UEFA Champions League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#7351 Re: UEFA Champions League

Post by Tomahawk11 »

LSD wrote:
leškarenje wrote:Ima li podatak koliko mora brzo dumati kome dodati,šta,kako :D
Imaju pola sekunde vremena i odmah mora reagovati sa loptom, imaju quad core processor u glavama i moraju igrati na prvu, jer se fudbala na otoku igra u warp brzini :mrgreen:
To ko onaj neki japanski fudbal sto je bio, ono trostruki salto, pa opali loptu, ono vatra ide prema golmanu, nema sanse da odbrani :lol: :lol:
Video igra, jel :P
MyTao

#7352 Re: UEFA Champions League

Post by MyTao »

ultima_palabra wrote:Neku noć puno bolja utakmica Lazio-Torino, nego Chelsea-United.
Za tebe :)

Ja bi uvijek radije gledao Newcastle - Norwich nego Juventus - Milan od neki dan :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#7353 Re: UEFA Champions League

Post by Tomahawk11 »

MyTao wrote:
Tomahawk11 wrote:Najbolje bi to objasnili sahovskim stilom.
U Spaniji se igra bez onog sata, i laganini, vidis gdje, sta, kako, pa se predomislis i tako...
U Engleskoj....ma kod njih ti je sat nastiman na mikrosekunde...tako-mako....nema tu....
Prije ce biti da se u spaniji igra tako sto kada igra ide u pat poziciju "sudija" dodjeli jednom igracu extra dva tri poteza kako bi dobio igru :wink:

Jbt lijepo im kazem da je sve do ukusa ali to njima ne odgovara :D On bi na silu da me ubjedi da je kolac od cokolade bolji od vocnog, iako sam alergican na cokoladu (for example posto imamo bukvalaca na temi) :D
Ma, postujem ja to kome se sta vise gleda, al ''Englezi'' uglavnom gledaju bahato na sve ostalo, pa tako i na Primeru, a to nece da moze.
Znaci, ljudi u medjusobnim okrsajima svakodnevno pishaju te iste engleske klubove i sad prica bolji....jesi, bolji si, al kad pokazes da si bolji ;-)
Jbg, sjeti se samo divljenja Realu sa Ronaldom (debelim), dodje covjek i strpa tricka na Old Trafordu i jos svi pljescu...e, to je ko je bolji.

A to sta ko voli gledati....ma gledaj estonsku trecu, sta me briga :thumbup: :mrgreen:
MyTao

#7354 Re: UEFA Champions League

Post by MyTao »

Tomahawk11 wrote:
MyTao wrote:
Tomahawk11 wrote:Najbolje bi to objasnili sahovskim stilom.
U Spaniji se igra bez onog sata, i laganini, vidis gdje, sta, kako, pa se predomislis i tako...
U Engleskoj....ma kod njih ti je sat nastiman na mikrosekunde...tako-mako....nema tu....
Prije ce biti da se u spaniji igra tako sto kada igra ide u pat poziciju "sudija" dodjeli jednom igracu extra dva tri poteza kako bi dobio igru :wink:

Jbt lijepo im kazem da je sve do ukusa ali to njima ne odgovara :D On bi na silu da me ubjedi da je kolac od cokolade bolji od vocnog, iako sam alergican na cokoladu (for example posto imamo bukvalaca na temi) :D
Ma, postujem ja to kome se sta vise gleda, al ''Englezi'' uglavnom gledaju bahato na sve ostalo, pa tako i na Primeru, a to nece da moze.
Znaci, ljudi u medjusobnim okrsajima svakodnevno pishaju te iste engleske klubove i sad prica bolji....jesi, bolji si, al kad pokazes da si bolji ;-)
Jbg, sjeti se samo divljenja Realu sa Ronaldom (debelim), dodje covjek i strpa tricka na Old Trafordu i jos svi pljescu...e, to je ko je bolji.

A to sta ko voli gledati....ma gledaj estonsku trecu, sta me briga :thumbup: :mrgreen:
Pa da bi pricali ko je "bolji" moramo definisati sta je to "bolji".

Za mene je Engleska bolja liga i zbog toga je pratim... po mojoj definiciji je bolja... za tebe je bolja La Liga.

Ako je po tvojoj definiciji "bolji" to ko ima vise pobjeda u medjusobnim susretima onda OK... za mene nije. Evo Lester izbaci Sevillu, dali to znaci da je Lester bolji tim od Seville? za mene ne znaci... Dali to znaci da je EPL "bolja" od La Lige... ne znaci.

Za mene je Engleska bolja zbog onih stvari koje sam naveo... tebi ne smeta da gledas tekmu gdje igraci posle svakog malo duela placu i valjaju se po terenu, onda 10 igraca okruzi sudiju i pet minuta traze karton, dok drugi traze karton za simuliranje itd itd... onda ne moze proci utakmica Reala i Barselona a da nisu pogurani od strane sudije... i onda vi provedete 7 dana na temi o La Ligi prepirajuci se o tome ko je dobio vise pomoci, jeli bio penal ili ne bla bla bla... Zbog korupcije i stele meni La Liga ne moze nikada biti na istom rangu kao Engleska pa da u timu igra 10 Messija i da svaki put pobjedjuju Engleske timove do kraja vremena. To je moja definicija "bolje" lige...
Tomahawk11
Globalni moderator

#7355 Re: UEFA Champions League

Post by Tomahawk11 »

Kako onda objasnjavas to sto takodje kukate kako su engleske sudije najgore na svijetu?
Nije to bas tako, al hajde...vidio si u par navrata i sad je sve kuknjava i pomagnjavija.
To isto kod da bi ja o EPL sudio na osnovu one kup utakmice izmedju Uniteda i Chelsea....onaj simulira, sudija karton, okruzivanje, naguravanje....necemo tako.

A razliciti su kriteriji da li ti je liga bolja zato sto ti se vise svidja da je gledas ili je bolja iz razloga sto su ekipe u medjusobnom srazu uglavnom bolje, superiornije...pa taj Leicester, rekoh ranije, je vise izuzetak nego sto je pravilo....Sevilla ih je odnijela u prvoj, rezultat od 2-1 uopste nije realan, a i u ovom revansu se Leicesteru slozilo, ovima nista nije islo i vozdra...
omar little

#7356 Re: UEFA Champions League

Post by omar little »

eno sad engleska ima savrseno sudjenje, samo u la ligi su sudije odron. i da nije onih spanjolskih placenika sto tamo igraju ne bi nikad niko al za nikad dajvo i glumatao od engleza. da je nasri na drugoj strani uradio ono sto vardy jucer uradi, 13 stranica bi se sinoc ispisalo o odvratnosti i ljigavosti i kako ga treba protjerati iz sporta. :D

smijesno.

necemo raspravljati koja je liga bolja zato sto se bazira na ukusu, ali panjosi dobiju sevillu onda vise nije stvar ukusa nego je epl>primera. jebo vrtic.
ultima_palabra

#7357 Re: UEFA Champions League

Post by ultima_palabra »

To sa valjanjem je stereotip na kub. Sudije su neznatno bolje u Engleskoj. Jedino gdje je prava razlika je marketing i organizacija lige, koja je u Španiji smiješna.
MyTao

#7358 Re: UEFA Champions League

Post by MyTao »

omar little wrote:eno sad engleska ima savrseno sudjenje, samo u la ligi su sudije odron. i da nije onih spanjolskih placenika sto tamo igraju ne bi nikad niko al za nikad dajvo i glumatao od engleza. da je nasri na drugoj strani uradio ono sto vardy jucer uradi, 13 stranica bi se sinoc ispisalo o odvratnosti i ljigavosti i kako ga treba protjerati iz sporta. :D

smijesno.

necemo raspravljati koja je liga bolja zato sto se bazira na ukusu, ali panjosi dobiju sevillu onda vise nije stvar ukusa nego je epl>primera. jebo vrtic.
Daleko od toga da je sudjenje savrseno u Engleskoj... ali u Engleskoj su sudije lose za svakoga :)

Kada je to Real Madrid ili Barselona ostecena 5-6 puta u sezoni?? :D

Spanska liga za mene je korumpirana i radi se sve da bi se nastelilo jednom od dva velika kluba, od raspodjele novca do sudijskih "gresaka" koji uvijek idu u njihovu korist... pa to i govori cinjenica da 90% onog o cemu se pise na temama o La Ligi je kome je sudija pomogao ovaj vikend.

Sto se tice simuliranja morat ce Vardy jos jesti pure da bi dosegao najpravednijeg i naj fer :) igraca iz La Lige... pa tu je to normalna pojava.

Kada se desilo da La Liga kazni jedan veliki klub zbog ponasanja igraca na terenu (opkoljivanje sudije i plac) kao sto se to desilo Unitedu sad u ponedeljak???
MyTao

#7359 Re: UEFA Champions League

Post by MyTao »

Tomahawk11 wrote:Kako onda objasnjavas to sto takodje kukate kako su engleske sudije najgore na svijetu?
Nije to bas tako, al hajde...vidio si u par navrata i sad je sve kuknjava i pomagnjavija.
To isto kod da bi ja o EPL sudio na osnovu one kup utakmice izmedju Uniteda i Chelsea....onaj simulira, sudija karton, okruzivanje, naguravanje....necemo tako.

A razliciti su kriteriji da li ti je liga bolja zato sto ti se vise svidja da je gledas ili je bolja iz razloga sto su ekipe u medjusobnom srazu uglavnom bolje, superiornije...pa taj Leicester, rekoh ranije, je vise izuzetak nego sto je pravilo....Sevilla ih je odnijela u prvoj, rezultat od 2-1 uopste nije realan, a i u ovom revansu se Leicesteru slozilo, ovima nista nije islo i vozdra...
FA novcano kaznio United zbog toga sto su igraci okruzivali sudiju posle crvenog. Jedan od najvecih Engleskih i svjetskih klubova i institucija u fudbalu je kaznjena jer su se poceli ponasati onako kako se Spanski divovi ponasaju po 10 puta na jednoj utakmici.

Ja sam i priznao da su Spanci superiorniji u Europi i dao sam razlog zasto je to tako (bolji su tehnicari i drze se taktike) onda ste vi ismijavali to da se u engleskoj igra na ho ruk i da se trci daleko vise bez nekog plana (kao tako je i u spaniji) Odlucite se jeli se igra bez nekog plana na trku i u Spaniji ili ne... jer ne moze obadvoje.
Tomahawk11
Globalni moderator

#7360 Re: UEFA Champions League

Post by Tomahawk11 »

Korumpiranost u korist Reala i Barse - jos jedan ublehaski mit :!:
Treba malo vise utakmica pogledati, al ih ne gledati kroz neku prizmu gdje gledas samo jednu stranu i greske sa jedne strane...pa ja se sjecam situacija gdje je lopta po pola metra u golu, situacija Real - Sevilla na Bernabeu i sudija ne svira gol, a situacija je odlucivala o utakmici....i takvih situacija bude u toku sezone, samo sto se one ne broje, gleda se samo je li sudija pogrijesio kad je sta sudio u korist.
Prica o tome kome je sudija vise pomogao je malo pretenciozna....taj dio o podjeli novca se slazem, to je bas glupo prevagnulo u korist dva najveca kluba i to bi trebali mijenjati.
omar little

#7361 Re: UEFA Champions League

Post by omar little »

ultima_palabra wrote:To sa valjanjem je stereotip na kub. Sudije su neznatno bolje u Engleskoj. Jedino gdje je prava razlika je marketing i organizacija lige, koja je u Španiji smiješna.
zanemarljiva je razlika u sudjenju. ko prvi uvede tehnologiju taj ce imati edge u sudjenju, do tada je sve jednako nepravedno i, na momente, smijesno. kao sto je oduvijek bilo. kolicina stereotipa koja cirkulira pricom o epl-u je neopisiva, ne znam da u sportu postoji veca koncentracija na jednom mjestu.

organizacija i marketing cine ligu profitabilnijom i profesionalnijom s poslovne strane, to bas i nema veze s terenom, u smislu igre.

edit:
ja sam bila sarkasticna u prvom postu, ako je promaklo. :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#7362 Re: UEFA Champions League

Post by Tomahawk11 »

MyTao wrote:
Tomahawk11 wrote:Kako onda objasnjavas to sto takodje kukate kako su engleske sudije najgore na svijetu?

FA novcano kaznio United zbog toga sto su igraci okruzivali sudiju posle crvenog. Jedan od najvecih Engleskih i svjetskih klubova i institucija u fudbalu je kaznjena jer su se poceli ponasati onako kako se Spanski divovi ponasaju po 10 puta na jednoj utakmici.

Ja sam i priznao da su Spanci superiorniji u Europi i dao sam razlog zasto je to tako (bolji su tehnicari i drze se taktike) onda ste vi ismijavali to da se u engleskoj igra na ho ruk i da se trci daleko vise bez nekog plana (kao tako je i u spaniji) Odlucite se jeli se igra bez nekog plana na trku i u Spaniji ili ne... jer ne moze obadvoje.
Pa to mozemo objasniti time da nije isti sudijski kriterij.
U Spaniji nema nista naknadno, nema pregleda sta je bilo, e hajmo sad da vidimo koga cemo sta :izet: :D
Ne znam ko je to rekao za EPL, to je daleko od one taktike golman nabije centarfor ceka loptu, dosli spanski, portugalski, njemacki, talijanski treneri, doveli igrace iz tih podneblja, jedino sto se zadrzalo jeste taj fizicki kondicioni element.
Vjeruj da je i u Spaniji visok tempo, nema tu nekog velikog zabusavanja, kad god bude, ekipa bude brutalno kaznjena od protivnika, eto pitaj Barsa fans, oni to najbolje znaju :mrgreen:
omar little

#7363 Re: UEFA Champions League

Post by omar little »

MyTao wrote:
omar little wrote:eno sad engleska ima savrseno sudjenje, samo u la ligi su sudije odron. i da nije onih spanjolskih placenika sto tamo igraju ne bi nikad niko al za nikad dajvo i glumatao od engleza. da je nasri na drugoj strani uradio ono sto vardy jucer uradi, 13 stranica bi se sinoc ispisalo o odvratnosti i ljigavosti i kako ga treba protjerati iz sporta. :D

smijesno.

Daleko od toga da je sudjenje savrseno u Engleskoj... ali u Engleskoj su sudije lose za svakoga :)

Kada je to Real Madrid ili Barselona ostecena 5-6 puta u sezoni?? :D

Spanska liga za mene je korumpirana i radi se sve da bi se nastelilo jednom od dva velika kluba, od raspodjele novca do sudijskih "gresaka" koji uvijek idu u njihovu korist... pa to i govori cinjenica da 90% onog o cemu se pise na temama o La Ligi je kome je sudija pomogao ovaj vikend.

Sto se tice simuliranja morat ce Vardy jos jesti pure da bi dosegao najpravednijeg i naj fer :) igraca iz La Lige... pa tu je to normalna pojava.

Kada se desilo da La Liga kazni jedan veliki klub zbog ponasanja igraca na terenu (opkoljivanje sudije i plac) kao sto se to desilo Unitedu sad u ponedeljak???
kako da ne. ne gledas la ligu jer je smijesna, ali znas kako se sudi fenjerasima i sredini tabele. baziras stav na forumskom pisanju. okej.

ostalo napisano smijesni stereotipi. gledaj sta ti volja, ne pada mi na pamet upustati se u tinejdzerske rasprave ciji muzicki ukus je "bolji".
MyTao

#7364 Re: UEFA Champions League

Post by MyTao »

omar little wrote:
kako da ne. ne gledas la ligu jer je smijesna, ali znas kako se sudi fenjerasima i sredini tabele. baziras stav na forumskom pisanju. okej.

ostalo napisano smijesni stereotipi. gledaj sta ti volja, ne pada mi na pamet upustati se u tinejdzerske rasprave ciji muzicki ukus je "bolji".
Ejh... pratio sam La Ligu od 99. :) Moj stav nema veze sa forumom i onim sto se pise na njemu. Kako je samo sudjenje tu bilo tada :-) Ne znam koliko si citala moje postove na ovu temu prije nego sto si odlucila da odgovoris. La Liga nije smijesna... Najbolji igraci na svijetu igraju u toj ligi, igra se tehnicki i takticki fudbal i zbog toga dominiraju Europom i svijetom... ALI :) moras biti slijep da ne vidis da se svake sedmice steli jednom od dva kluba.

A o onom sitnom ciganisanju (padanje, simuliranje, okruzivanje sudije, plac) necu ni da pricam to je vama koji pratite La Ligu postala normala tako da i ne primjetite koliko to iritira one koji gledaju Englesku gdje iako ima takvih stvari, ima ih dalekoooo manje.
leškarenje

#7365 Re: UEFA Champions League

Post by leškarenje »

LSD wrote:
leškarenje wrote:Ima li podatak koliko mora brzo dumati kome dodati,šta,kako :D
Imaju pola sekunde vremena i odmah mora reagovati sa loptom, imaju quad core processor u glavama i moraju igrati na prvu, jer se fudbala na otoku igra u warp brzini :mrgreen:
:lol:
zato je atmosfera ko u pozoristu,svi bulje u stoperice i mjere koliko brzo reaguju igraci :-)
jeza u ledja

#7366 Re: UEFA Champions League

Post by jeza u ledja »

Meni su Engleska i Njemacka liga puno zanimljivije za gledati jer se igra brze i otvorenije. U Spaniji i Italiji se napad polako gradi. Nije to tako uvijek, naravno, i nije tako sa svakim timom, ali generalno je tako. Ono sto mi smeta u Njemackoj naravno je dominacija Bayerna, a u Italiji dominacija Juventusa. Jedino Engleska ima pun kurac timova koji se kandiduju za titulu svake godine, plus sto se to mijenja iz sezone u sezonu. Donedavno su se Man United i Chelsea, eventualno Arsenal, mijenjali na vrhu tablice godinama. Sad imas i Man City i Tottenham i poneko uleti a la Leicester, plus Liverpool. Meni je to interesantno. Nije mi interesantno da liga ovisi od toga hoce li vodeci tim imati losu godinu, ili da li ce Roma ili Napoli biti drugi, a vala ni ko ce, Barca ili Real uzeti titulu ove godine, ili ce neko treci svake prestupne tu uletiti.
S druge strane nervira me kolicina novca koji se upumpava u EPL. Ne znam da li ljudi shvataju koliko im se EPL servira kao sareni proizvod, a oni to srcu na kasikicu furajuci se na nesto sto sustinski unistava fudbal u njihovoj zemlji? I pored svog novca upumpanog tamo, manjak talenta se ne moze sakriti, i upravo zato i Spanija i Njemacka postizu bolje rezultate u Evropi nego Engleska.
Isto vazi i za Bayern, Real i Barcelonu. Jednostavno mi se gadi koliko se novca vrti.

Helem, Englezi su definitivno napravili najbolji proizvod, koji spojen sa prednostima te zemlje kao kolijevke fudbala plus lakoce pracenja engleskih medjia vani daje najveci broj pratilaca iste. Takodje nije diskutabilno da je u EPL najvise novca i stoga imaju najvecu koncentraciju kvalitetnih igraca. No to ocigledno nije dovoljno da bi imali najjace klubove u Evropi.

Mozda je to u stvari najbolji zakljucak - Engleska ima najjacu ligu u Evropi, ali nema najjace klubove? :-?
ultima_palabra

#7367 Re: UEFA Champions League

Post by ultima_palabra »

jeza u ledja wrote:Meni su Engleska i Njemacka liga puno zanimljivije za gledati jer se igra brze i otvorenije. U Spaniji i Italiji se napad polako gradi. Nije to tako uvijek, naravno, i nije tako sa svakim timom, ali generalno je tako. Ono sto mi smeta u Njemackoj naravno je dominacija Bayerna, a u Italiji dominacija Juventusa. Jedino Engleska ima pun kurac timova koji se kandiduju za titulu svake godine, plus sto se to mijenja iz sezone u sezonu. Donedavno su se Man United i Chelsea, eventualno Arsenal, mijenjali na vrhu tablice godinama. Sad imas i Man City i Tottenham i poneko uleti a la Leicester, plus Liverpool. Meni je to interesantno. Nije mi interesantno da liga ovisi od toga hoce li vodeci tim imati losu godinu, ili da li ce Roma ili Napoli biti drugi, a vala ni ko ce, Barca ili Real uzeti titulu ove godine, ili ce neko treci svake prestupne tu uletiti.
S druge strane nervira me kolicina novca koji se upumpava u EPL. Ne znam da li ljudi shvataju koliko im se EPL servira kao sareni proizvod, a oni to srcu na kasikicu furajuci se na nesto sto sustinski unistava fudbal u njihovoj zemlji? I pored svog novca upumpanog tamo, manjak talenta se ne moze sakriti, i upravo zato i Spanija i Njemacka postizu bolje rezultate u Evropi nego Engleska.
Isto vazi i za Bayern, Real i Barcelonu. Jednostavno mi se gadi koliko se novca vrti.

Helem, Englezi su definitivno napravili najbolji proizvod, koji spojen sa prednostima te zemlje kao kolijevke fudbala plus lakoce pracenja engleskih medjia vani daje najveci broj pratilaca iste. Takodje nije diskutabilno da je u EPL najvise novca i stoga imaju najvecu koncentraciju kvalitetnih igraca. No to ocigledno nije dovoljno da bi imali najjace klubove u Evropi.

Mozda je to u stvari najbolji zakljucak - Engleska ima najjacu ligu u Evropi, ali nema najjace klubove? :-?
Zanimljivo je da i pored navale bogatih vlasnika, tri najjača kluba u Evropi su de facto udruženja građana :D
jeza u ledja

#7368 Re: UEFA Champions League

Post by jeza u ledja »

ultima_palabra wrote:
jeza u ledja wrote:Meni su Engleska i Njemacka liga puno zanimljivije za gledati jer se igra brze i otvorenije. U Spaniji i Italiji se napad polako gradi. Nije to tako uvijek, naravno, i nije tako sa svakim timom, ali generalno je tako. Ono sto mi smeta u Njemackoj naravno je dominacija Bayerna, a u Italiji dominacija Juventusa. Jedino Engleska ima pun kurac timova koji se kandiduju za titulu svake godine, plus sto se to mijenja iz sezone u sezonu. Donedavno su se Man United i Chelsea, eventualno Arsenal, mijenjali na vrhu tablice godinama. Sad imas i Man City i Tottenham i poneko uleti a la Leicester, plus Liverpool. Meni je to interesantno. Nije mi interesantno da liga ovisi od toga hoce li vodeci tim imati losu godinu, ili da li ce Roma ili Napoli biti drugi, a vala ni ko ce, Barca ili Real uzeti titulu ove godine, ili ce neko treci svake prestupne tu uletiti.

Zanimljivo je da i pored navale bogatih vlasnika, tri najjača kluba u Evropi su de facto udruženja građana :D
Ali klub sa najvise prihoda je u Engleskoj i ni blizu nije najboljim klubovima u Evropi. :D

A i Barca i Real i Bayern imaju itekako privilegovan odnos u svojim zemljama za razliku od klubova u EPL. Znam da Barca i Real konkretno imaju poreske olaksice koje drugi nemaju, plus tv prava nisu rasporedjena ravnopravno.
ja71

#7369 Re: UEFA Champions League

Post by ja71 »

odbijte Njemackoj Bayern, Italiji Juventus, Spaniji Barcelonu i Real i dobicete ujednacene (interesantne) lige kao sto je EPL.

Otprilike su im i rezultati u Evropskim takmicenjima na tom nivou.
omar little

#7370 Re: UEFA Champions League

Post by omar little »

sta su parametri za odredjivanje najjace lige , a sta za najjaci klub? pare, marketing, business framework, sto rezultira u global reach i gledanost, nacionalni uspjeh na europskom i svjetskom? za klub, titule or vat?
ja71

#7371 Re: UEFA Champions League

Post by ja71 »

to smo vec ustanovili : ovaj forum (i njegovi forumasi)
omar little

#7372 Re: UEFA Champions League

Post by omar little »

:lol: dobro si, pitam gluposti :D
skafiskafsnjak

#7373 Re: UEFA Champions League

Post by skafiskafsnjak »

Pa na kraju... epl je najzanimljivija, to je sigurno...
jeza u ledja

#7374 Re: UEFA Champions League

Post by jeza u ledja »

omar little wrote:sta su parametri za odredjivanje najjace lige , a sta za najjaci klub? pare, marketing, business framework, sto rezultira u global reach i gledanost, nacionalni uspjeh na europskom i svjetskom? za klub, titule or vat?
Ne znam. :?

Kazem mozda je najbolja konstatacija da je EPL "najjaca liga", ali da "nemaju najjace klubove".
skafiskafsnjak

#7375 Re: UEFA Champions League

Post by skafiskafsnjak »

jeza u ledja wrote:
omar little wrote:sta su parametri za odredjivanje najjace lige , a sta za najjaci klub? pare, marketing, business framework, sto rezultira u global reach i gledanost, nacionalni uspjeh na europskom i svjetskom? za klub, titule or vat?
o

Ne znam. :?

Kazem mozda je najbolja konstatacija da je EPL "najjaca liga", ali da "nemaju najjace klubove".
Pa mozda se i gleda jacina po jacini klubova... ali svakako ne mora znaciti da je zanimljivija ako su klubovi jaci...
Post Reply