FK Sarajevo - Liga prvaka / Evropska liga / Konferencijska liga

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
R2D2_SA

#7326 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by R2D2_SA »

Zakljucak izveden na osnovu one jedne tekme koju je branio za seniorski tim. Dosta nesiguran ali ocekivano za prvi nastup pred navijacima. Mlad je, nema nigdje da je prvi golman tako mlad, a golmani inace tek u poznijim godinama pokazuju kvalitet i karijere kasnije zavrsavaju. Decka ne treba po forumima razvlaciti, ne zasluzuje niti mu to neko breme treba tovariti na ledja, zato treba Dejanu dovesti konkurenciju a mali neka se celici kao treci golman.

A cini mi se da u cijeloj ligu u prvom kolu novopridosli igraci ne igraju zbog administracije, pretpostavljam da je to zbog onih izmjena oko boravka i radnih dozvola za strance pa se nadam da je kod nasih to sve zavrseno pa bi mogli i nove vidjeti na djelu.
1946
ibizza

#7327 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by ibizza »

Poveo rodjake iz Francuske na tekmu, odemo na zapad...Vise su snimali Sjever nego sto su gledali utakmicu :D I da se zna, nisu balavci, obojica imaju 34/5 godina i redovno su na utakmicama u FR,jednostavno odusevljeni su navijanjem :izet:
Logovan

#7328 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Logovan »

ibizza wrote:Poveo rodjake iz Francuske na tekmu, odemo na zapad...Vise su snimali Sjever nego sto su gledali utakmicu :D I da se zna, nisu balavci, obojica imaju 34/5 godina i redovno su na utakmicama u FR,jednostavno odusevljeni su navijanjem :izet:
Drago mi je čuti nešto ovako. :thumbup: :thumbup:
Zatamnjena stakla

#7329 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Zatamnjena stakla »

Normalno kad sam promuk'o!
MHAB

#7330 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by MHAB »

Bandvic je kriv za poraz 100% ..
Po mom misljenju bolje bi bilo da su doveli nekog golmana boljeg nego kalasija (najveca I Jedina greska struke u posljednja 6 mjeseci ne dovodenja golmana) plakalo nazalost on nije ni za Visocke Bosne da I'm na klupe sjedi...

Kopirao sam ovaj dio iz jednog od predhodnih postova da bih mogao da se osvrnem na pitanje statusa Deje odnosno dovođenje drugog golmana ili ne. Dženo je odgovoran za rezultat i njegov izričit stav je da su Dejo i Plakalo dovoljni i da nam ne treba golman koji bi bio konkurencija Deji kao što je bio Delač prošle sezone. Za Dženu je Dejo jedan od naših najvažnijih igrača, te uz Puzigaću, Bilbiju, Cimija i Radovca čini okosnicu ove ekipe sa kojom želimo duplu krunu. Njegov je stav da se novi igrači moraju dokazati odnosno da nisu pojačanja koja imaju sigurno mjesto u timu nego da se moraju prvo dokazati na treninzima i prijateljskim utakmicama i izboriti za mjesto u timu, te da igrači iz prošle sezone imaju prednost. Teško se ulazi u prvi tim,ali se takođe i teško ispada iz ekipe. Zbog toga su izmjene tipa Purić po njemu logičnije od eventualne izmjene tipa Protić ili Kostić. Da je zdrav vjerovatno bi Todorović bio u prvoj postavi, dok je Mitrevski na tribinama. Ne poredim njih dvojicu jer ne igraju istu poziciju nego objašnjavam Dženinu filozofiju odnosno način na koji razmišlja. Dženo snosi odgovornost za rezultat pa je njemu i prepuštena konačna odluka ko igra, ko je na klupi odnosno na tribinama. U izbor igrača i taktike kako ćemo igrati se niko ne mješa što je po meni skroz korektno. Ja lično mislim da Dženo griješi kada je Dejo u pitanju, odnosno da je Dejo kikser koji nije dovoljno dobar za nas, a pogotovo za utakmice u Europi. Da se pitam ja bih doveo još jednog golmama boljeg od Deje, ali pošto se ne pitam moje mišljenje nije ni važno. Takođe se ne slažem ni sa Dženinim viđenjem kvaliteta nekih igrača i ja bih igrao sa sasvim drugačijim sastavom, ali on snosi odgovornost za rezultat i njegova se pita oko sastava, a ne moja. Zna se šta su naši ciljevi za ovu sezonu i na Dženi je da ih ispuni....
Cossack

#7331 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Cossack »

MHAB wrote:Bandvic je kriv za poraz 100% ..
Po mom misljenju bolje bi bilo da su doveli nekog golmana boljeg nego kalasija (najveca I Jedina greska struke u posljednja 6 mjeseci ne dovodenja golmana) plakalo nazalost on nije ni za Visocke Bosne da I'm na klupe sjedi...

Kopirao sam ovaj dio iz jednog od predhodnih postova da bih mogao da se osvrnem na pitanje statusa Deje odnosno dovođenje drugog golmana ili ne. Dženo je odgovoran za rezultat i njegov izričit stav je da su Dejo i Plakalo dovoljni i da nam ne treba golman koji bi bio konkurencija Deji kao što je bio Delač prošle sezone. Za Dženu je Dejo jedan od naših najvažnijih igrača, te uz Puzigaću, Bilbiju, Cimija i Radovca čini okosnicu ove ekipe sa kojom želimo duplu krunu. Njegov je stav da se novi igrači moraju dokazati odnosno da nisu pojačanja koja imaju sigurno mjesto u timu nego da se moraju prvo dokazati na treninzima i prijateljskim utakmicama i izboriti za mjesto u timu, te da igrači iz prošle sezone imaju prednost. Teško se ulazi u prvi tim,ali se takođe i teško ispada iz ekipe. Zbog toga su izmjene tipa Purić po njemu logičnije od eventualne izmjene tipa Protić ili Kostić. Da je zdrav vjerovatno bi Todorović bio u prvoj postavi, dok je Mitrevski na tribinama. Ne poredim njih dvojicu jer ne igraju istu poziciju nego objašnjavam Dženinu filozofiju odnosno način na koji razmišlja. Dženo snosi odgovornost za rezultat pa je njemu i prepuštena konačna odluka ko igra, ko je na klupi odnosno na tribinama. U izbor igrača i taktike kako ćemo igrati se niko ne mješa što je po meni skroz korektno. Ja lično mislim da Dženo griješi kada je Dejo u pitanju, odnosno da je Dejo kikser koji nije dovoljno dobar za nas, a pogotovo za utakmice u Europi. Da se pitam ja bih doveo još jednog golmama boljeg od Deje, ali pošto se ne pitam moje mišljenje nije ni važno. Takođe se ne slažem ni sa Dženinim viđenjem kvaliteta nekih igrača i ja bih igrao sa sasvim drugačijim sastavom, ali on snosi odgovornost za rezultat i njegova se pita oko sastava, a ne moja. Zna se šta su naši ciljevi za ovu sezonu i na Dženi je da ih ispuni....
Koliko je kriv za ovaj poraz toliko je i "kriv" što je skinuo čisti zicer u Norveškoj kod rezultata 0:0. Da smo ga tada primili 3. pretkolo bi igrali al' u klincu!
JustNorth

#7332 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by JustNorth »

U potpunosti se Slazem sa postom iznad...bandovic je ispod prosjecan golman..bolji je on od Plakala od delcea I takvi golmana al dosta slabi od golmana velez ostrakovica kojeg je kupio olimpik...moglo se nesto nafatat ..

Sto se tice Plakala (koliko on ima godina) predpostavljam 18 do 20 a nisi u stanju da te trener stavlja u Toku 40 utakmica ni jednu utakmicu (za pravo jednu utakmicu) znaci ljudi su vidili da ga NESMIJu da stave po pet minuta u 40 utakmica to je Meni dokaz da je taraba..

Moralismo dovest golmana kvalitetnijeg od bandovica bar 10 puta I pocjenu da plakalo bude posuden u visoko ....sve ostalo je za deset

Sto se Meni dosta cini dobro dodavanje nema vise rahmet dodavanja ..kad se do daje lopte dolaze do igraca fino do noge sa jacinom
Obuca9

#7333 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Obuca9 »

TOM SCHOLZ wrote:
TOM SCHOLZ wrote:
PriNc_ba wrote:i tako meni najmrzi igrac u klubu vec drugu sezonu nas izbacuje iz evrope svojim pogreskama :thumbup: aferim konju ! ! !

jebo spasavanje i branjenje nekim debilima kad nas sjebe lik u najvaznijim tekmama ;) njegov posao je da brani normalne stvari a kad se primi gol kao tipa ovaj drugi niko ne bi progovorio... al majku mu jebem makar ne pomazi protivnicima da lakse zabiju gol svojim pogreskama ;)

od prosle godine su 2 od 3 igraca otisla nadam se da ce i Dejo pa makar i na klupu :)

svi ostali za 10. svaka cast momci. samo se nadam da ce se malo poceti izbjegavati ovo nabijanje lopte u nedogled cim se predje centar kad vide da ne mogu nesto pas igrom da odrade jer se protivnik brani. iskreno draze mi je protiv bilo koga 0 0 nego bezglavo napadanje i da onda primamo iz nicega golove i da se nerviram. eto toliko...

nadam se da ce se srediti malo jos igra i pametno bi se mozda i moglo nesto napraviti dole ako prvi zabijemo gol :)

navijaci :thumbup: sve za 10 osim debila na golu koji vec odavno ne zasluzuje da bude prvi golman ;)
BANDit na golu :izet: a plakalo(inače smiješan lik iz crtanih filmova mu ko fol zamjena :shock: )...A i ovaj invalid Uščuplić :run: ubacuje Barića koji pravi mrtvu šansu upošljavajući grčkog napadača....Možeš ti Uščupliću kopati nos ko Joakim Lev,ali TI TO NISI I NIKADA NEĆEŠ BITI :skoljka: .Idi brate sa trenerske pozicije na kojoj si se svakako našao slučajnim spletom okolnosti i povedi svog havera Bilbiju.Ovim igračima treba neko da im j..e sve po spisku a ne da se šatro grli i ljubi sa njima :kiss: .F.K.Sarajevo me sve više podsjeća na reprezentaciju koju vodi NESPOSOBAN trener i u kojoj igraju igrači koji to NE ZASLUŽUJU!!!
Izvinjavam se Bariću,ipak je onu loptu vratio golmanu Purić :skoljka:
Purić vratio loptu Bandoviću? Pa ti ne znaš igrače Sarajeva uopšte, a šatro sereš po igračima i treneru.
Mračajski proto

#7334 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Mračajski proto »

Hahaha, došli dijasporci gledati Sarajevo.
Pitarrr82

#7335 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Pitarrr82 »

-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#7336 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by -LIBERO- »

Hordanje u Atinu

Horde Zla organizuju gostovanje u Grčkoj, u Atinu na utakmicu protiv Atromitosa. Cijena 200KM.

U cijenu je uključeno:
- Osiguranje
- Karta za utakmicu
- Smještaj u hotelu (centar Atine *** )

Polazak je zakazan u utorak u 18:00h ispred Zemaljskog muzeja, a dolazak je planiran u 12h-13h u Atinu. Nakon dolaska, smještaj u centru Atine i čitav dan za nas. Sutra ujutro doručak u hotelu, a navečer i utakmica. Nakon utakmice povratak kući.

Apelujemo da se ne uplaćuje u Centrotransu zbog odbijanja našeg dogovora! Horde Zla se ograđuju od svih putnika koji idu Centrotransom i mimo kolone koja bude išla sa busevima!

UPLATE ZA ATINU VEČERAS SE PRIMAJU OD 19:00h do 22:00h U KASABI.

PARE SE NEĆE PRIMATI UKOLIKO UZ PARE NE BUDE DONESENA I KOPIJA PASOŠA!

Maloljetnicima je zabranjen odlazak!

Prijave će se primati u subotu, nedjelju i ponedjeljak uz naknadne objave.
Logovan

#7337 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Logovan »

Nadam se da će dosta naših biti dole. :thumbup:
Kemal Malovčić

#7338 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Kemal Malovčić »

Prolazimo 100%.
hare_ap

#7339 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by hare_ap »

@Obuca9 imas PP prepostavljam da nisi vidio
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#7340 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by -LIBERO- »

Uščuplić: Trebamo uživati u utakmici protiv Atromitosa; Dupovac: Nadamo se iznenađenju

:arrow: http://m.klix.ba/sport/nogomet/uscuplic ... /140805027
Pitarrr82

#7341 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Pitarrr82 »

2-3
alchak.ba

#7342 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by alchak.ba »

mislim da cemo proci
Logovan

#7343 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Logovan »

1:2, i idemo na penale a tamo smo nepobjedivi. :D
JOSEF K

#7344 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by JOSEF K »

Mene jedino tješi što kažu da oni nemaju navijača...
lastresort13

#7345 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by lastresort13 »

Uscuplic invalid, Plakalo lik iz crtanih, Bandovic kriv za sve... Ovo moze izjaviti samo neko ko ne gleda cesto Sarajevo, pa se malo nafura za Evrope i cim ispadnemo, splasne to zanimanje za Rajvosa i kao u fazonu :"He.bo ba 'arane moj, hajmo ba u kladionicu pratiti 3. cecensku ligu, setre mi i ocevog rahmeta."

Nadam se da cemo i dole pruziti otpor, pokusati nesto, ako uspije-uspije ako ne uspije, Boze moj. Onda idemo na noge Borcu u Seher Banja Luku, gdje ocekujem bar 3 gola u mrezi golmana Seherlija Banjalucana :D
lastresort13

#7346 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by lastresort13 »

JOSEF K wrote:Mene jedino tješi što kažu da oni nemaju navijača...
Izvinjavam se na duplom postu, ako adminima nije mrsko, neka ga stave u jedan. Imaju navijace, inacu su iz radnickih krajeva, nije to klub sa nekom aman tradicijom(bar ne meni poznatom) ali uvijek je imao tradiciju podrske klubu. Poznati su po svojim anarho-antifaistickim stavovima, mrznji prema policiji i drzavi(ako su anarhisti ovo je logicno) i anti-rasizmu, anti-homofobiji itd da ne nabrajam sad sve. Ruzno je reci ali mislim, sto se njih tice nasi dole nisu u nekoj opasnosti.
Logovan

#7347 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Logovan »

Braci koja su posla na revans zelim sretan put.
strong69

#7348 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by strong69 »

1:2 :D Naravno, na penale prolazimo.
Nuken

#7349 Re: FK Sarajevo - Europa League

Post by Nuken »

Ma 1:3 za nas :thumbup: :D
Kvota na nas u padu.Sa 7,50 na 6,50,a na UNIBETU sa 9,00 na 7,00 :lol:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI