Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
crnivrag

#73376 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

MTV wrote:
MTV se navukao na United Group iskustvo :shock: :D :P :pasamoj:
aida25

#73377 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aida25 »

Pozdrav, samo me interesuje za ovaj eon smart box, nisam shvatila jos, jel se moze kodi na njega instalirat, vidim kazu sve funkcije android boxa ima pa jel moze i to?
afannedim

#73378 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by afannedim »

crnivrag wrote:
MTV wrote:
MTV se navukao na United Group iskustvo :shock: :D :P :pasamoj:
Šta se ima navlačiti ja mu poslao 4k slike kanala koje ja gledam. :D
Last edited by afannedim on 18/10/2018 17:55, edited 1 time in total.
diablobih

#73379 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

aida25 wrote:Pozdrav, samo me interesuje za ovaj eon smart box, nisam shvatila jos, jel se moze kodi na njega instalirat, vidim kazu sve funkcije android boxa ima pa jel moze i to?
Da...
aida25

#73380 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aida25 »

Super hvala ti na info...
JavierBosnia

#73381 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by JavierBosnia »

U sustini, ovdje treba platiti da bi izgubio?
Em platis dodatno, em dobijes manje u konacnici.

Treba pricekati malo da se i oni smire jer nisu lansirali raketu u svemir, pa da bar korisnicima koji su pod ugovorom i koriste neki od Trio paketa omoguce da predju na drugi paket, uz zadrzavanje svih trenutnih mogucnosti + te nove uz neku novu cijenu paketa
l33t

#73382 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by l33t »

Velkoski wrote:Dakle na smart tv trebam dodati android box i razvući kablEve. Bit će zanimljiv naredni avgust :mrgreen:

Ima l' ovdje dijaspore sa Sky Q? :mrgreen:
smart na kvadrat
shalla

#73383 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shalla »

crnivrag wrote:Novosti:

U ponudu Telemach digitalne sheme su uvršteni sljedeći digitalni TV kanali:

1. "SciFi HD" na poziciji 114 putem resivera, i na frekvenciji 706000 Khz, symbol rate 6956 K/s, modulacija 256QAM.

2. "Dorcel TV HD" na poziciji 290 putem resivera, i na frekvenciji 674000 Khz, symbol rate 6956 K/s, modulacija 64QAM.

Napomene:

1. Da bi pratili navedene digitalne TV i radio kanale, korisnici resivera trebaju napraviti reset resivera (ručno - gašenjem iz struje ili kroz meni: Meni -> Postavke -> Tehničke postavke -> Sistem -> Restart STB).

Korisnici DVB-C mreže (CI/CAM modula) trebaju skenirati navedene frekvencije (ručno, potpuno ili putem brzog skeniranja).

2. Radio kanal "Radio Ritam Mostar" više nije dio Telemach ponude.

3. Telemach sada u digitalnoj ponudi nudi 226 TV kanala + 9 duplih HD kanala (235 TV kanala) - (165 u SD rezoluciji i 61 u HD rezoluciji), te 77 radio kanala (35 domaćih i 42 Stingray Music Choice radio kanala).

4. Listu kanala po DVB-C frekvencijama možete vidjeti na sljedećem linku: https://bit.ly/2ru9cia
Ja koristim Cam modul ali ne znam preskenirati kanale. Tj znam gdje idem na auto tuning ali će mi tako pojebati random položaj kanala kako sam ih ja poredao, jel tako?
nlt

#73384 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nlt »

sta je ovdje sa ovim eon boxovima itd, jučer je bio na n1, ali ja ništa ne kontam. sad imam tgf ako pređem na neki eon, hoću li biti u plusu ili šta?
ništa ne kontam...
ne treba da me zovete na telefon :D , samo pitam ovdje korisnike
seoBIH

#73385 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by seoBIH »

I ja ne kontam sta je i zbog cega je ovaj EON toliko revolucionaran primjerak pa se dize frka? Volio bih da neko napise, pa da se i ja nahajpam :D

Kako god, koristim EON vec na android tv boxu, odnosno android app aplikaciju i sta mi donosi sada ovaj novi eon paket i box od samog telemacha?
crnivrag

#73386 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

shalla wrote: Ja koristim Cam modul ali ne znam preskenirati kanale. Tj znam gdje idem na auto tuning ali će mi tako pojebati random položaj kanala kako sam ih ja poredao, jel tako?
Da, ako odeš na auto-tuning, zeznuće ti se redosljed kanala, zato je potrebno pronaći manual scanning/tuning i zatim unijeti ove gore navedene frekvencije, međutim pošto se ne radi o novim kanalima, moguće je da su ti ostali na istoj poziciji, samo da su se konvertovali u HD format, pošto ih nisu pomjerali sa starih frekvencija.
aditon

#73387 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

seoBIH wrote:I ja ne kontam sta je i zbog cega je ovaj EON toliko revolucionaran primjerak pa se dize frka? Volio bih da neko napise, pa da se i ja nahajpam :D

Kako god, koristim EON vec na android tv boxu, odnosno android app aplikaciju i sta mi donosi sada ovaj novi eon paket i box od samog telemacha?
veću cijenu usluge i daljinski s indikatorom stanja baterije
MTV

#73388 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

afannedim wrote:
crnivrag wrote: MTV se navukao na United Group iskustvo :shock: :D :P :pasamoj:
Imam bolje slike od tvojih :mrgreen: Stas sad?! :skoljka:
shalla

#73389 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shalla »

crnivrag wrote:
shalla wrote: Ja koristim Cam modul ali ne znam preskenirati kanale. Tj znam gdje idem na auto tuning ali će mi tako pojebati random položaj kanala kako sam ih ja poredao, jel tako?
Da, ako odeš na auto-tuning, zeznuće ti se redosljed kanala, zato je potrebno pronaći manual scanning/tuning i zatim unijeti ove gore navedene frekvencije, međutim pošto se ne radi o novim kanalima, moguće je da su ti ostali na istoj poziciji, samo da su se konvertovali u HD format, pošto ih nisu pomjerali sa starih frekvencija.
Vidiš to mi nije palo na pamet :mrgreen:
Provjerim večeras Dorcel kad malac zaspi :lol:
seoBIH

#73390 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by seoBIH »

Ma je se ne zezam, citam stranice i vidim da su svi nekako odusevljeni a jos ne kontam zasto.

Proces ide takav da ces dobiti novi reciver, tj android box. Jedina prednost jeste sto je tzv besplatan, te imas mogucnost instalacije raznih app na njega. Uz njega ti dolazi i EON app koja ce biti naprednija od ove trenutne koju imam instaliranu na svom android boxu, ali osim sminke, nista revolucionarno.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#73391 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Velkoski »

seoBIH wrote:I ja ne kontam sta je i zbog cega je ovaj EON toliko revolucionaran primjerak pa se dize frka? Volio bih da neko napise, pa da se i ja nahajpam :D

Kako god, koristim EON vec na android tv boxu, odnosno android aplikaciju i sta mi donosi sada ovaj novi eon paket i box od samog telemacha?
imat ćeš dva boxa pa mijenjaj u ovisnosti od toga kako si raspoložen :mrgreen:
MoR

#73392 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MoR »

Šta je s nama koji smo na CAM modulima , jer ne želimo boxove i dodatne daljinske upravljače? :D

Ništa od EON paketa?
aditon

#73393 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

ne zezam se ni ja...
oduševljenje je bilo samo na prvu, ali pogledaj postove malo bolje na zadnjih 6-7 stranica
osim što su paketi skuplji, većina će morati i priključnu taksu plaćati od 80 KM
Maharadza

#73394 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

nlt wrote:sta je ovdje sa ovim eon boxovima itd, jučer je bio na n1, ali ja ništa ne kontam. sad imam tgf ako pređem na neki eon, hoću li biti u plusu ili šta?
ništa ne kontam...
ne treba da me zovete na telefon :D , samo pitam ovdje korisnike
I ja sam ti na TGF pa da objasnim koliko sam ja to shvatio; i da uvedeš sada sličan paket - trio eon 2/full za 65,90KM (koliko li će još pustih imena izmisliti za isti paket kako bi zbunili raju, bumo vidjeli), dobijaš MALO brži internet (100/8), dobijaš ovaj eon android resiver (koji btw moraš spojiti utp kablom za modem da bi imao premotavanje unazad na svim kanalima - baš glupost), ALI gubiš prošireni paket kanala (mada kaže TM da ćeš ga zadržati ali lično mislim da će se isti kasnije sigurno računati kao "benefit" koji dijele kada obnoviš ugovor što je bezze), ostalo sve isto kao TGF tj. telefon, flatBiH i 100min. prema inostranstvu! Znači u 5 deka sve, uz naravno veću cijenu - "par markica" ali im ni to nije trebalo - šupački potez u svakom slučaju! :P

Poenta svega ovoga i daleko bolje alternative;
1. kupi android box pa na njega jednostavno instaliraj EON app sa playstore-a ili
2. kupi kakav Smart TV sa Androidom i opet eon app ez install. :thumbup:

A ovi sa CI/CAM modulima svakako ne bi smjeli ni u snu pomisliti da se vraćaju sa modula ponovo na resiver, s konja na magarca i još da plaćaš više, HAH, GROHOTOM SE SMIJEM! :-)
Last edited by Maharadza on 18/10/2018 18:51, edited 4 times in total.
afannedim

#73395 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by afannedim »

MTV wrote:
afannedim wrote:
crnivrag wrote: MTV se navukao na United Group iskustvo :shock: :D :P :pasamoj:
Imam bolje slike od tvojih :mrgreen: Stas sad?! :skoljka:
:D :lol: :roll:
Arnox

#73396 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Arnox »

Ovo je samo novo (ne znam tacno koje po redu) i dobro upakovano poskupljenje usluge, moze ovo Telemach spinovati kako zeli. Cijena osnovnog duo paketa na Logosoftu je 35,80 KM na dvije godine, cini mi se da je slicna cijena i u BH Telecomu.. ovdje je najjeftiniji paket 46,90 KM, stvarno ne znam koje su to nove usluge da opravdaju ovakvu cijenu. Kad mi istekne postojeći ugovor (po kojem mi je odobren popust) nema sanse da cete od mene dobiti i fening vise od onoga sto trenutno placam.
Telemach

#73397 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@all
Ponudu za Eon pakete možete pogledati na linku
https://telemach.ba/n4/EON-paketi/EON-paketi
MoR

#73398 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MoR »

Maharadza wrote:
A ovi sa CI/CAM modulima svakako ne bi smjeli ni u snu pomisliti da se vraćaju sa modula ponovo na resiver, s konja na magarca i još da plaćaš više, HAH, GROHOTOM SE SMIJEM! :-)
Činjenica je da se za sada, dok traje ovaj ugovor, čini da nema nikakve logike mijenjati išta, što zbog ekonomske, što zbog programske i funkcionalne koristi.
zateznistub

#73399 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zateznistub »

Ovo fakat moram kroz po' stana razvlačiti mrežni kabl ako predem na ovaj eon?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#73400 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Velkoski »

jes, a ako ti je tv namontiran na zid k'o meni onda bi valjda treb'o i policu napraviti :mrgreen: ostajem na camu i netflixu ipak
Locked