Irak

Post Reply
SmokingMan

#7351 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by SmokingMan »

AleksoMKD wrote:
Naslovnica wrote:
Barbari i monstrumi!
http://www.ctvnews.ca/polopoly_fs/1.225 ... /image.jpg

http://www.ctvnews.ca/world/islamic-sta ... -1.2254431

Muzej u Mosulu, ISISovci unistavaju stare sklupture i artefakte iz predislamskog perioda Iracke istorije.

The five-minute video shows a group of bearded men inside the Mosul Museum using hammers and drills to destroy several large statues, which are then shown chipped and in pieces. The video then shows a black-clad man at a nearby archaeological site inside Mosul, drilling through and destroying a winged-bull Assyrian protective deity that dates back to the 7th century B.C.

In January, Islamic State militants ransacked the Central Library of Mosul, smashing the locks and taking around 2,000 books -- leaving only Islamic texts. Days later, militants broke into University of Mosul's library. They made a bonfire out of hundreds of books on science and culture, destroying them in front of students.

Idioti.
Šta znaju neznalice šta je arheologija,svojim neznanjem su uništili jednu neprocjenjivu ostavštinu prošlosti.I prije svega svojim postupcima nadmašili svu glupost pećnskih ljudi,koji nisu ništa drugo znali osim uništavati.
apsidejzi

#7352 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by apsidejzi »

Sramota...
Bodkin

#7353 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Bodkin »

Najvece zlo od nacizma
Bodkin

#7354 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Bodkin »

kriticna_situVacija wrote:
Bodkin wrote:Najvece zlo od nacizma
pogrešno. imaju Srbi, i oni su rušili kulturno-historijske spomenike velike vrijednosti. e sad što tebi Aladža, Ferhadija, Atik džamija ne predstavljaju ništa, tako i ovima ne predstavljaju ni ovi kipovi baš ništa.
:lol: ja mislim da bi ti trebao braci pomoci dole. ne znam sta radis ovdje u cafirskoj zemlji
jasko_ba

#7355 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by jasko_ba »

Koja su govna ovi ljudi, pa nevjerovatno da ovako nesto udise zrak :-)
SmokingMan

#7356 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by SmokingMan »

Ko da gledam naslov ublehaško-obavještajnog sajta vijestiummeta:

"Idolopoklonici sa portala klix.ba objavile rat Allahu i njegovom Poslaniku"

:D

U tom se smjeru kreće priča "pećinskih ljudi".
Naslovnica

#7357 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Naslovnica »

Naslovnica wrote:
Barbari i monstrumi!
tebi toliko žao cigara ? :D
Ne pušim.
Fantassin

#7358 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Fantassin »

Unisten je veliki kip Asirskog bozanstva kod Nergal kapije (jedan od najbolje ocuvanih) star 2900 godina....
zrakomlat

#7359 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by zrakomlat »

Fantassin wrote:Unisten je veliki kip Asirskog bozanstva kod Nergal kapije (jedan od najbolje ocuvanih) star 2900 godina....
mislim da im je zatrebalo kamena za asfalta. u Islamskoj državi se grade putevi naveliko za razliku kod nas u Bosni gdje se svakih sto metara proslavlja presijecanjem vrpce nakon izgradnje :D
Nadam se da samo trolaš. Ili stvarno podržavaš uništavanje historijskog i kulturnog naslijeđa?
Naslovnica

#7360 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Naslovnica »

Fantassin wrote:Unisten je veliki kip Asirskog bozanstva kod Nergal kapije (jedan od najbolje ocuvanih) star 2900 godina....
mislim da im je zatrebalo kamena za asfalta. u Islamskoj državi se grade putevi naveliko za razliku kod nas u Bosni gdje se svakih sto metara proslavlja presijecanjem vrpce nakon izgradnje :D
Onakva vrsta kamena nije pogodna za asfalt, prvo se nauči šta je asfalt i od čega se pravi, pa probaj ponovo biti duhovit.
Vitezanin

#7361 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Vitezanin »

"Kad se pale knjige, onda po pravilu pucaju i ljudske kosti." (Krleža)

Doduše, nisu knjige ali to je to. Scenarij poznat u svakom sukobu. Paljenje Vijećnice npr. Zatrovani umovi su svugdje isti.
zrakomlat

#7362 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by zrakomlat »

Vitezanin wrote:"Kad se pale knjige, onda po pravilu pucaju i ljudske kosti." (Krleža)

Doduše, nisu knjige ali to je to. Scenarij poznat u svakom sukobu. Paljenje Vijećnice npr. Zatrovani umovi su svugdje isti.
Spaljena neka biblioteka baš u periodu kad je zarobljen onaj pilot što je kasnije spaljen. I pišem ja nešto protiv ovih barbara i paljenja starih i bilo kakvih knjiga, kad me neki forumski pro-isilovac napade, bukvalno, jebo knjige, iz tih knjiga je ovaj pilot učio školu, pa sad bombarduje djecu okolo :D
Point.

#7363 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Point. »

Koji je to bolesni mentalni sklop kozojebaca i njihovih navijaca sa strane.
It_is_a_Leclerc

#7364 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by It_is_a_Leclerc »

Slavit ću smrt vojnika ISIS-a i propast njihove države, kao da je Nova godina. :sretan:
zrakomlat

#7365 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by zrakomlat »

Na fb fan pejdžu Вести уммета kolektivni orgazam povodom uništavanja sadržaja muzeja u Ninivi + gratis kolektivno pljuvanje protiv rijetkih koji se tome protive u komentarima, uz nazivanje pogrdnim imenima takvih. Islamski, nema šta. Niko ni u mekteb nije išao, a ne dva razreda osnovne škole da je završio.
Kareem Abdul

#7366 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kareem Abdul »

Od Ebul-Hejjadža el-Esedija rhm., se prenosi da mu je Alija b. Bi Talib r.a., rekao:
"Hoćeš li da te uputim na ono na šta me je uputio Allahov Poslanik s.a.w.s.:
Ne ostavi kipa a da ga ne oštetiš niti visoko-izdignutog kabura a da ga ne spustiš!"
chupacabra

#7367 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by chupacabra »

Kareem Abdul wrote:Od Ebul-Hejjadža el-Esedija rhm., se prenosi da mu je Alija b. Bi Talib r.a., rekao:
Ne ostavi kipa a da ga ne oštetiš niti visoko-izdignutog kabura a da ga ne spustiš!"
Sta istorijski artifakti u muzeju imaju sa obozavanjem kipova. Kozojebima je tesko razlučiti izmedju idolatrije i cuvanja tragova kulture proslih civilizacija i nauke u globalu. Kako ce i znati kad je samo naucio par ajeta koje ne razumije i dobio čekić i kalas u ruke. Svi koji na raznorazne nacine traze opravdanja za ovaj barbarizam, uništavanja kulture, paljenja knjiga, a da ne govorimo o ubijanju i genocidu nad ostalim ljudima su isti primati kao i ovi sto to rade. Pa ***** im materina, neko kopa i nogama i rukama da se docepa knjige i nesto nauci a ovi monstrumi ih pale. Pa je li ko njima govorio o istoriji Bagdada koji je bio centar civilzacije gdje su se studirale i prevodile knjige grckih filozofa (mnogobozaca).
Bodkin

#7368 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Bodkin »

Kakvi bolan kamilojebi i grcka. Ova govna su samo skupina zlocinaca. Nema tu pravila. Pa isprobavao bih na njima sva moguca zabranjena oruzja...
Gojeni H

#7369 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Gojeni H »

U Mosulu je izvrsen napad na ljudsku civilizaciju. Svi ljudi su napadnuti.

Napose, islam je pod direktnom agresijom od strane ISIS-a i ovom zlu se mora stati u kraj.
Najodgovorniji smo mi muslimani. Potrebno je unistiti ideju. Dokle god je ideja o tekfirenju ziva, opasnost postoji.
Ako nema ISIS-a, sa istom idejom ce postojati neki drugi ISIS.
sumirprimus

#7370 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sumirprimus »

It_is_a_Leclerc wrote:Slavit ću smrt vojnika ISIS-a i propast njihove države, kao da je Nova godina. :sretan:
pogresno ti je ovo..
jerbo slavljenje smrti umjesto zivota je u neku ruku pobjeda ovakvih retrogradnih ideologija.
Opetja033

#7371 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Opetja033 »

Gojeni H wrote:U Mosulu je izvrsen napad na ljudsku civilizaciju. Svi ljudi su napadnuti.

Napose, islam je pod direktnom agresijom od strane ISIS-a i ovom zlu se mora stati u kraj.
Najodgovorniji smo mi muslimani. Potrebno je unistiti ideju. Dokle god je ideja o tekfirenju ziva, opasnost postoji.
:thumbup:
Kareem Abdul wrote:Od Ebul-Hejjadža el-Esedija rhm., se prenosi da mu je Alija b. Bi Talib r.a., rekao:
U kontekstu borbe protiv politeizma i uputa se odnose na muslimane, tj na njihova mezarja. Pa manje od 20-tak godina nakon preseljenja Poslanika a.s. je zauzet Egipat. Mnogi njegovi najblizi ashabi su bili zivi i aktivni a nikome nije palo na pamet da unisti piramide ili recimo Sfingu (a znamo za zabranu podizanja kipova u Islamu). Isto vazi i za Buddhine statue u Bamiyanu. Ima jos bezbroj primjera. Jadan pokusaj sirenja islamofobije zbog ovog neljudskoj i anticivilizacijskog cina idiota.
Kikibombona

#7372 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Gojeni H wrote:U Mosulu je izvrsen napad na ljudsku civilizaciju. Svi ljudi su napadnuti.

Muslimanima i jesu glavna prijetnja. Tu i tamo nastrada neka jadna sirotinjska manjina, poput jezida nad kojim je pocinjen genocid, ali najvecu zrtvu podnose muslimani (u svakom pogledu). ISIL za islam i muslimane ima katastdofalne posljedice i sto prije budu zaustavljeni to bolje....

Opetja, da, treba biti posten. Islam u svojoj historiji nije imao ovakvu stoku koja se borila u ime vjere. Kulturnu bastinu koju primati unistavaju su mogli unistiti mnogi islamski politicki, vjerski i vojni lideri.... al nisu. Dakle, ovo sto rade primati je svakako u suprotnosti sa dosadasnjom praksom muslimana.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#7373 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by _BataZiv_0809 »

Hebo majku pa cemu sluzi ta "Antiteroristicka koalicija" koje smo i mi lafo clan? Pa sto se vise ne udruze vojske i ne preoru Islamsku Drzavu kao Scipion Africki Kartagu birvatkile :-)
Point.

#7374 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Point. »

_BataZiv_0809 wrote:Hebo majku pa cemu sluzi ta "Antiteroristicka koalicija" koje smo i mi lafo clan? Pa sto se vise ne udruze vojske i ne preoru Islamsku Drzavu kao Scipion Africki Kartagu birvatkile :-)
I ja se to pitam. Predugo traje smrtonosni ples kozojeba i smrdljivaca. Njih jedino sa vojskom na terenu treba satrati sve do jednog. Inace ce trajati u nedogled.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#7375 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by _BataZiv_0809 »

Point. wrote:
I ja se to pitam. Predugo traje smrtonosni ples kozojeba i smrdljivaca. Njih jedino sa vojskom na terenu treba satrati sve do jednog. Inace ce trajati u nedogled.

Bice da se tu nesto drugo valja iza brda. Jer da je Zapadu u interesu da ih satre, ne bi ih bilo za par dana.

Eno i Jordan ih nesto kao malo bombardovao avionima i opet nista.
Post Reply