Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
no_mani=no_fjučr

#7326 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by no_mani=no_fjučr »

Image
Europska komisija jučer je donijela Sporazum o partnerstvu s Hrvatskom o korištenju europskim strukturnim i investicijskim fondovima za rast i zapošljavanje za razdoblje od 2014. do 2020. godine. Tim se sporazumom utvrđuje strategija za optimalno korištenje europskih strukturnih i investicijskih fondova u Hrvatskoj te utire put za ulaganja od 8,6 milijardi eura. Osim toga, za Hrvatsku su izdvojene i dvije milijarde eura za ruralni razvoj te 252,6 milijuna eura za ribarstvo i pomorski sektor.
- Donijeli smo ključan plan ulaganja kojim će se u Hrvatskoj otvoriti put zapošljavanju i rastu u sljedećih deset godina - rekao je povjerenik za regionalnu politiku Johannes Hahn.
Hahn je rekao kako će se sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda ulagati u Hrvatskoj u istraživanje i inovacije, njima će se podupirati poduzetništvo, e-gospodarstvo, transeuropski i gradski prijevoz te će se ulagati u zaštitu prirodnih bogatstava zemlje.
Povjerenik za zapošljavanje, socijalna pitanja i uključivanje László Andor zadovoljan je i što je Hrvatska odlučila izdvojiti više od 1,5 milijardi eura za Europski socijalni fond. Sredstvima iz tog fonda Hrvatska planira promicati održivo i kvalitetno zapošljavanje, povećavati mogućnosti zapošljavanja za osobe koje traže posao i neaktivne osobe te stvarati prilike za mlade
no_mani=no_fjučr

#7327 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Image

Tata i tetka imaju 'pola kamiona' medalja s velikih natjecanja

Pukni puško, rodio se Kostelić! Hrvatska sportska dinastije dobila je novog člana. Baš u vrijeme početka nove skijaške sezone Ivica Kostelić postao je otac i sa svojim pratiteljima sretnu vijest podijelio putem društvenih mreža. 'Rodio se sin,' piše sretni tata i prima čestitke sa svih strana.
duh_sa_sjekirom

#7328 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by duh_sa_sjekirom »

stiv33 wrote:
duh_sa_sjekirom wrote: Nisam vidio nikakve slike, ali je to nebitno.
Ja samo pitam šta je Josipović trebao da uradi u ovoj situaciji a da ostane ispravan: da ode pod šator ili da ne ode?
Iskreno ne znam, ali kad već pitaš mislim da mu se nije išlo ali savjetnici su ga natjerali. :mrgreen:
Dakle, ipak je trebalo da ode.
Znaju savjetnici da pod šator nije išao Ivo Josipović već predsjednik Republike Hrvatske.
stiv33

#7329 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by stiv33 »

Emisija Poligraf Hrvatskog radija ugostila je predsjedničkog kandidata Milana Kujundžića, Antu Đapića i kolumnista portala Politika plus Antu Gugu.

Tema - Predsjednički izbori i kampanje, i prosvjed branitelja.

Sva trojica slažu se da je vrlo važno podnijeti imovinske kartice prije početka kandidature.

Ante Gugo napomenuo je i bi on želio da predsjednik bude osoba koja će se založiti da niti jedni izbori ne mogu započeti bez objave imovinske kartice budući da i danas imamo doživotnog predsjednika Stipu Mesića te da javnost i dalje ne zna tko je financirao njegovu kampanju te da bi se zakonima to moralo jasno definirati.

"Ovo će biti jedna od najoštrijih kampanja. Bit će to i zato jer imamo dva elokventna, obrazovana kandidata koji su obojica profesori – Milana Kujundžića i Ivu Josipovića. Vjerujem da će kampanja biti takva kao da se namjerio junak na junaka", rekao je Gugo.

Nedavna izjava kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović da sama plaća zdravstveno osiguranje budući da ne radi iznenadila je sve nakon što se otkrilo da je u NATO-u zamrznula status.

"Ne mogu vjerovati da je žena s takvim iskustvom u diplomaciji mogla napraviti takav gaf. Mislim da će birači to znati ocijeniti - oštro je komentirao, a s njime se složio i Ante Gugo. Anto Đapić rekao je da je trebala reći kako si je osigurala mjesto u NATO-u u slučaju neuspjeha u kampanji te da mu je žao što nije s njima u emisiji.

"Zašto niste pozvali gospodina Josipovića", pitao je Kujundžić, na što je urednica Milena Jukić Ugrin rekla da se predsjednik Ivo Josipović pismeno očitovao kako ne može sudjelovati sve dok se ne raspišu izbori kada će kampanja i početi.

"On laže, kampanju vodi najmanje šest mjeseci. Troši naše novce. On vara svoj narod, ja uistinu ne mogu ne reagirati na to", rekao je Kujundžić.

Ante Gugo reagirao je rekavši da "su svugdje u svijetu svi državnici koristili to pravo i tu činjenicu treba prihvatiti. No, evidentno je da je predsjednik neke svoje aktivnosti pokrenuo isključivo u svoju promidžbu. Primjerice, ustavne promjene koje se nisu pokazale dobrim izborom budući da su ankete pokazale kako mu je nakon toga rejting pao par postotaka."

Anto Đapić kaže da bi "predsjednik trebao pomilovati sve hrvatske branitelje zbog ratnog zločina. Ja bih otišao bih korak dalje – i tražio bih od srbijanskog predsjednika da razmijenimo njihove zarobljenike za jednog Velimira Marića."

Milan Kujundžić navodi niz loših odluka predsjednika Ive Josipovića: "Lex Perković, putovanje u Teksas kako bi kompanijama nudio da buše naftu u Jadranu. Predsjednik ne smije štetiti i mora voditi politiku koja će pomoći svojoj zemlji. Ali i biti vjerodostojan. Hrvatska vojska nije smjela biti na ovoj razini, nije smio pasti mig. Odgovoran je i za gospodarstvo – dan i noć bi trebao razgovarati sa zastupnicima o propadanju države. Tu je mogao puno učiniti."

Urednica je pitala zašto je Milan Kujundžić u tajnosti posjetio branitelje, a drugi put poslao dopis medijima.

"Prvi put sam išao vidjeti što branitelji traže, a drugi put nisam ni znao da je medijima poslan dopis. Drugi put sam otišao jer se dogodio slučaj gdje je branitelj skoro izgubio život. Branitelji ne prosvjeduju zbog isključivo zbog materijalnih prava nego zbog dostojanstva koje im je uskraćeno", rekao je Kujundžić.

Anto Đapić nije bio na prosvjedima.

"Pravo je hrvatskih branitelja da izraze nezadovoljstvo. Prilično sam oprezan jer kod tih situacija postoji mogućnost da se njima manipulira. Sjećam se rive na kojoj sam bio, i riječi o generalima koje se ne smiju izručiti. A vidite što se dogodilo. Mislim da branitelji nisu iskoristitli priliku jučer kad su bili u Saboru. Trebali su reći sve što ih tišti". rekao je Đapić.
muzicar_iz_parka

#7330 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by muzicar_iz_parka »

no_mani=no_fjučr

#7331 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Prvi deklarirani biseksualac među hrvatskim nogometnim navijačima je – Englez!

Image
Trebali biste si pustiti britanski hit iz 90-ih 'Unbelieveble' tijekom čitanja priče o nevjerojatnom Britancu koji živi, radi i voli u Zagrebu posljednje četiri godine. Andy je bez problema prvi deklarirani biseksualac koji je istovremeno član White angelsa, navijača NK Zagreba. Osim toga je socijalni antropolog, panker, Antifa aktivist i uskoro kreće po okolnim zemljama u misiju koju bismo najmanje očekival.Andyja Hodgesa, tridesetgodišnjaka iz Manchestera sa zagrebačkom adresom, trebalo bi zbog kombinacije aspekata koja je za hrvatske prilike nezamisliva, izlagati po našim galerijama. Momak je savršen protuotrov za bilo koji pokušaj stereotipizacije, pogotovo vezane za gej populaciju. Jer, kako stvari stoje, osim što je pobornik queer kulture, Andy je vatreni navijač NK Zagreba, redovito obilazi njihove utakmice, aktivist je u Antifa udruzi, bavi se socijalnom antropologijom, s fokusom na jezičnu politiku, pa da dodamo čudo na čudo, uskoro će sudjelovati u programu uvođenja standardnog hrvatskog jezika u tiskane medije i nastavne programe susjednih zemalja. Nakon četiri godine priča naš jezik dovoljno tečno da odbija komunikaciju na engleskom.

Ima li Zagreb civilizacijskog i mentalnog kapaciteta udomiti takvu osobu? Pa, čini se da ima: 'Svidjelo mi se ovdje pa sam odlučio ostati nakon studija. Inače volim manje gradove, a Zagreb mi je baš po mjeri. Nakon nekog vremena našao sam super društvo, mahom ljude iz Antifa pokreta. Bez problema prihvatili su ga i White angelsi, iako je biseksualac. 'U Engleskoj me navijačka scena puno više umarala nego ovdje', priča naš obrijani sugovornik, 'tamo plaćaš puno para za kartu, a atmosfera je nula. Sve je prepuno osiguranja. U Hrvatskoj mi se navijački duh daleko više sviđa i moram priznati da sam postao manje politički korektan. Nije mi bed da mi frendovi kažu da sam peder, no ako mi to netko dobaci na ulici, druga je stvar.

Ne samo što je biseksualac, nego i otvoreno prezire aktualnu gej kulturu koja je komercijalizirala homoseksualnu orijentaciju, vrti na njoj 'ružičastu' lovu i stvara stereotipe. Znači, ništa od obožavanja Jelene Rozge i Tajči: 'Ne zanima me glazba koju slušaju gejevi. Kao ni klubovi u koje izlaze. Moji su problemi u Zagrebu bili možda manji od problema stereotipičnih homoseksualaca jer se ne ponašam feminizirano.'

Nećemo glumatati, hrvatsko slobodoumlje ima svoje definirane geografske granice, koje prestaju negdje s tramvajskim linijama. Zagreb je liberalni otok u usporedbi s ostatkom zemlje, primjećuje Englez. Usporedba s Manchesterom po pitanju javnog ponašanja LGBT osoba čini se prilično uvjerljivom: 'U Manchesteru je normalno da hodam s dečkom po centru grada. Ovdje baš i nije. No, s druge strane, u Velikoj Britaniji gej identitet je toliko tržišno iskorišten, dok u Zagrebu ne postoje takvi medijski stereotipi koji loše utječu na razvoj tinejdžera.'

Prvi i ključni način za kultivaciju budućih generacija, kojima Andy neće izgledati kao bizarni čudak, jest, kako sam kaže, obrazovni sustav: 'Teško je mijenjati ljude bez sustavne promjene. Važno je što se uči u školi. Problematično mi je što su svojedobno svećenici napali spolni odgoj u školama, jer je to zloupotrebljavanje religije kao tradicije. Ovdje dosta ljudi ide u crkvu kao u životno osiguranje, za kad umreš. U tom smislu postoje konzervativne tendencije u Hrvatskoj, no postoje i u Velikoj Britaniji, samo na drugoj razini.'

Za razliku od otočke nacije duboko podijeljene klasnim razlikama, Andy kod nas prepoznaje solidarnost, koju je u njegovoj rodnoj grudi pojeo individualizam, sociološki rezultat thatcherovske politike. Opalio je zagrebački queer Britanac i po prošlogodišnjem referendumu koji je, kaže, bio ljigav: 'Razumijem da su ljudi koji nemaju posao zbog ekonomske situacije isfrustrirani, da se osjeća bijes, ali mi je ljigav način na koji se to preusmjerava na neku skupinu (gej populaciju, op.a.) koja već ionako živi pod pritiskom. To mi je prljavo. Sebe smatram vjernikom protestantom, ali način na koji Crkva ovdje zloupotrebljava religiju je žalostan.'

Četiri godine Zagreba Andyju su donijele nekoliko samospoznaja: 'Osjećam se staloženije, mislim da sada imam puno više povjerenja. Kako sam naučio jezik, tako sam uronio u ovu sredinu. To mi daje drugačiji pogled na vlastitu zemlju kad god se vratim. Kad mi netko gore kaže 'mi' i misli na engleze, osjećam distancu prema tome.'

Šaramo od koncepta Europske unije do upucavanja dečkima. Andy primjećuje da je retorika oko EU drukčija u Manchesteru nego u Zagrebu. Gore, veli, vlada paranoja da je Unija zapravo socijalistička zavjera te bi se Velika Britanija trebala što prije izuzeti. Među starijom populacijom dominira neokolonijalistička svijest da su bolji od drugih. Kod nas mu se, pak, ne sviđa što smo htjeli u Europu ući ekspresno i kada se to nije dogodilo, krenuli su naslovi da nas EU ne voli: 'To je taj grupni ego koji mi je stran. Stalno traženje legitimacije od Europe. Smara me to.'

Otegotna mu je okolnost i što je u Hrvatskoj, kaže, prilično teško upoznavati momke: 'U Engleskoj je to moguće. Ovdje je, koliko mi je poznato, jedini način taj da se uključiš u neke od organizacija ili preko interneta, što mi je bezveze. Osim toga, biti panker i homoseksualac u Hrvatskoj je još uvijek rijetka kombinacija, za razliku od Manchestera.' Inače, o aktivistima i nevladinim udrugama Hodges ima nemilosrdan stav, smatra da postaju poligoni za uhljebljivanje i previše su prisutne u Zagrebu, redom na državnoj sisi, što je nezamislivo kod njega doma: 'Vidim kod vas proces profesionalizacije u aktivističkim krugovima i to mi je problematično. U Velikoj Britaniji nema novca za takav aktivizam izvan političkih stranaka.'

Jedno je biti netipični gej, a drugo pričati o trulim polugama domaće društvene infrastrukture. Andy vidi sve veću radikalizaciju i politizaciju javnosti u Hrvata. Očito ima i ekstremnijih fenomena od toga da netko može biti engleski gej koji navija za zagrebački klub.
Englez je mrtvi antifasista, oni se svi jebu u pedu!
zg2

#7332 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zg2 »

ministar Matić - Srbin ???
namam pojma je li je ili nije
ali i da je, šta to znači ???

poznam nekoliko susjeda/Srbina s kojima sam zajedno bio 90-ih na prvoj liniji u Lici/Otočac

@ Stevo, Stevane .... mislim da si loš prognozer ... kladionice žive i zarađuju zbog takvih kao ti
dječak sa šibicama

#7333 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by dječak sa šibicama »

no_mani=no_fjučr wrote:Image

Pukni puško, rodio se Kostelić! Hrvatska sportska dinastije dobila je novog člana. Baš u vrijeme početka nove skijaške sezone Ivica Kostelić postao je otac i sa svojim pratiteljima sretnu vijest podijelio putem društvenih mreža. 'Rodio se sin,' piše sretni tata i prima čestitke sa svih strana.
Cestitke tati sa zakasnjenjem... e jos da je sina dobio sa Blankom Vlasic, za 17/18 godina Hrvatska bi imala svjetskog prvaka u ski skokovima :oops:
area51

#7334 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by area51 »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/ivica-ko ... /030115005
stiv33

#7335 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by stiv33 »

duh_sa_sjekirom wrote: Dakle, ipak je trebalo da ode.
Znaju savjetnici da pod šator nije išao Ivo Josipović već predsjednik Republike Hrvatske.
Neki od tih savjetnika su vec dobili nogom u dupe, poput izvjesnog Dejana Jovica.
Nije Ivo glup, zna sto radi, ipak izbore nece dobiti. :mrgreen:
Banksy

#7336 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

Hoće, hoće. :)
Havatar

#7337 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Havatar »

I ovo je dešavanje u Hrvatskoj . Tuča Maradone sa nekim Hrvatom u Dubrovniku:
Last edited by Havatar on 05/11/2014 00:00, edited 1 time in total.
Danguba

#7338 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Danguba »

Naplata kredita: Hrvatska bankrotira već 2016. godine

Objavljeno 4. Novembar, 2014
Okretanjem leđa reformama, koje se ne naziru ni u rebalansu ovogodišnjeg, a ni u planu budžeta za 2015, Hrvatska polako klizi u bankrot, upozoravaju ekonomisti, a prenosi Jutarnji list.

– Na putu smo prema bankrotu. Sve dok traje politika jeftinog novca, koristi od toga ima i Hrvatska. No, kad se to bude promijenilo, bit ćemo u problemu – ocjenjuje Željko Lovrinčević s Ekonomskog instituta.

Prema njegovom mišljenju, razdoblje politike jeftinog novca u SAD moglo bi se završiti u drugoj polovini sljedeće godine, a za zemlju s visokim javnim dugom rast kamata mogao bi biti fatalan.

– Suočavanje s tim čeka nas krajem 2016. godine – poručuje Lovrinčević.

Ministar finansija Boris Lalovac nedavno je upozorio na to da je državi već sada za kamate u prosjeku potrebno oko milijardu kuna mjesečno (130.799.113 eura).

Dok je Hrvatska za plaćanje kamata na zaduženja u 2007. izdvajala 1,6 posto bruto domaćeg proizvoda (BDP), prošle godine je za to izdvajala 3,4 posto BDP. Bio bi to velik izazov i za zemlju koja nije u recesiji, a kamoli za državu koja se s krizom suočava već šestu godinu zaredom.

– Kad porastu kamatne stope, tek ćemo biti u problemima – upozorava i makroekonomista Hrvoje Stojić.

Hrvatska je po većini svojih makroekonomskih pokazatelja već sad na samom začelju EU, piše Jutarnji list.

– Glavni razlog stanja u kojem se nalazimo su prevelika državna i javna potrošnja. Država nikad nije sprovela reforme u javnom sektoru, a svoju potrošnju nikad nije prilagodila uslovima na tržištu, već je neproduktivno trošila – kaže analitičarka Zrinka Živković Matijević.

Posljedice takve politike osjećaju se na svakom koraku. Nezaposlenost raste, socijalna situacija je sve teža, a hrvatsko društvo je sve izraženije podijeljeno na privatni i javni sektor.
Crno da crnje ne moze biti. Otislo sve u helac.
Dabba

#7339 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Dabba »

dječak sa šibicama wrote:

Cestitke tati sa zakasnjenjem... e jos da je sina dobio sa Blankom Vlasic, za 17/18 godina Hrvatska bi imala svjetskog prvaka u ski skokovima :oops:
:thumbup: :lol:
Pošto si se indirektno dotakao Dalmacije... U srcu Dalmacije nešto opasno kuha... :wink:
http://www.slobodnadalmacija.hr/Split-% ... fault.aspx

Kako je krenulo, možda je kenjac (iliti tovar) pravo rješenje:
http://www.slobodnadalmacija.hr/Zadar/t ... fault.aspx
area51

#7340 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by area51 »

Danguba wrote:
Naplata kredita: Hrvatska bankrotira već 2016. godine

Objavljeno 4. Novembar, 2014
Okretanjem leđa reformama, koje se ne naziru ni u rebalansu ovogodišnjeg, a ni u planu budžeta za 2015, Hrvatska polako klizi u bankrot, upozoravaju ekonomisti, a prenosi Jutarnji list.

– Na putu smo prema bankrotu. Sve dok traje politika jeftinog novca, koristi od toga ima i Hrvatska. No, kad se to bude promijenilo, bit ćemo u problemu – ocjenjuje Željko Lovrinčević s Ekonomskog instituta.

Prema njegovom mišljenju, razdoblje politike jeftinog novca u SAD moglo bi se završiti u drugoj polovini sljedeće godine, a za zemlju s visokim javnim dugom rast kamata mogao bi biti fatalan.

– Suočavanje s tim čeka nas krajem 2016. godine – poručuje Lovrinčević.

Ministar finansija Boris Lalovac nedavno je upozorio na to da je državi već sada za kamate u prosjeku potrebno oko milijardu kuna mjesečno (130.799.113 eura).

Dok je Hrvatska za plaćanje kamata na zaduženja u 2007. izdvajala 1,6 posto bruto domaćeg proizvoda (BDP), prošle godine je za to izdvajala 3,4 posto BDP. Bio bi to velik izazov i za zemlju koja nije u recesiji, a kamoli za državu koja se s krizom suočava već šestu godinu zaredom.

– Kad porastu kamatne stope, tek ćemo biti u problemima – upozorava i makroekonomista Hrvoje Stojić.

Hrvatska je po većini svojih makroekonomskih pokazatelja već sad na samom začelju EU, piše Jutarnji list.

– Glavni razlog stanja u kojem se nalazimo su prevelika državna i javna potrošnja. Država nikad nije sprovela reforme u javnom sektoru, a svoju potrošnju nikad nije prilagodila uslovima na tržištu, već je neproduktivno trošila – kaže analitičarka Zrinka Živković Matijević.

Posljedice takve politike osjećaju se na svakom koraku. Nezaposlenost raste, socijalna situacija je sve teža, a hrvatsko društvo je sve izraženije podijeljeno na privatni i javni sektor.
Crno da crnje ne moze biti. Otislo sve u helac.
Kome ih je žao nek ih vodi kući :mrgreen:
zg2

#7341 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by zg2 »

... od svih ljudi na svijetu, najviše volim ove tzv. ekonomske "dušebrižnike"
Već 20-22-24 godine masturbiraju na vijesti o propasti i bankrotu Hrvatske
Danguba

#7342 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Danguba »

zg2 wrote:... od svih ljudi na svijetu, najviše volim ove tzv. ekonomske "dušebrižnike"
Jarane iliti gospon, nemoj se srditi na Dangubu zato sto ti ogledalo daje takvu sliku.
Ja vidio na Novoj, procitao u novinama i to zalijepio ovdje na forum. Niti se radujem a vala zbog nekih kvazi Hrvata ovdje na forumu i nije mi zao.

lp
dječak sa šibicama

#7343 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by dječak sa šibicama »

zg2 wrote:... od svih ljudi na svijetu, najviše volim ove tzv. ekonomske "dušebrižnike"
:lol: :thumbup:
summerwine

#7344 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by summerwine »

Čija je ovo zastava kojom mašu "branitelji"?

Image

http://www.index.hr/vijesti/clanak/cija ... 82505.aspx
reis1

#7345 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by reis1 »

Negdje sam procitao, na oficijelnom drzavnom site-u, da je imovina drzave Hrvatske negdje oko 30 milijardi $...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7346 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Truba »

joj bio sam u vukovaru 2-3 dana... kako je to čudan grad... dosta stvari mi je sada jasnije ali također dosta nejasnije :D

pola grada ima PTSP to je činjenica... a druge polovice izgleda nema... nema ljudi na ulici... nema djece mnogo...nema ljudi jednostavno... osim na papiru

čini se da svi žive od socijalne pomoći...

bio sam u srebrenici...bio sam u prijedoru... bio sam u bijeljini...

nekako svuda ima ljudi...nema toliko problema barem ih ja nisam vidio
a u vukovaru se mržnja može možem rezati

također sam konačno shvatio što branitelji žele
možda je malo čudno nama normalnima koji nismo toliko stradali u ratu...niti su nas svakodnevno napadali avioni i vbrovi
bila je no fly zona
žele dostojanstvo koliko god to čudno zvučalo... milostinja koju dobiju od države većina i ne zna normalno potropšiti jer je ptsp... ode sve na lijekove

koliko sam skontao ćirilica nije problem nego vlada hrvatske koja to protura...
sa srbima hrvati nemaju kontakta... pazi se gdje se ide šišati, gdje sjesti popiti piće, gdje ići u mesaru i nabavku...
ma isto dva paralelna sustava
škola je podijeljena...dakle srpska djeca uče drugačije nego hrvatska u zemlji s jednom vojskom jednim ustavom jednom policijom jednim školstvom...

ma cirkus
Banksy

#7347 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

Stvari stoje sasvim drugačije,

''Milostinja'' od države je sasvim pristojna cifra,
možda bi branitelji dostojanstvo moglo vratiti radom,
hrvatska vlada samo sprovodi ono što je po EU standardima, a što je nametnula prethodna HDZ vlada,
oko srpske manjine - Odgoj i obrazovanje na jeziku i pismu pripadnika nacionalnih manjina
http://www.uljppnm.vlada.hr/index.php?o ... &Itemid=58
jedini cirkus je providna HDZ zloupotreba, itd.
Truba

#7348 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Truba »

6000 kuna...ne znam jel puno...mislim da je malo s obzirom da je neko dao zdravlje i mladost za jednu polupropalu županiju i državu
kaže čovjek ja fino živim ali svi mi otišli za zagreb jer nema posla... s komšijom se ne pozdravljam zbog rata...
inače svi s kojima sam pričao imaju lagani ptsp tako da nije baš ugodno bilo
zašto je tamo jači ptsp... vjerovatno zbog razornijih oruđa koja su korištena
ne vidim drugačije objašnjenje

izvori frustracija... niko nije odgovarao za pokolja na ovčari...
drugo: grad ima 25 000 stanovnika... lafo na papiru...ali u stvarnosti to niko ne zna...jer na popisu se popisuju ljudi koji donesu po nekoliko osobnih karata...ljudi dođu popišu se i odu, dođu po mirovine i odu...ljudi iz knina prodaju imovinu i dođu u vukovar zbog blizine srbije
ima oko 360 nestalih... toliko je obitelji isfrustrirano jer se ne zna gdje su im najmiliji... na takav grat to je zaista puno
kažu nemaju problema sa srbima jer izbjegavaju kontakte i jedni i drugi...
na pravoslavni božić kolone roka se :D puškama :D...svetosavlje koje je po osnovi nacionalno stvara frustracije i na pofalićima
ekumenizam ne postoji...

sve propalo.... mogućnost zaposlenja nula bodova...sve skupa karina
Truba

#7349 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Truba »

bukvalno mi je tijelo odbijalo informacije...fizički mi je bila muka
dođem u hotel uključim naše jadnike na tvu da vidim šta se događa mljekari ovo ono
kad smrt jugoslavije :roll:

jasuši akaši
sinuhe

#7350 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by sinuhe »

Besposlen svijet lakse i oboljeva.
Post Reply