Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
- pepeljara
#7326 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Vode nema...what u gonna do
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
- Tomahawk11
- Globalni moderator
- O'zone
- Globalni moderator
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#7329 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
E moj dozerDozer wrote:Sve je ovo politika. Pored stednje na struji, ovo je i odlican lakmus papir da se vidi "tacka pucanja" ili "prelomna tacka" naroda. Ili, drugim rijecima, do kad i koliko ce narod trpiti.
Sudeci po ovome do sada, ovaj narod ce trpiti vjecno, a nikada se nece pomaci s mjesta da sebi napravi nesto boljim. Naci ce X razloga zasto da ne reaguje, i to je to.
Sbe je jednostavnije
Ne znaju nit ih je briga
-
izgubljena dusa
#7330 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Mozete li mi bar reci gdje su lokacije izvora pitke vode u blizoj okolini grada.
Doci ce opet vrijeme kao sto je bilo prije 200 godina - moracu da poranim prije posla, da donesem vode....
Za sada me drze na nivou '92....
Doci ce opet vrijeme kao sto je bilo prije 200 godina - moracu da poranim prije posla, da donesem vode....
- Haris.ba
#7331 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
U Pejtonu je odmah preko puta Zapadnog prilaza. Ostatku Ilidže je ko i većini grada na Bačevu, s time da u Hrasnici ima izvor ispod Igmana.izgubljena dusa wrote:Mozete li mi bar reci gdje su lokacije izvora pitke vode u blizoj okolini grada.
Ja koliko znam na Ilidži nema redukcija. Osim meni se čini na najvišim stanovima u Hrasnici. Ali to je problem sa pumpama u zgradama.
-
izgubljena dusa
#7332 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Uh...valja meni sa Cvile cak tamo 
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#7333 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
ja ne znam za nikakve izvore u pejtonu i hrasnici...sarajevo uglavnom dobija vodu iz bunara na izvoristu bacevo koje se pumpama pumpaju do rezervoara rasporedjenim po gradu...Haris.ba wrote:
U Pejtonu je odmah preko puta Zapadnog prilaza. Ostatku Ilidže je ko i većini grada na Bačevu, s time da u Hrasnici ima izvor ispod Igmana.
Ja koliko znam na Ilidži nema redukcija. Osim meni se čini na najvišim stanovima u Hrasnici. Ali to je problem sa pumpama u zgradama.
- Haris.ba
#7334 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Onda i ne postoje ako ti ne znaš za njih.bitanga_sa_otesa wrote:ja ne znam za nikakve izvore u pejtonu i hrasnici...sarajevo uglavnom dobija vodu iz bunara na izvoristu bacevo koje se pumpama pumpaju do rezervoara rasporedjenim po gradu...Haris.ba wrote:
U Pejtonu je odmah preko puta Zapadnog prilaza. Ostatku Ilidže je ko i većini grada na Bačevu, s time da u Hrasnici ima izvor ispod Igmana.
Ima još izvora. Zanimljivo je da pofin dio Starog grada dobija vodu sa Pala. Jedan dio Grdonja dobija vodu sa Nahoreva.
Pa u ratu je na Čvili oko zgrada bilo ručnih pumpi. Ne znam na kojoj dubini. Ali vode je bilo čitave godine. Nečeš morati na Ilidžu. Samo poraniti u red ispred zgrade.izgubljena dusa wrote:Uh...valja meni sa Cvile cak tamo
-
izgubljena dusa
#7335 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Ta voda nije za pice 
- bitanga_sa_otesa
#7336 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
ne s pala vec s jahorine-bistrica,a neki dijelovi starog grada imaju vodu s moscanice.Haris.ba wrote:
Onda i ne postoje ako ti ne znaš za njih.![]()
Ima još izvora. Zanimljivo je da pofin dio Starog grada dobija vodu sa Pala. Jedan dio Grdonja dobija vodu sa Nahoreva.
desno od zapadnog prilaza kod energoinvesta nije izvoriste ,ako si na to mislio,i u podnozju igmana iznad kovaca u hrasnici nije izvoriste ,vec pumpna stanica igman...
- Haris.ba
#7337 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
U Hrasnici kreneš od kružnog toka prema Igmanu pravo, i doćeš do izvorišta.bitanga_sa_otesa wrote:ne s pala vec s jahorine-bistrica,a neki dijelovi starog grada imaju vodu s moscanice.Haris.ba wrote:
Onda i ne postoje ako ti ne znaš za njih.![]()
desno od zapadnog prilaza kod energoinvesta nije izvoriste ,ako si na to mislio,i u podnozju igmana iznad kovaca u hrasnici nije izvoriste ,vec pumpna stanica igman...
U pravu si za Jahorinu. Mada su meni sve to Pale kolokvijalno.
Kod Energoinvesta ima izvorište, a da li je sada samo pumpna stanica - ne znam.
- bitanga_sa_otesa
#7338 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
nisam znao za to vrelo u hrasnici,a na stupu je pumpna stanica sa 3 bunara ,sad pitao za detaljeHaris.ba wrote: U Hrasnici kreneš od kružnog toka prema Igmanu pravo, i doćeš do izvorišta.
Kod Energoinvesta ima izvorište, a da li je sada samo pumpna stanica - ne znam.
- Haris.ba
#7339 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Ma voda u Pejtonu i u Lužanima ko nebo i zemlja. Još u Lužanima i novije cijevi. U Pejtonu su azbestne.bitanga_sa_otesa wrote:nisam znao za to vrelo u hrasnici,a na stupu je pumpna stanica sa 3 bunara ,sad pitao za detaljeHaris.ba wrote: U Hrasnici kreneš od kružnog toka prema Igmanu pravo, i doćeš do izvorišta.
Kod Energoinvesta ima izvorište, a da li je sada samo pumpna stanica - ne znam.bio sam 50 puta tamo znam da je pumpna stanica i rezervoar,ali nisam znao za bunare....
A ja sam bio i zaboravio na pumpnu stanicu na Kovačima. To ti je jedina brana da po Igmanu ne načičkaju više kuća.
P.S.
Imao je i Stup negdje izvor, ili trebao da ima, ali sam zaboravio.
- bitanga_sa_otesa
#7340 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
luzani su vjerovatno s baceva,a pejton je sa stupa...i kod mene je ta bljuca sa stupa ,ljeti topla a zimi hladna otpadaju zubiHaris.ba wrote:
Ma voda u Pejtonu i u Lužanima ko nebo i zemlja. Još u Lužanima i novije cijevi. U Pejtonu su azbestne.
A ja sam bio i zaboravio na pumpnu stanicu na Kovačima. To ti je jedina brana da po Igmanu ne načičkaju više kuća.
P.S.
Imao je i Stup negdje izvor, ili trebao da ima, ali sam zaboravio.
a to je to na stupu,ne znam da ima drugi vodovod s trafostanicom osim tog kod energoinvesta.mislim da ako je izvor mora biti pumpa,a pumpa ne radi bez struje
- Dozer
#7341 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
I, interesatno, sva ta moguca i nemoguca izvorista, bunari, rezervoari i bazeni presuse, zamute se, gube na mrezi i sl., a istovremeno se to nikada ne desava s bilo cim istim sto vodi na Poljine i Bjelasnicu...
Ti bunari, rezervoari, bazeni i stanice za te lokacije rade sasvim uredno. Na njima se ne desavaju ni zamucenja, ti filteri rade savrseno, u bunarima, rezervoarima i bazenima za te lokacije nikada ne nestaje vode, njih susa ne dotice...
Da, zaista interesantno....
Ti bunari, rezervoari, bazeni i stanice za te lokacije rade sasvim uredno. Na njima se ne desavaju ni zamucenja, ti filteri rade savrseno, u bunarima, rezervoarima i bazenima za te lokacije nikada ne nestaje vode, njih susa ne dotice...
- Logovan
#7342 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Dozer wrote:I, interesatno, sva ta moguca i nemoguca izvorista, bunarim rezervoari i bazeni presuse, zamute se, gube na mrezi i sl., a istovremeno se to nikada ne desava s bilo cim istim sto vodi na Poljine i Bjelasnicu...

- Dozer
#7343 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Jasta ce....
-
izgubljena dusa
#7344 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Vidis da je sve trco da rijesi, pa zapeo i pao...eno mu flastera na celuDozer wrote:Jasta ce....
i tako se voda jos nije rjesila.... "nek ne puca i nek je nas..."
- JThomas
#7345 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
i daće ostavku ako se utvrdi da iko iz sda krade 
- amar1994
#7346 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Dozer wrote:Ti promijeni tu lokaciju, da te crna krv ne bi zalila
- amar1994
#7347 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
act a foolpepeljara wrote:Vode nema...what u gonna do
-
izgubljena dusa
#7348 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
oni kradu...ma daj....
Nemaju oni mjere ni kad se krade - zato se raspada I drzava I institucije unutar drzave....."samo nek ne puca I nek su nasi...."
PS: da li se ovo "samo nek ne puca...." odnosi na vodovone cijevi ili ....
Nemaju oni mjere ni kad se krade - zato se raspada I drzava I institucije unutar drzave....."samo nek ne puca I nek su nasi...."
PS: da li se ovo "samo nek ne puca...." odnosi na vodovone cijevi ili ....
- Henry Chinaski
#7349 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
Izgleda da se samo čekaju demonstracije ili neki ozbiljniji incident vezan za vodu da se Vlada pojavi sa "spasonosnim " rješenjem privatizacije dijela preduzeća.
Mislim da su teren već dovoljno pripremili. Pretpostavljam da je i offshore firma već spremna...
Mislim da su teren već dovoljno pripremili. Pretpostavljam da je i offshore firma već spremna...
- pepeljara
#7350 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu
to se radi vec hahahaamar1994 wrote:act a foolpepeljara wrote:Vode nema...what u gonna do
Sent from my LG-D855 using Tapatalk![]()
21 vijek, glavni grad, vode ima 8 sati