Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
kakaljin

#73301 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

crnivrag wrote:
zastavnik22 wrote:Zna li se hoce li i dalje Eon appl. raditi samo na Telemach mrezi ili ce raditi neovisno od provajdera?
Još uvijek nije poznato.
Ali imaju pakete bez interneta tako da bi moralo moci koristiti Internet drugog operatera jer onda nema punu uslugu ako uzme paket bez interneta a dobije usluge koje neces moci koristiti.
Rene Higuita

#73302 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rene Higuita »

pepeljara wrote:
Benq wrote:
Rene Higuita wrote: Znaci, ide i dodatni modem za ove usluge?
Spajas box na svoj modem preko utp kabla.
totalno bezveze, sto znaci da ti modem mora biti gdje i box sto u vecini slucajeva nije.
Ako je tako, bas je bezveze.
kakaljin

#73303 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

gidra wrote:Ništa revolucionarno.
Sve ovo imam odavno u kombinaciji Android TV Sony + CAM modul (trio grande family + benefit paketi).
Kvalitetnije i jeftinije od EON paketa.
+ Nikakvi dodatni kineski android boxovi-resiveri po komodi, niti milion nekakvih daljinskih.
To se slažem jer i ja ima Android tv Sony pa bi lakše bilo. Ali niko jos ne zna da li sve funkcije rade na drugom internetu a nude paket BE interneta sa vod i od uslugama i eon smart tv i tv unazad u paketima
aditon

#73304 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

bio sam i ja na testiranju, mada nisam detaljisao jer nisam imao vremena previše da se zadržavam....
ko je naumio da uzmeo EON paket, taj će i uzeti, ali mene nije ništa impresionirao, interfejs malo ljepši nego na pds risiverima i to je to..daljinski ima dosta gloss elemenata na sebi tako da se otisci prstiju baš vide, daljinski nema pozadinsko osvjetljenje, bar ne po defaultu uključeno..možda ima neka opcija ali kažem, nisam detaljisao..brzina prebacivanja kanala je identična pds risiverima..
za potisivanje eon 2 paketa kažu mi gospđice u telemachu da se plaća 80 KM priključak :-) :run: samo za eon 3 se ne plaća priključak :lol: i kažu prvu godinu bi plaćao cijenu svog trenutnog paketa, a nakon toga naravno punu..u slučaju eon 2 paketa ostao bih bez proširenog, a s ovim grande paketom imam sve osim cinemaxa...
da li je meni sada pametnije uzeti eon 2 i platiti priključnu taksu, ostati bez proširenog i to plaćati par maraka manje ili uzeti eon 3 i nedobiti ništa više osim lijepog interfejsa i većeg računa, ili jednostavno ostati na ovom paketu dokle god može? :) odgovor je jasan, mislim...
Benq

#73305 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

kakaljin wrote: To se slažem jer i ja ima Android tv Sony pa bi lakše bilo. Ali niko jos ne zna da li sve funkcije rade na drugom internetu a nude paket BE interneta sa vod i od uslugama i eon smart tv i tv unazad u paketima
Poslusaj sta kaze ciko od 02:10 ;) :

BaDa

#73306 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by BaDa »

znaci ja sad hocu da predjem na eon paket moram plaiti prikljucak 80km? i ako dugogodisnji korisnik TGF paketa?
Benq

#73307 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

aditon wrote: da li je meni sada pametnije uzeti eon 2 i platiti priključnu taksu, ostati bez proširenog i to plaćati par maraka manje
Telemach je vec na ovo pitanje odgovorio vise puta. Sve kanale koje korisnik ima u svom starom paketu, prenosi na novi paket.
c_g

#73308 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by c_g »

Znači ovo je samo za ljude sa TGP isplati uzeti.
Je li slika išta bolja?
gidra

#73309 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by gidra »

kakaljin wrote:
gidra wrote:Ništa revolucionarno.
Sve ovo imam odavno u kombinaciji Android TV Sony + CAM modul (trio grande family + benefit paketi).
Kvalitetnije i jeftinije od EON paketa.
+ Nikakvi dodatni kineski android boxovi-resiveri po komodi, niti milion nekakvih daljinskih.
To se slažem jer i ja ima Android tv Sony pa bi lakše bilo. Ali niko jos ne zna da li sve funkcije rade na drugom internetu a nude paket BE interneta sa vod i od uslugama i eon smart tv i tv unazad u paketima
Samo nek ne ukidaju klasicnu kablovsku (coax direktno u TV) + CAM karticu, za ostalo neka uzimaju pare levatima :D
Android TV, ko ima naravno, je dovoljan za sve ovo što oni masno naplaćuju. TV unazad u doba streaming servisa ili torenta pri ovim brzinama interneta me ne zanima.
Terrarium TV ili TeaTV aplikacija uz dobar internet će pokriti sve ove usluge koje oni dodatno naplaćuju (HBO, AXN now, Top play, Pickbox, videoteka+ Netflix) a džaba.
bit101

#73310 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by bit101 »

Benq wrote:
aditon wrote: da li je meni sada pametnije uzeti eon 2 i platiti priključnu taksu, ostati bez proširenog i to plaćati par maraka manje
Telemach je vec na ovo pitanje odgovorio vise puta. Sve kanale koje korisnik ima u svom starom paketu, prenosi na novi paket.
Prenosi, ali u vidu benefita, ne u vidu nečega što je uključeno u paket. Benefit će biti godinu dana i onda ti ukidaju prošireni paket ili šta si već imao, ostajes na Startu...
Benq

#73311 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

bit101 wrote: Prenosi, ali u vidu benefita, ne u vidu nečega što je uključeno u paket. Benefit će biti godinu dana i onda ti ukidaju prošireni paket ili šta si već imao, ostajes na Startu...
To jos nije potvrdjeno, vidjecemo sta Telemach ima reci na to, kako ce se stvari odvijat.
kakaljin

#73312 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Benq wrote:
kakaljin wrote: To se slažem jer i ja ima Android tv Sony pa bi lakše bilo. Ali niko jos ne zna da li sve funkcije rade na drugom internetu a nude paket BE interneta sa vod i od uslugama i eon smart tv i tv unazad u paketima
Poslusaj sta kaze ciko od 02:10 ;) :

Znaci radi sve :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Benq

#73313 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

kakaljin wrote: Znaci radi sve :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Sve si sad vidio i cuo, da ne nagadjamo na forumu :)
c_g

#73314 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by c_g »

bit101 wrote:Prenosi, ali u vidu benefita, ne u vidu nečega što je uključeno u paket. Benefit će biti godinu dana i onda ti ukidaju prošireni paket ili šta si već imao, ostajes na Startu...
Onda potpišeš novi ugovor i opet dobiješ sve. Benefita će uvijek biti, realno.
kakaljin

#73315 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Benq wrote:
kakaljin wrote: Znaci radi sve :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Sve si sad vidio i cuo, da ne nagadjamo na forumu :)
Nisam gledao. Sada sam samo potvrdio svoja nagadjanja. Samo mi jos nije jasno. Ako neko nema nikakav Internet kako ce koristiti uslugu tv unazad vod i od u paketima ovim bez interneta. Hoce li moci preko coax kao sto se moglo na pds3 resiveru
NediM17

#73316 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by NediM17 »

gidra wrote: Samo nek ne ukidaju klasicnu kablovsku (coax direktno u TV) + CAM karticu, za ostalo neka uzimaju pare levatima :D
Android TV, ko ima naravno, je dovoljan za sve ovo što oni masno naplaćuju. TV unazad u doba streaming servisa ili torenta pri ovim brzinama interneta me ne zanima.
Terrarium TV ili TeaTV aplikacija uz dobar internet će pokriti sve ove usluge koje oni dodatno naplaćuju (HBO, AXN now, Top play, Pickbox, videoteka+ Netflix) a džaba.
:thumbup:

Imam dva TV-a i dva modula. Jedan je Philips Andorid smart, drugi je obicni Philips na koji je spojen racunar HDMI-jem. Znaci oba su smart. :mrgreen:

Jedino od svega sto me, pa reci cu to tako, raduje, jeste prica o SK u 4K rezoluciji. :D
TheWatcher

#73317 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by TheWatcher »

BaDa wrote:znaci ja sad hocu da predjem na eon paket moram plaiti prikljucak 80km? i ako dugogodisnji korisnik TGF paketa?
kao da si novi korisnik :lol: :lol: kontaju narod blesav :skoljka:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#73318 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Velkoski »

Narod i jeste blesav... :mrgreen:
TheWatcher

#73319 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by TheWatcher »

ja bi cak i platio samo da me vise ne zovu u vezi akcija :izet:
bit101

#73320 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by bit101 »

c_g wrote:
bit101 wrote:Prenosi, ali u vidu benefita, ne u vidu nečega što je uključeno u paket. Benefit će biti godinu dana i onda ti ukidaju prošireni paket ili šta si već imao, ostajes na Startu...
Onda potpišeš novi ugovor i opet dobiješ sve. Benefita će uvijek biti, realno.
Možda, ali možda i ne. Ko ti to garantuje, piše li ti u ugovoru da ćeš dobiti benefit?
Ja ne vjerujem ničemu što ne piše u ugovoru. Njih može sutra nešto stegnuti pa da kazu da više ne daju benefite. Sama riječ benefit ti nešto govori. I ko ti garantuje da ćeš dobiti to što tražiš? A ti izvoli pa im vjeruj :)
Last edited by bit101 on 18/10/2018 14:28, edited 1 time in total.
zastavnik22

#73321 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zastavnik22 »

Znaci pod ruku i u Minhen da gledam.
aditon

#73322 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

Benq wrote:
a vidi drug, neka se oni između sebe usaglase oko svega jer jednu priču pričaju u telemach poslovnici a jednu priču imaju ovdje na forumu.
aditon

#73323 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

c_g wrote:Znači ovo je samo za ljude sa TGP isplati uzeti.
Je li slika išta bolja?
nije
tv na kojem je priključen eon risiver je marke samsung koji imaju odlične displeje
ja sam gledao HBO 1 2 i 3 i mogu ti reći da nisam impresioniran uopšte. tj ništa nije bolje nego na pds risiverima
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#73324 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by konektovan »

Ovo je samo dodatno oporezivanje korisnika, jer zasto bi oni platili svoje nove android boxove, kad mozemo mi?!
Benq

#73325 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

aditon wrote:
c_g wrote:Znači ovo je samo za ljude sa TGP isplati uzeti.
Je li slika išta bolja?
nije
tv na kojem je priključen eon risiver je marke samsung koji imaju odlične displeje
ja sam gledao HBO 1 2 i 3 i mogu ti reći da nisam impresioniran uopšte. tj ništa nije bolje nego na pds risiverima
Resiveri su im po defaultu podeseni na 720p, trebao si u postavkama promijeniti na 1080p (kao sto je crnivrag uradio) i vidio bi razliku. Slika je dosta bolja i preko EON Smart TV app u odnosu na PDS resivere ako se enkodiranje stavi na CBR (do 7Mb).
Locked