ovo su ona vozila sa klipova sto smo gledali proteklih dana, kada su ukri snimali iz zraka kako ih unistavaju ja artiljerijom ja drovnoima.Kyiv oblast..okolica.
Ukrajina
-
sumirprimus
#73376 Re: Ukrajina
ovo su ona vozila sa klipova sto smo gledali proteklih dana, kada su ukri snimali iz zraka kako ih unistavaju ja artiljerijom ja drovnoima.Kyiv oblast..okolica.
-
lajkujMe
#73377 Re: Ukrajina
Strasne scene iz oslobodjenih gradova i sela oko Kijeva.
Ovo ce biti jedno tesko otreznjenje Ukrajincima kako vojsci tako i civilima i vlasti.
Od sada nece se ni jedno selo predati bez ispaljenog metka a oslobodjenje Khersonske oblasti postaje najveci prioritet.
Bog zna koliko ubijenih imamo u Khersonskoj oblasti.
Vjerovatno vec u hiljadama.
Ameri su upozoravali na "liste" izgleda da je sve istina Rusi su dosli da ubiju sve sto cini Ukrajinu Ukrajinom.
Tesko da ce Ukrajinci sada uzimati zarobljene i pocece ubijati sve sto mirise na Rusko.
Hitno im treba velika pomoc u Oruzju i da mogu ocistiti Orce sa svoje zemlje i uvesti sigurnost na teritorijama okupiranim od Orca
Ovo ce biti jedno tesko otreznjenje Ukrajincima kako vojsci tako i civilima i vlasti.
Od sada nece se ni jedno selo predati bez ispaljenog metka a oslobodjenje Khersonske oblasti postaje najveci prioritet.
Ameri su upozoravali na "liste" izgleda da je sve istina Rusi su dosli da ubiju sve sto cini Ukrajinu Ukrajinom.
Tesko da ce Ukrajinci sada uzimati zarobljene i pocece ubijati sve sto mirise na Rusko.
Hitno im treba velika pomoc u Oruzju i da mogu ocistiti Orce sa svoje zemlje i uvesti sigurnost na teritorijama okupiranim od Orca
-
sumirprimus
#73378 Re: Ukrajina
a kako je bilo...
a ovo od sinoć stanje
-
sumirprimus
#73379 Re: Ukrajina
ako si procitao tekst koji sam postavio interjvu sa jednim prezivjelim, iz onog podruma.lajkujMe wrote: ↑04/04/2022 08:36 Strasne scene iz oslobodjenih gradova i sela oko Kijeva.
ubijali su na licu mjesta sve muskarce ako su imali veze dokumente ili tetovezu cak trident, veze sa ato2014 2015 ili sa vojskom ,policijom, to
jbeni talibani
-
sumirprimus
#73380 Re: Ukrajina
ja razumijem ukre oni se sad čupaju porede se sa srebrenicm sa sirijom, jebg anjima je sad akutno, ako misle da na taj nacin mogu alarmirat svijet da im pomogne so be it.
vidim da ih podrzava i emir suljacig ispred memorijalnog centra srebrenica, siguran sam da imaju podrsku vecine normalnih evropaljana, osim ovih naci desnicarskih polusvijetova.(i ova lazna kvazi antiglobalisticka ljevica potpada pod ovaj naci desnicarski polusvijet)
vidite im okoline, od lukasenka i bjelorusije do orbana, pa sad i slovaka. nijemci i francuzi im se nisu htjeli ni javit pred pocetak invazije , i sad jedva pomazu. i odricu se bilo cega.
dakle legitimno od ukra. sta god misle da im moze pomoci..sto se mene tice..
vidim da ih podrzava i emir suljacig ispred memorijalnog centra srebrenica, siguran sam da imaju podrsku vecine normalnih evropaljana, osim ovih naci desnicarskih polusvijetova.(i ova lazna kvazi antiglobalisticka ljevica potpada pod ovaj naci desnicarski polusvijet)
vidite im okoline, od lukasenka i bjelorusije do orbana, pa sad i slovaka. nijemci i francuzi im se nisu htjeli ni javit pred pocetak invazije , i sad jedva pomazu. i odricu se bilo cega.
Last edited by sumirprimus on 04/04/2022 08:51, edited 1 time in total.
-
lajkujMe
#73381 Re: Ukrajina
Sumire pravda u ovom slucaju nije samo oslobodjenje Ukrajine.sumirprimus wrote: ↑04/04/2022 08:39ako si procitao tekst koji sam postavio interjvu sa jednim prezivjelim, iz onog podruma.lajkujMe wrote: ↑04/04/2022 08:36 Strasne scene iz oslobodjenih gradova i sela oko Kijeva.
ubijali su na licu mjesta sve muskarce ako su imali veze dokumente ili tetovezu cak trident, veze sa ato2014 2015 ili sa vojskom ,policijom, to![]()
jbeni talibani![]()
Ne samo Separatisticke regije i Krim nego kompletno unistenje Ruske Federacije i hapsenje generala i Putina.
Nazalost od toga nema nista sve zbog atomskih.
Slabo ce ko odgovarati za ove zlocine.
A ostace vlast s jos radikalnijom politikom prema Ukrajini.
I cak da Ukrajinci oobjede bice pitanje godina kad ce Rusi opet navaliti.
Ovdje bi najbolje bilo da Ukrajinci potisnu Ruse iz svih dijelova zemlje ukljucujuci i Krim.
Da se potpise mir i da se po hitnom postupku prime u NATO.
Ali tesko tesko, pobjedom Orbana u Madjarskoj sad imaju Ruskog igraca unutar EU i NATO njihov veto ce da sve sjebe.
EU i NATO ako imaju iole pameti trebaju da se rjese Madjarske iz svojih redova i time spase EU i NATO od unutrasnjeg urusavanja
-
sumirprimus
#73382 Re: Ukrajina
ma nema pravde, znamo mi najbolje.
ostaje ti da zivis s posljedicama i nosiš se kako znas i umijes..no djelimicno zadovoljenje pravde, je vidjeti onog ko ti tu nepravdu nanosi kako pati i placa ultimativnu cijenu da se ne lazemo. zato samo rokajte braco ukri 1. 30
ostaje ti da zivis s posljedicama i nosiš se kako znas i umijes..no djelimicno zadovoljenje pravde, je vidjeti onog ko ti tu nepravdu nanosi kako pati i placa ultimativnu cijenu da se ne lazemo. zato samo rokajte braco ukri 1. 30
- GAU8
#73383 Re: Ukrajina
Jakoba Fincija za jedinog clana predsjedistva BiHsumirprimus wrote: ↑04/04/2022 08:44 ja razumijem ukre oni se sad čupaju porede se sa srebrenicm sa sirijom, jebg anjima je sad akutno, ako misle da na taj nacin mogu alarmirat svijet da im pomogne so be it.
- fijesta7
#73384 Re: Ukrajina
Orban Zelenskog nazvao protivnikom
Orban je u svom pobjedničkom govoru kritizirao ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog i briselske birokrate nazivajući ih "protivnicima", prenosi BBC.
Mađarska dijeli granicu s Ukrajinom i do sada je primila više od pola milijuna izbjeglica. Orban inzistira da se pomaže ljudima, ali odbija isporuku oružja Ukrajini. Tvrdi da tako drži Mađarsku izvan rata.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/orb ... i_ostalo_d
okos bokos prde kokos serekes rigo jancsi
Orban je u svom pobjedničkom govoru kritizirao ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog i briselske birokrate nazivajući ih "protivnicima", prenosi BBC.
Mađarska dijeli granicu s Ukrajinom i do sada je primila više od pola milijuna izbjeglica. Orban inzistira da se pomaže ljudima, ali odbija isporuku oružja Ukrajini. Tvrdi da tako drži Mađarsku izvan rata.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/orb ... i_ostalo_d
okos bokos prde kokos serekes rigo jancsi
-
sumirprimus
#73385 Re: Ukrajina
pa st ace reci ruski kolaborator naci orban nego da mu je zelenski protivnik. realno meni je gora eu koja to gleda i suti, i jos pusta jednog orbana da odlucuju o sankcijam na balkanu prvenstveno dodoiku i covicu. s kim si takav si. a mi zivimo u jbenoj sredini.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#73386 Re: Ukrajina
Ma pusti ove kvazi liberaliste i socijaliste sve je to ista mantra, desnicarski nacionalisticki totalitarizam tj fasizam.Sutra da rusi i srbi udju u BiH, mahali bi zastavicama i velicali jednog firera.sumirprimus wrote: ↑04/04/2022 08:44 ja razumijem ukre oni se sad čupaju porede se sa srebrenicm sa sirijom, jebg anjima je sad akutno, ako misle da na taj nacin mogu alarmirat svijet da im pomogne so be it.
Jako dobra observacija ruskog sveta (srbskog sveta) i ogoljavanje istog do gole kože.Samo jezik sile, svako ubjedjivanje, diplomatsko naglabanje, ustupanje itd je pucanj u prazno.
Nespin wrote: ↑04/04/2022 02:45
Moram napisati malo duži post, ko ima vremena čitati.![]()
Ko zaista hoće da razumije ovaj rat i općenito rusku vanjsku politiku, kolektivno stanje svijestu kod rusa, ruski svjetonazor, mora pogledati ovu analizu - predavanje bivšeg finskog obavještajca. Imaju titlovi na engleskom, upalite, nađite vremena, pripremite "kokice" i pogledajte.
Ono što se meni stalno provlačilo kroz glavu dok sam gledao jeste da se skoro sve rečeno može prepisati i na Srbe. Npr. ovo blagosiljanje tenkova, vojnika i podrška razaranju od strane vjerskih poglavara koje nama djeluje apsurdno i nadrealno, je u stvari duboko ukorijenjeno u kulturološki kod, transgeneracijsku društvenu hijerarhiju i općenito svjetonazor, shvatanje svijeta i svoje uloge u njemu. Čak i vrhovni vjerski poglavar kod Rusa samo je jedan od "Boyara" ili pripadnika plemstva, premda u prvom ešalonu, on je i dalje ispod (skoro) svemogućeg cara / despota. Zatim tu je viktimizacija, osjećaj ugroženosti i nesigurnosti koji se konstantno regenerira i potpiruje, služi despotu da konsoliduje svoju vlast, ali i za ostvarivanje općenite društvene kohezije. Pa zatim laž, shvatanje laži kao potpuno moralno opravdanog, čak i poželjnog sredstva za "našu stvar". Zatim potreba za "čvrstim vladarom" koji će zavesti red u društvu, spriječiti anarhiju itd. To je nešto što je duboko historijski / kulturološki programirano i iluzija je smatrati da se to može promijeniti preko noći.
U kontekstu komšija, npr. kad Vučić govori "naoružavamo se jer nećemo nikada više dozvoliti da nam ponovo kolju djecu..." ili npr. "naoružavamo se jer nećemo nikada više dozvoliti da nam bombarduju djecu..." itd. itd. potpuno ignorišući činjenice iz ratova devedesetih, to je u svrhu stvaranja osjećaja žrtve i osjećaja ugroženosti opet u svrhu gore pomenutog cilja. Ista uloga despota, isti društveni mehanizmi.
Ono što je meni zapelo za oko su između ostalog citati Lenjina: "Probaj ubosti bajonetom, ako je mekano, nastavi dalje, ako je tvrdo, povuci se" ili američkog ambasadora George F. Kennana: "Russia is deaf to the logic of reason but very sensitive to logic of power". Drugim riječima, Rusija, poučena historijskim iskustvom i uvjetovana nepovoljnom geografijom (za odbranu) u evropskom dijelu države, uvijek će se osjećati ugroženom, čak i kad to nije. Npr. Zimski rat u Finskoj koji smo spominjali je bio potaknut osjećajem ugroženosti, jer zaboga finska granica je bila preblizu St. Peterzburgu (tada Lenjingradu), tj. Lenjingrad je bio pod prijetnjom strane invazije itd. Dakle koliko god velika bila, Rusija će se uvijek osjećati ugroženom i težiti da potčini / pokori susjede i kreira nekakvu "buffer zone" tako da u slučaju nekog budućeg rata (za opstanak), taj rat vodi što je moguće više na tuđoj teritoriji. Apsurdno, ratovati da bi se prevenirao neki budući rat, ali za njih ima smisla. U ovoj situaciji, Rusija je željela da potčini Ukrajinu. Ako ne može cijelu, onda barem pola, a drugu polovinu će potčiniti indirektno ucjenama i prijetnjama. Da je Rusija uspjela osvojiti cijelu Ukrajinu i u nekom hipotetičkom scenariju anektirala je, onda bi tražila da "buffer zone" bude Poljska, tj. da Poljska napusti NATO, jer zaboga to ugrožava Rusiju.
Slično je i sa Srbima, evo da je hipotetički Srbija pobijedila u ratu devedesetih i kreirala tu neku varijantu "Velike Srbije", našla bi se neka nova "prijetnja" koju bi trebalo zauzdati, pa bi to možda bila Bugarska, možda Mađarska itd. Ili hipotetički da uspiju sa nekim osamostaljenjem entiteta RS, ubijeđen sam da bi se u skorijoj budućnosti izmislila nova prijetnja, geografska razuđenost Republike Srpske, tražio bi se novi izgovor za proširenje, zaokruženje teritorija, bošnjački gradovi u "stomaku Republike Srpske" bi bili problem, stvorio novi narativ o ugroženosti i u konačnici priprema za novi genocid itd... Tu jednostavno nema kraja.
Da se vratim na ove citate, rezonsko dogovaranje i traženje kompromisa je nemoguće, oni razumiju samo jezik sile.
Kad sve ovo uzmem u obzir, ubijeđen sam da će se o budućnosti naše države i njenoj opstojnosti odlučiti nasiljem. Kakvu će formu poprimiti, da li će se desiti pravi rat ili "kratki sukob", koliko će dugo trajati, hoće li ličiti prethodnom ratu, to ne znam, ali znam da se svi oni koji Bosnu i Hercegovinu doživljavaju svojom državom, a tu naravno prije svega mislim na Bošnjake, za taj scenario moraju pripremati jednako kao što su se Ukrajinci pripremali za ovaj sa Rusijom i nadati se da se on nikada neće desiti. To nije stvar izbora, već stvar nužde.
Jer koliko god se toj aveti udvaralo i koliko god joj se povlađivalo, ona ima svoju logiku i svoj svjetonazor koji se ne može promijeniti, već joj se samo može čvrsto suprotsaviti jedinim jezikom koji razumije - silom.
-
sumirprimus
-
lajkujMe
#73388 Re: Ukrajina
Meni je nevjerovatno koliko je svijet zapravo ok sa genocidom i unistavanjem drzava i naroda.
U Europi imamo jasne drzave koje zbog para ili interesa ce da zatvore oci na masakre.
Francuska i Njemacka odmah iza Mađarske.
U svijetu jedna Indija koja je cuvar demokracije u Aziji je otvoreno na strani Rusa.
Arapske zemlje na strani Rusa
Kina razumljivo na strani Rusa ali su pokazali vise solidarnosti prema Ukrajini nego Indija.
Ispade Branioci slobode i mira su SAD, Britanija, Poljska, Japan, Juzna Koreja i Balticke zemlje.
Svedska i Finska takodjer.
Malo brate malo, nevjerovatno da samo oko 10% svjetske populacije zapravo osudjuje Rusiju u svemu ovome.
Ako ovo ostane nekaznjeno za Ruse, zaboravite u buducnosti na vladavinu prava i UN.
UN je nazalost srozan nista se nije pokazao.
U buducnosti ovo ce samo dati zeleno svjetlo autokratskim rezimima da zaokruzuju "svoj svijet" i napadaju manje zemlje zarad teritorije i resursa i raspad globalizma u svijetu.
Zatvaranje granica, zatvaranje informacionih protoka i zaustavljanje strateske trgovine.
Europa ce tu dosta da nastrada zbog manjka strateskih resursa tipa nafte i rijetkih metala.
Ovo je sigurno uvod u neki novi svijet, bice mnogo ratova i patnje u svijetu.
Strasno do 2020 svijet je isao pravim pravcom propseriteta, citava Istocna Europa se podigla ekonomski i socioloski.
Afrika u mnogim dijelovima napokon da razvija prosperitet i razvoj sad pada u vodu.
Razne Azijske zemlje napokom da vide veci napredak.
Sve to ode u wc solju sa ovim.
Tajvan treba bii zabrinut, Kashmir, Bangladesh, BIH, pojedine Africke zemlje, cak i na blistom istoku.
Meni sve vise lici da cemo zbog Ukrajine uskoro da se navidjamo Agresijama, genocidima i propasti civilizacije u raznim dijelovima svijeta
U Europi imamo jasne drzave koje zbog para ili interesa ce da zatvore oci na masakre.
U svijetu jedna Indija koja je cuvar demokracije u Aziji je otvoreno na strani Rusa.
Kina razumljivo na strani Rusa ali su pokazali vise solidarnosti prema Ukrajini nego Indija.
Ispade Branioci slobode i mira su SAD, Britanija, Poljska, Japan, Juzna Koreja i Balticke zemlje.
Malo brate malo, nevjerovatno da samo oko 10% svjetske populacije zapravo osudjuje Rusiju u svemu ovome.
Ako ovo ostane nekaznjeno za Ruse, zaboravite u buducnosti na vladavinu prava i UN.
U buducnosti ovo ce samo dati zeleno svjetlo autokratskim rezimima da zaokruzuju "svoj svijet" i napadaju manje zemlje zarad teritorije i resursa i raspad globalizma u svijetu.
Zatvaranje granica, zatvaranje informacionih protoka i zaustavljanje strateske trgovine.
Europa ce tu dosta da nastrada zbog manjka strateskih resursa tipa nafte i rijetkih metala.
Strasno do 2020 svijet je isao pravim pravcom propseriteta, citava Istocna Europa se podigla ekonomski i socioloski.
Afrika u mnogim dijelovima napokon da razvija prosperitet i razvoj sad pada u vodu.
Tajvan treba bii zabrinut, Kashmir, Bangladesh, BIH, pojedine Africke zemlje, cak i na blistom istoku.
Meni sve vise lici da cemo zbog Ukrajine uskoro da se navidjamo Agresijama, genocidima i propasti civilizacije u raznim dijelovima svijeta
-
sumirprimus
- Gandalf
#73390 Re: Ukrajina
@apsidejzi ne pretjerujem uopšte, ja sam jedino zaboravio pomenuti Švedsku i Finsku, oni u potpunosti razumiju Ukrajinu jer i sami su ugroženi blizinom moskovskog luđaka. Evropa se prodala za jeftin plin i uradiće to opet prvom prilikom, možda ne od rusa, možda sljedeći put od kineza, nebitno, diktatorski novac evropi je vrlo drag.
Komfor zapadnog evropljanina nema cijenu, oni su rusiji širom otvorili vrata glumeći da ne znaju ko su rusi, praveći se da ne vide sumnjive tokove novca iz moskve ka pojedinim političarima i strankama, uvijek gledajući u drugom pravcu kada rusija "disciplinuje" komšije, kada pravi u suverenim državama "narodne republike" transdnjestrije, abhazije, osetije, luganske, donjecke, krimove.
Evropa naravno nije vidjela ni pokolje čečena od dobrice putina ni pokolje sirijaca od istog strateškog partnera. I dobro kažeš 20 godina pogrešne evropske politike. Slučajno evropljani nisu vidjeli punih 20 godina da vode prema putinu pogrešnu politiku. A ja ti kažem vodili bi je i narednih 20 godina da se Amerika nije umiješala. Evropljani bi dok putler pravi genocid svakih 100 metara po Ukrajini, pozivali na dijalog, suzdržanost i izražavali zabrinutost, istovremeno bi evropski makroni išli na noge putleru prositi za kanister plina više, za jedan cent jeftinije. Da se nije Amerika umiješala.
Sada odjednom su postali svjesni da posljednjih 20 godina vode pogrešnu politiku
Ko ih ne zna skupo bi ih platio, zapadni evropljani uvijek naivni ko francuske sobarice
Jadnim zapadnjacima bukvalno moraš nacrtati putlera i objasniti lagano, polako govoreći, da je on zlo-zlo-zločinac. Putler otvoreno naziva EU neprijateljskim državama. I čim to zapadni eurolider skonta, postupiti će kao i obično, odmah će poletiti i u rubljama platiti plin i još se dobro sageti putleru, samo mu komfor i profit ne diraj, saopštenja se bar mogu pisati svaki dan, bussines as ussual.
Dok tenkovi tutnje daleko od zapada, sve je u redu, iskuliraće zapad slike mrtvih ukrajinaca, srušenih gradova, jer jeftin plin je esencija održivosti univerzuma. A ako jednom gazda putler odluči okačiti svoju zastavu na Eifelov toranj, eh tada će biti kuknjave, pomagaj Ameriko, komfor naš prop'o, uz plin druga esencijalna stvar koja drži univerzum na okupu.
Komfor zapadnog evropljanina nema cijenu, oni su rusiji širom otvorili vrata glumeći da ne znaju ko su rusi, praveći se da ne vide sumnjive tokove novca iz moskve ka pojedinim političarima i strankama, uvijek gledajući u drugom pravcu kada rusija "disciplinuje" komšije, kada pravi u suverenim državama "narodne republike" transdnjestrije, abhazije, osetije, luganske, donjecke, krimove.
Evropa naravno nije vidjela ni pokolje čečena od dobrice putina ni pokolje sirijaca od istog strateškog partnera. I dobro kažeš 20 godina pogrešne evropske politike. Slučajno evropljani nisu vidjeli punih 20 godina da vode prema putinu pogrešnu politiku. A ja ti kažem vodili bi je i narednih 20 godina da se Amerika nije umiješala. Evropljani bi dok putler pravi genocid svakih 100 metara po Ukrajini, pozivali na dijalog, suzdržanost i izražavali zabrinutost, istovremeno bi evropski makroni išli na noge putleru prositi za kanister plina više, za jedan cent jeftinije. Da se nije Amerika umiješala.
Sada odjednom su postali svjesni da posljednjih 20 godina vode pogrešnu politiku
Dok tenkovi tutnje daleko od zapada, sve je u redu, iskuliraće zapad slike mrtvih ukrajinaca, srušenih gradova, jer jeftin plin je esencija održivosti univerzuma. A ako jednom gazda putler odluči okačiti svoju zastavu na Eifelov toranj, eh tada će biti kuknjave, pomagaj Ameriko, komfor naš prop'o, uz plin druga esencijalna stvar koja drži univerzum na okupu.
- HarTar
-
lajkujMe
#73392 Re: Ukrajina
Ukrajinci trebaju organizovati svoj
"Mossad kill squad".
Nema od Haga nista nece Rusi sigurno isporuciti i kazniti svoje.
Naci odgovorne i vrsiti otmice i ubistva svih koji su povezani s masakrima u Ukrajini
"Mossad kill squad".
Nema od Haga nista nece Rusi sigurno isporuciti i kazniti svoje.
Naci odgovorne i vrsiti otmice i ubistva svih koji su povezani s masakrima u Ukrajini
-
sumirprimus
#73393 Re: Ukrajina
sitne ispravke zaboravio si kanadu i australiju. ogromne povrsine i zapadno trziste. vrlo bitno u ovim procentima. opet bi ja radije bio na njihovj strani nego svih ovih ostalih zajednolajkujMe wrote: ↑04/04/2022 09:27 Meni je nevjerovatno koliko je svijet zapravo ok sa genocidom i unistavanjem drzava i naroda.
mogu oni svi pricat ameri padaju, jarane ameri su najveca sila koja je hodala ovom planetom. sve ovo jataka da saberesa na kamaru kumulativno im nisu do koljena. dok god je amerika na strani ljudskih sloboda, demokratije, nema vecih pomjeranja i ukrajina moze ocekivat pomoc. na nasu zalsot mi smo okruzeni ovim drugim
p.s k god mi pocne replicirat o americkim nedostacima i ratovima ide na trajni foe. to pricajte rujama i anam onim.
Last edited by sumirprimus on 04/04/2022 09:37, edited 1 time in total.
-
Guadalajara
-
emmir1
#73395 Re: Ukrajina
lajkujMe wrote: ↑04/04/2022 09:27 Meni je nevjerovatno koliko je svijet zapravo ok sa genocidom i unistavanjem drzava i naroda.
Ja mislim da nisi u pravu.
Svi su iznenadjeni žestokim odgovorim svjeta na ovo agresiju Rusije.
Ja prvi nisam očekivao da će se ovako stati uz Ukrajinu.
Kada je BIH u pitanju, čak mislim da smo u boljoj situaciji nego prije agresije na Ukrajinu.
Pale su u vodu priče o ruskoj moći i njihovoj vojsci.
Eto Rusa do Berlina za 3 dana, evo ne mogu ni do Kijeva, potučeni su do nogu.
Sve je ovo demotiviralo i Srbiju i Dodika za neke agresivne poteze
Svijet neće dopustit ruske dzepove u Evropi i vrlo moguće da će se ići u eliminaciju ruskih dzepova u Evropi.
Da je Rusija pokazala moć u Ukrajini, da je svijet šutio, u roku 3 dana bi Dodik proglasio nezavisnost.
Sada ima priliku uživo da gleda kako bi takvi pokušaji završili.
Kada je budućnost svijeta u pitanju, ide željezna zavjesa.
Neće više biti isto za dugo vremena, naša sreća je što smo teritorijom sa ove bolje strane zavjese.
-
sumirprimus
#73396 Re: Ukrajina
lepa ruska tehnika lepo gori
-
sumirprimus
#73397 Re: Ukrajina
kyiv oblast, municije, cijevi, topova, mina nema cega nema...
-
lajkujMe
#73398 Re: Ukrajina
Ako nista, nije ovo prvi put da se Zapad nasao u podredjenoj poziciji.
Hladni rat pogotovo do 1980 godine svijet je bio vecinski crven.
Dok su Europa, Sjeverna Amerika, Australija i odredjene Azijske zemlje uzivale u razvoju i propseritetu.
Ostali se bavili ideologijom i ljudskom jadu i smrti.
Problem je sto su dijelovi svijeta zaboravili jad i bijedu koju su imali zbog diktatora.
Svaki diktator je uvijek isti.
Ubijace svoje i prosipati svoja ekonomska cuda dok narod ne pobudali i pocne ubijati diktatora.
Bice ovo teske decenije za svijet nazalost.
Ali sve dok se slobodarski narodi vode realnoscu i da im vodilja bude moral a ne brutalnost bice sve ok.
Mi Bosnjaci smo jedan od tih naroda i trebamo da se borimo za slobodu.
Dok su Europa, Sjeverna Amerika, Australija i odredjene Azijske zemlje uzivale u razvoju i propseritetu.
Problem je sto su dijelovi svijeta zaboravili jad i bijedu koju su imali zbog diktatora.
Ubijace svoje i prosipati svoja ekonomska cuda dok narod ne pobudali i pocne ubijati diktatora.
Ali sve dok se slobodarski narodi vode realnoscu i da im vodilja bude moral a ne brutalnost bice sve ok.
-
sumirprimus
#73399 Re: Ukrajina
mislim da je zapad sad malo siri, i bogatiji za balticke zemlje za poljsku, cesku, donekle ru,muniju i bugarsku, sloveniju, ima zemalja nabere selajkujMe wrote: ↑04/04/2022 09:44 Ako nista, nije ovo prvi put da se Zapad nasao u podredjenoj poziciji.
plus sssr je manji za ukrajinu, azerbejdzan i kazahstan. sto nije malo zbog nafte, plina, i psenice...
a i turci im sa bajrama bodu u rebra konstantno
zato naprijed braco ukri, derite kolko moze
-
sumirprimus
#73400 Re: Ukrajina
put za borodjanku... kijev okolica..
znaci koga god su sreli na cesti unistavali su, civilna auta..