Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Telemach

#73476 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Radar71 wrote:Jesam li dobro pročitao da stari benefiti važe do isteka nove ugovorne obaveze Telemaše?
:shock: Izgleda da nisi.
Telemach

#73477 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

duffy_duck wrote:
Telemach wrote:
duffy_duck wrote:Telemach molim vas pošto primam različite informacije za EON 3 PAKET na koji hoću da pređem a trenutno koristim Trio Grande Premium, možete li mi reci sa sigurnošću da li moram platiti priključak STB EONA Resivera od 80 maraka, i ako moram kojim povodom ? Unaprijed hvala.
:vece: Dafi odgovorili smo Vam na upit, kako ovdje tako i na faceboku. Ako želite da Vas kolege kontaktiraju ukoliko već nisu, molimo Vas da potvrdite.
Ovo sam pitao zato sto me je vaš kolega kontaktirao i rekao kako moram da platim taj stb 80 km radi toga sto prelazim sa veceg paketa na manji. Pa zato pitam
Ako se ne varam, prelaziš na Eon Premium???
sencobih

#73478 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

Zašto imam osjećaj da nakon oviih poboljšanja slijedi i povećanje cijene kks za barem tri marke :?
duffy_duck

#73479 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

Ako se ne varam, prelaziš na Eon Premium???
Da na onaj paket koji kosta 79,90 km
Leverage

#73480 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Leverage »

To je paket istog ranga.
Radar71

#73481 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

Telemach wrote:
Radar71 wrote:Jesam li dobro pročitao da stari benefiti važe do isteka nove ugovorne obaveze Telemaše?
:shock: Izgleda da nisi.
Ovo me zbunilo viewtopic.php?p=15053628#p15053628
A raspoložen sam za pregovore za eon duo premium :D
duffy_duck

#73482 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

Leverage wrote:To je paket istog ranga.
Kako istog kada prelazim sa TGP na ovaj Eon Premium ovaj TGP 92,70 km a ovaj Eon Premium 79,90
probook

#73483 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

Znaci prelaskom sa osnovnog duo net paketa na osnovni duo net eon gube se ovi kanali

Osnovni
1 - RTL Living
2 - K::CN Kopernikus 1
3 - AXN Spin
4 - Sci Fi HD
5 - Pink Western
5 - Pink Action
6 - BabyTV
7 - Boomerang
8 - Nick jr.
9 - ID
10 - Crime & Investigation Network
11 - E!
12 - Fine Living Network
13 - SK 4
14 - SK 5
15 - SK 6
16 - SK 7
17 - SK 8
18 - SK 9
19 - SK 10
20 - K::CN Svet+ 3
21 - Balkanika TV
22 - Euronews
23 - RT
24 - DW TV
25 - RTL II
26 - ntv
27 - Dorcel TV HD
28 - 24Kitchen HD
29 - National Geographic Channel HD
30 - Discovery HD Showcase
31 - FOX HD
32 - Fox Movie HD
33 - Fashion TV HD
34 - History Channel HD
35 - Nat Geo Wild HD

E svaka vam cast!! Ako mislite da cu uzeti skuplji eon 2 paket da to nadomjestim grdno ste se prevarili. Do isteka ugovora za jedno godinu ipo valjda i konkurencija ponudi nesto bolje. Ovo vam je najlosiji potez u ove zadnje 3 godine definitivno.
duffy_duck

#73484 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

probook wrote:Znaci prelaskom sa osnovnog duo net paketa na osnovni duo net eon gube se ovi kanali

Osnovni
1 - RTL Living
2 - K::CN Kopernikus 1
3 - AXN Spin
4 - Sci Fi HD
5 - Pink Western
5 - Pink Action
6 - BabyTV
7 - Boomerang
8 - Nick jr.
9 - ID
10 - Crime & Investigation Network
11 - E!
12 - Fine Living Network
13 - SK 4
14 - SK 5
15 - SK 6
16 - SK 7
17 - SK 8
18 - SK 9
19 - SK 10
20 - K::CN Svet+ 3
21 - Balkanika TV
22 - Euronews
23 - RT
24 - DW TV
25 - RTL II
26 - ntv
27 - Dorcel TV HD
28 - 24Kitchen HD
29 - National Geographic Channel HD
30 - Discovery HD Showcase
31 - FOX HD
32 - Fox Movie HD
33 - Fashion TV HD
34 - History Channel HD
35 - Nat Geo Wild HD

E svaka vam cast!! Ako mislite da cu uzeti skuplji eon 2 paket da to nadomjestim grdno ste se prevarili. Do isteka ugovora za jedno godinu ipo valjda i konkurencija ponudi nesto bolje. Ovo vam je najlosiji potez u ove zadnje 3 godine definitivno.
Ne
Leverage

#73485 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Leverage »

duffy_duck wrote:
Kako istog kada prelazim sa TGP na ovaj Eon Premium ovaj TGP 92,70 km a ovaj Eon Premium 79,90
Pa prelaziš na najskuplji mogući paket u novoj ponudi, bez obzira na cijenu to se ne može smatrati prelaskom na niži paket.
odmor

#73486 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

diablobih wrote:
Forumerrer wrote:Meni fakat nista nije jasno (niko mi nije odgovorio na pitanja).

Sada imam trio najjeftiniji i ispade da prelaskom na eon ekvivalent dobijem ubrzanje interneta za 20 mb po istoj cijeni? U isto vrijeme ako zelim iste kanale koje sada imam trebam doplatiti? I jos se receiver doplacuje 5 km/mjesecno????

Mozda nisam nista dobro shvatio, ali ovo mi smrdi na zescu navlakusu i supacko povecanje kao i do sada.
Ostaju ti isti kanali kao i dosada.
NE OSTAJU ISTI KANALI.
Covjek je imo pretpostavljam trio grande i sad poredi sa cjenovno ekvivalentnim eon paketom. Fino na stranici telemacha pise da ce po novom zakonu imati start paket a u trio grande je imo osnovni paket. To sto @telemach kaze da ce zadrzat iste kanale to je igra rijeci. Nek potkrijepi to crno na bijelo tj. edituje na oficijelnoj stranici.
Uglavnom kako stvari stoje NE OSTAJU ISTI KANALI.
duffy_duck

#73487 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

Leverage wrote:
duffy_duck wrote:
Pa prelaziš na najskuplji mogući paket u novoj ponudi, bez obzira na cijenu to se ne može smatrati prelaskom na niži paket.
Aha znaci ne moram plačati 80 km ovaj STB Uredaj? Uglavnom sutra cu nazvati ove iz Telemacha da mi objasne sve sta i kako.
PriNc_ba

#73488 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by PriNc_ba »

Kakva laz za 4k... Treba ih tuziti kad ti daju po ugovoru da ces gledati 4k sport klubove al necu previse o tome. Cekam kad budem prelazio da mogu sve fino snimiti audio da imam dokaze sta su obecale neznalice iz poslovnica i korisnicke podrske :) zadnja 3 mjeseca sam imao par problema koji su rijeseni ali samo mojim poznavanjem usluge a nesposobni iz call centra i par poslovnica su mi bukvalno za isti problem dali 9 razlicitih odgovora prvi put, za isti problem drugi put 7 razlicitih odgovora i za jos jedan problem malo veci sam dobio ravno 13 razlicitih odgovora od cega su 3 bila i putem maila. Stvarno su smijesni i kostat ce ih nepoznavanje usluge, sistema rjesavanja problema i svega vezanog za to.
Nekima ce se isplatiti prelazak na pandam paket a nekima ne. Uglavnom, ne vidim apsolutno nikakva specijalna poboljsanja izuzev interneta kod trio paketa a i to ne mogu ispostaviti te brzine skoro pa ni u jednom dijelu grada. U Sa nema 20 ulica koje mogu imati 150 iz premiuma a kamoli ovih "do 200". :-)

Ja cekam proljece i taj giga internet pa da se tada nesto iskombinuje.
probook

#73489 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by probook »

duffy_duck wrote:
Ne
Da ovo jednom rijesimo:

Figurativno receno imas 4 mjeseca ugovora jos na duo net paket koji placas nzm ni ja 45 KM.
Predjes na Eon paket od 46 KM (znam da je 1 KM skuplji) i ta 4 mjeseca dok ti traje ugovor imas iste kanale kao iz starog paket tj. osnovni paket kanala.

Moje pitanje glasi: Sta ce desiti u petom mjesecu tj kada ti istekne postojeci ugovor?
Po cjenovniku i ugovoru pocinje ti eon paket i imas start paket kanala?
messilla

#73490 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by messilla »

Pa potpišeš novi ugovor. :D
c_g

#73491 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by c_g »

PriNc_ba wrote:Kakva laz za 4k... Treba ih tuziti kad ti daju po ugovoru da ces gledati 4k sport klubove al necu previse o tome.
Nećeš gledati Sport Klubove u 4k, već će biti novi kanal Sport Klub 4k gdje ćeš moći da gledaš El Clasico, Formulu 1 i uskoro EPL.
diablobih

#73492 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

probook wrote:
duffy_duck wrote:
Ne
Da ovo jednom rijesimo:

Figurativno receno imas 4 mjeseca ugovora jos na duo net paket koji placas nzm ni ja 45 KM.
Predjes na Eon paket od 46 KM (znam da je 1 KM skuplji) i ta 4 mjeseca dok ti traje ugovor imas iste kanale kao iz starog paket tj. osnovni paket kanala.

Moje pitanje glasi: Sta ce desiti u petom mjesecu tj kada ti istekne postojeci ugovor?
Po cjenovniku i ugovoru pocinje ti eon paket i imas start paket kanala?
Ja koliko sam shvatio @telemach, sve kanale sto sada gledas, gledat ces tokom 2 godine ugovora. Znaci sada imas trio grande family, uzmes EON 2/Full, neces izgubiti prosireni paket, vec ces ga dobiti/gledati tokom 2 godine, uz one ostale benefite sto se dogovoris sa Telemachom.
Forumerrer

#73493 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Forumerrer »

odmor wrote:
diablobih wrote:
Forumerrer wrote:Meni fakat nista nije jasno (niko mi nije odgovorio na pitanja).

Sada imam trio najjeftiniji i ispade da prelaskom na eon ekvivalent dobijem ubrzanje interneta za 20 mb po istoj cijeni? U isto vrijeme ako zelim iste kanale koje sada imam trebam doplatiti? I jos se receiver doplacuje 5 km/mjesecno????

Mozda nisam nista dobro shvatio, ali ovo mi smrdi na zescu navlakusu i supacko povecanje kao i do sada.
Ostaju ti isti kanali kao i dosada.
NE OSTAJU ISTI KANALI.
Covjek je imo pretpostavljam trio grande i sad poredi sa cjenovno ekvivalentnim eon paketom. Fino na stranici telemacha pise da ce po novom zakonu imati start paket a u trio grande je imo osnovni paket. To sto @telemach kaze da ce zadrzat iste kanale to je igra rijeci. Nek potkrijepi to crno na bijelo tj. edituje na oficijelnoj stranici.
Uglavnom kako stvari stoje NE OSTAJU ISTI KANALI.
Da, poredim sa cjenovno ekvivalentnim. Znaci u dobitku sam brzinu interneta, a sve ostalo u gubitku. Povecanje cijena na supacki nacin.
k4mi

#73494 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by k4mi »

Forumerrer wrote: Da, poredim sa cjenovno ekvivalentnim. Znaci u dobitku sam brzinu interneta, a sve ostalo u gubitku. Povecanje cijena na supacki nacin.
stim sto ako koristis najjeftiniji trio i prelazis na EON light sto je cjenovni ekvivalent moras platiti i 80KM prikljucne takse za EON smart box i jos 5KM mjesecno imas rentu. Dakle automatski placas 5KM vise mjesecno i izgubis kanale iz prosirenog paketa.

Bezobrazno povecanje cijena i jos sto su napravili ovaj EON light paket takav da se ne isplati nikad preci na njega. Mada ne sumnjam da ce naci oni nacin u medjuvremenu da natjeraju korisnike. SK 4k vidim kao jedan alat u tome. Kad nam vamo fino na Trio Grande ugase SK HD kazu zao nam je to vise nije dio ponude imate na EON paketu SK u 4k da mozete da uzivate u najnovijoj ponudi..........

samo deri :izet:
Forumerrer

#73495 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Forumerrer »

k4mi wrote:
Forumerrer wrote: Da, poredim sa cjenovno ekvivalentnim. Znaci u dobitku sam brzinu interneta, a sve ostalo u gubitku. Povecanje cijena na supacki nacin.
stim sto ako koristis najjeftiniji trio i prelazis na EON light sto je cjenovni ekvivalent moras platiti i 80KM prikljucne takse za EON smart box i jos 5KM mjesecno imas rentu. Dakle automatski placas 5KM vise mjesecno i izgubis kanale iz prosirenog paketa.

Bezobrazno povecanje cijena i jos sto su napravili ovaj EON light paket takav da se ne isplati nikad preci na njega. Mada ne sumnjam da ce naci oni nacin u medjuvremenu da natjeraju korisnike. SK 4k vidim kao jedan alat u tome. Kad nam vamo fino na Trio Grande ugase SK HD kazu zao nam je to vise nije dio ponude imate na EON paketu SK u 4k da mozete da uzivate u najnovijoj ponudi..........

Gdje vi vidite taj light? Ja poredim sa trio eon 1 koji je po istoj cijeni koju trenutno placam.
k4mi

#73496 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by k4mi »

Forumerrer wrote:
k4mi wrote:

Gdje vi vidite taj light? Ja poredim sa trio eon 1 koji je po istoj cijeni koju trenutno placam.
https://telemach.ba/Binary/10646/Cjenov ... 9.2018.pdf

promjenili su u medjuvremenu ime iz trio eon 1 u EON light. Nominalna cijena je ista ali ne dobijes EON Smart box. I sad ako hoces da predjes na EON paket da osjetis to "cudo" tehnologije onda moras platiti 80KM jednokratno i jos 5KM dodatno rente tako da neces placati 55,90 nego 60,90. Naravno ukoliko ne uzmes EON smart box onda si ostao na istom recieveru samo sto zbog novog naziva paketa dobijes manje kanala nego ranije za istih 55,90.
Becky7

#73497 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Becky7 »

@Telemach
Trenutno imamo Duo net grande, ukoliko bi prešli na EON Full Duo koje su pogodnosti u odnosu na ovaj paket i da li se tad placa 80 KM takse? Da li bi se dobile još neke pogodnosti ako bi se potpisao ugovor na 24 mjeseca?
Telemach

#73498 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

:jutro:
@all

Sve korisnike zainteresovane za ponudu i usluge ćemo rado kontaktirati i detaljno upoznati s ponudom i pogodnostima.
Dovoljno je samo da nam se javite u pp ;) rado ćemo provjeriti vaš postojeći Ugovor i pronaći najbolju ponudu i benefite, kao i uvijek do sada.
IT'S TIME TO TURN YOUR TV :thumbup:
heat
Grijem se na: Ljubav
Vozim: ABCD

#73499 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by heat »

Postovani,

MoRe li se na ovo cudo “turiti” tastatura, mis, HD diskc, pa da se iskoristi potencijal boxa?

LP
Benq

#73500 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

heat wrote:Postovani,

MoRe li se na ovo cudo “turiti” tastatura, mis, HD diskc, pa da se iskoristi potencijal boxa?

LP
Moze, ima jedan usb port koji je namijenjen za te stvari.
Locked