Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
direstraits0078

#7326 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by direstraits0078 »

hellhammer wrote:oko cega se raspravljate 20 stranica, u gradu mozes da biras traku po zelji jer su sve istog karaktera i vaznosti, mozes voziti i 5 na sat ako nikoga ne ometas u saobracaju, zabranjeno je ometati saobracaj kako u lijevoj, srednjoj tako i u desnoj traci, ogranicenja u gradu su takodjer i preporucene brzine za auta koja nisu u nekom defektu, teretu i slicno, dakle ako vozis normalnom brzinom u gradu nema potrebe da se sklanjas ikome na cesti( osim vozilima htne intervencije), ako vozis i ometas u lijevoj takodje ces ometati i u desnoj. poenta u svemo tome je da ne guzlas i ne usporavas normalan tok saobracaja
Hajde ti to objasni ovima sto su ograniceni 20, 30 ili 45. Pri tome ne mislim na brzinu kretanja vozila.
nargila.ba

#7327 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nargila.ba »

-
Last edited by nargila.ba on 21/08/2016 23:03, edited 1 time in total.
direstraits0078

#7328 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by direstraits0078 »

nargila.ba wrote:
direstraits0078 wrote:
hellhammer wrote:oko cega se raspravljate 20 stranica, u gradu mozes da biras traku po zelji jer su sve istog karaktera i vaznosti, mozes voziti i 5 na sat ako nikoga ne ometas u saobracaju, zabranjeno je ometati saobracaj kako u lijevoj, srednjoj tako i u desnoj traci, ogranicenja u gradu su takodjer i preporucene brzine za auta koja nisu u nekom defektu, teretu i slicno, dakle ako vozis normalnom brzinom u gradu nema potrebe da se sklanjas ikome na cesti( osim vozilima htne intervencije), ako vozis i ometas u lijevoj takodje ces ometati i u desnoj. poenta u svemo tome je da ne guzlas i ne usporavas normalan tok saobracaja
Hajde ti to objasni ovima sto su ograniceni 20, 30 ili 45. Pri tome ne mislim na brzinu kretanja vozila.
Pa eto pokušava ti objasniti. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Lijepo je sto si se vec prepoznao. Cekamo i ostatak ekipe da se javi. :thumbup: :bih: :kiss:
nargila.ba

#7329 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nargila.ba »

-
kabal1337

#7330 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kabal1337 »

Ni ja ne vidim fkt sta je problem vozit 40 ako nema nikoga iza, prozva me krembilom kretenom itd. zeljenim dokazivanja. Da sam kreten I zeljan dokazivanja vjerovatno bi citao o meni na temi vozaci koji ugrozavaju nase zivote, trkanjem I sl. egzibicijama.
Ti rece o kategoriji puta, a ja lijepo rekoh da vozim 20 na sporednom putu gdje nema nikoga. Pa nisam izgorio po glavi toliko da vozim glavnom.
Logicno da neces glumiti debila u guzvi ti nesto kruzat, vec da ces pratiti brzinu saobracaja, sta treba neko da te spuca .
Ja samo govorim posto se pocelo da ima takvih sto sporo voze, peglaju u guzvi sta ces se ti zsa njim raspravljat je li krsi ili ne, svirati... Brate gledaj da ga obides I svojim putem. Zato govorim imas dvije trake pa ga obidi nekako, a ne cekati da se on skloni.
Logicno je I kada kruzas kada nema nigdje nikoga redovno baciti pogled na retrovizore da vidis krece li se ko brze od tebe kako bi se promijenio traku da te lik ne spuca jer se on krece mnogo brze od tebe.

Kruzanje nije svaki dan, nema cejfa u tome. Ostalo je sve po brzini kretanja saobracaja do ogranicenja.
Haj pozdrav.
timezone

#7331 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by timezone »

tempuser wrote:
Rugafet wrote:@tempuser - A pa ti mijesas tu dvije skroz razlicite situacije. Ovaj 'dio' zakona sto si postavio, odnosi se na dvije trake kroz grad u jednom smjeru. U smislu da imas vozaca koji 'zajase' lijevu traku ko sivonja i pri tome vozi ispod ogranicenja. Naravno da kao takov ometa promet. Sa druge strane na svakoj cesti mora postojati ogranicenje brzine (bez obzira sto se u ovom malom isjecku zakona koji si postavio to ne vidi) tako da ako ja vozim po gradu koji ima dvije trake u jednom smijeru npr 70 (dakle po ogranicenju) lijevom stranom, ja nisam 'smetac' onome ko smatra da 'moze tu' i 100 potegnut. Razumijes? Mogu mu se maket ako hocu a i ne moram.
Koje dvije razlicite stvari? Procitaj ponovo, pogotovo boldirano.
na putu/cesti u naselju s kolovozom/kolnikom na kojem za saobracaj/promet vozila u istom smjeru postoje najmanje dvije obiljezene saobracajne/prometne trake za kretanje vozila...
Isti clan zakona tretira bilo da su 2 ili 22 trake u istom smjeru ukljucujuci i 3 trake o kojima govorimo. Za zakon postoje saobracajna traka koja se nalazi uz desnu ivicu kolovoza tj desna traka i saobracajne trake koja se ne nalaze uz desnu ivicu kolovoza tj sve ostale.
Ne znam sta znaci maket, ali maknuti se moras, osim ako ti zako nije dao mogucnost da kontrolises ogranicenje brzine.

Ako se vozis kolovozom koji ima 6 traka i hoces skrenuti lijevo na sledecem semaforu koji je udaljen 500 metara i pretpostavimo da vozis 50 kmh ( znaci da prelazis nekih 800 metara u minuti). Znaci prelazis 800 m. u minuti ti imas jos 500 m. i moras jos usporiti pred skretanje ili ces skrenuti sa 50 kmh. Kojom trakom ces se voziti ?

Jos jedna stvar, u tom clanu zakona se spiminje kolovoz a sta je sa putevima i ulicama koje su isto tako zakonom definisane a takode mogu da imaju dvije trake u jednom pravcu.
tempuser

#7332 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Rugafet wrote:Ajde ovako. Vozim se u gradu po cesti gdje na kojoj je ogranicenje 60 (fino stoji znak na kojem pise 60) ja vozim 65km/h i po kojoj sam osnovi ja 'ometac' sobracaja i moram se maknuti brzem od sebe, po tebi?
Teoretski ne bi trebao biti, prakticno vec vrlo rijetko biti usporivac, medjutim ovdje se dogovri o onima stotvrde sa se ni sa 40 km/h ne moraju micati. Takodjer, bez obzira na prekoracenje, ti po zakonu nemas to pravo da biras hoces li se maknuti ili ne. To je isto kao da te neko pretice preko pune, a ti ubrzavas jer on krsi propis.
tempuser

#7333 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Da si pratio nastavu znao bi da nisu sve trake istog karaktera, za zakon postoje desna traka i trake koje nisu desna, tako da ti mozes po zelji birati kojom trakom vozis, ali pod odredjenim uslovima izuzev desne. U protivnom, tj da su sve strake istog kataktera kamioni bi mogli voziti po sve 3 trake, a usporavanje saobracaja bi se odnosilo i na desnu traku.
nargila.ba

#7334 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nargila.ba »

-
tempuser

#7335 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Glupo ti je poredjenje i ne samo da je glupo nego ces za to prosipanje zuba fasovati i prijavu! Kakva impresivna intelEgencija!
Last edited by tempuser on 25/06/2016 14:47, edited 1 time in total.
supercali

#7336 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

Jesi zapeo za kamion jebo te kamion
On nema skoro nista zajednicko sa malim autom posebno o onome o cemu pricamo
tempuser

#7337 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

supercali wrote:Jesi zapeo za kamion jebo te kamion
On nema skoro nista zajednicko sa malim autom posebno o onome o cemu pricamo
Jel stvarno treba da ti crtam sta je zajednicno i koliko ima veze s ovim o cemu pricamo?
nargila.ba

#7338 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nargila.ba »

-
tempuser

#7339 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

nargila.ba wrote:
tempuser wrote:Glupo ti je poredjenje i ne samo da je glupo nego ces za to prosipanje zuba fasovati i prijavu! Kakva impresivna intelEgencija!
Jesi glup, to je čudo jedno.

Ti si prethodno rekao da se treba skloniti i nekome ko vozi iznad ograničenja - dakle treba poštovati zakon prema nekome ko ne poštuje. Ja tebe pitam, hoćeš li nekog ko te džepari zamoliti da prestane (poštovati zakon) ili mu se suprotstaviti?
Nek si ti pametan, pa ocigledno ne mozes skontas sta je tema emisije. Ne radi o tome sta ces ti tako pametan uraditi nego sta je po zakonu, a sta nije!
Rugafet

#7340 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Rugafet »

nargila.ba wrote:
tempuser wrote:Glupo ti je poredjenje i ne samo da je glupo nego ces za to prosipanje zuba fasovati i prijavu! Kakva impresivna intelEgencija!
Jesi glup, to je čudo jedno.

Ti si prethodno rekao da se treba skloniti i nekome ko vozi iznad ograničenja - dakle treba poštovati zakon prema nekome ko ne poštuje. Ja tebe pitam, hoćeš li nekog ko te džepari zamoliti da prestane (poštovati zakon) ili mu se suprotstaviti?
A nisi ni ti u pravu. Ne treba tjerati inat jer i ti tad cinis prekrsaj. Ja se isto sklonim kad vidim cimpanzu iza mene da vozi brzo, ne ganjam se sa njim. Mene je zanimalo @tempuserova tvrdnja da se 'moras' (dakle, obavezan sam) skloniti bez obzira sto se vozis po ogranicenju jer i tako ometas saobracaj. Po njemu kako god da vozis ometas voznju i moras se maknuti, sto naravno nema veze s vezom.
tempuser

#7341 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Rugafet wrote: A nisi ni ti u pravu. Ne treba tjerati inat jer i ti tad cinis prekrsaj. Ja se isto sklonim kad vidim cimpanzu iza mene da vozi brzo, ne ganjam se sa njim. Mene je zanimalo @tempuserova tvrdnja da se 'moras' (dakle, obavezan sam) skloniti bez obzira sto se vozis po ogranicenju jer i tako ometas saobracaj. Po njemu kako god da vozis ometas voznju i moras se maknuti, sto naravno nema veze s vezom.
Teoretski niko ne bi smio voziti preko ogranicenja pa tako onaj ko vozi na max ogranicenju ne bi mogao ometati one iza sebe. S druge strane realnost je bitno drugacija, procitao da clan koji definise ovo ne pominje nikakvo ogranicenje, a tebi zakon ne daje ni pravo ni mogucnost da regulises saobracaj i kontrolises brzinu drugih vozaca, tako da kad to dvoje saberes rezultat je da moras bez obzira na brzinu.
kabal1337

#7342 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kabal1337 »

Cuj teoretski, jedan dio se oslanjas na zakon krseci drugi.
Sta sad i ja zakon da prekrsim, kako bi se sklonio onome sto zakon krsi.
I ti vise i tvoj zakon i Clan ZOBS 39. sta ti je bolan jucer pokusali da zgaze policiju, pa ih zakon nije stigao.
Ometanje moze biti i brza voznja ( iznad ogranicenja ), oduzimanje prvenstva, blokiranje .
tempuser

#7343 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

kabal1337 wrote:Cuj teoretski, jedan dio se oslanjas na zakon krseci drugi.
I ti vise i tvoj zakon i Clan ZOBS 39. sta ti je bolan jucer pokusali da zgaze policiju, pa ih zakon nije stigao.
Ja ti pokusavam objasniti sta zakon tebe obavezuje, a tebi niko ne brani da se vodis lavor rezonom kad on krsi propise krsicu ih i ja.
kabal1337

#7344 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kabal1337 »

tempuser wrote:
kabal1337 wrote:Cuj teoretski, jedan dio se oslanjas na zakon krseci drugi.
Ja ti pokusavam objasniti sta zakon tebe obavezuje, a tebi niko ne brani da se vodis lavor rezonom kad on krsi propise krsicu ih i ja.
Nije tebi matematika i sabiranje bolja strana.
Rugafet

#7345 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Rugafet »

tempuser wrote:
Rugafet wrote: A nisi ni ti u pravu. Ne treba tjerati inat jer i ti tad cinis prekrsaj. Ja se isto sklonim kad vidim cimpanzu iza mene da vozi brzo, ne ganjam se sa njim. Mene je zanimalo @tempuserova tvrdnja da se 'moras' (dakle, obavezan sam) skloniti bez obzira sto se vozis po ogranicenju jer i tako ometas saobracaj. Po njemu kako god da vozis ometas voznju i moras se maknuti, sto naravno nema veze s vezom.
Teoretski niko ne bi smio voziti preko ogranicenja pa tako onaj ko vozi na max ogranicenju ne bi mogao ometati one iza sebe. S druge strane realnost je bitno drugacija, procitao da clan koji definise ovo ne pominje nikakvo ogranicenje, a tebi zakon ne daje ni pravo ni mogucnost da regulises saobracaj i kontrolises brzinu drugih vozaca, tako da kad to dvoje saberes rezultat je da moras bez obzira na brzinu.
Ma ne postoji teoretski i realnost, postoji samo zakon. Vidi, zakon nije definisao brzinu u onom dijelu koji si ti stavio (normalno je da se ometanje saobracaja veze za brzinu tj. protok na odredjenim dionicama, nije se mislilo pod ometanje da sjedes na cestu i ometas saobracaj) Hocu reci, ako vozis 40 tamo gdje je ogranicenje 60 pa na vise, normalno je da nekoga ometas, ali ako vozis 80 tamo gdje je i dozvoljeno 80 i iza tebe nailazi pacijent koji 'misli' da tu moze i smije 140, onda ne smetas i samo je moja dobra volja da li cu da se maknem ili ne. Ponavljam, ja se u pravilu sklonim neka budala prodje.
nargila.ba

#7346 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nargila.ba »

-
nargila.ba

#7347 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by nargila.ba »

-
kabal1337

#7348 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kabal1337 »

@nargila.ba eh upravo to. Slazem se.
Rugafet

#7349 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Rugafet »

nargila.ba wrote:
Nije tjeranje inata uopće. Nemam ni potrebu ni želju (a naravno ni obavezu) da se sklanjam nekome ko pokušava ići 80 gdje ja vozim normalnih 60. Neću mu smetati da me zaobiđe na bilo koji način, ali nema smisla da ja mijenjam traku kako bi on mogao proći. Kad vozim ne davim, vozim aktivno i pratim saobraćaj, kad nije gužva 55-65 i stignem od stupa do bascarsije sa jednim zaustavljanjem (na Otoki, gdje je 'rastiman' semafor). Što ne bi bilo moguće ni da sam guslač ni da sam divljak (kakve ovaj levat brani).
E bas tako :thumbup:
tempuser

#7350 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by tempuser »

Rugafet wrote: Ma ne postoji teoretski i realnost, postoji samo zakon. Vidi, zakon nije definisao brzinu u onom dijelu koji si ti stavio (normalno je da se ometanje saobracaja veze za brzinu tj. protok na odredjenim dionicama, nije se mislilo pod ometanje da sjedes na cestu i ometas saobracaj) Hocu reci, ako vozis 40 tamo gdje je ogranicenje 60 pa na vise, normalno je da nekoga ometas, ali ako vozis 80 tamo gdje je i dozvoljeno 80 i iza tebe nailazi pacijent koji 'misli' da tu moze i smije 140, onda ne smetas i samo je moja dobra volja da li cu da se maknem ili ne. Ponavljam, ja se u pravilu sklonim neka budala prodje.
Razmijjem sve, ali upravo drzeci se slijepo zakona koji nigdje ne pominjes ogranicenje moras da se sklonis bez obzira na brzinu jer ti zakon ne daje mogucnost da kontrolises brzinu drugih, a tvoj rezon je rezon normalnog covjeka!
Post Reply