Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
typeOnegative

#73326 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

Cek, ako sam dobro shvatio sad bih trebao platit 80 km za prelazak sa TGF na EON 2 ? Ako je tako hvala doviđenja :run:
Ostajete i dalje bez ugovora kao i prethodne tri godine.
aditon

#73327 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

dobro si shvatio...ili u poslovnici telemacha djevojke koje rade nisu shvatile šta tačno da kažu klijentima..ali ja sam shvatio šta mi je rečeno

što se slike tiče, nisam htio reći da je gore nego na pds risiverima ali jeste gora bila, moguće usljed postavki na samom boxu..
kao što rekoh, ovo će uzeti onaj ko je naumio da to uradi bez obzira na sve, ali ovo je definitivno lijepo upakovan shit po dosta većoj cijeni, ništa više.
typeOnegative

#73328 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

Hahaha ne znam bi li plakao ili bi se smijao. Sta misle svi će poletit da im daju 80 km plus par km po paketu ccccc
aditon

#73329 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

samo ako uzmeš EON 3 nečeš platiti priključak :-)
typeOnegative

#73330 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

A ako misle da ce im se tako isplatit nek im bude :-) . Ja ne gubim ništa
aditon

#73331 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

typeOnegative wrote:A ako misle da ce im se tako isplatit nek im bude :-) . Ja ne gubim ništa
moram da priznam da ovaj dio nisam najbolje razumio, tj da li za eon 3 paket priključak ne plaćaju samo korisnici premium i extra paketa ili se to odnosi na sve potencijalne korisnike eon 3 paketa..kako god, u bilo kojoj varijanti, niđe veze što bi rekli...
c_g

#73332 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by c_g »

Nekako logično bi bilo da npr. stari korisnici dobiju jedan džaba, nebitno koji paket hoće, a ako hoće još jedan-dva-tri onda da plate 80km.
typeOnegative

#73333 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

Ma niđe veze odluka . Ne znam u kojim paralelnim svjetovima žive .
2002 sam platio mislim 320 km priključak , i nikada više.
BaDa

#73334 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by BaDa »

c_g wrote:Nekako logično bi bilo da npr. stari korisnici dobiju jedan džaba, nebitno koji paket hoće, a ako hoće još jedan-dva-tri onda da plate 80km.
ova ti ima mjesta :thumbup: znaci bas hoce pare na silu da izvuku iz dzepa...
k4mi

#73335 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by k4mi »

Evo i meni su sada rekli informaciju da se mora 80KM platiti ukoliko zelim da dobijem EON smart box u ovim pocetnim paketima. Kao ima i opcija da prilikom produzenja ugovora (ukoliko zelim ponovo potpisati) pokusam dobiti neki popust...

Kakvo unaprijedjenje usluge, platis 80KM da izgubis kanale iz osnovnog paketa kad te vrate na start. Kakvi ste vi genijalci.
Telemach

#73336 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

kakaljin wrote:
Benq wrote:
kakaljin wrote: Znaci radi sve :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Sve si sad vidio i cuo, da ne nagadjamo na forumu :)
Nisam gledao. Sada sam samo potvrdio svoja nagadjanja. Samo mi jos nije jasno. Ako neko nema nikakav Internet kako ce koristiti uslugu tv unazad vod i od u paketima ovim bez interneta. Hoce li moci preko coax kao sto se moglo na pds3 resiveru
@kakaljin
Preduslov za korištenej EON paketa je aktivna internet usluga, naša ili drugog provajdera :)
Telemach

#73337 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

BaDa wrote:znaci ja sad hocu da predjem na eon paket moram plaiti prikljucak 80km? i ako dugogodisnji korisnik TGF paketa?

Zdravo BaDa,
priključnu taksu plaćate ukoliko se odlučite za paket koji ne podrazumijeva EON Smart Box, a isti želite.
Svakako predlažemo da pogledate TRIO EON 2 paket u okviru kojeg ćete dobiti box na korištenje besplatno.
Last edited by Telemach on 18/10/2018 15:54, edited 2 times in total.
Tesla Edison

#73338 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tesla Edison »

One Dollar wrote:kako će se ovo odrazit na korisnike Total TV?
Napiši flomasterom EON na receiveru i imaš EON TOTAL box :D
EasyWay

#73339 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by EasyWay »

aditon wrote:
Benq wrote:
aditon wrote: da li je meni sada pametnije uzeti eon 2 i platiti priključnu taksu, ostati bez proširenog i to plaćati par maraka manje
Telemach je vec na ovo pitanje odgovorio vise puta. Sve kanale koje korisnik ima u svom starom paketu, prenosi na novi paket.
a vidi drug, neka se oni između sebe usaglase oko svega jer jednu priču pričaju u telemach poslovnici a jednu priču imaju ovdje na forumu.
Tako sam i ja čuo od jarana, koji se raspitivao za novu platformu. Očito da ovi u poslovnicama još nemaju prave informacije. Treba možda sačekati par dana, dok se ovo sve malo slegne.
Telemach

#73340 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

typeOnegative wrote:Cek, ako sam dobro shvatio sad bih trebao platit 80 km za prelazak sa TGF na EON 2 ? Ako je tako hvala doviđenja :run:
Ostajete i dalje bez ugovora kao i prethodne tri godine.
Zdravo typeOnegative,
EON FULL TRIO paket podrazumijeva EON Smart Box, tako da ne plaćate priključnu taksu za uređaj.
Last edited by Telemach on 18/10/2018 16:13, edited 1 time in total.
Hercegoviina

#73341 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Hercegoviina »

ko ima smart tv ne treba mu eon resiver jer to sve ima u eon aplikaciji. ovo je samo marketing da se uzmu pare.
Telemach

#73342 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

aditon wrote:
typeOnegative wrote:A ako misle da ce im se tako isplatit nek im bude :-) . Ja ne gubim ništa
moram da priznam da ovaj dio nisam najbolje razumio, tj da li za eon 3 paket priključak ne plaćaju samo korisnici premium i extra paketa ili se to odnosi na sve potencijalne korisnike eon 3 paketa..kako god, u bilo kojoj varijanti, niđe veze što bi rekli...
@aditon
@typeOnegative
EON FULL TRIO & EON PREMIUM TRIO paketi sadrže EON Smart Box. Ne plaćate priključnu taxu niti rentu uređaja obzirom da isti dobijete besplatno na korištenje :thumbup:
Last edited by Telemach on 18/10/2018 16:14, edited 1 time in total.
kakaljin

#73343 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Telemach wrote:
kakaljin wrote:
Benq wrote:
Sve si sad vidio i cuo, da ne nagadjamo na forumu :)
Nisam gledao. Sada sam samo potvrdio svoja nagadjanja. Samo mi jos nije jasno. Ako neko nema nikakav Internet kako ce koristiti uslugu tv unazad vod i od u paketima ovim bez interneta. Hoce li moci preko coax kao sto se moglo na pds3 resiveru
@kakaljin
Preduslov za korištenej EON paketa je aktivna internet usluga, naša ili drugog provajdera :)
OK , znaci za one pakete koji ne sadrze internet treba se obezbjediti internet za te dodatne usluge da bi funkcionisale. Samo jedna sugestija onda kada budete izbacivali zvanicni cjenovnik stavite napomenu na pakete bez interneta i boldirajte usluge kojima treba internet da bi radile. Jer na trenutnom izvodu cjenovnika tako ne pise i stice se drugaciji dojam.

Hvala jos jednom na objasnjenju
Maharadza

#73344 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

bit101 wrote:
c_g wrote:
bit101 wrote:Prenosi, ali u vidu benefita, ne u vidu nečega što je uključeno u paket. Benefit će biti godinu dana i onda ti ukidaju prošireni paket ili šta si već imao, ostajes na Startu...
Onda potpišeš novi ugovor i opet dobiješ sve. Benefita će uvijek biti, realno.
Možda, ali možda i ne. Ko ti to garantuje, piše li ti u ugovoru da ćeš dobiti benefit?
Ja ne vjerujem ničemu što ne piše u ugovoru. Njih može sutra nešto stegnuti pa da kazu da više ne daju benefite. Sama riječ benefit ti nešto govori. I ko ti garantuje da ćeš dobiti to što tražiš? A ti izvoli pa im vjeruj :)
Da si ikada potpisivao ugovor znao bi da je naveden svaki benefit u istome tj. dopišu ga oni i tebi daju na uvid prije potpisa ugovora.

Tako je barem kod mene bilo 2x koliko sam do sada obnavljao ugovor.
M416

#73345 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by M416 »

@telemach

Zamolio bih odgovor na pp ako je ikako moguce da znam na cemu sam.
Telemach

#73346 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

k4mi wrote:Evo i meni su sada rekli informaciju da se mora 80KM platiti ukoliko zelim da dobijem EON smart box u ovim pocetnim paketima. Kao ima i opcija da prilikom produzenja ugovora (ukoliko zelim ponovo potpisati) pokusam dobiti neki popust...

Kakvo unaprijedjenje usluge, platis 80KM da izgubis kanale iz osnovnog paketa kad te vrate na start. Kakvi ste vi genijalci.
Zdravo k4mi,
EON Smart Box nije sastavni dio DUO EON 1 & TRIO EON 1 paketa tr se plaća priključna taksa i renta za uređaj. Podsjećamo, zadržavate trenutni paket (osnovni/prošireni) ukoliko pređete na jedan od ovih paketa, u trajajnu nove Ugovorne obaveze.
Telemach

#73347 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

M416 wrote:@telemach

Zamolio bih odgovor na pp ako je ikako moguce da znam na cemu sam.
@M416
Potrudit ćemo se da Vam odgovorimo u najkraćem mogućem roku. Hvala na strpljenju.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#73348 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Bobi »

Pink Media BH zamijenjen sa RTS1 na digitalnom signalu(bez D3)...`dje cu ja sad gledat Zadrugu..ha? :mrgreen:
k4mi

#73349 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by k4mi »

Telemach wrote:
k4mi wrote:Evo i meni su sada rekli informaciju da se mora 80KM platiti ukoliko zelim da dobijem EON smart box u ovim pocetnim paketima. Kao ima i opcija da prilikom produzenja ugovora (ukoliko zelim ponovo potpisati) pokusam dobiti neki popust...

Zdravo k4mi,
EON Smart Box nije sastavni dio DUO EON 1 & TRIO EON 1 paketa tr se plaća priključna taksa i renta za uređaj. Podsjećamo, zadržavate trenutni paket (osnovni/prošireni) ukoliko pređete na jedan od ovih paketa, u trajajnu nove Ugovorne obaveze.
A zbog cega bih platio 80KM da predjem na TRIO EON 1 i u vidu benefita zadrzao kanale koje sad imam regularno? Kazete i renta? Znaci jos 5KM na cijenu paketa?
Hercegoviina

#73350 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Hercegoviina »

Bobi wrote:Pink Media BH zamijenjen sa RTS1 na digitalnom signalu(bez D3)...`dje cu ja sad gledat Zadrugu..ha? :mrgreen:
jadan je tvoj mentalni sklop
Locked