Premijer liga BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
avetinja

#7351 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by avetinja »

:lol: :lol: :lol:

Kone se nama smiju, a Ješić tamo kreše ekipu kao i Mulalić.
Ras Al Ghul

#7352 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Ras Al Ghul »

jeza u ledja wrote:@ ultima, ama slazemo se manje vise.
Jeste, Sloboda ima slabiju ekipu od nas i Hercegovaca, ali jacu od svih ostalih. Nisu bas ko MDK jebiga. Imaju jacu od vas.

Govorim sve poimenicno, na papiru naravno.

Sto se tice Ferarija, mislim na Dzenu prvenstveno.

Sto se tice Benke, prosle sezone zabio Zrinjskom, ove Sirokom. Zabio je i Radniku, ne znam racunamo li njih kao jace?

U ostalim jacim utakmicama nismo dali gola, osim prosle sezone protiv SB (1-0). Prosle sezone sa vama 0-0, ove godine izgubili 0-1. Protiv Zrinjskog smo izgubili 0-1, kao i protiv SB. Protiv Slobode nije igrao.

Ne slazem se uopste da ne ucestvuje u igri jer je on igrac koji se cesto vraca u odbranu a i dijeli povratne lopte, ali ti si vjerovatno mislio na to da nam treba napadac koji je bolji tehnicar, i tu se slazem. Ja doduse ne znam ko bi to mogao biti, a da je iz nase lige. Imamo Velkoskog vec.

Inace generalno taj argument o nekom spicu koji ne zabija u velikim utakmicama smatram pomalo praznom floskulom. Iz perspektive naseg tima i nase lige, meni je bitnije da postoji igrac koji ce rjesavati male utakmice jer u njima se stvara frustracija cijele ekipe kad nemas pozudanog i samouvjerenog finisera. (Bilbija, Todorovic :zid:, ili evo vama Joco pa i Kokot)
Nije bio faul nad Plakalom :D
Raigor Stonehoof

#7353 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Raigor Stonehoof »

avetinja wrote::lol: :lol: :lol:

Ti se nama smijao jer se Jesic rijesio naseg "miljenika" koji je odigro 5 utakmica za tim :D a sad sutis kad Sablja tjera vasu legendu :P
avetinja

#7354 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by avetinja »

Raigor Stonehoof wrote:
avetinja wrote::lol: :lol: :lol:

Ti se nama smijao jer se Jesic rijesio naseg "miljenika" koji je odigro 5 utakmica za tim :D a sad sutis kad Sablja tjera vasu legendu :P
Nije istina, zajebavao sam se za Stokića. Koliko god Kokot bio krampa u zadnje vrijeme, opet će faliti zajebancija i komentari na njegov račun. :mrgreen:
jeza u ledja

#7355 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by jeza u ledja »

Ras Al Ghul wrote:
Nije bio faul nad Plakalom :D

Mrš :ekser:
Capajebo

#7356 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Capajebo »

Svakakvih asova, krampi, grablji, macola i lopata prodje kroz ove nase klubove :-) :lol: :lol:
Ras Al Ghul

#7357 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Ras Al Ghul »

Capajebo wrote:Svakakvih asova, krampi, grablji, macola i lopata prodje kroz ove nase klubove :-) :lol: :lol:
:thumbup:
1946--1987

#7358 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by 1946--1987 »

Ras Al Ghul wrote:
Capajebo wrote:Svakakvih asova, krampi, grablji, macola i lopata prodje kroz ove nase klubove :-) :lol: :lol:
Moram se i ja sloziti sa ovim :lol:
ultima_palabra

#7359 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by ultima_palabra »

jeza u ledja wrote:@ ultima, ama slazemo se manje vise.
Jeste, Sloboda ima slabiju ekipu od nas i Hercegovaca, ali jacu od svih ostalih. Nisu bas ko MDK jebiga. Imaju jacu od vas.

Govorim sve poimenicno, na papiru naravno.

Sto se tice Ferarija, mislim na Dzenu prvenstveno.

Sto se tice Benke, prosle sezone zabio Zrinjskom, ove Sirokom. Zabio je i Radniku, ne znam racunamo li njih kao jace?

U ostalim jacim utakmicama nismo dali gola, osim prosle sezone protiv SB (1-0). Prosle sezone sa vama 0-0, ove godine izgubili 0-1. Protiv Zrinjskog smo izgubili 0-1, kao i protiv SB. Protiv Slobode nije igrao.

Ne slazem se uopste da ne ucestvuje u igri jer je on igrac koji se cesto vraca u odbranu a i dijeli povratne lopte, ali ti si vjerovatno mislio na to da nam treba napadac koji je bolji tehnicar, i tu se slazem. Ja doduse ne znam ko bi to mogao biti, a da je iz nase lige. Imamo Velkoskog vec.

Inace generalno taj argument o nekom spicu koji ne zabija u velikim utakmicama smatram pomalo praznom floskulom. Iz perspektive naseg tima i nase lige, meni je bitnije da postoji igrac koji ce rjesavati male utakmice jer u njima se stvara frustracija cijele ekipe kad nemas pozudanog i samouvjerenog finisera. (Bilbija, Todorovic :zid:, ili evo vama Joco pa i Kokot)
Ne bih rekao da su jaci od nas na papiru, ali to je ionako rasprava bez puno smisla.

Pa meni se cini da se Ibrak vise pitao o transferima od Dzenana?

Radnik se moze racunati u jace, ali iz nekog razloga se ne trude protiv vas... pregazite ih ko plitak potok, i jos vam celo hvalospjevke daje :mrgreen:

Ma cisto govorim da ne ucestvuje puno u igri, cesto bude potpuno iskljucen iz utakmice.
Capajebo

#7360 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Capajebo »

ultima_palabra wrote: Pa meni se cini da se Ibrak vise pitao o transferima od Dzenana?
Fkt sam u dilemi dal' trolas, il' si ozbiljan :-?
LSD

#7361 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by LSD »

zaboravio si pomentu maljeve, jer to je adekvatan opis za naše maljeve
jeza u ledja

#7362 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by jeza u ledja »

ultima_palabra wrote: Ne bih rekao da su jaci od nas na papiru, ali to je ionako rasprava bez puno smisla.

Pa meni se cini da se Ibrak vise pitao o transferima od Dzenana?

Radnik se moze racunati u jace, ali iz nekog razloga se ne trude protiv vas... pregazite ih ko plitak potok, i jos vam celo hvalospjevke daje :mrgreen:

Ma cisto govorim da ne ucestvuje puno u igri, cesto bude potpuno iskljucen iz utakmice.
Pa ja sam pricao o tome kako i koliko su ti igraci iskoristeni i da li su nam uopste trebali, a za to je zasluzan valjda sef strucnog staba.
U normalnim okolnostima bio bi, ali posto imas mutavca koji vodi tim , ne pita se on.

Alispahicu je stvorena kronicna povreda jer je stavljan u igru kad je trebao pauzirati.
Stepanov ne igra kao posljedica nedostatka autoriteta strucnog staba.
Ostrakovic takodje ne igra kao posljedica nedostatka autoriteta.
Hebibovic ne igra jer je doveden kao bek, a on u stvari krilo.
Koaudiu nije dat ni minut igre, a on najbolji igrac Travnika.
Ikande je potpuni promasaj za kojeg krivim Ibrakovica.
Puzigaca i Tatomirovic su mogli biti iskoristeni na bolji nacin, sa klupe, ali ne, dao si njima da vode kolo pa su kontali da su boga za jaja uhvatili.
Berberovic doveden kao kapiten najbolje bugarske ekipe, a kod nas igra kao da nikad sutnuo loptu nije, cim je dosao ozbiljan trener, on proigrao.
Dovedes super-brzog Almira Bekica i drzis ga na klupi dok ti na terenu igra super-spori Puzigaca.
Dovedes Rustemovica on ti sjedi na klupi jer mora igrat Radovac.
Dovedes Delaca i on zavrsi na klupi jedno vrijeme.

Svi su oni zajedno krivi sto su ostavili Dzenu da vodi ekipu.
Logovan

#7363 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Logovan »

jeza u ledja wrote:Stepanov ne igra kao posljedica nedostatka autoriteta strucnog staba.
Misliš nije igrao kao posljedica nedostatka autoriteta? Sada ne igra zbog povrede prsta.
jeza u ledja

#7364 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by jeza u ledja »

Logovan wrote:
jeza u ledja wrote:Stepanov ne igra kao posljedica nedostatka autoriteta strucnog staba.
Misliš nije igrao kao posljedica nedostatka autoriteta? Sada ne igra zbog povrede prsta.
Ma da, to.
1946--1987

#7365 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by 1946--1987 »

Steta za stokica, imao je jos puno toga za ponuditi :mrgreen: :mrgreen:
jeza u ledja

#7366 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by jeza u ledja »

Zamisli u tamo nekoj shlj ligi, recimo u Juznoj Africi :D, pricaju ovako na nekom forumu da im dolazi neki Joco Stokic iz Bejha. I sad odmah traze se jutub klipovi i to - i prvo sto izadje , evo meni bas sad "Joco Stokic // All goals for FK Željezničar // 2015/16" .

Zamisli sjeba i pisancije na tom forumu kad neko stavi link :lol: :lol: :lol:
emigrazione

#7367 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by emigrazione »

A Sablje što red zavodi :oops:
Samo Srbe i Hrvate tjera :D
Logovan

#7368 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Logovan »

Sa foruma ss.ba
Image
Tyke

#7369 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Tyke »

Bianconeri1988 wrote:Da se Govedarica nije povrijedio za ovog Veselinovića bi čuli samo navijači Slobode. Povrijedio se na Grbavici protiv Želje koliko se sjećam. Bolji od svakog Željinog krila, osim Đelmića.
Ma dobro, nije bas tako ali Veselinovic je u pocetku dobijao sansu sa klupe i to po desnom krilu, odmah smo se uvjerili u njegovu brzinu i prodore pa smo iz utakmice u utakmicu ga i mi sa tribina prizivali i sugerisali sefu. Veseli bi se izborio za prvu postavu i da se Govedarica nije povrijedio, siguran sam u to, ali bi mozda igrao i dalje po desnom krilu i moguce se i rotirao sa Miljanom za strane, ali eto dok jednom ne smrkne drugom ne svane. :D

Ja bih volio vidjeti u nastavku sezone Govedaricu na desnom krilu, barem u pripremnim ga oprobati.
jeza u ledja

#7370 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by jeza u ledja »

Ovo golovi po periodima je interesantna statistika. Mislim ne samo za nasu ligu, ovako je mislim inace. Najvise golova pada u zadnjih 15 minuta utakmice. Vjerovatno kad bi se gledali petominutni periodi onaj zadnji plus produzeci bi bio jos izrazeniji. I vidim i u prvom i u drugom je isto, sto vise odmice vrijeme to vise golova pada.
Zato mi nikad nije jasno ono odugovlacenje s vremenom, kad je vise sansi da primis gol na kraju utakmice? :-) Duplo vise sansi da primis gol izmedu 75 i 90 nego izmedju 45 i 60. Dijelom je to zato sto je tu dodano 3-4-5+ minuta produzetka, zbog tvog valjanja ili izmjena.
ultima_palabra

#7371 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by ultima_palabra »

jeza u ledja wrote:Ovo golovi po periodima je interesantna statistika. Mislim ne samo za nasu ligu, ovako je mislim inace. Najvise golova pada u zadnjih 15 minuta utakmice. Vjerovatno kad bi se gledali petominutni periodi onaj zadnji plus produzeci bi bio jos izrazeniji. I vidim i u prvom i u drugom je isto, sto vise odmice vrijeme to vise golova pada.
Zato mi nikad nije jasno ono odugovlacenje s vremenom, kad je vise sansi da primis gol na kraju utakmice? :-) Duplo vise sansi da primis gol izmedu 75 i 90 nego izmedju 45 i 60. Dijelom je to zato sto je tu dodano 3-4-5+ minuta produzetka, zbog tvog valjanja ili izmjena.
Pa dobro, fudbaleri i treneri obično nisu neki statističari :D Imaš i situacija kad stisneš protivnika oko 70.minute, a on ti razbije ritam odugovlačenjem da se kasnije ne možeš sastaviti, bez obzira koliko sudija produžio. Toga sam se nagledao na Grbavici koliko hoćeš u zadnje 3 sezone.
mO k3

#7372 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by mO k3 »

jeza u ledja wrote:Ovo golovi po periodima je interesantna statistika. Mislim ne samo za nasu ligu, ovako je mislim inace. Najvise golova pada u zadnjih 15 minuta utakmice. Vjerovatno kad bi se gledali petominutni periodi onaj zadnji plus produzeci bi bio jos izrazeniji. I vidim i u prvom i u drugom je isto, sto vise odmice vrijeme to vise golova pada.
izmedju 82 i 87 minute.... bez zajebancije
Posto se kladim na live gol najcesce u 86 minuti padne
1946--1987

#7373 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by 1946--1987 »

Jesu li i tri prsta, kokarda i beli orlovi fotosop majku li ti zorane.
Charuga
Globalni moderator

#7374 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Charuga »

Ognjen Đelmić, kojem je istekao ugovor također je slobodan i klub sa Grbavice ne namjerava mu ponuditi novi ugovor. Prema informacijama do kojih smo došli, Đelmiću je ugovor ponuđen još prije mjesec dana, ali ga je napadač Plavih odbio, pa su u upravi kluba sa Grbavice odlučili da neće dalje pregovarati sa Đelmićem.
http://sport1.ba/prometno-na-grbavici-u ... angazovan/

@Velkoski

Odakle sad ova informacija?
sumirprimus

#7375 Re: Premijer liga BiH, 2015/16

Post by sumirprimus »

ako vako nastav ite s juniorima cete mozda zavrsit sezonu...
Locked