Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
155_mm wrote:
pa za to sto ni srpska pravoslavna crkva ni SANU ni ti ni ovo govno sto se sprda sa zlocinima nad jednim narodom nisu u stanju dokazati da je sultan nabijao srbe na kolac po nagovoru bosnjaka, da je austrijski car vjesao srbe po nagovoru bosnjaka i da je ante pavelic osnovao jasenovac po nagovoru bosnjaka.
i za to sto ni srpska pravoslavna crkva ni SANU ni ti ni ovo govno sto se sprda sa zlocinima nad jednim narodom nisu do danas uspijeli dokazati da postoji jedan zlocin u politickoj i vojnoj reziji bosnjaka nad srbima ravan pokolju 9000 bosnjaka u foci 1942 u politickoj i vojnoj reziji srba.
A šta je ravno pokolju Srba u Jasenovcu?
Bez obzira u čijoj je režiji bio, u tome su učestvovali i Bošnjaci.
Zašto bi bilo kojeg Bošnjaka ustašu ili šuckora koji je je ubijao Srbe pravdalo to što Bošnjak nije bio sultan, car ili poglavnik?
155_mm wrote:
pa za to sto ni srpska pravoslavna crkva ni SANU ni ti ni ovo govno sto se sprda sa zlocinima nad jednim narodom nisu u stanju dokazati da je sultan nabijao srbe na kolac po nagovoru bosnjaka, da je austrijski car vjesao srbe po nagovoru bosnjaka i da je ante pavelic osnovao jasenovac po nagovoru bosnjaka.
i za to sto ni srpska pravoslavna crkva ni SANU ni ti ni ovo govno sto se sprda sa zlocinima nad jednim narodom nisu do danas uspijeli dokazati da postoji jedan zlocin u politickoj i vojnoj reziji bosnjaka nad srbima ravan pokolju 9000 bosnjaka u foci 1942 u politickoj i vojnoj reziji srba.
A šta je ravno pokolju Srba u Jasenovcu?
Bez obzira u čijoj je režiji bio, u tome su učestvovali i Bošnjaci.
Zašto bi bilo kojeg Bošnjaka ustašu ili šuckora koji je je ubijao Srbe pravdalo to što Bošnjak nije bio sultan, car ili poglavnik?
hlapoje mnogo bre kenjas. mjesas zlocine pojedinaca pocinjene po naredbi neke druge vojne i politicke moci na koju su bosnjaci imali minoran uticaj sa necim sto je ucinjeno po naredbi vojne i politicke moci ponikle direktno iz dobrog dijela srpskog naroda kao sto je to bio cetnicki ravnogorski pokret.
hlapoje ako nastavis dalje da kenjas reci cu ti ko je bio general Đuro Grujić.
Jok...nego si me matirao.
Ja sad mogu da kažem da su i Srbi imali "svojih" Bošnjaka koji su činili zločine, pa poentirati kako su u stvari i Bošnjaci ubijali Bošnjake.
znači sve što bošnjacima fali da se i oni upišu u državno organizovan zločin je država?
ne kontam šta je tačno teorija - da su srbi i hrvati vršili zločine slučajno jer su imali državu ili su to radili jer vole da vrše zločine, onako kolektivno, pa im je drzavnost u tome pomogla?
155_mm wrote:
hlapoje mnogo bre kenjas. mjesas zlocine pojedinaca pocinjene po naredbi neke druge vojne i politicke moci na koju su bosnjaci imali minoran uticaj sa necim sto je ucinjeno po naredbi vojne i politicke moci ponikle direktno iz dobrog dijela srpskog naroda kao sto je to bio cetnicki ravnogorski pokret.
Ma kako to da su Bošnjaci bili uvek tako revnosni izvršitelji naredbi drugih vojnih sila i političke moći, kad je trebalo ubijati Srbe?
Ne znam u čemu je vaš problem reći da su Bošnjaci u redovima šuckora za vreme WWI) i ustaša (za vreme WWII) počinili teške zločine nad Srbima. I 90% je to bilo dobrovoljno...da ne kažem drage volje.
To što ćeš ti meni reći ko je bio general Djuro Grujić, meni će značiti koliko i što ću ja tebi reći ko je bio recimo Mustafa Mulalić.
Hlapoje wrote:Ma kako to da su Bošnjaci bili uvek tako revnosni izvršitelji naredbi drugih vojnih sila i političke moći, kad je trebalo ubijati Srbe?Ne znam u čemu je vaš problem reći da su Bošnjaci u redovima šuckora za vreme WWI) i ustaša (za vreme WWII) počinili teške zločine nad Srbima. I 90% je to bilo dobrovoljno...da ne kažem drage volje.
Koliko je meni poznato u tim skucorima je bilo najvise Bosnjaka pravoslavne i katolicke vjeroispovjesti.
Uz duzno postovanje prema nevinim srpskim zrtvama tokom istorije, ako ocekujes da ce se neko posipati pepelom
pred postovaocima lika i djela ratka i radovana, kao sto si ti, onda si fakat zesca vrsta morona.
Hlapoje wrote:Ma kako to da su Bošnjaci bili uvek tako revnosni izvršitelji naredbi drugih vojnih sila i političke moći, kad je trebalo ubijati Srbe?Ne znam u čemu je vaš problem reći da su Bošnjaci u redovima šuckora za vreme WWI) i ustaša (za vreme WWII) počinili teške zločine nad Srbima. I 90% je to bilo dobrovoljno...da ne kažem drage volje.
Koliko je meni poznato u tim skucorima je bilo najvise Bosnjaka pravoslavne i katolicke vjeroispovjesti.
Uz duzno postovanje prema nevinim srpskim zrtvama tokom istorije, ako ocekujes da ce se neko posipati pepelom
pred postovaocima lika i djela ratka i radovana, kao sto si ti, onda si fakat zesca vrsta morona.
Hlapoje wrote:
Haj sad o Ukrajini malo.
Znači, ja sam poštovalac lika Ratka i Radovana, samo zato što se i usudim pomenuti bošnjačke zločine nad Srbima.
Ok. Za dve stvari si u pravu.
Prva je da se ne trebaš ti posipati pepelom zbog srpskih žrtava, niti bilo ko ovde na forumu. Tako i ja kažem da se ne mislim posipati pepelom zbog bošnjačkih žrtava, jer ja sa tim nemam veze...
kina odlično igra u slučaju ukrajine i vuče vrlo mudre poteze.
usput, amerikanci ukinuli visu i mastercard u rusiji, ali novi servis ide kroz kinu. neki dan sam to predvidio i genijalcu su se smijali sa milion smajlija.
Hlapoje wrote:
Haj sad o Ukrajini malo.
Znači, ja sam poštovalac lika Ratka i Radovana, samo zato što se i usudim pomenuti bošnjačke zločine nad Srbima.
Ok. Za dve stvari si u pravu.
Prva je da se ne trebaš ti posipati pepelom zbog srpskih žrtava, niti bilo ko ovde na forumu. Tako i ja kažem da se ne mislim posipati pepelom zbog bošnjačkih žrtava, jer ja sa tim nemam veze...
Druga stvar, treba da se vratimo Ukrajini.
kako bre nemas veze? pa ko glasa u srbiji nego drzavljani a ovdje smo naucili da je ravnogorski pokret koji je osnovan iskljucivo da vrsi etnicko ciscenje, podrzan od vecine stanovnika srbije. bosnjaci se ne moraju posipati pepelom. dosao hitler reko evo ti crna odora, nisu oni glasali za njega.
155_mm wrote:
Ma kako to da su Bošnjaci bili uvek tako revnosni izvršitelji naredbi drugih vojnih sila i političke moći, kad je trebalo ubijati Srbe?
Ne znam u čemu je vaš problem reći da su Bošnjaci u redovima šuckora za vreme WWI) i ustaša (za vreme WWII) počinili teške zločine nad Srbima. I 90% je to bilo dobrovoljno...da ne kažem drage volje.
To što ćeš ti meni reći ko je bio general Djuro Grujić, meni će značiti koliko i što ću ja tebi reći ko je bio recimo Mustafa Mulalić.
e moj hlapoje ubijali su bosnjaci za sultana od rusije preko, iraka, perzije pa do egipta dok su srbi davali trecinu i sutali. ovi su mnogo vise stradali od bosnjaka nego srbi pa niko od njih ne optuzuje bosnjake.
ubijali su bosnjaci i italijane za franca jozefa pa danas italija ne optuzuje bosnjake ni zakakav zlocin. jedino to rade srbi.
nije problem priznati da su bosnjaci bili u ustasama i u suckorima. ali onima u ustasama je glavni komadant bio srbin a a onima u suckorima je glavni komadant bio svabo.
shvati covece bre da se u ni jedmom od tih slucajevima nije radilo o nekoj bosnjackoj ideologiji.
155_mm wrote:
e moj hlapoje ubijali su bosnjaci za sultana od rusije preko, iraka, perzije pa do egipta dok su srbi davali trecinu i sutali. ovi su mnogo vise stradali od bosnjaka nego srbi pa niko od njih ne optuzuje bosnjake.
ubijali su bosnjaci i italijane za franca jozefa pa danas italija ne optuzuje bosnjake ni zakakav zlocin. jedino to rade srbi.
nije problem priznati da su bosnjaci bili u ustasama i u suckorima. ali onima u ustasama je glavni komadant bio srbin a a onima u suckorima je glavni komadant bio svabo.
shvati covece bre da se u ni jedmom od tih slucajevima nije radilo o nekoj bosnjackoj ideologiji.
mislis bosnjaci kao vezir mehmed pasa sokolovic? ako znas odgovor na pitanje kako mu se zvao brat - znaces onda zasto niko ne optuzuje "bosnjake" za ono sto se radilo u to vrijeme.
Stjui wrote:
ja sam mislio da su ovi ukrajinci malo žilaviji momci ,kad ono,vojska im kao i žene, sve same ku....
Vidi, nije bas tako jednostavno.
Vidis da je avio baza sa 45 komada MiG29 zauzete bez ispaljenog metka jer nije bilo straze, znaci odradio neko iznutra.
Mnoge jedinice su pro-Ruske ili sastavljene od etnickih Rusa koje su sa oficirima otvoreno stali na stranu Krimske republike i Rusije.
Mislim da su vojne jedinice kopnene vojske (pesadija i tenkovi) na principu sluzenja u lokalnim garnizonima sto opet znaci da je u mestima sa Ruskom vecinom lokalni garnizon sastavljen od Rusa ili pro-Rusa.
Oficirski kadar je sumnjive lojalnosti, novi komandant za 4-5 dana presao Rusima, oprema nije odrzavana redovno i tako dalje.
Novevlasti u Kijevu ne kontrolisu ni zgradu parlamenta.
Mislim da su se Ukrajinski vojnici vise plasili svojih oficira i kolega nego Ruske vojske.
ma kužim šta pišete g.alekso ,ali opet da se baš nijedan ludi ukrajinac ne potrefi pa da zarafala po ruskim okupatorima,pa kud puklo da puklo??
Stjui wrote:
ja sam mislio da su ovi ukrajinci malo žilaviji momci ,kad ono,vojska im kao i žene, sve same ku....
Vidi, nije bas tako jednostavno.
Vidis da je avio baza sa 45 komada MiG29 zauzete bez ispaljenog metka jer nije bilo straze, znaci odradio neko iznutra.
Mnoge jedinice su pro-Ruske ili sastavljene od etnickih Rusa koje su sa oficirima otvoreno stali na stranu Krimske republike i Rusije.
Mislim da su vojne jedinice kopnene vojske (pesadija i tenkovi) na principu sluzenja u lokalnim garnizonima sto opet znaci da je u mestima sa Ruskom vecinom lokalni garnizon sastavljen od Rusa ili pro-Rusa.
Oficirski kadar je sumnjive lojalnosti, novi komandant za 4-5 dana presao Rusima, oprema nije odrzavana redovno i tako dalje.
Novevlasti u Kijevu ne kontrolisu ni zgradu parlamenta.
Mislim da su se Ukrajinski vojnici vise plasili svojih oficira i kolega nego Ruske vojske.
ma kužim šta pišete g.alekso ,ali opet da se baš nijedan ludi ukrajinac ne potrefi pa da zarafala po ruskim okupatorima,pa kud puklo da puklo??
nema niko motiva da radi takve gluposti kad svi u ukrajini znaju da krim nikada nije bio ukrajinski i da rusi tu nisu okupatori u pravom smislu te rijeci.
krim je osvojla kraljca katarina velika prije 250 godina, tamo su rusi bili i u vecini kada je kruscev 1954 dodijelio krim ukrajini. niko ih nije pitao da li to zele i tek sad su se demokratski odlucili vratiti tamo gdje i pripadaju. savrseno nikakvog motiva ukrajinci cak i oni najluđi nemaju da da ratuju radi tuđe zemlje.
155_mm wrote:
A što je zločin samo ako se ubija iz ideoloških razloga? Jel se priznaje iz mržnje kad se ubija?
Nemoj mi samo prosipati priču kako su Bošnjaci u šuckorima i ustašama Srbe klali i ubijali iz strogo profesionalnih "ništa lično" razloga...samo zato što je Švabo ili Hrvat tako tražio, pa su bili prisiljeni.
Mani se tih fazona. Neće biti da je tako.
Naravno, ja znam da se nisu svi Bošnjaci slagali sa tim, ali bilo je dosta i onih koji su to podržavali.
"Moram da kažem da vidimo da se Rusija više ne ponaša kao partner, nego kao protivnik”, rekao je Rasmusen na forumu koji je organizovao Nemački Maršalov fond, a koji je danas počeo u Briselu.
Rasmusen je izjavio da je “ruska agresija” na Ukrajinu najveća kriza od pada Berlinskog zida i da je vizija celovite i mirne Evrope dovedena u pitanje.
"Rusija preko noći pokušava da uvede nova pravila i nove podele”, upozorio je generalni sekretar i dodao da je takvo ponašanje "neprimereno 21. veku".
On je ocenio da pripajanje Krima Rusiji nije izolovani incident, već deo trenda u ruskoj spoljnoj politici.
"Prvo smo imali Osetiju i Abhaziju, a sada Krim”, podsetio je on, osvrćući se na rusku podršku otcepljenju gruzijskih oblasti 2008. godine.
Rasmusen je rekao da NATO mora da se suprotstavi ovoj pretnji tako što će ojačati odbranu svojih granica, vojno podržati Ukrajinu i preispitati svoj odnos prema Rusiji.
“Naša odlučnost da zaštitimo članice i branimo naše granice je nesalomljiva”, istakao je on i podsetio da je NATO nedavno pojačao vazdušne patrole iznad Baltika i poslao “avakse” u Rumuniju i Poljsku.
Rasmusen je najavio pojačanu saradnju NATO-a sa ukrajinskom vojskom, kako bi se ojačale njene odbrambrene sposobnosti.
On je rekao da je NATO prekinuo redovne vojne i civilne kontakte sa Rusijom i da se sada preispituju ukupni odnosi.
Generalni sekretar je istakao da je neophodno pojačati saradnju Sjedinjenih Država sa evropskim NATO partnerima i uložiti dodatna sredstva u vojnu industriju.
"Ne možemo se razoružavati dok se drugi naoružavaju i zveckaju oružjem”, upozorio je on.
Rasmusen je svoj govor zaključio rečima da “meka sila” EU mora da ide ruku pod ruku sa “tvrdom vojnom silom” NATO-a.
“Jedino to je prava sila”, rekao je on, ispraćen aplauzom učesnika foruma, među kojima je bila i visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton.
ako je ovo do sada bilo razoruzavanje u NATO-u pa kako izgleda onda naorzavanje. bit ce interesantno iducih godina.
155_mm wrote:
A što je zločin samo ako se ubija iz ideoloških razloga? Jel se priznaje iz mržnje kad se ubija?
Nemoj mi samo prosipati priču kako su Bošnjaci u šuckorima i ustašama Srbe klali i ubijali iz strogo profesionalnih "ništa lično" razloga...samo zato što je Švabo ili Hrvat tako tražio, pa su bili prisiljeni.
Naravno, ja znam da se nisu svi Bošnjaci slagali sa tim, ali bilo je dosta i onih koji su to podržavali.
a ko kaze da je idologija jedino vezana za drzavu? znaci pokret ne moze imati ideologiju bez drzave? znaci partizani nisu imali ideologiju dok su bili gerila?
lik ne zna ni sta znaci ideologija a ti se raspravljas s njim.
155_mm wrote:
u navedenim slucajevima bosnjaci nisu imali drzavnu moc da sprijece te zlocine o kojima ti govoris niti su ih mogli narediti. jer nisu imali ni politicku ni ekonomsku ni policajsku ni sudsku ni bilo kakvu drugu moc u tim drzavama.i to je ta ogromna razlika toga vremena i devedesetih godina. ja znam da su tebe duboko ideoloski izjebali ali nadam se da si sad napokon shvatio poentu.
Stjui wrote:
ljudi se nalaze u bezizlaznoj situaciji. iz kijeva ne dolaze nikakve naredbe prepusteni su sami sebi. bila scena na TV kad rusi preuzimaju neku ukrajinsku bazu i dizu svoju zastavu. a u toj bazi jos ukrajinci. i izasli momci i otpjevali ukrajinsku himnu dok su ovi dizali rusku zastavu. sve nesto mlado 18-19 godina. ma djeca jos. ali svaka im cast.
treba naci nacina da se momci izvuku sa krima da djeca ne izginu. jer svima je jasno da je krim za ukrajinu izgubljen. kriza ce potrajati jos godina ako ne i decenija ali krim nece biti vise ukrajinski.
Majku mu zar mora svaka tema otići na balkanske plemenske zajednice i prepucavanja o historijsko povjesnim zbivanjima ovdje?
Imate sjaset tema za to, pa i na pdf-u istorija, čovjek dođe na temu sa namjerom da pročita nešto novo vezano za Ukrajinu, a vidi samo priču "od stoljeća sedmog".
Milicijo hoću reć moderacijo , reaguj.