Navijači su pokrenuli akciju, navijači ce je završiti, pa neka traje i 3 godine.avetinja wrote:I kada daju, nisu dali.Mutivoda wrote:jašta je
milion minimum
vrti jebenih 200k godinama, obeca, pa sljedece tek ugovor potpise, ... pa uplati, pa mu vratiš.
nije slika dokaz da su pare legle.
al od koga je, džaba i pišem
al eto sa stokom se mora biti dobar, jer može opstruirati šta mu qrcu ćejf
Mi smo već usadili prosjački mentalitet, po kojem očekujemo da će nam svi davati novac i da su nam dužni pomoći. Ko kaže da je opština dužna ulagati toliki novac u stadion? Da se ja pitam, novac za stadione bih davao tek kada se namire ostali problemi, kao što su pomoć siromašnim porodicama i slično.
Još jedan primjer. Reflektori ofarbani, akcija nije realizovana do kraja, a oni je i dalje produžili da navijači uplaćuju. Zar je problem zahvaliti se navijačima na pomoći i halaliti dvije milje maraka, da se ne rasteže bez potrebe. Ali jok, de još rastegni za te dvije milje, makar godinu trajalo.
FK Željezničar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#73476 Re: FK Željezničar
- avetinja
#73477 Re: FK Željezničar
Neka traje 50 godina, ali mislim da se trebalo drugačije postupiti.mali_milojica wrote:Navijači su pokrenuli akciju, navijači ce je završiti, pa neka traje i 3 godine.
-
Mutivoda
#73478 Re: FK Željezničar
klub je imao priliku i da ga sam ofarba, nije u tome poenta.avetinja wrote: Jah, nešto posebno, emocije. Budi realna. Klub bi iz poštovanja prema navijačima trebao da prekine akciju, jer se vidi da ne ide. Skupljamo tih 10 hiljada maraka dva mjeseca. Nema potrebe da se džabe rasteže.
Pogledaj stvari realno, ne sve kroz prizmu navijača, pa ćeš vidjeti da je dobar dio navijača usadio takvo mišljenje.
ali kao što rekoh, džaba kad se ne možeš staviti u tu situaciju.
jeste, navijača sarajeva, slobode..
- avetinja
#73479 Re: FK Željezničar
U tome je problem pojedinih navijača, što se ne mogu distancirati od svojih očekivanja i želja i pogledati stvari iz suprotnog, realnog ugla.Mutivoda wrote:klub je imao priliku i da ga sam ofarba, nije u tome poenta.
ali kao što rekoh, džaba kad se ne možeš staviti u tu situaciju.
jeste, navijača sarajeva, slobode..
-
splinter
#73480 Re: FK Željezničar
Akcija je produžena na insistiranje samih navijača. Klub apsolutno nije tražio ni marke po tom pitanju niti u formi same akcije, niti njeno produženje.Mutivoda wrote:navijači su je i pokrenuli, navijači Želje žele i da je završe, znam da ti je to teško provariti, jer ne razumiješ tu vezu sa Željom, ali jebiga, to ti se objasnit ne može..avetinja wrote: I kada daju, nisu dali.
Mi smo već usadili prosjački mentalitet, po kojem očekujemo da će nam svi davati novac i da su nam dužni pomoći. Ko kaže da je opština dužna ulagati toliki novac u stadion? Da se ja pitam, novac za stadione bih davao tek kada se namire ostali problemi, kao što su pomoć siromašnim porodicama i slično.
Još jedan primjer. Reflektori ofarbani, akcija nije realizovana do kraja, a oni je i dalje produžili da navijači uplaćuju. Zar je problem zahvaliti se navijačima na pomoći i halaliti dvije milje maraka, da se ne rasteže bez potrebe. Ali jok, de još rastegni za te dvije milje, makar godinu trajalo.
prosjački mentalitet je onako baš jedna fraza često korištena od navijača Željezničara![]()
Žao mi je što akcija nije realizovana 100% već nekih 80. Ja sam uplatio u dva navrata al više od toga nisam mogao jbg. Za tu lovu mogao sam serbez uzeti sebi godišnju za Istok recimo, al odlučio sam se na uplatu. Lako je sjediti i naglabati.
Uostalom vidjećemo ko će večeras doći na tekmu, 20 i 30 je termin, da se podsjetimo. Mene ni jedna nije zaobišla u zadnjih nekoliko godina pa neće ni ova večeras sigurno!
- avetinja
#73481 Re: FK Željezničar
Znam, upoznat sam sa akcijom, nego sam rekao zbog toga što se odužilo i vidi se da ide teže.splinter wrote:Akcija je produžena na insistiranje samih navijača. Klub apsolutno nije tražio ni marke po tom pitanju niti u formi same akcije, niti njeno produženje.
Žao mi je što akcija nije realizovana 100% već nekih 80. Ja sam uplatio u dva navrata al više od toga nisam mogao jbg. Za tu lovu mogao sam serbez uzeti sebi godišnju za Istok recimo, al odlučio sam se na uplatu. Lako je sjediti i naglabati.
Uostalom vidjećemo ko će večeras doći na tekmu, 20 i 30 je termin, da se podsjetimo. Mene ni jedna nije zaobišla u zadnjih nekoliko godina pa neće ni ova večeras sigurno!
Doći će 3.500, otprilike. I termin je malo nezgodan. Bolje bi bilo da je ranije, hladnoća i utakmice Liga petice, ali vjerujem da termin određuje MojaTV.
-
Alfa_i_Omega
#73482 Re: FK Željezničar
Ne shvatam od kuda potreba da se pljuje po Koldzi ako je odobrio bilo sta kao pomoc klubu? Bio sam u prilici u vise navrata citati novinske clanke u kojima se iz naseg kluba do neba zahvaljuju nacelniku i opstini na donaciji, saradnji, nadanjima u nastavak saradnje i gledati slike gdje se urucuju pokloni, plakete, dresovi. Osmijesi od uha do uha, obostrano. I sada po pojedinim navijacima ispada da su svi u klubu poluinteligentne naivcine jer su dopustili da ih zli Gargamel izlevati pa mu ja kao navijac kluba trebam ..... ..... a ako to ne uradim nisam navijac ili sta vec sebi ljudi daju za pravo.
Bas smo postali nezahvalni, drcni, bahati i silni, a ne valja nam to, Boga mi.
Bas smo postali nezahvalni, drcni, bahati i silni, a ne valja nam to, Boga mi.
- ultima_palabra
#73483 Re: FK Željezničar
Koldžo voza te dvije stoje već 5 godina, samo ih šalta iz godine u godinu... a u medijima predstavi da opština svake godine uplaćuje klubu.
-
Alfa_i_Omega
#73484 Re: FK Željezničar
Ma neko nas vuce za nos opasno, mislim nas navijace. Sta mene kao navijaca zaboli ona stvar za nacelnikom a posebno kada jos jednom ponavljam svako malo vidim slike nasih iz kluba gdje sa istim nacelnikom nasmijani, sretni, nesto dogovaraju, primaju, urucuju. Ispade nije opsina ili u prevodu Koldzo dala niti marku pa mu sada trebamo jahati po glavi i pljuvati gdje god stignemo. Bas treba biti plitak pa povjerovati u nesto slicno.
-
splinter
#73485 Re: FK Željezničar
OK šefe.avetinja wrote:Znam, upoznat sam sa akcijom, nego sam rekao zbog toga što se odužilo i vidi se da ide teže.splinter wrote:Akcija je produžena na insistiranje samih navijača. Klub apsolutno nije tražio ni marke po tom pitanju niti u formi same akcije, niti njeno produženje.
Doći će 3.500, otprilike. I termin je malo nezgodan. Bolje bi bilo da je ranije, hladnoća i utakmice Liga petice, ali vjerujem da termin određuje MojaTV.
Termin je katastrofalan, al jbg sad, malo se toplije obući i laganica put doline. A kad samo pomislim kako smo se kuhali sad u nedjelju na gostovanju i mi i igrači. Šta god bilo večeras očekujem 3 bobe. Pobjeda nam je večeas prevažna da bi je ispustili!
-
Mutivoda
#73486 Re: FK Željezničar
što si nezahvalan ultima 
pa obzirom da dosta toga ide preko te štetočine, moraš biti s njim u korektnim odnosima, mislim oni, i ne mogu srat k'o mi po forumima i fejzbucima, i tribinama. al' nema potrebe da se lažemo - ko god podržava budalu - daleko mu kuća od Želje bila.
pa obzirom da dosta toga ide preko te štetočine, moraš biti s njim u korektnim odnosima, mislim oni, i ne mogu srat k'o mi po forumima i fejzbucima, i tribinama. al' nema potrebe da se lažemo - ko god podržava budalu - daleko mu kuća od Želje bila.
-
splinter
#73487 Re: FK Željezničar
Ma nije poenta što nije dao ni marku. Ne mora.To je potpuno nebitno. Al iritira to hronično slikanje po medijima i hvalisanje ni za šta. To iritira raju. Davno je neko rekao, njegova najveća pomoć biće da ne pravi opstrukcije i ne zaje.baje po tom pitanju, jer za svaki malo veći posao na stadionu praktički treba neka od općinskih saglasnosti.Alfa_i_Omega wrote:Ma neko nas vuce za nos opasno, mislim nas navijace. Sta mene kao navijaca zaboli ona stvar za nacelnikom a posebno kada jos jednom ponavljam svako malo vidim slike nasih iz kluba gdje sa istim nacelnikom nasmijani, sretni, nesto dogovaraju, primaju, urucuju. Ispade nije opsina ili u prevodu Koldzo dala niti marku pa mu sada trebamo jahati po glavi i pljuvati gdje god stignemo. Bas treba biti plitak pa povjerovati u nesto slicno.
-
Alfa_i_Omega
#73488 Re: FK Željezničar
Ne znam care, kada pogledam natrag sjetim se onih famoznih prepirki prije izgradnje istoka i kako je Koldzo tada glumio mirotvorca izmedju zaracenih strana. U tom trenutku bio jedna od najomrazenijih persona u drzavi sto se tice samog kluba i nas navijaca, javno prozivan od kluba i on i opstina. Nedugo zatim nasi iz kluba slika sa Koldzom, hvala ti do neba za donaciju, hvala ti za dozvole, pa opet za donaciju, pa se malo slikaju najave donaciju ili bude neka posjeta i tako dalje. Ako su iz kluba dobri sa njim i on fakat potpise donaciju tu i tamo, koji qlinac bi se ja trebao osjecati duznim da lajem na njega? A da nije odobrio ni marku, nesto sumnjam da je to istina. Neko nas salta opasno. "Puc" na komandu.splinter wrote:Ma nije poenta što nije dao ni marku. Ne mora.To je potpuno nebitno. Al iritira to hronično slikanje po medijima i hvalisanje ni za šta. To iritira raju. Davno je neko rekao, njegova najveća pomoć biće da ne pravi opstrukcije i ne zaje.baje po tom pitanju, jer za svaki malo veći posao na stadionu praktički treba neka od općinskih saglasnosti.Alfa_i_Omega wrote:Ma neko nas vuce za nos opasno, mislim nas navijace. Sta mene kao navijaca zaboli ona stvar za nacelnikom a posebno kada jos jednom ponavljam svako malo vidim slike nasih iz kluba gdje sa istim nacelnikom nasmijani, sretni, nesto dogovaraju, primaju, urucuju. Ispade nije opsina ili u prevodu Koldzo dala niti marku pa mu sada trebamo jahati po glavi i pljuvati gdje god stignemo. Bas treba biti plitak pa povjerovati u nesto slicno.
- decko_sa_kovaca
#73489 Re: FK Željezničar
Dao je 200 i sad hoce da mu mi od tih 200 vratimo 138 pa nam mozda uplati opet 200
- avetinja
#73490 Re: FK Željezničar
Ako ne dobivamo obećana sredstva, onda znači da nas i klub laže. Sve je to dogovoreno na konferencijima za medije uz prikladno poziranje. Do sada je trebalo sjesti 420.000 KM na naš račun, a ako sredstva nsu uplaćena, zašto se onda ne kaže istina? Da nam Koldžo ne bi pravio probleme oko dozvola? Zašto bi se petljao ako sada savez i UEFA pomažu? Ne drži mi priča vodu.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#73491 Re: FK Željezničar
Opet vodite brigu o onome sto vas se apsolutno ne tice....

- luckylaka
#73492 Re: FK Željezničar
hrasno38 wrote:Opet vodite brigu o onome sto vas se apsolutno ne tice....![]()
- Charuga
- Globalni moderator
#73493 Re: FK Željezničar
Rečeno više puta, ali da ponovim još jednom. Voza iste pare godinama, a iz budžeta opštine je u posljednje dvije godine trošio samo za administtraciju. Ove godine (što li baš ove?) je tek pokrenuo neke projekte koje je uvrstio u budžet još 2016. godine. Znam iz ličnog iskustva, a u vezi obečanih sredtsava za popravke oko zgrade u kojoj živim. To još nije dao, a uvrstio nas je u budžet 2016.avetinja wrote:Ne znam kako neko ima obraza da i dalje pljuje po Koldži i vlasti, jer su do sada do sada uložili 420.000 KM. Možda i više, nisam pažljivo brojao. Nije to malo. Ali jok, zinula guzica daj još. Kada drugi daje uvijek je malo. Niko nam nije kriv što to nismo utrošili na poboljšanje ostalih stvari.
Upravo tako.ultima_palabra wrote:Koldžo voza te dvije stoje već 5 godina, samo ih šalta iz godine u godinu... a u medijima predstavi da opština svake godine uplaćuje klubu.
Zato što ti ne mogu FIFA i UEFA dati dozvolu za istočnu tribine, tj, prostore na istoj. O tome odlučuje načelnik sa svojom svitom. Zašto? Pitaj načelnika.avetinja wrote:Ako ne dobivamo obećana sredstva, onda znači da nas i klub laže. Sve je to dogovoreno na konferencijima za medije uz prikladno poziranje. Do sada je trebalo sjesti 420.000 KM na naš račun, a ako sredstva nsu uplaćena, zašto se onda ne kaže istina? Da nam Koldžo ne bi pravio probleme oko dozvola? Zašto bi se petljao ako sada savez i UEFA pomažu? Ne drži mi priča vodu.
Dao je 200.000 KM da se iskoristi u decembru mjesecu, ni prije ni poslije. Naši su imali faktura za radove, koje su se trebale platiti, poslali načelniku, ali Džo Kol je rekao samo one fakture koje su bile poslije odluke o dodjeli sredstava.
Na kraju, niko ne kaže da mora davati pare, ali ovo je nešto skroz drugo. On skuplja glasove lažima o tome kako je dao tolike pare.
-
DonieBrasco
#73494 Re: FK Željezničar
Izemeđuostalog nasi drze jezik za zubima da ne bi klub imao problema, ne mozes pravdu istjerati nikako jer su ovi previse mocni. Sve i da pokusas donji si, oni pobjeđuju.avetinja wrote:Ako ne dobivamo obećana sredstva, onda znači da nas i klub laže. Sve je to dogovoreno na konferencijima za medije uz prikladno poziranje. Do sada je trebalo sjesti 420.000 KM na naš račun, a ako sredstva nsu uplaćena, zašto se onda ne kaže istina? Da nam Koldžo ne bi pravio probleme oko dozvola? Zašto bi se petljao ako sada savez i UEFA pomažu? Ne drži mi priča vodu.
Jednostavno samo talac saveza, politike i vlastodrzaca, shvatite da savez prstom ne bi pomakao da UEFA nije odredila Grbavicu kao perspektivan stadion i odvojila ova novcana sredstva za isiti, a opet ta sredstva idu preko saveza. Sto se tice Koldze također smo u milosti i nemilosti, ova obecana sredstava od opcine su smjesna, pogotovo oko povrata i roka potrosnje.
-
DonieBrasco
#73495 Re: FK Željezničar
Za ljeka im trebalo svima koji daju glas njemu i njegovoj stranci, razumijem uhljebe i poltrone ali ovaj obican narod i građane nikako.Charuga wrote:On skuplja glasove lažima o tome kako je dao tolike pare.
-
Alfa_i_Omega
#73496 Re: FK Željezničar
Sreca pa smo bar mi navijaci pametni kada su vec u klubu tolike budale pa dozvole da ih Koldzo svaki put uzme na istu foru. Treba im reci da se prestanu druziti sa njim, svako malo slikati i urucivati plakete, zahvalnice, dresove, tj da ga prestanu promovisati.
- avetinja
#73497 Re: FK Željezničar
Charuga wrote:Rečeno više puta, ali da ponovim još jednom. Voza iste pare godinama, a iz budžeta opštine je u posljednje dvije godine trošio samo za administtraciju. Ove godine (što li baš ove?) je tek pokrenuo neke projekte koje je uvrstio u budžet još 2016. godine. Znam iz ličnog iskustva, a u vezi obečanih sredtsava za popravke oko zgrade u kojoj živim. To još nije dao, a uvrstio nas je u budžet 2016.
Zato što ti ne mogu FIFA i UEFA dati dozvolu za istočnu tribine, tj, prostore na istoj. O tome odlučuje načelnik sa svojom svitom. Zašto? Pitaj načelnika.
Dao je 200.000 KM da se iskoristi u decembru mjesecu, ni prije ni poslije. Naši su imali faktura za radove, koje su se trebale platiti, poslali načelniku, ali Džo Kol je rekao samo one fakture koje su bile poslije odluke o dodjeli sredstava.
Na kraju, niko ne kaže da mora davati pare, ali ovo je nešto skroz drugo. On skuplja glasove lažima o tome kako je dao tolike pare.
Odgovor je isti za obojicu, pošto ste slično odgovorili.DonieBrasco wrote:Izemeđuostalog nasi drze jezik za zubima da ne bi klub imao problema, ne mozes pravdu istjerati nikako jer su ovi previse mocni. Sve i da pokusas donji si, oni pobjeđuju.
Jednostavno samo talac saveza, politike i vlastodrzaca, shvatite da savez prstom ne bi pomakao da UEFA nije odredila Grbavicu kao perspektivan stadion i odvojila ova novcana sredstva za isiti, a opet ta sredstva idu preko saveza. Sto se tice Koldze također smo u milosti i nemilosti, ova obecana sredstava od opcine su smjesna, pogotovo oko povrata i roka potrosnje.
Ne mogu nam ne dati dozvolu, ako imamo uslove. Mogli bi otežavati, ali na kraju bi ipak bilo u našu korist. Ovako mu samo pomažemo da skuplja glasove lažima, još sve to ide na našu štetu i obraz. Ali ako jeste tako, onda mislim da je glavni problem taj što svi imaju oraha u džepu.
-
zipoo
#73498 Re: FK Željezničar
Koldzo ko da je pitar koliko laze 
- Charuga
- Globalni moderator
#73499 Re: FK Željezničar
"Mogli bi otežavati" može trajati godinama ...
- avetinja
#73500 Re: FK Željezničar
Bolje je i tako nego u kolo sa lopovima. Borba bi trajala, ali bi barem izašao čist iz nje. Barem smo mi uvijek bili takvog stava. Koliko bi trajalo, to je teško za reći.