Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ebu Dzihada sam odmah prepoznao, pa covjece prvi postavih njegovu sliku i snimak ispod na kojem ga je vrlo lahko prepoznati! Ne ucitavaju mi se tvoji linkovi, pa bih te zamolio da postavis sliku/snimak.
Ako je neko i podlegao, podlegao je od ranjavanja u borbi, posto je ocito iz ovog snimka da su svi zarobljeni teze, ili lakse ranjeni u borbama (tek su ih opkolili i prisli, kada je snimak napravljen).
Vijest o zarobljavanju kao i video snimak objavio je Muhamed Zafir Abdulkerim aktivista iz Hame, spominjao sam ga ovdje na forumu nekoliko puta.Slike od poginulih vojnika su na komentarima ispod ove vijesti, ne znam što se ne mogu otvoriti linkovi. Isti aktivista je objavio vijest o pogibiji zarobljenog komandanta FSA:
A slika od poginulih su na komentarima ispod ove vijesti:
محمد ظافر عبد الكريم sa محمد ظافر عبد الكريم i druge osobe (njih 4).
Jučer u 19:55 ·
سعيد جهاد قسوم وعدد من رفاقه أسرى بيد النظام في تلة الزلاقيات :
sarajevoxxxx wrote:Seid je jedan od komandantu Džejš el Izze, svi su objavili vijest o zarobljavanju, očekivala se razmjena jer i kod Džejš el Izze ima veliki broj zarobljenih režimskih vojnika, a onda su jutros aktivisti iz Hame objavili da su svi likvidirani. Na komentarima o vijesti spominje se da su likvidirani na licu mjesta.
Ooooo, pa to "aktivisti" (crvenog krsta/kriza/polumjeseca/davidove zvijezde, pretpostavljam ) tvrde?! Onda ok.
Nego, zasto ne mogu ucitati niti jedan od tri linka koja si postavio?
Meni se otvore OK.
Prvi je s fb profila na arapskom, lik s bradom leži, ne znam je taj Džihad.
Druga dva linka su s drugog fb profila, na jednom lik bez ruke, djeluje da je nastradao od eksplozije, a na drugom, tj trećem ukupno nekakav omladinac, momčić, reklo bi se.
sarajevoxxxx wrote:Seid je jedan od komandantu Džejš el Izze, svi su objavili vijest o zarobljavanju, očekivala se razmjena jer i kod Džejš el Izze ima veliki broj zarobljenih režimskih vojnika, a onda su jutros aktivisti iz Hame objavili da su svi likvidirani. Na komentarima o vijesti spominje se da su likvidirani na licu mjesta.
Ooooo, pa to "aktivisti" (crvenog krsta/kriza/polumjeseca/davidove zvijezde, pretpostavljam ) tvrde?! Onda ok.
Nego, zasto ne mogu ucitati niti jedan od tri linka koja si postavio?
Meni se otvore OK.
Prvi je s fb profila na arapskom, lik s bradom leži, ne znam je taj Džihad.
Druga dva linka su s drugog fb profila, na jednom lik bez ruke, djeluje da je nastradao od eksplozije, a na drugom, tj trećem ukupno nekakav omladinac, momčić, reklo bi se.
Meni nece pa nece, mozda sto je preko tableta Kao sto rekoh, na snimku je ocito da su svi, sto teze - sto lakse, u borbi ranjeni. Niko ih ne udara, ne puca u njih, nista. Nista od onoga na sto smo navikli od savinih.
A i pametnije je da pogano teroristicko pasce osude na licu mjesta, zar bi bilo pametnije pustiti ga zivog? Dovoljno je nesrece donio Sirijskom narodu. Pravda na licu mjesta. Jesu oni glupi da kad god "nahebu" da im se neko mora smilovati, pustiti da zive, zelene autobuse i to? "Hajte molim vas"
salik79 wrote:
Meni nece pa nece, mozda sto je preko tableta Kao sto rekoh, na snimku je ocito da su svi, sto teze - sto lakse, u borbi ranjeni. Niko ih ne udara, ne puca u njih, nista. Nista od onoga na sto smo navikli od savinih.
Evo ti komentar sa prorežimskog portala: ''Ljudi samo je trojica zarobljeno, i svi su likvidirani i to se vidi na kraju snimka. Cijeli snimak je kod mene ja sam ga napravio. Snimak pripada lavovima Četvrte''.
KAMI666 wrote:A i pametnije je da pogano teroristicko pasce osude na licu mjesta, zar bi bilo pametnije pustiti ga zivog? Dovoljno je nesrece donio Sirijskom narodu. Pravda na licu mjesta. Jesu oni glupi da kad god "nahebu" da im se neko mora smilovati, pustiti da zive, zelene autobuse i to? "Hajte molim vas"
Slazem se, najbolje ih je pustiti da iskrvare, ali je ocito iz snimka da nikakvog zlostavljanja, izzivljavanja, ili namjernog strijeljanja nije bilo.
salik79 wrote:
Evo ti komentar sa prorežimskog portala: ''Ljudi samo je trojica zarobljeno, i svi su likvidirani i to se vidi na kraju snimka. Cijeli snimak je kod mene ja sam ga napravio. Snimak pripada lavovima Četvrte''.
KAMI666 wrote:A i pametnije je da pogano teroristicko pasce osude na licu mjesta, zar bi bilo pametnije pustiti ga zivog? Dovoljno je nesrece donio Sirijskom narodu. Pravda na licu mjesta. Jesu oni glupi da kad god "nahebu" da im se neko mora smilovati, pustiti da zive, zelene autobuse i to? "Hajte molim vas"
Slazem se, najbolje ih je pustiti da iskrvare, ali je ocito iz snimka da nikakvog zlostavljanja, izzivljavanja, ili namjernog strijeljanja nije bilo.
Moguce, doduse da su ih slucajno streljali
Cistio sam pusku i opalila je.
Pa dobro al kako puta?
Ja sam uporan decko
Moguce, doduse da su ih slucajno streljali
Cistio sam pusku i opalila je.
Pa dobro al kako puta?
Ja sam uporan decko
A ziku "milozvucne" savine slicice bradatog mladica sto ga zov "dzihada", "nespremnog", povede u vihor rata i ove slike sto sam ja postavio. Na ovoj mojoj je vec okorjeli "dzihadista" sa zescom bradurinom i istovjetno potkresanim brkovima
Znači radi se o dva vojnika iz Džejš En-Nasr ne Al Izze i jednom ratnom reporteru. Poginuli su komandant Seid Kasum, borac ahmed El Bedevi, i ratni reporter Muhamed Habib. Poginuli su na koti Zalakijat, nakon što su živi pali u ruke sirijskog režima na licu mjesta su likvidirani. Evo snimka tih borbi:
Koji si ti licemjer. U tekstu, pod istim naslovom, stoji sljedece:
On je reagovao na izjavu zamjenika princa Mohameda bin Salmana, koji je prošle sedmice rekao da Saudijci neće sjediti i čekati rat sa Iranom sa kojim je nemoguće razgovarati, već će da "rade na tome da im to postane borba u Iranu, a ne u Saudijskoj Arabiji".
Last edited by salik79 on 08/05/2017 20:13, edited 1 time in total.
Inace, babo od ovog princa, kralj Salman, je birvaktile plesao bratu rafidiji, u znak dobrodoalice. I ruke su se ljubile...Ah, ta lijepa vremena bratstva i jedinstva.