Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
¤ jelena ¤ wrote:Fudo, na pogrešnoj adresi tražiš uzroke fmržnje, fašizma, masovnih grobnica, genocida i zločina.
To se iz kuće nosi, od malih nogu.
Prije nego se i susretnu s Njegošem u lektiri, mali fašisti i budući zločinci su već naučeni koga da mrze, a sve ostalo je stvar društvenih prilika...
Da, i onda u skoli dobiju potvrdu da su ispravno odgajani.
Pises nevjerovatne budalastine.
Potvrdu da su ''ispravno'' odgajani fašisti dobijaju na svakom koraku od onih koji bi zabranjivali i marginalizovali tuđe pisce i ostale segmente kulture drugih.
Ima ona mudra misao: misli globalno, djeluj lokalno...
Dakle, kome je do zabrana i marginalizovanja tuđih pisaca i tuđe kulture, nek sebi zabrani javno iznošenje stavova o tim piscima i književnim djelima koje bi zabranjivao i marginalizovao.
Ommadawn wrote:
Moja nena imala neki plosnati crni kamen koji je našla u riječici. Zagrije ga navečer na plati Smederevca, zamota u krpu, pa stavi meni i sestri na dušeke. Lijepi dani zimskog raspusta na selu...
spreca wrote:
Kad se prehladis , naspes toplu vodu i parish se
Ma to su mahom koristili oni sto su im hladna stopala, da ih hitro ugriju prije sna
naravno...inace univerzalna stvarcica
Ja neću više. Odsad kadgod mi je hladno, kad odem u kolibu zimi pa hoću da se riješim studeni, ja ću nabaciti nešto još hladnije jer ovi naši a svjetski ljudi me ubjediše da je tako ispravno.
stakasa wrote:Termofor? Koja mu je uopste funkcija bila?
Bila? Ti se šališ
Ja ne želim zamisliti život zimi bez termofora. Imam ga u svakom domu. Čim osjetim da sam se malo prehladila ili kad me boli stomak, umjesto tableta termofor na stomak i sve začas bude ok.
I po ovom smo specificni, jedini smo mi na citavom dunjaluku koji upalu dodatno zagrijavaju.
ja dobijam osip na ove izjave tipa only in bosnia
postoje situacije kad treba staviti topli oblog i postoje situacije kad treba staviti hladni oblog.
termofor nije nesto sto je izumrlo, prodaje se (i koristi) i danas, u x zemalja, ukljucujuci i ove gdje je haman sva dijaspora.
Edin H. wrote:
Ti si se izgleda susretao sa lažnim Krajšnicima,
Jesul Biscani lazni Krajisnici ili recimo Cazinjani?
edin je sigurno tamo dalje... kljuc i sana...samo se slepaju krajisnicima, a normalni posve
Ja sam rodjen i odrastao u Sarajevu, ali je moj otac porijekom iz Bosanskog Petrovca, tako da sam izuzetan poznavalac i mogao bih raditi na utvrdjivanju krajiskog identiteta.
Edin H. wrote:
Ja sam rodjen i odrastao u Sarajevu, ali je moj otac porijekom iz Bosanskog Petrovca, tako da sam izuzetan poznavalac i mogao bih raditi na utvrdjivanju krajiskog identiteta.
Ma to je visoka Krajina, ništa to. Kao ni od pitome Krajine (Prijedor, Banja Luka, Sanski Most).
Edin H. wrote:
Auuuuuuu pa ti si na granici...znaci s periferije Krajine sad mi je sve jasni zasto nema majke kod vas
pustopoljina wrote:
ja dobijam osip na ove izjave tipa only in bosnia
postoje situacije kad treba staviti topli oblog i postoje situacije kad treba staviti hladni oblog.
termofor nije nesto sto je izumrlo, prodaje se (i koristi) i danas, u x zemalja, ukljucujuci i ove gdje je haman sva dijaspora.
ima ga bogami i u rusiji....nije termofor bosanski izum, vjerovatno je nama stigao iz Ojrope a do tada je cigla bila termofor