Logosoft

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Sakazulu

#7326 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

E ovako malen ping sam imao kod AirABA u zgradi Energoinvesta, gdje su im bili serveri, a kancelarija od bivše firme 3 m dalje... HEHE jest pingalo ispod 7 svaki put i svaki dan.

Gle ovo:
Image
fortaleza

#7327 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by fortaleza »

SA 071 wrote:
fortaleza wrote:@SA 071
Ako cemo vec tako gledati pa veca je greska i gore je placati usluge globalnom korporatistu, vlasniku Telemacha KKR-u teskom 70 milijardi koji je dosao isisati novca iz Telmacha i lokalnog stanovnistva sto vise moze nego mtelu, drzavnoj firmi Srbiji gdje se dividenda slijeva u njihov drzavni proracun te hajra od toga imaju ako nista ljudi koji zive u Srbiji barem deklarativno. Isti taj mtel ce takodjer kupiti neka geo korporacija kad tad, a to je najveci problem svih nas, veliki jedu male. Inace, necu reci da ti je prica glupa, jedino mozes prigovarati dosadasnjem vlasniku Lola, al ne znam sto bi ti on na to odgovorio, covjek je procjenio da mu se sada isplati prodati i to je to. To hoces li ti placati net mtelu ili ne to je tvoj izbor, samo nas nemoj uvlaciti u tu standardnu pricu koja nam je vjerujem svima dopizdila.
Pa ako ćeš tako, najispravnije je onda plaćati BH Telekomu koji puni naš budžet te da od tog hajra imamo mi kroz autoput, kroz donacije za poplavljena područja i sl.
Pa ako su to tvoji razlozi onda koristi BH Telecom ako želiš. A kad Dojče telekom kupi mtel (pa i domaći telekom) onda će postati "dostupni" i za tebe.Image Pa ćeš Hansu puniti budžet i u tome neće nitko vidjeti problem. :lol: Što da ti kažem?
MTV

#7328 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Sakazulu wrote:Evo ti BAN što jes' jes'... :D :D :D

Inače, čovjek je iskoristio pravo da dâ komentar i hvala mu. Ali nemoj više jaro molim te! Inače, LOL ako ide naprijed idemo i mi, ako ne onda selimo hihi barem gdje je sljedeći pandan LOL-u.

Inače, krenule serije, krenula sezona sveeeegaaaa ima da gori optika narednih dana a i mjeseci. LOL drži link gore, brzine također i nemoj da se desi da preskočim koji torrent radi vas :-)
Jel' de? :lol: :lol:
Maharadza wrote:Svaka čast @MTV, realno i iskreno! :thumbup:

Također sam "vagao" dugo da li preći na lol, pošto mi je bio istekao ugovor na TM-u, ali nazvaše ljudi, ponudiše trio grande family i uz njega nekakav "LOYALTY BONUS": HD paket (25kanala) na 12mj. + SK HD paket (5 kanala) na 24 mj. a gdje je još D3GO, analogna na drugom TV uređaju, telefonija flat itd. Mada ništa to nije odlučilo (pošto SK kanale ima i lol) koliko je očajan UL na onome trio paketu, a divi ovo:

Image

Image

Za 56,90KM taman! :thumbup:
Hvala Maharadza :)
Dobro je to sto imate taj LOYALTY BONUS kad vas ionako za sve zivo vezu ugovorom, mislim na vremenski period. Opet nemogu reci kakav je kvalitet tih istih kanala jer nemam mogucnost Telemacha ali mislim da je odlican kao i izbor tih istih: one nabrojane sto sam rekao + FOXovi i SK-ovi ali nisam ja nesto za sport. Tek HBO i Cinemax koji si rekao na Telemach temi da su ti dali sljedeca 3 mjeseca. Ti znaci za 56.90 KM sljedeca 3 mjeseca imas sve zivo iz njihove ponude. Vau :thumbup: i ostalih 12, 24 mjeseci (shvatio sam sve sta si rekao). To nema ni Logosoft a kamo li HS ili BHTelecom.
Meni je analogne pun kufer sa onim mravima na HS i TXTV jer imam na tom podrucju nekog hem zavrnuto slabo te prikljesteno ovako onako. Zato ja imam drugi HD resiver.
D3GO je nesto izvanredno ali ja nemam uredjaja za to. Smartphone koji imam, ima svega 200MB interne memorije koja je istrosena ali to je druga prica :-D
Trenutno je, napominjem trenutno i vecinu vremena ali ne stalno je ovakva brzina a treba Trio Light (10download/1upload):
Prema Frankfurtu
Image
Image
Prema lol-u je nekad bilo 50/20 mislim da je kroz to mogao i Ultra HD kanal. :D
Image
Praetorious

#7329 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

Ta brzina je samo nekolicini sretnika puštena :( Mi ostali imamo 'samo' ugovorene brzine. Valjda će nam m:tel pustiti više brzine jednog lijepog dana ... pardon: lepog dana :D

Ovo se ja malo za-je, da me ko ne shvati za ozbiljno; briga me ko drži uzde u rukama sve dok imam dobru uslugu. Ako posustanu - e onda ću gledati zamjenu.
SA 071

#7330 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by SA 071 »

fortaleza wrote:
SA 071 wrote:
fortaleza wrote:@SA 071
Ako cemo vec tako gledati pa veca je greska i gore je placati usluge globalnom korporatistu, vlasniku Telemacha KKR-u teskom 70 milijardi koji je dosao isisati novca iz Telmacha i lokalnog stanovnistva sto vise moze nego mtelu, drzavnoj firmi Srbiji gdje se dividenda slijeva u njihov drzavni proracun te hajra od toga imaju ako nista ljudi koji zive u Srbiji barem deklarativno. Isti taj mtel ce takodjer kupiti neka geo korporacija kad tad, a to je najveci problem svih nas, veliki jedu male. Inace, necu reci da ti je prica glupa, jedino mozes prigovarati dosadasnjem vlasniku Lola, al ne znam sto bi ti on na to odgovorio, covjek je procjenio da mu se sada isplati prodati i to je to. To hoces li ti placati net mtelu ili ne to je tvoj izbor, samo nas nemoj uvlaciti u tu standardnu pricu koja nam je vjerujem svima dopizdila.
Pa ako ćeš tako, najispravnije je onda plaćati BH Telekomu koji puni naš budžet te da od tog hajra imamo mi kroz autoput, kroz donacije za poplavljena područja i sl.
Pa ako su to tvoji razlozi onda koristi BH Telecom ako želiš. A kad Dojče telekom kupi mtel (pa i domaći telekom) onda će postati "dostupni" i za tebe.Image Pa ćeš Hansu puniti budžet i u tome neće nitko vidjeti problem. :lol: Što da ti kažem?
Kada dođe Dojče telekom i pređe u Sarajevo da plaća porez, onda ću (ako usluga bude bolja, naravno) bez razmišljanja preći na njihovu mrežu. Ipak su oni "prijateljska zemlja"... :lol: Ekonomija brate, ekonomija, finansije, budžeti, porezi... Šta guzica zna šta je porez, budžet... nek je brzina 20 Mb/s jebo sve ostalo... :-)
Sakazulu

#7331 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Ma jučer dolazili ovi iz Dojče Švabojče telekoma i pitaju da li je sad vrijeme da kupimo vaše telekome... Rekoh im nemojte još, dok se još malo ne posvadimo međusobno, tad će cijena biti niža. I ljudi se vrate kućama!

Šta ima kod vas na ovih 5 stepeni? Drži li link?
Praetorious

#7332 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Praetorious »

Borimo se sa ovih 5 stepeni. Cooleri izbacuju usijani vazduh (eh ... taj vražiji x264 ...). Imam osjećaj da se Herkules priprema za uzlijetanje, samo čekam da vatra sune iz coolera, k'o da opalim afterburner :D
Sudeći po svemu zima će biti duga i hladna, ukoliko uopšte dođe ta zima. Prošle godine je haman nije ni bilo, onda je došlo neko proljeće, pa onda jesen, pa sad opet jesen ... i tu sam malo izgubio pojam o godišnjim dobima, a što uopšte nema veze sa topicom :-)
Eh, onda on topic: LoL ne pokazuje znake kolebanja brzina bez obzira na vremenske (ne)prilike i to im služi na čast. Još da povećaju taj jadni UL na ovim spori(ji)m paketima da se ne patimo sa postavljanjem na cloud - i sve bi bilo taman.
Sakazulu

#7333 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

E baš tako!
MTV

#7334 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

@sakazulu nijesam dobio ban :D ali je post otisao kuci :lol: :lol:
Sakazulu

#7335 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Ej šuti, da ko ne pročita, ali 4 stranke su radile na tvom slučaju i na kraju sve pod tepih gurnuli.
MTV

#7336 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Sakazulu wrote:Ej šuti, da ko ne pročita, ali 4 stranke su radile na tvom slučaju i na kraju sve pod tepih gurnuli.
:lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
Sakazulu

#7337 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Ima li opcija da na kompu gledam, preko ovog rutera, tv ili da barem kroz tu spravu preusmjerim signal na tv sa pc-a kad pustim neki film?
Libertas

#7338 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Libertas »

Šta se događa zadnjih 4-5 dana sa netom u večernjim satima ? Ping skoči, download 'padne' na 20Mbit/s, upload ostane na 18-19Mbit/s. Ne doagađa se samo kod mene. Trio+ paket je u pitanju. Kod druga je Duo i klasični xDSL, i isti problem, samo što kod njega brzina padne i više, a ping bude gori.
Qler

#7339 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Qler »

I meni download drasticno padne

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 8020X using Tapatalk
afanalen

#7340 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afanalen »

Kod mene i kolege sa posla TRIO paket i nema nikakvih problema, ja čengić vila on grbavica
MTV

#7341 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Telemach je dobio RTL Kockicu danas, HS & Bhtelecom prije vise mjeseci (ne znam koliko). Hoce li Logosoft dobiti?
Izgleda da se ponavlja tradicija kao i kod RTL2. Zadnji od sviju gore navedenih!
afannedim

#7342 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

MTV wrote:Telemach je dobio RTL Kockicu danas, HS & Bhtelecom prije vise mjeseci (ne znam koliko). Hoce li Logosoft dobiti?
Izgleda da se ponavlja tradicija kao i kod RTL2. Zadnji od sviju gore navedenih!
Nadamo se,meni bi valjalo zbog malca :)
Sakazulu

#7343 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by Sakazulu »

Ne znam da li smo zadnji... ali obično kad dobijemo bude HD :)
afannedim

#7344 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by afannedim »

Sakazulu wrote:Ne znam da li smo zadnji... ali obično kad dobijemo bude HD :)
Ili čak bude vise kanala :) :)
MTV

#7345 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

afannedim wrote:
Ruku na srce RTL 2 HR je dosao sam. Ali kad dodju svi kanali su HD bez obzira sto je manja rezolucija ili nije preko tunera. Bgm ostriji preko logosofta nego drugih operatera sto jest jest :D Tko zna shvatit ce :)
drugtito2011

#7346 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by drugtito2011 »

afannedim wrote:
E bivši drugovi, pa neznate vi šta sve TM nudi, a da LOL nema. Pažljivo čitati:

Tv Visoko (najinteresantniji program - fiksna kamera raskrsnica u Visokom, auti prolaze, pa pješaci, pa biciklisti, ma vrhunska akcija svaki dan), Tv Kanal 6 HD - pogled na trg i zgrade Travnika, TV Jasmin - ruralni edukativni , Tv Ze-Do, TV Mostar, TV Oscar, TV Kakanj (kao da ferijalni savez pravi programe - upoznaj domovinu da bi je više volio), TV Posavina (najljepši dio je vožnja cestama Posavine), Tv Behar, TV Kiss, OTV (sijela u dijaspori - nenadjebivo), TV IC (guslarske večeri za početnike)...ponekad neznam šta bih prije pogledao..
MTV

#7347 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

drugtito2011 wrote:
afannedim wrote:
E bivši drugovi, pa neznate vi šta sve TM nudi, a da LOL nema. Pažljivo čitati:

Tv Visoko (najinteresantniji program - fiksna kamera raskrsnica u Visokom, auti prolaze, pa pješaci, pa biciklisti, ma vrhunska akcija svaki dan), Tv Kanal 6 HD - pogled na trg i zgrade Travnika, TV Jasmin - ruralni edukativni , Tv Ze-Do, TV Mostar, TV Oscar, TV Kakanj (kao da ferijalni savez pravi programe - upoznaj domovinu da bi je više volio), TV Posavina (najljepši dio je vožnja cestama Posavine), Tv Behar, TV Kiss, OTV (sijela u dijaspori - nenadjebivo), TV IC (guslarske večeri za početnike)...ponekad neznam šta bih prije pogledao..
:lol: :lol: :lol:
Kanal 6 HD je dosao u zadnjoj dopuni uz Hayatovce, MTV Igman, Eurosport 2HD i A1 HD koji stalno trza. Kanal 6 HD trenutno Danijela Martinovic, Aleksandra Radovic i svako pola sata Ivana Selakov i MC Yankoo kao da su njih dvoje vlasnici pomenute kuce :D kao zamjena Balkanici :lol:
Last edited by MTV on 27/09/2014 13:08, edited 4 times in total.
drugtito2011

#7348 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by drugtito2011 »

Mogao si i muštuluk tražiti za te promjene na Kanalu 6 :-D
MTV

#7349 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by MTV »

Mogao sam :D Ma kad bi me koji kanal zaposlio bio bi lom hahahahahaha
Drugtito ako kojim slucajem bude Tuzlanski kanton pokriven Telemachom eto jos bezprijekornije ponude :lol:
drugtito2011

#7350 Re: Logosoft ALL ABOUT

Post by drugtito2011 »

MTV wrote:Mogao sam :D Ma kad bi me koji kanal zaposlio bio bi lom hahahahahaha
Drugtito ako kojim slucajem bude Tuzlanski kanton pokriven Telemachom eto jos bezprijekornije ponude :lol:
Još na samo fali Jata TV iz Srebrenika pa da bude lom :-D
Post Reply