkni, crkni, crkni...........i šta onda očekuješ od ovih nego da se u njima probudi onaj iskonski osjećaj za opstanak i da se bore na život i smrt. Posljedično, to ništa drugo ne znači nego daljnja podjela (ionako podijeljenog) društva, smanjivanje mogućnosti za bilokakav kompromis i zapravo osuda čitavog društva na jednu uzaludnu borbu za koju unaprijed znamo da neće biti pobjednika.

I da se vratim na tvoje pitanje, može se recimo poželiti i ovo, brz oporavak, dobro zdravlje sa željom da ostatak života provede mirno, sadeći cvijeće u svojoj bašti na poljinama svjesna da je ovo bila opomena da joj je vrijeme da izađe iz nečega čemu nije pripadala.
Popusti s patetikom ziv bio.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#7352 Re: Sebija All about

Post by pici »

dabogda se raspadala... jesam napiso vec... jesam, nema veze :mrgreen:
Nero Histrion

#7353 Re: Sebija All about

Post by Nero Histrion »

julisiz es grant wrote:
jazzer wrote:
Humljanin wrote:Meni je najzanimljivije od svega da najjači i najčitaniji bosanskohercegovački portal već 4 dana ne smije napisati ni riječi o nečemu o čemu raspreda čitav region i manji lokalni portali.
Eto toliko o medijskim slobodama.
Al' zato juce veliki interview sa, pazi sad', Salmirom Kaplanom. Lik je aktuelan i bitan
koliko i moja rahmetli nana.

Svaka Zvizdiceva izjava, pa i ona najnebitnija, se uredno prenese, o Bakiru da i ne pricamo.

Mozda se picke boje da im Sebija ne ugasi portal ako se naljuti? :)
Pa ona nije ništa izjavila evo danima. Dok je izjavljivala, prenosili su i nju.
Cekajte ba dok se zena malo oporavi, bit ce i izjava.
archi_a

#7354 Re: Sebija All about

Post by archi_a »

Iz čega proizilazi nešto drugo, što mi nije baš najjasnije...... Forum, u principu ima jasno određena pravila. Borimo se generalno protiv ružnog govora, govora mržnje, psovanja, vrijeđanja, jel tako?
Nije dozvoljeno uputiti psovke i uvrede nekom kolegi forumašu ali je sve to dozvoljeno uputiti nekoj osobi koju spominjemo u našim prepiskama a koja nije forumaš, odnosno, nalazi se u javnom životu zemlje, zavisno od teme o kojoj govorimo. Tanka je to linija i nije mi baš najjasnija.
palermo

#7355 Re: Sebija All about

Post by palermo »

howdy wrote:
palermo wrote:
Dozer wrote:
A sta bi ti pozelio neljudima koji svojim ponasqnjem i djelovanjem uniste stotine, pa i hiljade zivota na razne nacine...? Da krepaju u najtezim mukama ili da ih dragi Allah nagradi vjecnim dzennetom?
Neotuđivo je pravo svakoga pojedinca da mrzi. Nekoga, nešto....mržnja je jedna od primarnih ljudskih osobina i ne vidim da itko može nešto reći protiv tog osjećaja. Al kako smo mi na podforumu politika, a ne na podforumu pozdravi i želje onda se nekako podrzaumjeva da sve što napišemo ima i određeno političku notu, razmišljanje, stav šta već. E onda tu dolazimo po mom mišljenju jednog strukturalnog problema. Naime, činjenica je da je za Sebiju i Bakira glasalo 260 000 ljudi, dakle ako ti poželišp džehenemsku vatru onima za koje si glasao, onda zaista postoji opasnost da i oni pomisle da i njima želiš tu istu džehenemsku vatru. A taj strah se još više pojačava kada čuješ horsko, crkni, crkni, crkni...........i šta onda očekuješ od ovih nego da se u njima probudi onaj iskonski osjećaj za opstanak i da se bore na život i smrt. Posljedično, to ništa drugo ne znači nego daljnja podjela (ionako podijeljenog) društva, smanjivanje mogućnosti za bilokakav kompromis i zapravo osuda čitavog društva na jednu uzaludnu borbu za koju unaprijed znamo da neće biti pobjednika.

I da se vratim na tvoje pitanje, može se recimo poželiti i ovo, brz oporavak, dobro zdravlje sa željom da ostatak života provede mirno, sadeći cvijeće u svojoj bašti na poljinama svjesna da je ovo bila opomena da joj je vrijeme da izađe iz nečega čemu nije pripadala.
Popusti s patetikom ziv bio.
vala, kad bolje razmislim imaš i pravo :izet: k'o biva il' se pridruži il se odmakni
JThomas

#7356 Re: Sebija All about

Post by JThomas »

ali zato strogi pragmatizam kad je riječ o običnom svijetu. nema se, jebiga, budžeti, organizacija, reforme su bolne ali neophodne...
Humljanin

#7357 Re: Sebija All about

Post by Humljanin »

julisiz es grant wrote: Da je totalitarizam kao prije 1990, niko ne bi smio napisati ništa. Kada pišu Avaz i drugi, bez posljedica, ni Klixu se ne bi desilo ništa da pišu. I šta više mogu napisati od onoga što su drugi objavili? Pa i Avaz je zadnji put samo prekopirao Latićev tekst.
Gluposti.
Ja nisam rekao da živimo u totalitarizmu. O tome se da raspravljati.

Samo sam rekao da je stanje medija jadno. Novinarske slobode su u BiH misaona imenica.

Evo, odmakni se od ovoga primjera i zamisli samo hipotetički:

Da se prva dama Amerike ili Francuske ili Britanije razbolila i da radi nje naprave pravo opsadno stanje na najvecem klinickom centru u državi. Šta misliš bi li to bila vijest i bi li o tome pisali?
Ili je sve ovo po tebi redovno stanje?

Zamisli da radi Kolinde zatvore bolnicu u Dubravama i svi u Zagrebu to znaju i govore o tome a da najjači mediji 5 dana šute i prave se blesavi.

O čemu mi zapravo uopće pričamo ovdje?
Nije problem biti bolestan, nije problem ni lijeciti se, ni htjeti malo privatnosti.

Ali je problem ako se o nečemu uopće ne smije pričati ni raspravljati.
Znači postoje teme o kojima je bolje ne započinjati.

Zar nije normalno upitati zbog koga se rastjeralo pola Kliničkog Centra? Radi koga su helikopteri bioi u pripravnosti? Radi koga su dolazili strani stručnjaci? Ko je taj koji može poslati pola doktora kući sa radnog mjesta da bi on dobio malo privatnosti u javnoj bolnici?

Samo se zapitaj je li imamo svi mi isti tretman? Jesmo li svi jednaki? Ili su neki jednakiji?
Bi li se radi tebe ili tvoje majke ovako postupalo?

I kažeš da mediji imaju slobodu?
Bloo
Globalna šefica

#7358 Re: Sebija All about

Post by Bloo »

archi_a wrote:Iz čega proizilazi nešto drugo, što mi nije baš najjasnije...... Forum, u principu ima jasno određena pravila. Borimo se generalno protiv ružnog govora, govora mržnje, psovanja, vrijeđanja, jel tako?
Nije dozvoljeno uputiti psovke i uvrede nekom kolegi forumašu ali je sve to dozvoljeno uputiti nekoj osobi koju spominjemo u našim prepiskama a koja nije forumaš, odnosno, nalazi se u javnom životu zemlje, zavisno od teme o kojoj govorimo. Tanka je to linija i nije mi baš najjasnija.
Nije ni meni nešto najjasnije.
Kad ja tebi opsujem mater na forumu i nazovem te debilom, administracija me kazni.
Kad neka, u ovom slučaju više njih, javna osoba uzrokuje da ti član bliže porodice pati u bolnici, da nema kemoterapije, da nema lijekova itd...ko će tu osobu da kazni?
Ja je ne mogu fizički ozlijediti, niti joj se približiti, ja sam nemćna da joj naudim na bilo kakav način - ali joj mogu sočno uputiti lijepe želje i pozdrave.
I ne samo njoj. Jer to je jedini ispušni ventil koji imaš.

Ako ćemo se već praviti levatima...i prenemagati se što Sebiji neko spominje mater i želi joj da umre :)
jer to nije fino...
Hakiz

#7359 Re: Sebija All about

Post by Hakiz »

archi_a wrote:Iz čega proizilazi nešto drugo, što mi nije baš najjasnije...... Forum, u principu ima jasno određena pravila. Borimo se generalno protiv ružnog govora, govora mržnje, psovanja, vrijeđanja, jel tako?
Javne osobe nigdje u sobodnom svijetu nemaju pravo na privatnost i zaštitu od vrijeđanja u onoj mjeri u kojoj to pravo imaju druge osobe.

Ako živiš od javnosti, javnost ima pravo na tebe.
howdy

#7360 Re: Sebija All about

Post by howdy »

JThomas wrote:ali zato strogi pragmatizam kad je riječ o običnom svijetu. nema se, jebiga, budžeti, organizacija, reforme su bolne ali neophodne...
Lijecenje djece SMS-ovima dodao bih.
Styling

#7361 Re: Sebija All about

Post by Styling »

Hakiz wrote:
Javne osobe nigdje u sobodnom svijetu nemaju pravo na privatnost i zaštitu od vrijeđanja u onoj mjeri u kojoj to pravo imaju druge osobe.

Sjecam se onomad, bjese prije nekoliko mjeseci, Melanija se nije redovno pojavljival au javnosti i nesto je bila kratko u bolnici zbog bubrega (to se ne moze sakriti), digla se sva Amerika. Svaki news outlet je raspredao sta se s njom desava. Drama.
Hakiz

#7362 Re: Sebija All about

Post by Hakiz »

Styling wrote:
Hakiz wrote:

Sjecam se onomad, bjese prije nekoliko mjeseci, Melanija se nije redovno pojavljival au javnosti i nesto je bila kratko u bolnici zbog bubrega (to se ne moze sakriti), digla se sva Amerika. Svaki news outlet je raspredao sta se s njom desava. Drama.
Takve stvari imaju dvojaku ulogu. Sa jedne strane tračeri se zabavljaju.

Sa druge strane podsjećaju ljude koji su meta tog interesovanja na to da narod, to jeste glasači političara ili publika zabavljača, prate šta rade. Pa ako žele pobjedu na slijedećim izborima ili da im raja kupi sljedeći album/kupi kartu za sljedeći film, koncert, knjigu itd da paze šta rade. Ili to dobro sakriju.

Ali to je za normalan svijet, ne za BiH...
Bluemore

#7363 Re: Sebija All about

Post by Bluemore »

Cuj zeli privatnost
Pa neka plati za privatnost
A ne istjera pola klinickog a drugu polovicu ucjeni
tlr

#7364 Re: Sebija All about

Post by tlr »

Meni je fakat nebitno je li gospoDŽa Direktorica dva dana pred smrt ili će živjeti dugo i sretno još 200 godina.
Ona je samo jedna najobičnija nakrivo nasađena klimakterična baba, a kakvih ima na hiljade u Sarajevu.
Ona je posebna samo po tome što je zahvaljujući intimnim odnosima sa Sinom dobila priliku da upravlja KCUS i životima (i bolestima) svojih sugrađana.

Prava pitanja su:
- kako je moguće da Direktorica raspolaže klinikom k'o privatnom firmom i iseljava spratove kad joj treba malo privatnosti?
- Čak i da je privatna firma - morala bi platiti porez na (procijenjenu vrijednost) usluga koje je dobila pored plate?
- ko je obezbijedio helikopter i kirurge?
- kako pacijenti KCUS mogu dobiti helikopter, pilota i kirurga iz inostranstva za vlastite potrebe?
- je li gospođa platila lijekove, najam sprata klinike, materijal neophodan za operaciju te namirila štetu nastalu nametanjem vanrednih uslova?
- ako jeste ... a nije 100%, možemo li znati koliko to košta i usput priupitati nju i gospodina joj čo'eka: o'kle pare?
Janjicar

#7365 Re: Sebija All about

Post by Janjicar »

Jel' gotov crkla ?
Hakiz

#7366 Re: Sebija All about

Post by Hakiz »

tlr wrote:Meni je fakat nebitno je li gospoDŽa Direktorica dva dana pred smrt ili će živjeti dugo i sretno još 200 godina.
Ona je samo jedna najobičnija nakrivo nasađena klimakterična baba, a kakvih ima na hiljade u Sarajevu.
Ona je posebna samo po tome što je zahvaljujući intimnim odnosima sa Sinom dobila priliku da upravlja KCUS i životima (i bolestima) svojih sugrađana.

Prava pitanja su:
- kako je moguće da Direktorica raspolaže klinikom k'o privatnom firmom i iseljava spratove kad joj treba malo privatnosti?
- Čak i da je privatna firma - morala bi platiti porez na (procijenjenu vrijednost) usluga koje je dobila pored plate?
- ko je obezbijedio helikopter i kirurge?
- kako pacijenti KCUS mogu dobiti helikopter, pilota i kirurga iz inostranstva za vlastite potrebe?
- je li gospođa platila lijekove, najam sprata klinike, materijal neophodan za operaciju te namirila štetu nastalu nametanjem vanrednih uslova?
- ako jeste ... a nije 100%, možemo li znati koliko to košta i usput priupitati nju i gospodina joj čo'eka: o'kle pare?
Nje ni bitno kako je došla u priliku da radi šta radi, bitno je zlo da je u prilici.
ako jeste ... a nije 100%, možemo li znati koliko to košta i usput priupitati nju i gospodina joj čo'eka: o'kle pare?
"Vidiš li moj Tajjipe onaj autoput?

Ne vidim, moj Bakire?!

E..."
Dozer

#7367 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

julisiz es grant wrote: Pa ona nije ništa izjavila evo danima. Dok je izjavljivala, prenosili su i nju.
Nije jer nece, ili nije jer - ne moze radi oporavka?

Pa nije komarac jbt...koliko je pacijenata u bolnici bilo u protekla 4 dana, i da je bas niko ne vidi, ne uslika...?
The BEN10

#7368 Re: Sebija All about

Post by The BEN10 »

Humljanin wrote:O čemu mi zapravo uopće pričamo ovdje?
Nije problem biti bolestan, nije problem ni lijeciti se, ni htjeti malo privatnosti.

Zar nije normalno upitati zbog koga se rastjeralo pola Kliničkog Centra? Radi koga su helikopteri bioi u pripravnosti? Radi koga su dolazili strani stručnjaci? Ko je taj koji može poslati pola doktora kući sa radnog mjesta da bi on dobio malo privatnosti u javnoj bolnici?

Samo se zapitaj je li imamo svi mi isti tretman? Jesmo li svi jednaki? Ili su neki jednakiji?

Bravo!
Dozer

#7369 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

palermo wrote: Neotuđivo je pravo svakoga pojedinca da mrzi. Nekoga, nešto....mržnja je jedna od primarnih ljudskih osobina i ne vidim da itko može nešto reći protiv tog osjećaja. Al kako smo mi na podforumu politika, a ne na podforumu pozdravi i želje onda se nekako podrzaumjeva da sve što napišemo ima i određeno političku notu, razmišljanje, stav šta već. E onda tu dolazimo po mom mišljenju jednog strukturalnog problema. Naime, činjenica je da je za Sebiju i Bakira glasalo 260 000 ljudi, dakle ako ti poželišp džehenemsku vatru onima za koje si glasao, onda zaista postoji opasnost da i oni pomisle da i njima želiš tu istu džehenemsku vatru. A taj strah se još više pojačava kada čuješ horsko, crkni, crkni, crkni...........i šta onda očekuješ od ovih nego da se u njima probudi onaj iskonski osjećaj za opstanak i da se bore na život i smrt. Posljedično, to ništa drugo ne znači nego daljnja podjela (ionako podijeljenog) društva, smanjivanje mogućnosti za bilokakav kompromis i zapravo osuda čitavog društva na jednu uzaludnu borbu za koju unaprijed znamo da neće biti pobjednika.

1. Ja nisam glasao za njih, ni sada, ni ikada prije, niti cu ikada.
2. 260.000 ljudi je = oko 26% glasova ljudi koji su glasali, odnosno oko 12-13% ukupnog birackog tijela. I ovdje je sigurno pokradeno bar 2-3% (hiljade mrtvih glasale, listici se vozali kucama bez murije, itd.), sto znaci da oni (i komplet SDA) imaju plafon 10% "legitimiteta".
3. Njen legitimitet se ogleda u...koliko je ona dobila glasova...9.000? 12.000? Jesi li svjestan da je ova cifra samo pokazatelj ko je zapravo samo glasao za nju - stranacki poslusnici, uhljebi i nesto malo ostalih koji to nisu, tj. zaludjenici. Legitimitet za 0,9% ili 1,2% glasova...? Ozbiljno...?

A tacno...moze se pozeliti i brz oporavak i sve ostalo sto si nabrojao, ali to bi moglo da je ona normalna i da je bar necim zasluzila takvu zelju. Daj nam samo jednu pozitivnost koju je uradila, a cime bi zasluzila takvu zelju... I ona, i on. A i komplet stranka.

Usput, ja nikad nikoga u zivotu nisam mrzio, a ne mrzim ni sad. Pa cak ni nju. Jbt je tamo. Ali, kad neko svojim djelima zasluzi ljudsku osudu, onda ta osuda i slijedi.
julisiz es grant

#7370 Re: Sebija All about

Post by julisiz es grant »

Humljanin wrote:
julisiz es grant wrote: Da je totalitarizam kao prije 1990, niko ne bi smio napisati ništa. Kada pišu Avaz i drugi, bez posljedica, ni Klixu se ne bi desilo ništa da pišu. I šta više mogu napisati od onoga što su drugi objavili? Pa i Avaz je zadnji put samo prekopirao Latićev tekst.
Gluposti.
Ja nisam rekao da živimo u totalitarizmu. O tome se da raspravljati.

Samo sam rekao da je stanje medija jadno. Novinarske slobode su u BiH misaona imenica.

Evo, odmakni se od ovoga primjera i zamisli samo hipotetički:

Da se prva dama Amerike ili Francuske ili Britanije razbolila i da radi nje naprave pravo opsadno stanje na najvecem klinickom centru u državi. Šta misliš bi li to bila vijest i bi li o tome pisali?
Ili je sve ovo po tebi redovno stanje?

Zamisli da radi Kolinde zatvore bolnicu u Dubravama i svi u Zagrebu to znaju i govore o tome a da najjači mediji 5 dana šute i prave se blesavi.

O čemu mi zapravo uopće pričamo ovdje?

Totalno fulaš poentu.
Ja isto smatram da sve to treba tražiti i ispitati. I smatram da Klixu ni bilo kom drugom portalu i novini niko ne zabranjuje da pita.
Nije problem po meni autocenzura, već što je istraživačko novinarstvo kod nas nepostojeće. Da li iz straha, neznanja, konformizma...vjerovatno svega navedenog.
Hakiz

#7371 Re: Sebija All about

Post by Hakiz »

julisiz es grant wrote: Totalno fulaš poentu.
Ja isto smatram da sve to treba tražiti i ispitati. I smatram da Klixu ni bilo kom drugom portalu i novini niko ne zabranjuje da pita.
Nije problem po meni autocenzura, već što je istraživačko novinarstvo kod nas nepostojeće. Da li iz straha, neznanja, konformizma...vjerovatno svega navedenog.
Ne možeš biti istraživački novinar ako te medij u kojem radiš ne podržava. A ne podržava te zbog vlasnika. Problem medija su vlasnici. Da su oni drugačiji bilo bi novinara koji bi se bavili istraživanjem ozbiljnih i opsanih tema.
palermo

#7372 Re: Sebija All about

Post by palermo »

Dozer wrote:
palermo wrote: Neotuđivo je pravo svakoga pojedinca da mrzi. Nekoga, nešto....mržnja je jedna od primarnih ljudskih osobina i ne vidim da itko može nešto reći protiv tog osjećaja. Al kako smo mi na podforumu politika, a ne na podforumu pozdravi i želje onda se nekako podrzaumjeva da sve što napišemo ima i određeno političku notu, razmišljanje, stav šta već. E onda tu dolazimo po mom mišljenju jednog strukturalnog problema. Naime, činjenica je da je za Sebiju i Bakira glasalo 260 000 ljudi, dakle ako ti poželišp džehenemsku vatru onima za koje si glasao, onda zaista postoji opasnost da i oni pomisle da i njima želiš tu istu džehenemsku vatru. A taj strah se još više pojačava kada čuješ horsko, crkni, crkni, crkni...........i šta onda očekuješ od ovih nego da se u njima probudi onaj iskonski osjećaj za opstanak i da se bore na život i smrt. Posljedično, to ništa drugo ne znači nego daljnja podjela (ionako podijeljenog) društva, smanjivanje mogućnosti za bilokakav kompromis i zapravo osuda čitavog društva na jednu uzaludnu borbu za koju unaprijed znamo da neće biti pobjednika.

1. Ja nisam glasao za njih, ni sada, ni ikada prije, niti cu ikada.
2. 260.000 ljudi je = oko 26% glasova ljudi koji su glasali, odnosno oko 12-13% ukupnog birackog tijela. I ovdje je sigurno pokradeno bar 2-3% (hiljade mrtvih glasale, listici se vozali kucama bez murije, itd.), sto znaci da oni (i komplet SDA) imaju plafon 10% "legitimiteta".
3. Njen legitimitet se ogleda u...koliko je ona dobila glasova...9.000? 12.000? Jesi li svjestan da je ova cifra samo pokazatelj ko je zapravo samo glasao za nju - stranacki poslusnici, uhljebi i nesto malo ostalih koji to nisu, tj. zaludjenici. Legitimitet za 0,9% ili 1,2% glasova...? Ozbiljno...?

A tacno...moze se pozeliti i brz oporavak i sve ostalo sto si nabrojao, ali to bi moglo da je ona normalna i da je bar necim zasluzila takvu zelju. Daj nam samo jednu pozitivnost koju je uradila, a cime bi zasluzila takvu zelju... I ona, i on. A i komplet stranka.

Usput, ja nikad nikoga u zivotu nisam mrzio, a ne mrzim ni sad. Pa cak ni nju. Jbt je tamo. Ali, kad neko svojim djelima zasluzi ljudsku osudu, onda ta osuda i slijedi.
ma ok, svatko ima svoj pristup životu, ljudima, odnosima sa ljudima.......ja rekao kako bih ja, ti rekao kako bi ti, i to je to..........
kmirsad

#7373 Re: Sebija All about

Post by kmirsad »

Opal_89 wrote:A možda Bakir i Sebija sad sjede ispred ekrana, grickaju kokice i smiju se kako nagađamo... Bakiru ispala kokica na tek usisan tepih i ona ga papučom po glavi.
A možda se Baketu omaklo pa promašio... zna u tim godinama vanmaterična bit s puno komplikacija i rizika...
Al da je to, a ja Bake... ja bih se puho na sva zvona... :lol: :lol: :lol:
Humljanin

#7374 Re: Sebija All about

Post by Humljanin »

julisiz es grant wrote: Totalno fulaš poentu.
Ti u klin, ja u drvo...

Dio toga može proći što ti govoriš. Istraživačko novinarstvo nije samo u BiH endemska vrsta, nego u čitavom svijetu!
Zašto? Zato jer je jako skupo! I financijski jer ne smiješ ovisiti ni o kome, a skupo je i u svakom drugom smislu. Jer kopaš, tražiš, propitujes, ispitivaš, suprotstavljaš se moćnijima od sebe, uvijek si neka vrsta opozicije. Suprotstavljaš se ako treba čitavom društvu i istinama u koje vjeruje i onome kako živi i što čini.
To je jako teško, jako skupo, iziskuje jako puno vremena jer nema rezultata preko noći i sigurno da je jako stresno.

Elem, ne treba biti poseban istraživač da napišeš jedan teskt u tjedan dana o tome kako čitava BiH i region bruje o tome da je neki visoki dužnosnik imao privatnu operaciju na KCUS-u i da je pritom sve signuto na noge, a višak osoblja zatjeran svojim kućama. Pa to je valjda lako provjeriti?! Ili je točno ili nije..
Ne mora se uopće spomenuti ime. Priča će se sama odmotavati.

Ti kazeš da im nitko ne brani, ali oni ne žele pisati!
Šta misliš zašto?
Je li misliš da takva vijest nije u interesu sveopće javnosti?
Je li misliš da narod ne bi trebao znati tko je kakvog zdravstvenog stanja?
Imamo li pravo znati radi koga se napravilo vanredno stanje na Kliničkom Centru ?
Koji su razlozi? Tko to plaća?

Smijesno je reći da niko ne brani... Pa naravno da nema još uvijek nema zakona protiv pisanja o političarima. Ali ako imaš imalo pameti znaš da nije dobro čačkati mečku i zamjerati se moćnim ljudima! Očigledno toliko moćnim da mogu privatizirati čitav klinički centar...

I najjači mediji šute.. Jel možda zato jer misle da nema potrebe? Nema interesa? Nema odgovornosti prema javnosti? Nema klikova? Ili ima straha od zamjeranja?
Dozer

#7375 Re: Sebija All about

Post by Dozer »

Yadnje dvije stavke - strah od zamjeranja i nedgovornost prema javnosti.
Post Reply