BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri
Moderator: Benq
- thekupus
#7351 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ljudiiii, hitno mi treba pomoć. Ima li telekom flat tarifu 24 sata? Na 110 vidim samo 1,5 GB i flat jedan sat, a treba mi flat barem par sati, bez da nadoplaćujem svakih sat vremena
Je li mi jedina opcija nadoplatitii 7 GB, mjesec?
- crnivrag
#7352 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Odgovor na BH Telecom temi.thekupus wrote:Ljudiiii, hitno mi treba pomoć. Ima li telekom flat tarifu 24 sata? Na 110 vidim samo 1,5 GB i flat jedan sat, a treba mi flat barem par sati, bez da nadoplaćujem svakih sat vremena
- diablobih
#7353 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Da li se naplacuje tebi jos ono kada te neko nazove iz neke druge drzave?
-
sasagrbic
- diablobih
#7355 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Drago mi je cuti, jer sad izgleda pocinju oni scammeri i ovdje dolaziti sa pozivima, pa da se pripremim javiti nigerijcima i ostalim.sasagrbic wrote:Nebi trebalo.
- spree
#7356 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Jebeni mtel ukinu yx za 2km. Sta je sad najpovoljnije?
- Sanjarko
#7357 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Imao sam juce ideju kako da Mtel poboljsa ponudu ali i drugi telekomi. Danas sam se sjetio te ideje i odradio sam je u vidu dokumenta, u vidu smjernice nekakve.

Evo moje te ideje od juce. Kazem ja da imam nekad dobrih ideja. Sad ne znam je li ovo jedna od tih ideja i da li bi se ovo telekomima isplatilo.Poboljsanje Mtel ponude četvrtak, 13. juni 2019
Poboljsanje Mtel ponude tako da uvedu da se dokupljeni internet i tarifna opcija mogu produziti i to za 0,5 ili 1 km po danu tako da bi tarifna opcija Mtel-a, 30 Gb, 3 dana primjerice kostala 5 km da se produzi na 7 dana ili 7 km zavisno koliko Mtel htjedne i odluci koliko ce kostati produzenje po danu te opcije da li 0,5 ili 1 km ili cak vise.
Mogu ovo i drugi telekomi da urade isto tako.
-
sarajlija1971
#7358 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Sta je sa ovim luzerima iz GoFree? Gdje je njihov 4G, gdje su nove tarife?
- MTV
#7359 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Logosoft, vlasnik GoFree-a (a svima njima je vlasnik mtel), u svojim Logo Quatro i Logo Slagalica paketima vec nudi 4G. Sto nisu omogucili i GoFree korisnicima ne znam.
- spree
#7360 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Posto mi je poskupio mtel, tj. nema vise akcije ja danas uzmem haloo. Skontam se da uzmem ovu mjesecnu tarifu 4gb 8km. Medjutim odmah na startu komplikacije. Prvo moram uzeti karticu, pa aktivirati (aktivacija porukom skine par pf., pa onda kasnije moraš dopuniti marku vise), pa se ponovo vratiti do prodajnog mjesta da dopunis. Haj sve to nekako uradio, ali ne fercera internet prema objašnjenju o apnu koje pise na stanici. Haj nazovem korisnici servis kaze neka cura nije tako, mi ćemo vam poslati postavke. I ja cekaj, cekaj ono nista. Skontam da restartujem mob. u smislu da je ono ipak ispravno, kad proradi. Btw nikada mi nisu poslali te postavke. I slag na tortu je kad je napokon proradilo vidim h+ i 3g ponekad. Nigdje 4g. Nazovem opet kad kazu mi da moram kupiti zamjensku karticu. Govorim danas sam uzeo novu karticu, kao nema to veze morate uzeti zamjensku. Pitam postoji li start paket sa karticom koja podržava 4g, kaze nema, to nam je nova usluga
.
-
high_volume
#7361 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Zna li neko kad možemo dobiti pravo na roaming unutar BiH, sva tri telecom operatera međusobno?
Odem putem negdje gdje nema signala BH Telecoma, nemam internet, još ako je i signal slab, nemam ni telefon, a u BiH
A oni nam uvode 4G mrežu

Odem putem negdje gdje nema signala BH Telecoma, nemam internet, još ako je i signal slab, nemam ni telefon, a u BiH
A oni nam uvode 4G mrežu
- Maharadza
#7362 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Eh za to zahvali onima koji su Dayton potpisali pa su tako izdajnicima iz druga 2 naroda pored ogromne teritorije poklonili i sopstvene telecom operatere...a za njih je BiH svakako samo trokut Čaršija-Poljine-Opština centarhigh_volume wrote:Zna li neko kad možemo dobiti pravo na roaming unutar BiH, sva tri telecom operatera međusobno?
Odem putem negdje gdje nema signala BH Telecoma, nemam internet, još ako je i signal slab, nemam ni telefon, a u BiH![]()
A oni nam uvode 4G mrežu![]()
![]()
-
high_volume
#7363 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
A približim se granicama susjeda i komšija, već na 10 km imam njihove mreže, jače nego u centru SarajevaMaharadza wrote:Eh za to zahvali onima koji su Dayton potpisali pa su tako izdajnicima iz druga 2 naroda pored ogromne teritorije poklonili i sopstvene telecom operatere...high_volume wrote:Zna li neko kad možemo dobiti pravo na roaming unutar BiH, sva tri telecom operatera međusobno?
Odem putem negdje gdje nema signala BH Telecoma, nemam internet, još ako je i signal slab, nemam ni telefon, a u BiH![]()
![]()
-
getriba
#7364 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Nikada. Nacionalni roaming je kao posljednji upravo i ukinut u BiH. Za ostale zemlje je to odavno nepoznat pojamhigh_volume wrote:Zna li neko kad možemo dobiti pravo na roaming unutar BiH, sva tri telecom operatera međusobno?
![]()
- Tesla Edison
#7365 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Koliko znam niti jedna evropska zemlja ne poznaje termin nacionalni roaming već je taj pojam nastao upravo u Bosni. Također niti u jednoj evropskoj zemlji ne možeš se spojiti na drugu nacionalnu mrežu.
Mi u Bosni imamo apsolutnu pokrivenost GSM mrežom na svakom dijelu zemlje bar od jednog operatera minimalno tako da bilo kakav tip roaminga unutar zemlje je čista glupost.
Mi u Bosni imamo apsolutnu pokrivenost GSM mrežom na svakom dijelu zemlje bar od jednog operatera minimalno tako da bilo kakav tip roaminga unutar zemlje je čista glupost.
-
probook
#7366 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ima dosta mjesta gdje imas 1 ili 2 operatera i ne mozes da se zakacis na drugu mrezu i totalno si nedostuoan na tel.TESLA_EDISON wrote:
-
high_volume
#7367 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Da si ikad izašao iz sarajevske kotline, shvatio bi da u nas ima područja u potpunom GSM mraku, čak ni svemoćni mtel nema pokrivenostTESLA_EDISON wrote:Mi u Bosni imamo apsolutnu pokrivenost GSM mrežom na svakom dijelu zemlje bar od jednog operatera minimalno tako da bilo kakav tip roaminga unutar zemlje je čista glupost.
- fusion_ba
#7368 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Već ovdje sam prestao da čitamTESLA_EDISON wrote: Mi u Bosni imamo apsolutnu pokrivenost GSM mrežom...
- escobar__
#7369 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Pustite ga, on tvrdi da je VoLTE nepotreban jer je GSM signalom pokrivena čitava zemlja. 
- Tesla Edison
#7370 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Naravno da je nepotreban. Čista glupost koja je samo trošak a nema nikakvog vidljivog efekta.escobar__ wrote:Pustite ga, on tvrdi da je VoLTE nepotreban jer je GSM signalom pokrivena čitava zemlja.
A kad nešto tvrdite, navedite koje to mjesto nema pokrivenost bar jednog operatera?
Ne navodite jer ne postoji. Samo nešto tvrdite, lupate pa ono ako prođe prođe.
- escobar__
#7371 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ti bio na apsolutno svakom pedlju naše zemlje i znaš sa stopostotnom sigurnošću da je sve pokriveno? 
- Tesla Edison
#7372 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Apsolutno na svakom. Nema planine, vrha, kanjona, ravnice, doline, grada, sela... gdje moja noga nije stala. Prešao sam zemlju uzduž i poprijeko jer volim planinarstvo. Vrh Zelengore, Perućica, Ćaba, Velika i Mala Valhinja, Prenj, Visočica, Čvrsnica,... nema zabiti i piklića na kojem sam bio a da nema mreže. Na more nikad i ne idem ili odem tek da ženi udovoljim i to kratko.escobar__ wrote:Ti bio na apsolutno svakom pedlju naše zemlje i znaš sa stopostotnom sigurnošću da je sve pokriveno?
Gdje sam vidio da nema mreže je Ljuta ispod Treskavice i to 2009. godine. Kasnije je i to mjesto pokriveno. Trebinje i dio popovog polja nema 3G od BHT-a ali ima od ostalih a i tu BHT ima 2G.
Prostor oko Drvara je jedino problematičan za BHT i Eronet (krade se ulje i gorivo iz agregata za napajanje BS) ali ti mtel ima dobru pokrivenost. Dakle i taj dio je ok.
E jedino stvarni problem je pruga. Kad ideš vozom prema jugu, od Hadžića do Mostara nema nikako GSM signala niti jednog operatera a to je zbog odromnog broja tunela. Tu nema VoLTE-a na svijetu koji može pomoći i to je veliki propust Željenica FBH.
Last edited by Tesla Edison on 22/06/2019 10:53, edited 1 time in total.
- fusion_ba
#7373 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ali šta vrijedi što npr ima pokrivenost mtela ako sam na BHT, ili obrnuto?TESLA_EDISON wrote:Naravno da je nepotreban. Čista glupost koja je samo trošak a nema nikakvog vidljivog efekta.escobar__ wrote:Pustite ga, on tvrdi da je VoLTE nepotreban jer je GSM signalom pokrivena čitava zemlja.
A kad nešto tvrdite, navedite koje to mjesto nema pokrivenost bar jednog operatera?
- Tesla Edison
#7374 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ta su mjesta rijetka ali ima ih ponegdje. Al brate, start paket 4KM, održavanje broja mjesečno 5KM a danas svaki tel ima dual SIM. Može se naći rješenje a svakako ti je to jeftinije od roaminga kako god okreneš.fusion_ba wrote:Ali šta vrijedi što npr ima pokrivenost mtela ako sam na BHT, ili obrnuto?TESLA_EDISON wrote:Naravno da je nepotreban. Čista glupost koja je samo trošak a nema nikakvog vidljivog efekta.escobar__ wrote:Pustite ga, on tvrdi da je VoLTE nepotreban jer je GSM signalom pokrivena čitava zemlja.
- escobar__
#7375 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Čekaj, zar ti ne reče da na apsolutno svakom dijelu Bosne i Hercegovine postoji signal barem jednog operatera?