Sirija

Locked
sarajevoxxxx

#7351 Re: AW: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

hape_hapica wrote:Mene cudi samo kako vehabije ovdje nikad ne komentarisu ove snimke gdje ljudima sijeku glavu. Bas se mahniti prave.

A ako se jave onda spominju serijatske sudove i kao da su ovi osudjeni bili. Cudno samo da ja nisam vidio nijedan snimak na kojem se vidi sudjenje.

A isto mi ne ide u glavu ovo masovno radosno tekbiranje dok se ubija neduzan covjek. Pa ovi ce drito u dzehennem za svoja djela. Neka im se dragi Allah dz.s. smiluje.
- Snimke odsijecanja glave valjda osuđuje svaki normalan čovjek. Oni koji pokušavaju pronači neki smisao u tome ili pak opravdanje samo je još jedan dokaz da muslimani danas bez izuzetka i šiiti i suniiti imaju jedan ozbiljan problem sa shvatanjem i poimanjem islama.

- Prije svega mislim na akidu i temelje islamskog vjerovanja. Pri tome ne mislim samo na tzv islamske ekstremiste, al kaidu ili neke druge terorističke organizacije već na sve muslimane. Ovoliko nasilje, i ovaj obim nasilja u islamskom svijetu fakturisati treba svim muslimanima a ne samo određenim pojedincima. Svi treba da se zapitaju u šta oni vjeruju i na koji način pa ovoliko ljudi svaki dan strada.

- U svakom slučaju pridruživam se osudi javnog klanja ljudi ma o kome se radilo. To je neprihvatljivo, anticivilizacijski čin, i strašni zločin. Oni koji to čine su ljudske prikaze, umobolnici, ratni zločinci kojima će ako Bog da narod jednog dana suditi.
Saxtrol

#7352 Re: Sirija

Post by Saxtrol »

sarajevoxxxx wrote:Homs, Tedemur: Režimske snage zaklale 15 Sirijaca među kojima su žene i djeca !!!
Buduci da pratim temu od pocetka, a radi nick-a iznad sve manje, pitam se do kada administracija misli trpiti ovakvo pisanje na ovoj temi ili je mozda u interesu administracije da tema ide u pravcu u kojem je vodi nick iznad. Osim sto se svaka njegova vijesti velikim slovima, crvenim mora ispisati, a pri tome u 99% izvor je fesjbuk i neprovjeren, osim toga sto ovakvih vijesti moze svako od nas da stavlja sa svih strana i pitam se na sta bi tema licila, jer i sada lici na cirkus.

Osim sto nick iznad niti je objektivan niti realan, a siri propagandu na sve strane, u neku ruku ima i pravo, jer on ovdje vodi na taj nacin "specijalni" rat, misleci da smo svi mi vesla sisali, ipak mora postojati neki kriterijum.
Po nick-u iznad, FSA dominira Sirijom, iako niti imaju sta jesti, niti iz cega pucati...eto njih su svi napustili ali opet nekako dominiraju na terenu. Sa druge strane SAA je zlocinicka vojska, koja udara samo po civilima. I to je konstrukcija citave njegove price.
flexibila

#7353 Re: AW: Sirija

Post by flexibila »

sarajevoxxxx wrote:
hape_hapica wrote:Mene cudi samo kako vehabije ovdje nikad ne komentarisu ove snimke gdje ljudima sijeku glavu. Bas se mahniti prave.

A ako se jave onda spominju serijatske sudove i kao da su ovi osudjeni bili. Cudno samo da ja nisam vidio nijedan snimak na kojem se vidi sudjenje.

A isto mi ne ide u glavu ovo masovno radosno tekbiranje dok se ubija neduzan covjek. Pa ovi ce drito u dzehennem za svoja djela. Neka im se dragi Allah dz.s. smiluje.
- Snimke odsijecanja glave valjda osuđuje svaki normalan čovjek. Oni koji pokušavaju pronači neki smisao u tome ili pak opravdanje samo je još jedan dokaz da muslimani danas bez izuzetka i šiiti i suniiti imaju jedan ozbiljan problem sa shvatanjem i poimanjem islama.

- Prije svega mislim na akidu i temelje islamskog vjerovanja. Pri tome ne mislim samo na tzv islamske ekstremiste, al kaidu ili neke druge terorističke organizacije već na sve muslimane. Ovoliko nasilje, i ovaj obim nasilja u islamskom svijetu fakturisati treba svim muslimanima a ne samo određenim pojedincima. Svi treba da se zapitaju u šta oni vjeruju i na koji način pa ovoliko ljudi svaki dan strada.

- U svakom slučaju pridruživam se osudi javnog klanja ljudi ma o kome se radilo. To je neprihvatljivo, anticivilizacijski čin, i strašni zločin. Oni koji to čine su ljudske prikaze, umobolnici, ratni zločinci kojima će ako Bog da narod jednog dana suditi.
Jarane blage veze ti nemas sa zivotom. :-) :-)
sarajevoxxxx

#7354 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Dakle, između Tedemura i Al Suhne počinjen je masakr režimskih snaga i njihovih paravojnih formacija nad dvije porodice Al Umur koje su bježale iz grada al Suhne koji je ovih dana pod žestokim granatiranjem. Uputili su se prema obližnjim selima koje se nalaze blizu polja kardamoma.

Porodica od 15 članova među kojima su žene i djeca je zaklana, a tijela i dijelovi tijela se nalaze u glavnoj bolnici u Tedemuru.

https://www.facebook.com/palmyra.coordination
http://orient-news.net/?page=news_show&id=5858
sarajevoxxxx

#7355 Re: AW: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

flexibila wrote: - Prije svega mislim na akidu i temelje islamskog vjerovanja.

Jarane blage veze ti nemas sa zivotom. :-) :-)
U čemu je problem ?
sarajevoxxxx

#7356 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Haleb, al Sefira: Novi masakr režimskih snaga !!!

- Režimske snage su počinile novi masakr nad sirijskim civilima u selu Al Džebul. U jučerašnjem režimskom raketiranju sela palo je 16 projektila. 9 poginulih je iz porodice Ali Talib i jedan iz porodice al Husejn.

- Među deset stradalih sedmero je djece. Također, jedna djevojčica iz porodice Ali Talib je teško ranjena.

http://halabnews.com/news/40575
https://www.facebook.com/aleppo.safira/ ... 5852699580
sarajevoxxxx

#7357 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Tragovi režimskog razaranja kvarta Kerem al Džebel u Halebu:

Image
sarajevoxxxx

#7358 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Saxtrol wrote:
sarajevoxxxx wrote:Homs, Tedemur: Režimske snage zaklale 15 Sirijaca među kojima su žene i djeca !!!
Buduci da pratim temu od pocetka, a radi nick-a iznad sve manje, pitam se do kada administracija misli trpiti ovakvo pisanje na ovoj temi ili je mozda u interesu administracije da tema ide u pravcu u kojem je vodi nick iznad. Osim sto se svaka njegova vijesti velikim slovima, crvenim mora ispisati, a pri tome u 99% izvor je fesjbuk i neprovjeren, osim toga sto ovakvih vijesti moze svako od nas da stavlja sa svih strana i pitam se na sta bi tema licila, jer i sada lici na cirkus.

Osim sto nick iznad niti je objektivan niti realan, a siri propagandu na sve strane, u neku ruku ima i pravo, jer on ovdje vodi na taj nacin "specijalni" rat, misleci da smo svi mi vesla sisali, ipak mora postojati neki kriterijum.
Po nick-u iznad, FSA dominira Sirijom, iako niti imaju sta jesti, niti iz cega pucati...eto njih su svi napustili ali opet nekako dominiraju na terenu. Sa druge strane SAA je zlocinicka vojska, koja udara samo po civilima. I to je konstrukcija citave njegove price.
- Što se tiče zadnje vijesti o masakru sirijskih civila iz Tedemura, izvor je isti kao i za sve ostalo. Objavio ju je Orient News http://orient-news.net/?page=news_show&id=5858 zatim jedna od najvećih tensikija sirijske opozicije http://www.facebook.com/Syrian.Revoluti ... ion=stream i naravno tensikija iz Tedemura.

- Kome se ne sviđa klix-ov forum ne treba brate da dolazi, izvoli na druge forume, potraži sebi ''istinite vijesti'' na advance ili nekim drugim sajtovima.
dječak sa šibicama

#7359 Re: AW: Sirija

Post by dječak sa šibicama »

A sta ce komentarisati, oni to ionako podrzavaju.

Ali kaznit ce ove krvoloke, ako ne SAA, a onda Onaj gore.

Neki dan gledam, male kucice, cuke, bacaju po nekakvoj sobi, tekbiraju i bacaju male cuke koji kevcu od bola. Junacine, jednostavno.
dudlov

#7360 Re: Sirija

Post by dudlov »

Saxtrol wrote:

Palcem, odozdo ka gore,brzinom svjetlosti po ekranu i riješio si problem. Zaustaviš kad njegove postove profuraš.
Mirudin Aldobašić i Salih Brkić su amateteri za pomenutog.:mrgreen:

Sent from my LG-P970 using Tapatalk 2
sarajevoxxxx

#7361 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Druze youth from Golan flocking to Syria to join Assad army

At least three youths have crossed the border to fight for the regime, according to Syrian reports; these mark first known cases of Israeli citizens fighting for Assad.
http://www.haaretz.com/news/diplomacy-d ... m-1.553717
sarajevoxxxx

#7362 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Oproštajni poljubac za dijete- šehid u gradu Deri:

Image
Klavikula

#7363 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Image
Saxtrol

#7364 Re: Sirija

Post by Saxtrol »

sarajevoxxxx wrote:- Što se tiče zadnje vijesti o masakru sirijskih civila iz Tedemura, izvor je isti kao i za sve ostalo. Objavio ju je Orient News http://orient-news.net/?page=news_show&id=5858 zatim jedna od najvećih tensikija sirijske opozicije http://www.facebook.com/Syrian.Revoluti ... ion=stream i naravno tensikija iz Tedemura.

- Kome se ne sviđa klix-ov forum ne treba brate da dolazi, izvoli na druge forume, potraži sebi ''istinite vijesti'' na advance ili nekim drugim sajtovima.
znam ja dobro odakle ti vijesti skidas, i zato sam i rekao, nije ti ravna ni zuta stampa, ali kao sto sam rekao ti vodis na ovdje na forumu tkz. specijalni rat. Meni se to ne svidja, jer taj svoj specijalni rat, sa udarcima na emocije ljudi (najnize) mozes prosipati nekim ljudima koji nisu prosli sve moguce ratove, i pretrpili ne jednom ovo sto se dogadja Sirijcima, vec vise puta.

Ne trebas ti meni pisati, koje su mete legalne, i koji su ciljevi civilni a koji legitimni, kada niti si prosao vojnu skolu, a vjerovatno ni puske nisi drzao u ruci. Pisati i postavljati vojne izvjestaje trebalo bi da ima odredjenu dozu ozbiljnosti, ovo sto ti radis je cisti vasar. A buduci da si ti koliko vidim i neka vrsta administracije, jer nisam rekao da mi se ne svidja forum, vec tvoji propagadni upisi, koji nemaju veze sa realnoscu i sirom i pravom slikom u Siriji, onda cu se ja ipak povuci, jer zutu stampu mogu citati i na drugim forumima.
sarajevoxxxx

#7365 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Darija 23.10.2013: Tragovi Asadovog razaranja stambenih objekata u centru grada

https://www.youtube.com/watch?v=7zI4MTh ... e_gdata%2F
sarajevoxxxx

#7366 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Saxtrol wrote: Ne trebas ti meni pisati, koje su mete legalne, i koji su ciljevi civilni a koji legitimni, kada niti si prosao vojnu skolu, a vjerovatno ni puske nisi drzao u ruci.
- Stvarno se ne sjećam da sam sa tobom ikada razgovarao o legalnim ili nelegalnim metama, zamijenio si me sa nekim. Niti sa tobom niti sa drugim forumašima nisam o tome razgovarao. Što se tiče vojne škole, i nošenja puške, to niti je tema niti ima smisla o tome govoriti.

- I nisam nikakav administrator, glupo je govoriti da ti se ne sviđa neka tema ili forum zbog nekog forumaša.
hape

#7367 Re: AW: Sirija

Post by hape »

sarajevoxxxx wrote:Oproštajni poljubac za dijete- šehid u gradu Deri:

Image
Jako tuzna i potresna slika. :-(
udrch

#7368 Re: Sirija

Post by udrch »

arman1 wrote:
udrch wrote:bolje bi bilo da ne prikazuje režimsko granatirnaje i raketirnaje civilnih objekata..
mnogima bi pao kamen sa srca..
koji licemjeri, ne mogu ni da zamisle da majmun i diktator ubija civile i ruši civilne objekte..
A ovi bradati divljaci su undercover hippy.
Bassar nije bio bog zna šta ali ovi bradati kreteni što svojom pojavom vrijeđaju Din su neuporedivo gori. U libiji su pobijedili demokrate pa sad teče med i mlijeko. U Egiptu su malo pustili vlast MBima i sad plačaju ceh.
Što se tiće naprdjivanja oko prosperiteta i napradnosti malo pojašnjnja. Saudi Arabia je ROBOVLASNIČKA zemlja po uzoru na staru grčku. Dok je bogastvo grčke poticalo od plačke i trgovine saudijsko potiće od rasprodaje nafte. Sovcijalni mir kupuju na rate, a kad dođe momenat naplate bit će to smiljurija. Pitanje je samo koliko će nafta potrajati. U toj istoj SA imaš ljudi na ivici gladi. Bogataši za 100USD kupuju kčeri od siromaha. Osobe koje se nigdje ne upisuju i počesto budu ubijene kad više nisu interesantne.
Toliko za početak od Licemjera.
nekom sam neki dan govorio..kad njima nestane nafte, nas odavno neće biti..ako oni dođu u situaciju da o tome razmišljaju i da ne znaju od čega preživjeti, vjerovatno više od 3/4 ostalih zemalja neće ni postojati..
slažem se da u svim zemljama zaljeva postoji nešto vrlo slično robovlasništvu..
ali u Saudiji nema Saudijaca na ivici gladi..nema kupovine kćeri za 100$, nema ubijanja iz ćeifa..sve to što si rekao si slagao iz osobnih razloga i dodatno se diskreditovao..
udrch

#7369 Re: Sirija

Post by udrch »

sarajevoxxxx wrote:
Saxtrol wrote: Ne trebas ti meni pisati, koje su mete legalne, i koji su ciljevi civilni a koji legitimni, kada niti si prosao vojnu skolu, a vjerovatno ni puske nisi drzao u ruci.
- Stvarno se ne sjećam da sam sa tobom ikada razgovarao o legalnim ili nelegalnim metama, zamijenio si me sa nekim. Niti sa tobom niti sa drugim forumašima nisam o tome razgovarao. Što se tiče vojne škole, i nošenja puške, to niti je tema niti ima smisla o tome govoriti.

- I nisam nikakav administrator, glupo je govoriti da ti se ne sviđa neka tema ili forum zbog nekog forumaša.
samo nastavi raditi kako radiš..koga zanimaju uspjesi zločinačkog režima neka piše o njima..
ti imaš pravo postavljati vijesti koje tebi odgovaraju, uostalom Cmoljo je već tvoje postove okarkterisao kao dopuštene..ovi kojima se ne sviđaju imaju opciju "ignore" i neće ih ni vidjeti, ali oni žele da to pravo uskrate ostalim, jer ne žele da drugi znaju razmjere zločina majmuna i diktatora..
kome se ne sviđa ovo što ti pišeš neka čita postove ovih što sanjaju da Sarajevo bude dio Jugoslavije..
Kikibombona

#7370 Re: Sirija

Post by Kikibombona »

udrch wrote: samo nastavi raditi kako radiš..koga zanimaju uspjesi zločinačkog režima neka piše o njima..
ti imaš pravo postavljati vijesti koje tebi odgovaraju, uostalom Cmoljo je već tvoje postove okarkterisao kao dopuštene..ovi kojima se ne sviđaju imaju opciju "ignore" i neće ih ni vidjeti, ali oni žele da to pravo uskrate ostalim, jer ne žele da drugi znaju razmjere zločina majmuna i diktatora..
kome se ne sviđa ovo što ti pišeš neka čita postove ovih što sanjaju da Sarajevo bude dio Jugoslavije..
Da si fudbaler Uniteda, Ferguson bi za tebe rekao da imas tezak i prgav jezik. :D

http://en.wikipedia.org/wiki/Cities_and ... _civil_war

Promatrajuci ovu mapu jasno je da se pobunjenici nalaze u nezavidnoj poziciji u okolici Damaska. Medjutim, upitno je da li SAA ima kapacitet ovladati predgradjima Damaska. Nije lako napadati dobro utvrdjene polozaje, posebno ako su protivnici spremni na borbu do posljednjeg covjeka.
sarajevoxxxx

#7371 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Dejr Zur: Cijeli kvart Er-Rašidije pod kontrolom FSA
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#7372 Re: Sirija

Post by arman1 »

udrch wrote:
arman1 wrote:
udrch wrote:bolje bi bilo da ne prikazuje režimsko granatirnaje i raketirnaje civilnih objekata..
mnogima bi pao kamen sa srca..
koji licemjeri, ne mogu ni da zamisle da majmun i diktator ubija civile i ruši civilne objekte..
A ovi bradati divljaci su undercover hippy.
Bassar nije bio bog zna šta ali ovi bradati kreteni što svojom pojavom vrijeđaju Din su neuporedivo gori. U libiji su pobijedili demokrate pa sad teče med i mlijeko. U Egiptu su malo pustili vlast MBima i sad plačaju ceh.
Što se tiće naprdjivanja oko prosperiteta i napradnosti malo pojašnjnja. Saudi Arabia je ROBOVLASNIČKA zemlja po uzoru na staru grčku. Dok je bogastvo grčke poticalo od plačke i trgovine saudijsko potiće od rasprodaje nafte. Sovcijalni mir kupuju na rate, a kad dođe momenat naplate bit će to smiljurija. Pitanje je samo koliko će nafta potrajati. U toj istoj SA imaš ljudi na ivici gladi. Bogataši za 100USD kupuju kčeri od siromaha. Osobe koje se nigdje ne upisuju i počesto budu ubijene kad više nisu interesantne.
Toliko za početak od Licemjera.
nekom sam neki dan govorio..kad njima nestane nafte, nas odavno neće biti..ako oni dođu u situaciju da o tome razmišljaju i da ne znaju od čega preživjeti, vjerovatno više od 3/4 ostalih zemalja neće ni postojati..
slažem se da u svim zemljama zaljeva postoji nešto vrlo slično robovlasništvu..
ali u Saudiji nema Saudijaca na ivici gladi..nema kupovine kćeri za 100$, nema ubijanja iz ćeifa..sve to što si rekao si slagao iz osobnih razloga i dodatno se diskreditovao..
Za ovo SLAGAO odjebi u trokoraku teroristo. Otiđi tamo i budi mjesec dana i malo se raspitaj kako stvari stoje.
Ako tebi prodaju muda pod bubrege meni ne mogu.
Klavikula

#7373 Re: Sirija

Post by Klavikula »

Video izvjestaj: Sirijske snage preuzele kontrolu nad industrijskom zonom Al Madamiye. Takodjer su osigurani Al Modaras i Hamdan, te Lana farme i vocnjake.

Mohamad Ali, Press TV, Damask

Afrin: 16 mrtvih pripadnika ISIL-a u sukobima sa YPG u selima Cindo, Yazi Bax i Meerin.

Hawar News
________

Al Madamiya
Video 1
Video 2
Video 3

gori i nebo i zemlja.
sarajevoxxxx

#7374 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Velika eksplozija na međunarodnom aerodromu u Damasku !

udrch

#7375 Re: Sirija

Post by udrch »

Klavikula wrote:Video izvjestaj: Sirijske snage preuzele kontrolu nad industrijskom zonom Al Madamiye. Takodjer su osigurani Al Modaras i Hamdan, te Lana farme i vocnjake.

Mohamad Ali, Press TV, Damask

Afrin: 16 mrtvih pripadnika ISIL-a u sukobima sa YPG u selima Cindo, Yazi Bax i Meerin.

Hawar News
________

Al Madamiya
Video 1
Video 2
Video 3

gori i nebo i zemlja.
Muadamiyat al-Sham = al-Muqaddimah’s industrial zone :!: ???

ovo prvo se čita Mademije, ovo drugo bi se trebalo čitati Mukadima ako su ovi u tvom linku ovo dobro napisali..možda su i pogriješili..
Locked